Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1266 üzenetére
En kozepso csoportos ovodas korom ota imadok olvasni, folyamatosan faltam a konyveket, a kotelezoket is imadtam altalanosban (Tuskevar, Egri csillagok, stb). Aztan jott a Koszivu ember, amit fel evig olvastam, es fogalmam sem volt hogy mirol szol mire a vegere ertem, utaltam
Szoval szerintem egyertelmuen nem... -
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1271 üzenetére
Valamikor meg kisgyerekkoromban, igen, de mar nem igazan emlekszem a konyvre. Meg persze filmen is lattam joparszor.
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1284 üzenetére
akkoriban en elegge fantasy-addict voltam
a mar emlitette Ej Trilogiaja szerintem nagyon jo, en ajanlom
azert annyit irhatnal konnyiteskent hogy kb. mi erdekel? sci-fi, fantasy, kemregenyek, stb?leslieke:
hat ez nem volt tul biztato
egyelore a "100 tortenelmi tevhit"-et olvasom, nem rossz, aztan majd utana meglatjuk...[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1286 üzenetére
Fantasybol tomenytelen mennyiseg van amibol valogathatsz
En kb. 16 evesen olvastam a Salvatore-fele Sotet Elf ciklust, ott az emlegetett Ej Trilogiaja, jok a Ravenloft konyvek is.Az 'elettortenet' kategoriaval kozos metszet pl. Orson Scott Card Alvin Maker-sorozata
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1288 üzenetére
A felsorolt fantasy-k mind ponyvak, szoval nem eppen a "muveszi" kategoria Szorakoztatoak, izgalmasak, erre valok.
Az Alvin Maker sorozat mar sokkal inkabb szepirodalom mint az elobbiek.
A Pi eletet csak filmen lattam, nalam "egynek" jo kategoria volt. -
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1290 üzenetére
esetleg Mester es Margarita?
-
brownus
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1322 üzenetére
Nagyon jó. Sok pluszt (részletet) hozzáad a sorozat történéseihez. Illetve a könyv és a sorozat történései nem mindig folynak egy mederben, a készítők itt-ott kisebb-nagyobb módosításokat eszközöltek.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1324 üzenetére
Sorrendben az 5 kötet oldalszámai: 928, 976, 1215, 896, 1152 összesen: 5167
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Coccolino_O
őstag
válasz Mr. Erikszon #1326 üzenetére
Nekem átlag 4-5 nap egy trónok harca könyv. Érdemes elolvasni őket, nagyon sok plusz információt megtudsz a karakterekről.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1326 üzenetére
Gyorsan el lehet ám olvasni, főleg, ha belelendülsz a történetbe.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1328 üzenetére
Igen, sokkal előbb voltak a könyvek:
A Tűz és Jég dala sorozat:
Trónok harca (eredeti cím: A Game of Thrones) (1996)
Királyok csatája (eredeti cím: A Clash of Kings) (1998)
Kardok vihara (eredeti cím: A Storm of Swords) (2000)
Varjak lakomája (eredeti cím: A Feast for Crows) (2005)
Sárkányok tánca (eredeti cím: A Dance with Dragons) (2011)A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1331 üzenetére
Igen, elvileg még kettőnek kell jönnie. De hogy mikor, azt még az író se tudja.
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1333 üzenetére
miert kene hogy be legyen fejezve ahhoz hogy elkezdjenek sorozatot csinalni belole?
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1335 üzenetére
miert hagynak abba? boven raernek, meg nehany sorozatevadnyi regeny mar ki van adva
-
Coccolino_O
őstag
válasz Mr. Erikszon #1333 üzenetére
A könyvek sorozata nincsen befejezve, de még így is lehet nyújtani a tv-s változatot, még úgy is, hogy rengeteg mindent kihagynak belőle.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1335 üzenetére
1 könyv nem 1 évad! (kivéve az 1-2, mert azokat úgy dolgozták fel) A 3. könyvnek is csak a felénél jár a sorozat. 3-6 évad még minimum kijön az eddig megjelent könyvekből is.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1357 üzenetére
-
szg88
őstag
válasz Mr. Erikszon #1357 üzenetére
Nagyon dicsérik ezreket az ötven árnyalatos könyveket, bár állítólag elég szexuális. Fiatalnak még nem annyira ajánlott.
-
szg88
őstag
válasz Mr. Erikszon #1393 üzenetére
A gyertyák csonkig égnek-et elolvastam félig. Régies stílusú. Aki szereti az olyasmit annak tetszhet.
-
vegyszer
addikt
válasz Mr. Erikszon #1393 üzenetére
Én csak hangos könyv formájában leltem rá a Trianon évfordulójára kirakott ezer fb post között az Adjátok vissza a hegyeimet-re, illetve az előzmény művet, a Jönnek-re. Bele hallgattam, tetszett (Rékasi Károly előadásában talán van videó is) , majd magamévá teszem egykor...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
doc
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #1449 üzenetére
Olvastal mar tole valamit? ha igen, mi tetszett, mi nem?
