Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesus
senior tag
Szukits-nál nézegetem énis a Black Friday akciót, és érdeklődni szeretnék, aki már esetleg olvasot Lovecraft-tól könyveket, hogy érdemes-e az "Összes művei" sorozatot megvenni, vagy elég csak a Válogatott művek?
-
Azt hittem a 25-30-ezres antkivar konyv arak durvak - hat nem:
Hofstadter, Douglas R. : Gödel, Escher, Bach - Egybefont Gondolatok BirodalmaPedig angolul (uj kiadasban) csak 17 £...
-
mark!
őstag
szukitson black friday hónap van, nagy akciókkal természetesen ami engem érdekel az nincs benne, hátha valaki más talál foga alá valót
-
doc
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
"megint többet vásároltam, mint olvastam, más is van ezzel így?"
Aaaaaa, dehoooooogy
Mondjuk annyi mentsegem van (marmint ezzel vigasztalom magam) hogy altalaban akciokban bevasarolok (dibookon szerencsere eleg gyakran vannak 20-25%-os akciok) aztan azokat olvasgatom a kovetkezo akcioig, kiveve ha valami ujat nagyon el akarok olvasni.
A 3 test problemara kivancsi vagyok, a kinai sorozatot megneztem, az szerintem nagyon jo volt, gyakorlatilag egy az egyben forgatokonyvnek hasznaltak az elso regenyt
-
Apollyon
Korrektor
válasz
elfelejtette
üzenetére
Na lol, akkor addigra el kell olvassam mindhárom könyvet.
Pedig most megint bevásároltam dibookon meg kobo store-ban ihh. Sajnos megint többet vásároltam, mint olvastam, más is van ezzel így?
-
elfelejtette
veterán
Ha jól értelmeztem, januárban jön a 3 test probléma sorozat a netflixre.
-
brownus
veterán
hát, ezt szeretem
amikor még csak 2%-nál járok de már most nem tudom/akarom letenni a könyvet. pedig lenne dolog itthon. libabőr, köszi még1xmielőtt neki kezdtem volna, megnéztem a telexes intrjút S.Balázzsal. érdekes az általa hallottakat (ami nem idegen tőlem) összevetni az olvasottakkal
-
-
Vitee
aktív tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
En is az elsot olvastam el nemreg, de valamiert en se erzem, hogy mennem kell vele tovabb, pedig nem volt egyaltalan rossz konyv az elso, talan picit lassucska, nem annyira olvasmanyos!
-
válasz
brownus
üzenetére
Hamilton kapcsán: a Pandora csillaga 1-2-be beleérted a Júdás elszabadult is? Ha nem, akkor mindenképpen az legyen a következő, a Commonwealth Saga úgy teljes

Hamiltonnak van még két hasonló színvonalú és terjedelmű űroperája, a Night's Dawn trilógia is remek meg az Void (Üresség) trilógia is, ezen belül nálam a Commonwealth Saga a legerősebb, utána kevéssel a Night's Dawn, és a Void egy kicsit jobban lemaradva.
Van még a Fallers-duológia (Commonwealth világában), ez szintén űropera-jellegű, ill. a pályája elejéről a Greg Mandel-trilógia, ez inkább ilyen közeljövős cyberpunkos beütésű, nekem ez is nagyon tetszett. Különálló könyv a Földrehullt sárkány, az is jó. Szóval Hamiltontól kb. mindent, az Elb***ott ifjúságot leszámítva
doc kolléga említette Botondot, tőle is kb. minden ajánlható.
Dark fantasy-ban nálam Joe Abercrombie a legnagyobb kedvenc (Első törvény könyvek, kb. 10 van belőlük), közeli második az Őrség hexalógia Lukjanyenkótól.
-
brownus
veterán
üdv!
pandora csillaga 1-2vel végeztem. imádtam, nagyon jó volt benne lenni. hamilton többi könyve is van ilyen jó?
elolvastam weir a hail mary-jét is, ez is nagyon szórakoztató volt.
ezek után elkezdtem a rovásembert, de a 2. rész már nem fogott meg, még az elején járok de érdektelen, félbehagyom. aztán jött lawerence új trilógiája de ez se kapott el. de ezt be fogom fejezni.
ajánjatok scifiket plz, köszi. (pl. elkezdtem a 3 test problémát, de nem tetszett, pedig nagyon ajánlgatták)
jöhet dark fantasy is

kicsit "visszalapoztam", szóbakerült dan simmons is. tőle van pár olvasatlan regényem, lehet ő lesz a köv.
-
Nem tudom, így 6 év elmúltával aktuális-e még a Lars Kepler-kérdés
, de miután idén olvastam pár könyvet a szerzőtől (ill. szerzőpárostól), írok róluk pár sort.Számomra kicsit rosszul indult a Joona Linna-sorozat első regénye (A hipnotizőr), mert erősen tőmondatos stílust használ, ami nekem alapból nem tetszik. Ezzel együtt érdekesen vezette fel az alapszituációt, ezért mentem vele tovább, és végső soron érdemes volt. Az jellegzetes elsőkönyves (kisebb) bukdácsolások mellett megjelentek benne a szerző(páros) bontakozó erősségei is - a remekül összerakott és bemutatott karakterek, ill. a nagyon érzékletesen és átélhetően megrajzolt szituációk. A konkrét bűnügyi szál rendben volt, kicsit talán túl volt tekerve, de nem vészesen, és a kezdeti "mostakkormiaf***omvan" útkeresés után (ez pozitívum!) elég jól sikerült ellentmondás-mentesíteni is. Szóval ígéretes első könyv.
A második könyv (A Paganini-szerződés) ezt a vonalat vitte tovább, kb. minden téren javult, a kezdő szerzőkre jellemző hibák nagy része eltűnt, és összességében élvezetesebb volt, mint az egyébként szintén jó első. Csak ez a rohadt tőmondatos csapkodás ne lenne
És akkor az utoljára (és lehet, hogy utolsónak) olvasott Tűz tanúja. Ennek a könyvnek észrevehetően magasabb a kedveltsége pl. a molyon, engem viszont kiakasztott. Annyira rámentek a szerzők a pattogásra és az akcióra, hogy az 20 oldal után már fárasztó volt és unalmas, eközben az első két könyv fő erősségei ezt jelentősen megszenvedték, sokkal fércesebbnek hat az egész. A valósághoz való viszony is sokkal vékonyabb jégen táncol, néhány nagy és jópár kicsi dolognál kell az olvasónak a "na jó, egye fene, elhiszem, hogy ez így is lehetett" mantrához folyamodni. Extraként beleraktak egy láthatóan több könyvön átnyúlni tervezett elemet, ami botrányosan rossz, és az egész könyv a legócskább típusú sorozatos cliffhangerrel zárul. Asszem a folytatásokat hagyom is a fenébe
-
k.kristof
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Ezek a magyarul megjelent könyvek eddig, némelyiken ott a plecsni is, hogy a sorozat alapjául szolgált.
-
trialboj
őstag
Hali, elkezdtem nézni ezt a netflixes Lupin sorozatot, amiben megemlítik ezt a könyvet "Arsène Lupin, Gentleman Burglar" Na most nekem nagyon de nagyon bejön ez a téma, és az érdekelne hogy ennek a könyvnek van bármi köze a sorozathoz? Mert ha igen akkor előbb olvasnám el a könyvet és utána nézném meg hogy barmolták össze sorozatként, ha meg nincs akkor elég ha karácsonyra felírom a kívánság listámra.
Köszi -
k.kristof
őstag
válasz
Cheesus
üzenetére
A neked tetsző sorrendet csak polcon vagy listán érheted el.
A másikra, hogy könyvsorozat adatlapján jelezze, mely kötetek vannak meg, a Metán már van elfogadott ötlet, előbb-utóbb megvalósítják.
Ha az oldal működésével kapcsolatban valami nem tiszta, a Súgunk! zónában is érdemes feltenni a kérdést.
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok

Technikai jellegű segítségre lenne szükségem a Moly-al kapcsolatban.
Elkezdtem felvinni a Magánkönyvtár fülbe a könyveimet, de ott már kicsit befigyelt az OCD-m, hogy nincs lehetőség a könyvek sorba helyezésére, egyedül úgy tudtam trükközni, ha figyelek a felvitel sorrendjére. Igen ám, de ha pl van egy könysorozat (jelen esetben J. Abercrombie-től az Őrület kora), aminek még csak két része jelent meg, ha később fogom azt felvinni a könyvek közé, akkor már nem lesznek sorban. Írtam ezügyben a Moly-nak is, hátha tudnak valami okosságot mondani, de mondjuk át lehet hidalni ezt a problémát azzal, ha saját magamnak létrehozok Polcokat, és akkor oda "univerzum szerint" viszem fel a könyveimet pluszban? Tehát mondjuk oda kerülnének a Metro 2033, STALKER stb gyűjtemények
A másik kérdés pedig, hogy nem tudja jelezni vizuálisan az oldal, ha mondjuk könyvsorozaton belül nekem melyik van meg, illeve melyik nincs? Most pl a Hyperion könyvek első két részét olvastam el, amit fel is vittem a könyvtárba, de ha rámegyek a Hyperion énekek polcra, akkor nem jelzi nekem sehogy h az első két rész megvan, csak ha konkrétan rámegyek a könyvre, és akkor ott van egy kis számsor, hogy nekem ez már a könyvtáramban van.
Elnézést ha butaságokat kérdezek, de a saját könyveim mellett idővel majd édesapámét is szeretném ide felvinni, és ott már több ezer könyvről beszélünk, és még az elején szeretnék tisztába lenni a z oldal funkcióival kapcsolatban

-
tibaimp
nagyúr
Mostanában fejeztem be Stephen King-től a Halálsoron és a Remény rabjai könyveket. Mit is mondjak, kicsit sajnáltam, hogy előbb láttam a filmeket, tud az Öreg...
Viszont az Időutazó felesége című könyv esetében a film jobban tetszett, mert a könyvben sok volt az "üresjárat", míg a film sokkal lényegretörőbb. Ez is ritka, mikor a film jobban tetszik, mint a könyv, amiből készült.
-
laracroft
senior tag
Rácuppantam nagyon Adam Makos könvyeire. Nagyon bejöttek a könyvei.
Tudtok ajánlani hasonló stílusú, de mondjuk vietnámi/koreai háborús könyveket?
De jöhet 1/2. VH-s könyv is.
köszi -
tibaimp
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Köszi
Úgy látszik, nem sokan olvasták a Forgotten Realms történeteit.
-
Vitee
aktív tag
válasz
k.kristof
üzenetére
Esetleg : Veres Attila: Odakint sotetebb.
Nekem nagyon bejott a konyv, igaz nem igazan horror, de sotetebb hangvetelu es erdekes a tortenet is!
De a Veres Attila: Ejfeli iskolak is erdekes lehet.
Ez inkabb weird, de jo kis novellaskotet, erosebb es kevesbe eros tortenetekkel! -
Anonymusxx
senior tag
válasz
Jumbozorz
üzenetére
Az Az-ról beszéltem

https://moly.hu/konyvek/stephen-king-az
Nem akarom túlajnározni, mert olyankor túl sokat vár el az ember, és emiatt sokszor csalódás lesz a vége.
De az alap ugyanaz, gyerekek, kisváros, ha az bejött, szerintem ez is be fog.
-
Jumbozorz
senior tag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Mármint erről beszélsz?
Dan Simmons- Dermesztő nyár
köszi
-
genndy
addikt
válasz
Jumbozorz
üzenetére
George R. R. Martin: Lázálom (vámpíros, nem túl véres, de jó stílusban ír a kisöreg).
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Klasszikus, paráztató-hangulatos: bármelyik Lovecraft.
A mélyvíz, fröcsögős belezős-véres (nekem emiatt bűnös kedvenc): Shaun Hutson: Árnyak a belső pokolból -
Anonymusxx
senior tag
válasz
Rendo84
üzenetére
Nem rossz, de a Stephen King: Az sokkal jobb nála.
Én éjszaka olvastam, úgy egyedül voltam, hát rendesen para volt, az egyik legnagyobb könyves élmény lett belőle..
Amúgy ilyesmiket a legjobb estefele olvasni, lehetőleg egyedül, úgy még lehet is parázni, vagy ad valamit a hangulathoz.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
eddig fantasy es scifi konyveket faltam, de lehet megprobalkoznek valami horror konyvel is. Van valami, amit ajanlanatok?
koszonom.

-
tibaimp
nagyúr
Megvettem egy csomó (31 darab) R.A. Salvatore Drizzt legendája könyvet. Most nézem, hogy pár sorozat kimaradt, pontosan ezek:
- Pap ciklus,
- Zsoldosok sorozat,
- A Pókkirálynő háborúja sorozat,
- Tymora köve,
- The Sundering (az egyik könyvet, amit Salvatore írt megvettem most A Vándorok címűt)Ezeket a sorozatokat is el kell/célszerű olvasni a Drizzt kalandjai részeként, vagy totál másról szólnak ezek a könyvek?
szerk:
(Ráadásul az is zavar, hogy egy jó részét nem is Salvatore írta) -
Érdekes hír Joe Abercrombie műhelyéből - a Best served coldból (Hidegen tálalva) film készül. Abercrombie írja a forgatókönyvet, Tim Miller (Deadpool, LD&R) rendez, és a főszerepre egy igencsak tűzrőlpattant Rebecca Fergusont kértek fel. Kicsit aggaszt, hogy a 770 oldalas könyvet hogyan vágják meg 2-3 órára, de mindenképpen nagyon érdekes a dolog

-
tibaimp
nagyúr
A DeltaVision-nál komoly akciók vannak megint, gondoltam szólok!
Én be is szerzem a Drizzt legendája könyveket gyorsan
-
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Szép, de nem cserélem le a régit. A belseje ugyanaz.
-
-
mark!
őstag
válasz
Pitterix
üzenetére
én kifejezetten szeretem, ha egy puha borítós könyv kicsit salátásodik. a gerinc legyen felismerhető állapotban és ne akarjon széthullani minden egyes lapozásnál, de azért látszódjon rajta, hogy volt olvasva, nem csak porfogó.
apának van egy vizsolyi bibliája ami egész jó állapotban van, pontosan nemtudom mikori, de durva, hogy sokkal jobban bírja a gyűrődést mint a mai könyvek
-
-
mark!
őstag
[kép] ennyire rossz minőségű tintákat használnak, hogy egy szempillát lehúztam a lapról és attól megfolyik
soha nem találkoztam még ilyennel, pedig jó sok szar minőségű könyv volt már a kezemben. -
lorcsi
veterán
Szerintetek létezik-e olyan adatbázis könyvekből, amiben téma és időintervallum szerint lehet keresni ?
a 1990-200 között kiadott gazdasági könyvekre szeretnék valahogy rákeresni
-
Rendo84
senior tag
Best buy ha jól tudom ilyen olcsó még nem volt:
Trónok harca: VALAR MORGHULIS [link] -
-igu-
veterán
válasz
Anonymusxx
üzenetére
tök jól néz ki
-
Anonymusxx
senior tag
Végre jön új kiadásban végre a Torony- sorozat..
-
McAdam6
aktív tag
Lehet már tudni mikor jelenik meg magyarul Stephen King új könyve, a "Holly" ?
-
Anonymusxx
senior tag
Befejeztem a Vének háborúja 2. kötetét, ez eddig valami iszonyat ponyva, még életemben nem olvastam ennél butább könyvet (vagy hírtelen nem jut eszembe más ennyire felszínes könyv - jó, de, egy pár cherubionos könyv) , kb mintha egy középiskolás szarás közben írta volna meg. A karakterek 0-ra vannak kidolgozva, semmi mélységük, a sztori se egy nagy valami. Semmi izgalom nincs benne, hisz úgyis tudni fogod h a végén a jók győznek, ha meg is hal egy karakter tök mindegy, mert úgyse fogod sajnálni, hisz kidolgozatlanok. Ilyen könyveket találok a Cherubion kiadónál is, csak azok nem ennyire felkapottak.
Elég fura h ez kapott ennyi jó értékelést a molyon. Kedvencelte: 214. Az igen.
A baj az h nem szeretek félbehagyni sorozatokat, csak hogyha nagyon rosszak. Ez meg pont a határon van..
