- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
-igu-
veterán
-
mark!
őstag
-
mark!
őstag
-
K1nG HuNp
őstag
-
törölt tag
-
mike1334
veterán
Köszi

Asimovon már túl vagyok, Chapmant nem olvastam a Magus nem jött be (pedig méf vhol egy Első törvénykönyvem is van
), setét torony dettó, elkezdtem, de vhogy nem jött be, igaz én nem szeretem King stílusát (se a horrort, max Koontz regényeket szoktam olvasni, pl az Odd Thomas könyvek nagy kedvenceim).
Caldwell nagy kedvenc, gyakorlatilag gyerekkoromban folyamatosan Cherubion kiadós könyvekre vadásztam ismerősöknél, könyvtárban, boltban (van egy Démonmágus kötetem, nagy becsben tartom, egyik kedvencem az írótól). Jó tipp volt, köszönöm, sok régi Káosz könyv kimaradt (ha már november 1., a Tök káosz ismerős valakinek?
).
Vagy ami még így beugrott...a Dűbe sorozathoz is írt még pár könyvet a fia, azok is kinaradtak, bár az se az a kiterjedt világ a 10 körüli regénnyel.
Amúgy anno a Harry Pottert se értettem, hogy mi ez a hype, de aztán 2-3 hét alatt lenyomtam az összes könyvet (emlékszem pp vizsga és be szigorlatra készülés közben), és rá kellet jönnöm, hogy van azért ennek is hangulata.
Amúgy a Korongcilág regényeket azért is szeretem, mert olyanok mint egy családregény, csak éppen nem egy csaladról, hanem egy világról szólnak (vilagregény?) és ez az ami engem megfog... -
-igu-
veterán
Abból csináltak valami 1000 részes filmsorozatot is - az első részt megnéztem anno, az elég jól lekövette a könyv első felét.
Ajánló:
Muriel Barbery - A sündisznó eleganciájaAz ötvennégy éves Renée egy párizsi magánpalota házmestere. Kövér, tyúkszem van a lábán, hitvány ételeket eszik és szappanoperákat néz. Csakhogy Renée-nek van egy titka: hihetetlenül művelt. Szereti a filozófiát, a zenét, és a japán művészetet. Álarca mögül mélyen lenézi a luxuslakások gazdag lakóinak üres életét.
A 12 éves Paloma, az ötödik emeletről, látszólagos engedelmességgel igyekszik belesimulni a tizenévesek popkultúrájába, de ő is kimagasló intelligenciát takargat. És mivel lesújtó véleménnyel van a világról, azt tervezi, hogy tizenharmadik születésnapján felgyújtja lakásukat, majd véget vet életének.
Ők ketten a regény főszereplői és egyúttal narrátorai. Meg a házba költöző dúsgazdag japán férfi, aki puszta létével, no meg azzal, hogy átlát a szitán, izgalmas mozgásba hozza az eseményeket… /molyNagy dolgok nem történnek a könyvben, de nem is a cselekmény a lényeg. Emberekről mesél, de azt nagyon jól.
-
devil-k
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
rétisün
veterán
emlékeim alapján ezzel annyira nem értek egyet, de hát nem tetszhet mindenkinek minden King egyformán

spammer véleményével (#3427) viszont 100%-ig egyetértek, szerintem az Az a legjobb King könyv.(#3433) lorcsi: én most olvasom, kétségkívül ez már nem az a King, akit korábban megszokhattunk
de ez sajnos az újabb könyveiről elmondható.
a Joe Hill néven író fia mindhárom (magyarul) eddig megjelent könyve jobb az utolsó Kingeknél. sztem. -
spammer
veterán
Köszi, lehet, hogy ez lesz. A másik, ami érdekesnek tűnt, az a Joyland. Esetleg a Mr. Mercedes. No majd meglátjuk.
Amúgy a 11.22.63-at olvastam ezelőtt Kingtől, és most olvasom Wikipédián az Az-zal való kapcsolatot:
(talán kis spoilernek mondható a 11.22.63-ból):
Richie és Beverly az Az-ból szerepeltek benne, ők voltak akik a szabadban játszottak, amikor Jake megérkezett Derry-be (ha jól rémlik). Derry az egyből megvolt, arra emlékeztem, de a két gyereket már elfelejtettem. Ha fordított sorrendben olvastam volna, akkor jó kis meglepetés lett volna, de azért így sem rossz tudni.

-
spammer
veterán
Köszi, feljegyzem későbbre. Most ez olyan hatással volt rám, hogy egy kis ideig nem is lesz kedvem belekezdeni másba, de ha elkezdek valamit, inkább valami kicsit más jellegű lesz valószínűleg, hogy ne egymás után legyen két hasonló (gyerekekkel kapcsolatos).

(#3429) devil-k: eltévedtél kicsit.
Ja, a filmet lehet, hogy hétvégén pótlom, még azt sem láttam, addig nem akartam megnézni, amíg nem olvastam el a könyvet. S bár tudom, hogy a film egy kiherélt változat, azért lehet, hogy bepróbálom. A remake meg... Hát, még annyit sem várok tőle, mint a régebbi filmtől. -
rétisün
veterán
szerintem azok az őrség könyvek, amiket Vlagyimir Vasziljev írt (a Nappali őrséget Sztrugackijjal) nem olyan jók. az utolsót már meg se vettem

-
gbors
nagyúr
+1 a Gyermekkor végére, én nagyon szeretem

Frissen befejezett:
Lem - Visszatérés
Ezt a könyvet nagyon dicsérik, nekem is tetszett, de nem volt átütő ereje.Lem - A legyőzhetetlen
Ez viszont nagy meglepetés volt, nem is gondoltam, hogy Lem az elmerengős stílusa mellett ilyen thrilleresen is írt. Emellett a könyv alaptémája tekintetében igencsak úttörő. Highly recommended!
-
brownus
veterán
Gáspár András - Kiálts Farkast, Ezüst félhold blues - szuperjók
Gáspár András - Ezüst félhold blues, elkezdtem, de nem fogott meg
Richard Morgan - Az acél emléke, fasza, de jött leslieke az árnyékszövetséggel és nyert, most meg a dervisházat olvasom, és tetszik, kegyetlen hangulatos, érdekes atmoszférájú regény. nem is tudom hirtelen mihez hasonlítani.
utána jön jöhet a metroszexuális kardforgató
az accelerandot olvasta valaki?
-
genndy
addikt
Frissen kiolvasottak:
George R. R. Martin - Lázálom
Ez bizony egy nagyon klassz vámpíros könyv! (és nem a gyémántcsillámpóni-buzivámpíros, hanem rendes vámpíros). 1850-es évek, Mississippi, gőzhajózás, aztán jönnek a vérszívók. Külön jópont a nem gáncstalan lovag főhős (egyébként egy hajózási társaság vezetője). Meg Martin vámpírjainak eredete is egészen más mint a megszokott (de nem lövöm le, kiderül). Tud írni a bácsi, nagyon jó a stílusa, a versenyzős rész kimondottan izgi. Az utolsó harmadán kicsit leül, de aztán a végére megint felpörög. Egy újraolvasás simán benne van.Arthur C. Clarke - A gyermekkor vége
Újraolvasás volt, a frissen kijött sorozat miatt. És jól is emlékeztem, hogy a sorozat szépen leköveti a könyvet.
A könyv jó, érdekes a gondolat, ACC ebben nagyon rendes az emberiséggel. Nem állítom hogy a legjobb könyve, de simán a jók között van, a szokásos stílussal és pár fejezet végi meglepetéssel. Az eleje viszont novellaként jobban tetszett.Tervezettek:
Gáspár András - Kiálts Farkast
Gáspár András - Ezüst félhold blues
Gáspár András - Két életem egy halálom
Richard Morgan - Az acél emléke
Ian McDonald - A dervisház -
rétisün
veterán
-
Mr Dini
addikt
-
lorcsi
veterán
-
abridabri
veterán
-
gerii
addikt
-
gerii
addikt
-
gerii
addikt
-
rétisün
veterán
-
brownus
veterán
-
f(x)=exp(x)
őstag
-
_stick_
őstag
-
hariboh
tag
-
k.kristof
őstag
Az Akkord könyveit a Gabó, Ciceró és Akkord közös webáruházában lehet megvásárolni a neten, az egyéb oldalakat nem nézve.
-
gerii
addikt
Én sem tudtam, csak ahogy böngésztem.
Az első hármat akkor mindenképp elolvasom, azután majd kiderül mennyire tetszik.
-
KisTücsök
addikt
Nem vízszintes az, hülye voltam, elnézést.
Becsomagolás után valamiért az maradt meg bennem, de aztán ki kellett bontanom más miatt és akkor láttam, hogy nem. Na mindegy.gerii: Napokban hozza a futár a cserekönyveket, én meg ezeket oda adom neki. szerk: fizetésről nem volt szó, gondolom nekem nem kell állnom semmiféle fuvart.
-
brownus
veterán
-
gbors
nagyúr
Ahogy a kolléga mondja, + pár kiegészítés / vélemény:
- A Kultúra-sorozat "biztonságos", ott egyik könyvvel sem lehet mellényúlni, mindegyiket tudom ajánlani. Egyetértek a kronológiás javaslattal is.
- Az Iain M Banks néven futó nem-Kultúra sci-fik közül az első kettő (Against a Dark Background, Feersum Endjinn) nekem annyira nem jött be, de egy olvasást azok is megérnek. Az Algebraist / Száműző a harmadik és utolsó ilyen, ebben szerintem határozottan jó volt, hogy a Kultúra-univerzum kereteiből kimutató összegyűlt ötleteit meg tudta valósítani, ill. nagyon jól van összerakva a történet és a karakterek is.
- Az Iain Banks néven futó könyvek között kevés a sci-fi - a Walking on Glass, a Bridge (határeset) és a Transition az, a többi 10-11 könyv jellemzően karakterdráma és / vagy szatíra. Ezek teljesen vegyesek, nagyon szubjektív a megítélésük - nekem pl. pont azok tetszettek a legjobban (The Business, Dead Air, Espedair Street), amiket a kritika utált
-
k.kristof
őstag
A vasárnapot a Vörösmarty téren és környékén töltöttük, ami az évnek abban az időszakában meglehetősen nagy veszélyt jelent a pénztárcámra. A Galaktika standjánál pont ki is volt rakva mindhárom, és elkezdtünk beszélgetni a kiállítókkal a scifikről. Mondtam, hogy nagyon erősen gondolkozom az egész trilógia megvásárlásán, erre rögtön mondtak egy olyan kedvezményt, hogy képtelen voltam ott hagyni azt a három gyönyörűséget. Nesze neked Kindle, meg ebookok, egy szép és jó könyv még mindig elcsábít

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).

de ez sajnos az újabb könyveiről elmondható.
Ja, a filmet lehet, hogy hétvégén pótlom, még azt sem láttam, addig nem akartam megnézni, amíg nem olvastam el a könyvet. S bár tudom, hogy a film egy kiherélt változat, azért lehet, hogy bepróbálom. A remake meg... Hát, még annyit sem várok tőle, mint a régebbi filmtől.