Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
“A persistent rumor has circulates in the USA: There are two intelligent races living on the surface of planet Earth: the standard people and the hungarians.”
Ha már idézetek, itt egy másik érdekes:
Enrico Fermi, italian atomic scientist answered seriously to reporters when asked about his belief in any kind of space people (aka in E.T.): “They have been here now… they are called hungarians”[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #1196 üzenetére
Nekem is az a tippem, hogy a tudomány területén elért magyar eredményekre gondolt.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Kvelstadt
veterán
válasz Coccolino_O #1196 üzenetére
de az alatt mit ért hogy az eberek és a magyarok? már ezzel is följebb akar emelni minket. vagy nem vagyunk emberek de viszont nagyon jók vagyunk?
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
leslieke
Jómunkásember
-
doc
nagyúr
Asimov munkassaga mondhatni alapmu
viszont azt azert el kell ismerni, hogy igy 2013-ban ez a stilus mar nagyon megkopott
szoval barmennyire is tisztelem es becsulom az oreget, es szeretem a konyveit, azert ne szamits a vilag legnagyobb irodalmi muvere ha olvasod
emellett persze szorakoztato, es fontos gondolatokat vet fel!
na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy mekkora elkepeszto hatassal voltak a sci-fire a muvei[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Margaret Weis - Borostyán és vér akárcsak az előző kettő, a trilógia befejező darabja is tetszett. Elolvasni viszont csak azoknak érdemes, akik ismerik a Dragonlance világát.
22.
-
Kvelstadt
veterán
engem megvett. bár nem olvastam olyan nagyon sok könyvet olyan sok írótól. nevesebbek közül tolkien, martin meg most asimov. de én imádtam olvasni ezt a könyvét. és mint olvashatod lejjebb szeretem a scifi-t de kedvem még nem volt hozzá és ennek ellenére szuszra elolvastam a könyvet.
-
giigz
veterán
Akkor azt mondjátok, hogy ez az Asimov jól ír?
Még nem olvastam tőle, meg alapból ez a sci-fi nem az én műfajom, sosem olvastam egyet sem...
Annyira beszélték róla, meg már régen is téma volt, hogy lehet elolvasok tőle egy könyvet.
-
Kvelstadt
veterán
válasz bambano #1185 üzenetére
persze előzményeket is be fogom szerezni. csak most pénzt adni nem tudok érte ezt meg megszereztem rukkolán.
most legközelebb ha pénzem lesz be is szerzem az acélbarlangokat.(#1186) brownus köszi a listát. megvan egy része nekem is.
ja és azért felteszem a kérdésem a mezítelen nappal kapcsolatban.
SPOILER
a könyv végén mikor Leebig meghalt Daneel robot hogyhogynem szenvedett agykárosodást? hisz látott meghalni egy embert közelről. ara gondoltam hogy talán az álcája hogy embernek mutatta magát megvédte mert semmiképp sem fedhette fel magát. de aztán ara gondoltam hogy az első törvénynem véletlen első törvény. mindenek előtt áll. viszont így nem értem miért nem lett semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Kvelstadt #1184 üzenetére
A Robot-sorozat
Én, a robot (I, Robot, novelláskötet, 1950)
Robottörténetek (The Complete Robot, novelláskötet, 1982 – az Én, a Robot kötet összes novellája mellett más történeteket is tartalmaz)
Acélbarlangok (The Caves of Steel, regény, 1953 - első magyar kiadása még Gyilkosság az űrvárosban címmel jelent meg)
A mezítelen nap (The Naked Sun, regény, 1956)
Tükörkép (Mirror Image, novella, 1972)
A Hajnal bolygó robotjai (The Robots of Dawn, regény, 1983)
Robotok és Birodalom (Robots and Empire, regény, 1985)
A Birodalom-sorozat
A csillagok, akár a por (The Stars, Like Dust, regény, 1951)
Az űr áramlatai (The Currents of Space, regény, 1952)
Kavics az égben (Pebble in the Sky, regény, 1950)ez így szépen sorban! az alapítványok nekem már nagyon szárazak voltak. azokkal még adós is vagyok...
-
Kvelstadt
veterán
üdv.
elolvastam Asimov-tól a Mezítelen nap-ot. ez az első igazi önálló Asimov könyv amit olvastam. ezelőtt az én a robot-hoz volt szerencsém de az más volt mert ott sok rövid történet volt. itt meg egy egész könyves cselekmény. bár csak 216 oldal de az fantasztikus!
egyszerűen nagyon jól ki volt találva a solaira-i életmód. hozzá a gondolkodásmód szintén marhajól meg volt írva. a detektív rész is ott volt. a robotika az evidens hogy jó.
szóval le vagyok nyűgözve. komolyan ilyen rövid könyvbe én még ilyen jót nem olvastam. de még hosszabb könyveknek is odaver.ja és hozzáteszem hogy se scifi-hez se krimi-hez nem volt hangulatom de nem volt más könyv tegnap elérhető távolságban. tegnap kezdtem olvasni és nem is tudtam lerakni míg el nem olvastam.
Így most már letisztáztam magamban hogy igen jöhet a sok fantasy után a sci-fi vonal és ezen belül is a sok Asimov könyv!
van valaki aki még olvasta? mert lenne egy kérdésem a végével kapcsolatban amit nem értek.
