Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Lenyegeben egyetertek, szerintem a Haromtest-trilogia tokeletesen jol mukodik duologiakent is, a harmadik resz nem lett volna muszaj... Nagyon jo, imadtam, de nagyon zavaro hogy vannak olyan szalak, amiket mar az elso kotetben felvet, es igazabol sehova nem vezetnek, lenyegeben ertelmetlenek (lasd a
)nagyon erdekes es izgalmas fenykepezos sztorivonalat a visszaszamlalassal -
válasz
vendingo
üzenetére
Háromtest-sorozat (Cixin Liu): európai szemmel némileg idegennek tűnő, de nagyon érdekes kérdéseket feszegető hardcore sci-fi széria.
Az első rész (A háromtest-probléma) a hátteret feszegeti a múltban, valamint a fő probléma kibontását a jelenben, misztikumba hajló eseményekkel. Nagyon jó, ill. a sorozat legkönnyebben befogadható darabja.
A második rész (A sötét erdő) a fő problémával és a következményeivel foglalkozik. Nehezen emészthető, de maradandó élmény, nekem top 10-es sci-fi.
A harmadik rész (A halál vége)... hát, eltolja a dolgokat a falig, és még a falon túl is. Erősen vitatható elemek vannak benne, és ismerek olyat, akit kiakasztott a könyv. Nekem alapvetően tetszett, a hibáit el tudom nézni, de ajánlani csak fenntartásokkal tudom. -
Bozek
nagyúr
válasz
elessar
üzenetére
"de nem volt kedvem többhöz a feliratos változat miatt"
Akkor te lemaradtál arról, hogy mind az 5 évadot szinkronizálta az Amazon már májusban?
Én az elején feliratosan néztem, és itt egyáltalán nem zavaró a váltás, nagyon jól válogatták meg a szinkronhangokat.Kíváncsian várom a 6. (egyelőre utolsó) évad premierjét pénteken, hogy az feliratos lesz-e vagy már szinkronnal kezd.
-
vendingo
veterán
Tudná valaki véleményezni az óramágusok és háromtest sorozatot?
-
Anonymusxx
senior tag
Az Európánál is amúgy akció van -50% ha 5 könyvet rendelsz legalább
-
válasz
k.kristof
üzenetére
Megvan az eddig kiadott nyolc rész, illetve az első már nincs meg, mert valami horror áron megvették tőlem már 12 éve. Azóta is bánom, hogy eladtam. Az 5. részig olvastam is, bonyolult (legalábbis nekem annak tűnt), de valami bitang jó volt. Sajnos elég rég volt már mikor olvasta és újra kellene kezdenem az elejétől, hogy képben legyek.
-
elessar
tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Térség 1 - Leviatán ébredése
Itt és itt egy-egy részlet.
A 8 részt egyenként olvastam, amikor sikerült megszereznem. A kilencedik elolvasása után, azt hiszem, elkezdem, és elolvasom egyben az egészet.
Filmen csak az I/1-et láttam, tetszik, de nem volt kedvem többhöz a feliratos változat miatt. -
k.kristof
őstag
Már felkarolták, náluk vannak a jogok Eriksonra, a Kharkanasz-trilógia kiadását már megkezdték (bár az még angolul sincs befejezve), és a fordító már leadta A Hold udvara szövegét a kiadónak szerkesztésre. A fordító egyébként aktív Molyon, egészen jól követhető az olvasmányaiból és karcaiból, éppen min dolgozik.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
csemege86: köszi
. Van pár könyvem, nagy gyűjtő vagyok, úgy is hívjuk a szobát, hogy "könyvtár szoba".Bozek: A Térség sorozaton én is agyalok, de vártam eddig a 9. rész megjelenésére, illetve fordítására. Kb mihez lehet hasonlítani? A sorozat milyen a könyvekhez képest? Hol játszódik, milyen kor?
-
vendingo
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszi a részletes leírást. Tudom, hogy nem fantasy, de a korábbi ajánlásoknál felmerült, rákerestem és megtetszett.
Jó, hogy ilyen sok kötetes, mert sokat olvasok, és mindig szenvedek, hogy minek kezdjek neki következő alkalommal. (3 hónap alatt kiolvastam a 8 Witcher kötetet)
A korábbi ajánlások alapján összeállt egy nagy lista, Asimov művei is bekerültek. -
Andris...
aktív tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Fúú az igen. Büszke lehetsz rá, gyönyörű gyűjtemény! Én egy szál Kindle-ön tartom a Mestert - és tanítványait

vendingo Asimov világa leginkább science fiction (bár igazi polihisztor volt, rengeteg egyéb témában is írt), de lebilincselően futurisztikus, miközben hátborzongatóan klausztrofób (személyes vélemény!). Imádtam minden egyes művét, az egész univerzumát!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Asimovból, ha szigorúan az alapokat vesszük, akkor az Alapítvány trilógia: [link]
Ha a teljes sorozat, életmű érdekel, akkor az komolyabb. A Szukits adta ki a teljes sorozatot jó pár éve, ez az 1. rész: [link] . Ebből van 10 rész + A kiegészítő kötet + Kaliban trilógia.
Az 1-5 kötet: az Alapítvány történethez kapcsolódó novellák és regények vannak, természetesen az alap trilógiát is tartalmazza, Asimov írta mind (Encyclopedia Galactica).
6-10 kötet: egyéb, Asimov által írt novellák, regények, amik nem az Alapítvány világának részei. (Encyclopedia Galactica Alternativa)
A kötet: más írók által, az Alapítvány világába írt regények. (Encyclopedia Galactica Addenda)Lefotóztam a polcon, mert így egyszerűbb megmutatni:

szerk:
Bozek-nek igaza van, Asimov nem fantasy. -
vendingo
veterán
Üdv
Fantasy könyveket keresnék. Egy, vagy több kötet, nem számít. Ami eddig bejött stílusban: witcher, lotr, hobbit, harry p.
Milyen alapműveket ajánlanátok, amit nem szabad kihagyni?
Csak olyan érdekelne, aminek van vége is, vagy az összes kötete elérhető fordítással. Pl game of thrones és dűne emiatt ki is esik.
Több ajánlást is fogadnék, hogy legyen utánpótlás.Előre is köszi.
-
Bozek
nagyúr
A Varázslók-trilógia sem rossz, csak kicsit nehéz (nem súlyra
). -
Andris...
aktív tag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Az én txt-m, amiben csak a bakancslistás könyvek címét gyűjtöm (pl. tőletek), már lassan egymagában olyan hosszú, mint egy könyv

-
tibaimp
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ez a könyv, amit linkeltél, Az idő kereke sorozat része. [link] Olvastam a sorozatot! Nagyon ott van!
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
leslieke
üzenetére
A többi kiadó sem gyorsabb, nézegetem már egy ideje a Fumax kiadós Elan világát, de csak olyat kezdek el ami már be van fejezve. Évi egy könyvel még várhatok 12 évet

A Robin Hobban is jól befürödtem, eljutottam a felég mire rájöttem, hogy kb 6-10 év mire befejeződik. Steven Erikson meg vagy 20 mire fullosan megjelenik
Bár a A sötétség kohója I–II vagy másfél éve jelent meg lehet offos lett...
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Andris...
üzenetére
Egy friss értékelés a Robert Jordan: A világ szeme ről..
Eléggé meghozta a kedvem hozzá, jövőre tuti belekezdek, bár van vagy 80 olvasatlan könyvem
-
leslieke
Jómunkásember
Andy Weir - A Hail Mary küldetés
Remek könyv, olvasmányos. Az alapötlet kiváló és egyedi, és a kevés szereplő ellenére is jól működik a történet.
-
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ez igaz sajnos. Martin mellett neki szidom legjobban a felmenőit.
-
tibaimp
nagyúr
Az Úr Sötét Anyagai a sorozat címe, és ez egy trilógia: Az arany iránytű, A titokzatos kés, A borostyán látcső, ez a 3 rész. [link] Az a megtévesztő, hogy több borítóval is megjelent, nekem a "filmes" borítóval van meg, mivel 2007-ben az 1. részt megfilmesítették. Mivel bukta lett, nem készült folytatás, de a könyveket olvastam, nem rossz.
-
pruzsi
őstag
Üdv,mivel jómagam nem vagyok otthon a könyvek világában így egy kis segítséget szeretnék kérni .
Ajándékba szeretném adni Philip Pullman ( az úr sötét anyagai ,arany iránytu ) konyveket. Rakerestem de több változat van,fogalmam sincs melyikeket kell megvenni hogy teljes legyen a kollekció továbbá magyar nyelven volna rá szükség Vadi új állapotban köszönöm előre is . -
Jah tényleg... Ha tartós elfoglaltságra vágysz és ha érdekelnek a valami kiba összetett világok, akkor ajánlom Steven Erikson-t. Két baj van vele. Nehezen beszerezhető és nincs az összes rész lefordítva, de talán a Delta Vision felkerolja már végre egyszer.
-
Andris...
aktív tag
válasz
Melorin
üzenetére
Igazából jobban belegondolva előítéletes voltam vele. Amikor berobbant a köztudatba, általános iskolás voltam, és mindenki azt olvasta. Valamiért nem tetszett a hype körülötte. Azóta pedig sajnos már láttam a filmeket. Nem tudok elvonatkoztatni a vizuális élménytől, és így a fantázia már nagyon behatárolódik.
Amúgy nemrég fejeztem be a Trónok harca könyvfolyamot (már ami eddig van belőle), és alig vártam, hogy utána belekezdjek a sorozatba. A Trónok harcánál a sorozat volt nagyon hype-olva annak idején, ezért azt is messziről kerültem. Nemrég viszont belekezdtem a regényekbe, és alig tettem le, mialatt ledaráltam mind az ötöt. Regény után sorozatot nézni nagy élmény. Visszafelé borzalom.
-
Andris...
aktív tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszi! Felírom a bakancslistámra ezeket is. Gyűrűk ura, Vaják sajnos már nem játszik. Képtelen vagyok úgy olvasni egy sztorit, hogy előbb láttam a filmre vitt átdolgozását. Nem tudok elvonatkoztatni a vizuális élménytől, és így a fantázia már nagyon behatárolódik. Már bánom, hogy ezeknél nem a könyvekkel kezdtem. De akkoriban még nem voltam ilyen könyvmoly.
-
Én David Gemmell-t és Patrick Rothfuss-t ajánlom. Akiket eddig még nem említettek.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Hát igen, John Caldwell-től is írhattam volna, ő ugyanolyan jó író, mint a Cherubion-t kitaláló Jeffrey Stone.

-
tibaimp
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Terry Goodkind: Az igazság kardja sorozat: [link] 32 kötet, csak a kihívás miatt, illetve
Robert Jordan: Az Idő Kereke [link] ez "csak" 28-29 kötet
Nagyon ott van mind a kettőDragonlance sorozat, de én csak ezeket a könyvek olvastam, ezekről tudok nyilatkozni, hogy jók: [link]
Emellett még:
Gyűrűk ura trilógia, Vaják könyv sorozat, Eragon [link] -
Melorin
addikt
válasz
Andris...
üzenetére
Kár. Évekig idétlennek tartottam a HP-t, már a létezésétől is kirázott a hideg, pedig csak 1-2 filmet láttam belőle. Idétlennek tartottam, és nem értettem meg a hisztériát ami körül vette.
Aztán egyszercsak elolvastam, hogy megértsem. Azóta eltelt 12 év és olyan magasra tette a lécet számomra, amit csak remélhetek, hogy valaha meg fogja ugrani valami. Monumentális történet, elképesztően összhangban van az összes része egymással, mintha már az elején minden részletében tudta volna az író, hogy mibe fog torkollni a sztori, pedig 10 éven keresztül íródott.
A film alapján egy gyerekmese klisékkel. A könyv viszont egy dráma, a sorozat felétől ráadásul elég darkos hangulattal.
Na mindegy, nem meggyőzni akarlak, csak leakartam írni, hogy mennyire előítélettel vannak sokan a történet iránt, és ha tudsz, adj neki egy esélyt. -
Andris...
aktív tag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ez komoly méretű anyag, felírtam ezt is. Köszi!
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Andris...
üzenetére
John Caldwell: Káosz sorozata esetleg, bár ő nem nemzetközi.., de nekem kedvencem.
https://moly.hu/konyvek/john-caldwell-a-kaosz-szava
A világán játszódó könyvek:
https://moly.hu/polcok/kaosz-vilaga?page=1
Kronológia:
https://fantasycentrum.hu/worluk-kronologia - a 90% egész jó könyvitt lehet rendelni:
http://www.deltavision.hu/delta-fekete-december/akcios-konyvek/konyvek40/cherubion/
-
-
-
Andris...
aktív tag
Sziasztok. Eddig a horror, krimi, sci-fi világában mozogtam. A fantasy már rég a bakancslistámon van, most jött el az idő, hogy belevágjak.
Tudnátok ajánlani olyan fantasy sorozatokat, amiknek a világa, hangulata hasonlít a Dungeon Siege vagy Diablo pc-játékokra? Meg úgy általában, mik a leghíresebb fantasy sorozatok, regényfolyamok, írók? Minél hosszabb, több kötetes, annál jobb. Nem félek a kihívásoktól. Egy teljes Asimov életmű után azt hiszem, ezt büszkén mondhatom
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Jumbozorz
üzenetére
Itt egy részletesebb leírás. Ez szerint olvasd és úgy jó lesz. [link] Ez az olvasási sorrend, saját tapasztalat. Ezek csak az eredeti írópáros művei, az Otthon fogadó hőseiről és leszármazottjairól. A többit nem olvastam, nem is érdekel. Ezek jók!
Kergeboci: én mostanában olvastam ezeket, nagyon tetszett. A fentebbi link alapján, csak azokat vedd meg, a Nyári tűz sárkányai-ig bezárólag. Addig az eredeti hősökről szól, utána a leszármazottaikról.
-
k.kristof
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Ennél azért van jobb akciójuk, amikor legalább 10 könyv vásárlása esetén 50%-os kedvezményt adnak. Jó, vannak kisebb csomagok is (2+1, 3+2, 4+3), de én 10 könyvnél kevesebbet nem szoktam olyankor venni, akár másokkal együtt, akár magamnak, vagy másoknak ajándékba, vagy ez kombinálva.
-
válasz
tibaimp
üzenetére
gyerekkoromban én is szerettem.. aztán most megnéztem hány regényből áll az univerzum, és kicsit elment a kedvem

talán az eredeti első három könyvet nosztalgia miatt.. meg talán még a legendák sorozatot mert jókat hallottam.. aztán még átkötésnek az új nemzedéke.. meg aztán ha már ott tartok akkor van már legenda 2 és lelkek... áááááhhh.. na .. ezért mondom hogy túl sok ez a könyv mennyiség
-
tibaimp
nagyúr
Nem reklám vagy ilyesmi, de én innen szereztem be annó a DragonLance könyveimet, és most elég jó akció van azokra: [link]
Hátha valakit érdekel.
-
Apollyon
Korrektor
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok!
Van valami oldal, ahol látni lehet az új könyvek megjelenését, várható megjelenését esetleg lehetne őket jelölni, ami érdekel, műfajra szűrni?
köszi
-
Jumbozorz
senior tag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Király vagy köszi

-
Sziasztok!
Apukámnak keresek egy könyvet karácsonyra. Még réges-régen látta ezt a könyvet. Elvileg az a címe, hogy Varázskönyv (de ez nem biztos). A könyv lényege, hogy ábrák vannak benne, és ha sokáig nézed a képet akkor egy teljesen más kép lesz belőle. Nem tudom jobban elmondani, de valami ilyesmi, talán kisiskolás koromban én is láttam ilyesmi könyvet. Tudnátok abban segíteni, hogy mi lehet a könyv címe és esetleg hol lehetne ezt megvenni?
Köszönöm!
-
Anonymusxx
senior tag
Elég jó akció van a Goldbooknál, be is rendeltem 16 könyvet 8300 -ért
-
-igu-
veterán
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
nem ajánló, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ezt a könyvet keresem nyomtatott formában:Robert A. Glover - Nincs többé Jófiú!
Esetleg valami tipp, hogy hol érdemes érdeklődni?
Köszi!
-
Első felnőttkori könyvélménynek én ezeket tudom javasolni :
-A kis herceg
- Dune
-H.G wells könyvek
-Orwell : Állatfarm -
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Jó kis Tüskevár.
-
doc
nagyúr
Gárdonyi? Az Egri csillagok vagy a Láthatatlan ember szerintem kimondottan izgalmas és jó stílusú, mindkettőt elég sokszor olvastam
-
tibaimp
nagyúr
Én mostanában olvastam ki, és határozottan tetszett, bár, számomra kicsit már lassú, a Monte Cristo grófja. Könnyű olvasmány, ha a filmet is láttad, akkor sok újat nem fog mondani, de több, mint a film feldolgozások, ahogy lenni szokott, könyvek megfilmesítése esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.04
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én az elején feliratosan néztem, és itt egyáltalán nem zavaró a váltás, nagyon jól válogatták meg a szinkronhangokat.
. Van pár könyvem, nagy gyűjtő vagyok, úgy is hívjuk a szobát, hogy "könyvtár szoba".

.