-
Bozek
nagyúr
Hát, idén már nem olvashatunk magyarul Térség novelláskötetet... Reméljük, hogy az új fordító olvasta a 9 kötetet, így nem lesz gáz az új fordítás.
-
Bozek
nagyúr
A disztópia éppen az utópia ellentettje. Ha megvalósul az elképzelt eszményi társadalom, az nagyon nem disztópia.
Apollyon: Igen, a legtöbb disztópia erről szól, de ez csak egy részlete a teljes képnek, az oxfordi szótár is így írja le: "egy elképzelt állam vagy társadalom, amelyben nagy szenvedés vagy igazságtalanság uralkodik, jellemzően totalitárius vagy poszt-apokaliptikus".
A GoodReads és sok más oldal alapján is disztópia amúgy a Metro.
Szerk: a Wikipedia-t pont nem akartam felhozni, mert az "nem szentírás".
-
Apollyon
Korrektor
Hmm valóban, és a molyon is ott van a Metró könyveknél a disztópia címke. ¯\_(ツ)_/¯
Ezek nekem inkább posztapok. téma, egyetemben Az Úttal, The Walking Dead stb., ahol már nincs igazi, működő társadalom. Ellenben pl. A szolgálólány meséje csak disztópia, de nem posztapok...
De az angol wiki is (ami szintén nem szentírás) ezt írja: Dystopias are often characterized by fear or distress,[3] tyrannical governments, environmental disaster... Szóval neked van igazad. Nálam a disztópia, mint kategória inkább a választott társadalmi rendszert, ideológiát jelentette, semmint természeti katasztrófát. De ha úgy nézzük, azt is mi választottuk valamilyen szinten, hogy atomot dobtunk le és pusztítottuk el a Földet... :) -
rjg
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
A Wikipédia szerint - tudom, hogy nem szentírás, de én eddig is ennek a tágabb megfogalmazásnak a tartalmában ismertem a szó jelentését: "Disztópia jelenleginél rosszabb világ/társadalom víziója" Nem törvényszerűen a társadalom, hanem a külső körülmények is lehetnek elnyomók, kilátástalanok.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
A Metro könyvekben egy poszt-apokaliptikus jövőt festenek le, ahol a túlélők egymással vagy egymástól függetlenül próbálnak a boldogulni, ahogy írták, anarchia van.
A disztópiában egy intézményesen működő, de a többség számára elnyomó, zsarnoki rendszer uralkodik. Ezt a rendszert az általa kiválasztott hatóság felügyeli és tartja fent totális kontroll alatt, és mindenki ehhez kénytelen alkalmazkodni. Az Equilibrium c. film kiváló példa erre.
-
doc
nagyúr
Asszony szerint a disztopia az “megvalósult utópia”.
en nem értek vele egyet, de végül is ő írta ebből a szakdolgozatát
-
-
doc
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
Young adult - fiatal felnőtteknek szól elsosorban
posztapokaliptikus - egyfajta világvége (a jelenleg általunk ismert világ) után játszódik
disztopia - úgy csinálnak mintha minden szuper lenne, de igazabol nagyon gaz a helyzet, mindenkinek hazudnak a tuggyukkikvalami ilyesmi

-
tibaimp
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Rendben, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Voltam tegnap egy könyvesboltban ott néztem ezeket a könyveket, valami olyasmi...Majd meglátom még.

Jofajta, na
) kb az összes pkd is pipa