Eleg sokfajta konyve van, van aki imadja pl. a Dark Tower-sorozatot, aminel en az elso kotet felenel nem birtam tovabb, masnak a Remkoppantok vagy a Langolierek nem jon be, en meg imadtam oket
Illetve ott a Ragyogas, azzal szerintem nagyon nem lehet melle loni.
De ha valami konnyen emeszthetot keresel, akkor pl. Carrie vagy Christine, nagyon jo kis konyvek -
szg88
őstag
Bármit, mindent Nekem ez a kedvencem, de én mindent szeretek tőle
[ Szerkesztve ]
-
morcogi
csendes tag
Ha szereted a fantasy-t, akkor elso SK konyvnek nagyon tudom ajanlani A sarkany szeme/A szem (mindket cimmel talalkoztam mar) c. konyvet, kifejezetten konnyu, meseszeru En is ezzel kezdtem 14 eves korom korul Illetve a Setet Torony (Dark Tower) sorozat is nagyon jo, bar en csak az elso 3 reszt olvastam belole eddig.
Ha vevo vagy a kisregenyekre, akkor a Remeny rabjai (asszem ezen a cimen jelent meg eloszor magyarul, angolul Different Seasons) gyujtemeny a legjobb (szvsz, nyilvan), ebben olyan filmeknek az eredetije van benne, mint a cimado Remeny rabjai, Allj ki mellettem, A jo tanulo, illetve a negyedik novella benne A legzogyakorlat, amibol nem keszult film, de talan nem is baj, az nekem kicsit mar eros volt
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
A remény rabjai
-
Coccolino_O
őstag
válasz Mr. Erikszon #1457 üzenetére
Szerintem egynek elmegy.
-
Huma
addikt
válasz Mr. Erikszon #1457 üzenetére
Olvass Diablós könyveket. Már ha szereted a dark fantasyt. Egész jók.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz Mr. Erikszon #1460 üzenetére
A könyvben kevesebbet kell klikkelgetni cserébe viszont egy jól sikerült, darkos fantasy történetet kapsz. Szóval ha szereted a műfajt akkor ne befolyásoljon a játék. Az csak az alapokat adta.
Mellesleg most olvasom a Švejk, a derék katonát és nemrég olvastam a Legyek urát. Ezek is jó könyvek ha szereted a régebbi alkotásokat.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #1460 üzenetére
Én olvastam mindhárom Diablo könyvet, ami itthon megjelent, egynek elmentek.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mr. Erikszon #1596 üzenetére
most emiatt gondoltam bele hogy nem nagyon volt meg ilyen. altalaban csak izgalamsak meg fordulatosak a konyvek amiket olvasok. bar a gyuruk ura vegen a bucsu az eleg meghato volt nekem.
meg a potter 7 koteteben mikot piton odaadja az emlekit potternek es kiderul belole hogy mit miert tett es miert viselkedett ugy ahogy. csak az egesz poiton karakter valtozott at a szememben egy negativ karakterbol a konyvsorozat legjobban megirt szereplojeve.
asszem most ennyi. de most villannak be a konyves emlekek akaratlanul is es ez tok jo! kosz!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
doc
nagyúr
nekem talan egy volt amin elbogtem magam, a Pal utcai fiuk, de mentsegemre szolgaljon hogy nagyon gyerek voltam meg akkor
WTF erzes az volt tobb is, pl. az 1984-et is ugy tettem le hogy "huuuu", vagy ott a Viragot Algernonnak, meg meg biztos van egy csomo ami most nem jut eszembe -
bambano
titán
huzatot...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Coccolino_O
őstag
válasz Mr. Erikszon #2426 üzenetére
Egyetlen egy könyvet olvastam tőle, még hozzá A remény rabjai-t. És az bizony szuper jó könyv.
-
doc
nagyúr
eleg erdekes kiindulopont
Ha valami tenyleg "Kingeset" akarsz olvasni, akkor ajanlom valamelyik regebbi regenyet, pl. a Carrie-t vagy a Christine-t, vagy akar az Allattemetot.
-
lorcsi
veterán
apropó...a Mr Mercedes megvolt már valakinek?
miylen ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
metal01
őstag
válasz Mr. Erikszon #2639 üzenetére
Füves könyv.
-
brownus
veterán
válasz Mr. Erikszon #2639 üzenetére
füves könyv,
és akkor ajánlanám őt is: a teljesség felé weöres sándorlt -
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #3138 üzenetére
Keresőben: [link]
Nem vittem túlzásba a leírást, mert mobilról írtam meg a szöveget akkor. Szerintem érdemes elolvasni, nekem végig fenntartotta a figyelmem, amint odajutok, akkor a folytatását is [link] elolvasom majd. A trilógia harmadik része odakint már megjelent, itthon szerintem idén fog.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Mr. Erikszon #3143 üzenetére
Megvan, de még nem olvastam. Lesz még pár könyv, ami megelőzi!
-
k.kristof
őstag
válasz Mr. Erikszon #3190 üzenetére
Én ugyan nem, de a helyedben közvetlenül a kiadótól venném, mert ma éjfélig 10% extra kedvezmény minden könyvükre a webshopukban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest