- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Jonas Jonasson - A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Sosem hallottam még erről a svéd íróról, de mivel szeretem a skandináv volanat, így tettem egy próbát a fent említett regénnyel. Nem csalódtam, sőt! Humoros, izgalmas, kalandos, de leginkább agyament írás. Jöhet a következő Jonas Jonasson könyv

"Sztálin fejjel előre végigzuhant a padlón. Ott feküdt az agyvérzésével egy álló napon át, mert ha Sztálin elvtárs egyszer azt mondta, hogy ne zavarják, akkor nem zavarják."
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Rajta vagyok

Szerk.: gbors: Jópár Nesbøt olvastam már. Remélem, hogy ez az egy gyengébb csak. Meg hát dedikált példányom is van (Vér a havon) és közös kép is a mesterrel

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Jo Nesbø- Fehér éjszaka
Viszonylag rövid iromány Nesbø tollából. Viszont minden stílusjegy benne van amit elvárunk a szerzőtől. Ismételten a drog, alkohol kap főszerepet a krimiben. Menekülés, bujkálás, lelki őrlődés, szerelem, izgalom és az utolsó percekig fennálló fordulatok jellemzik a könyvet. Kényelmesen két délután alatt elolvasható. Rajongóknak kötelező darab.
Várjuk az újabb, hosszabb lélegzetvételű Nesbø könyvet is. Esetlegesen egy Harry Hole folytatást

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Egy jó e-book olvasó (Pl. Kindle PW2) e ink kijelzője abszolút nem zavaró. Kicsit sem fárad az ember szeme tőle. Sokan ódzkodnak e-booktól, pedig szvsz nagyon hasznos dolog. Egyszerre több könyv lehet nálad, kis helyen elfér. Egy szép tokban kifejezetten jól is néz ki. Átlagos használat mellett kibírja akár egy hónapig is egy töltéssel, stb... Az olyan könyveket amiknek ott kell lenniük a polcon természetesen én is papír formában veszem meg, de amit "csak" el szeretnék olvasni, nem akarom a polcon tárolni azt e-book formátumban szerzem be.
Szerk.: Sok olyan oldal van, ami tele van ingyenes e-book könyvekkel (papirontul.hu, mek.oszk.hu), illetve sok akciós áron beszerezhető is van...
-
metal01
őstag
Majd a Hóember

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Szintén. És a mester egy-két interjúban elejtette, hogy folytatja Harry Hole sztoriját is

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Az utóbbit javaslom (A fiú), nekem nagyon tetszett.
-
metal01
őstag
Füves könyv.
-
metal01
őstag
Mentőexpedíció... Mégis mit vártunk? Egy hivatalos magyarázatot azért meghallgatnék.
-
metal01
őstag
A Fiú tetszeni fog. Szerintem az egyik legjobb Nesbø könyv. A Vér a havon kicsit össze lett gányolva úgy éreztem. Rövid, de benne van minden ami "Nesbøssá" teszi a könyvet. Talán majd a filmben fog kiteljesedni ez a történet.
A Marsi pedig telitalálat

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
No, ezen is túl volnánk. Kicsit furcsa volt a reakcióm amikor a könyvet a kezembe vettem. 190 oldal az egész és dupla sortávval szedték a nyomdában, hogy el lehessen adni regényként. Inkább olyan ez a könyv, mintha egy forgatókönyv lenne. És lehet, hogy az is, ugyanis vászonra is viszik ezt a történetet.
A sztori igazi "Nesbø-s"; véres, szatirikus, groteszk, és a végén sem marad el a "csattanó". Érdemes rászánni pár órát.
Szerk.: Most szombaton fogja Jo Nesbø dedikálni ezt a könyvét az Alleeban a Libri könyvesboltban 17:00 órától.
-
metal01
őstag
Most olvasom a Fiú c. könyvét. Jóféle ez is.

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Én is a közelben melózok. Lövök majd a mesterrel egy közös fotót is

-
metal01
őstag
Ha valakit érdekel: Jo Nesbø dedikálás.
-
metal01
őstag
A szinkront nem tudom, én mindig mindent eredeti nyelven, felirattal nézek

-
metal01
őstag
Még nem láttam, megnézem.
A Híd (Bron/Broen) c. sorozatot ajánlanám. Két évad összesen. Nagyon jó! Dán-svéd koprodukció.Szerk.: Most olvasom, hogy lesz 3. évad is

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Jók ezek a Harry Hole könyvek. Régebben sok Lawrence-t olvastam, de Nesbø nyomába sem ér már Laci bácsi. A skandinávok valahogy nagyon érzik a nyomozós krimi "feeling"-et.

-
metal01
őstag
Most már leesett, sorry

-
metal01
őstag
Norvég az, nem dán

-
metal01
őstag
Ha már előkerült a gyilkolászós téma, Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről (vigyázz, lehet spoiler a leírásban!) c. könyvét olvastátok? Engem teljesen magával ragadott. Nagyon durva. Film is készült belőle. Aki szereti az ilyen témájú írásokat biztosan nem fog csalódni

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
A jó könyvek mindig jó könyvek maradnak

-
metal01
őstag
Torey Hayden könyveit még nem láttam itt megemlítve. Aki szereti a pszichológiai témájú irományokat azoknak szvsz kötelező darabok. Torey Hayden gyermekpszichológus, tanár. Igaz történeteket ír meg regényeiben. Olvastam mindhárrnat ami MO-n megjelent. Lebilincselő, megrázó történetek.
-
metal01
őstag
Van még a Fejvadászok és A fiú c. könyve is Nesbø-nak. Ezek különálló kötetek, nem kapcsolódnak a Harry Hole sorozathoz. A fejvadászok meg is van filmesítve. Elég jó lett a film, de előtte érdemes a könyvet elolvasni mert sok (szaftosabb) részt nem vittek a vászonra belőle

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Érdekes kérdés
14 évesen annyira azért ne olvasson még véres krimiket. Adj a kezébe egy Neil Gaiman kötetet. Pl. az Óceán az út végén címűt, vagy a Coraline-t. Ez utóbbiból készült animációs film is. 3D-ben is. Eléggé odavág. Tetszeni fog neki valószínű 
Szerk.: Ha pedig nagyon krimit szeretne akkor Leslie L. Lawrence / Lőrinc L. László pl. Mostanában nem remekel nagyon, de vannak jó kis krimijei. A gonosz és a fekete hercegnő, Sziget a ködben, A nagy mészárlás, A kicsik stb...
-
metal01
őstag
Elizabeth M. Gilbert: Eat, Pray, Love - Ízek, imák, szerelmek
Szerintem bejönne neki

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
A tipikus Nesbø humor itt is megvan
Alapvetően nem összefüggőek, de vissza-vissza térnek események, személyek, akár cselekményszálak az egyes kötetekben. Ha Harry karakterét szeretnéd a kezdetektől megismerni, akkor érdemes sorrendben olvasni. Ha csak egy-egy izgalmas regényt szeretnél, akkor nem muszáj. A Hóembert ajánlom. Odaver rendesen
A Leopárd is jó. -
metal01
őstag
Ha szereted a skandináv vonalat akkor Jo Nesbø – Harry Hole sorozatát ajánlanám. Nagyon jó könyvek. A sorozaton kívül vannak önálló könyvei is. Fejvadászok, A fiú pl. Garantáltan lekötnek ezek a könyvek

-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azóta is pótolom amit lehet. Ez az új kiadás tetszetős lett.