-
leslieke
Jómunkásember
Margaret Weis - Borostyán és vas remek folytatás, jöhet a trilógia befejező darabja.
21.
-
norbi0604
aktív tag
válasz Coccolino_O #1181 üzenetére
Én emiatt újítottam most egy Kindle-t.
-
Coccolino_O
őstag
válasz leslieke #1169 üzenetére
Nem is azért mondtam.
norbi0604: Szerintem csak kellő mennyiségű szabadidő kell. Amúgy láthatod, hogy ebben a hónapban mennyit olvastam, töredéke az eddigieknek. Ha van rá idő és lehetőség én mindenhol olvasok és emiatt mindig van nálam könyv. Ha nem lennék köz- és életveszélyes, az utcán sétálva is olvasnék.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Nincs technika, legalábbis nem tanultam. Előveszem a könyvet, elkezdem olvasni, ha megfog, érdekes, akkor nehezen teszem le és csak olvasok és olvasok.
Nem mértem az időt sose. Minden könyv más. Más betűméret, más sorköz, más könyvméret.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #1168 üzenetére
Nem verseny ez. Amúgy is csak kíváncsiságból számolom. Arról már vezetek listát, hogy egy évben mennyi könyvet veszek, ehhez mérten érdekel, hogy mennyit olvasok el.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #1166 üzenetére
Igen.
-
leslieke
Jómunkásember
Margaret Weis - Borostyán és hamvak remek kezdete a trilógiának. Mind a szereplők, mind a történetvezetés jó. Ellenben a könyv ajánlójával, mivel az abban emlegetett gonosz vámpírszekta , a vérivók ördögi kultusza nincs a könyvben. Sajnálatos az ilyen baki.
20.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Jeffrey Robinson: Pénzmosoda
James O. Finckenauer – Elin J. Waring: Az orosz maffia Amerikában
Gilly Smith: Jamie Oliver – A pasi, az ízek, a forradalomEzeket olvastam el ebben a hónapban, mondhatjuk, hogy nem valami sok.
A Hyperion-t meg holnap kezdem.
-
leslieke
Jómunkásember
Johan Theorin - A falon túl lassú folyású a történet, s nem is olyan izgalmas. Egy krimitől ez kevés.
19.
-
leslieke
Jómunkásember
Lisa Smedman - Mérgező hiúság a végére már kicsit untam a sok kígyót, de amúgy a történet rendben, bár a trilógia befejezése eléggé tipikussá sikeredett.
18.
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Mark Lawrence: Tövisek hercege
Vélemény?
Eddig 4 könyvet olvastam idén. -
leslieke
Jómunkásember
Jo Nesbø - Kísértet mint az eddigiek, ez is zseniális lett.
17.
[ Szerkesztve ]
-
b3Ro
senior tag
Drew Karpyshyn: A gonosz dinasztia
Méltó befejezése a trilógiának. Lehetne meg folytatni, mert van 1-2 elvarratlan szál, de így is kiemelkedő sorozat.
8.
-
bandus
veterán
válasz leslieke #747 üzenetére
hát megvolt nekem is végre, és amennyire el szerettem volna olvasni, annyira nagy csalódás. én tényleg nem értem hova istenítik ennyire ezt az írót bár szerintem az is közrejátszott, hogy magyarul olvastam (így kaptam meg), és néhány helyen iszonyú bután hat a fordítás (deszka úr, szikla úr, wtf ), a neveket nem kellett volna ennyire magyarítani. na mindegy, megvolt, kíváncsi lennék még a csillagpor című művére a szerzőnek, az filmben nagyon tetszett. de azt már csakis angol nyelven.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
brownus
veterán
A jubileumi, XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárisban, 2013. április 18–21.
-
giigz
veterán
Akkor beszallok a versenybe en is, reszkessetek
Sulitzer - Money: Mindig is szerettem az ilyen törteneteket, szivesen olvasnek meg ilyen temajut, tetszett.
1.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #1150 üzenetére
Nekem 28 órából áll egy nap, így mindig van 4 plusz órám az olvasásra.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Dan Wells - Szörnyeteg úr remek folytatása az előző résznek, lendületes a történet, a részletek kibontása, a főszereplő lelki gyötrődésének ábrázolása mind-mind jó lett. Olvastatja magát a könyv. Tetszett.
16.
-
leslieke
Jómunkásember
Mark Lawrence: Tövisek Királya 2 történet egy kötetben. Az egyik közvetlen folytatása az első résznek, a másik 4 évvel később 1 napot mutat be. Ahogy az első rész ez is olvasmány és cselekményes.
15.
-
leslieke
Jómunkásember
-
lorcsi
veterán
válasz Coccolino_O #1140 üzenetére
azzal még nem is lenne baj, nekem tetszik a karaktere, sokkal jobban is ki lehetett volna bontani a karakterét is meg a körülötte lévő sztorit is
a hosszú filozofálgatás, találgatás nekem sokszor már bosszantó volt
meg az is, hogy pont a legrosszíbbkor váltott az író egy másik helyszínre
jah és feltétélen bele kellett venni Artyomot is..eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
megvolt a metro 2034...
elég nagy csalódás volt..
még az első része sem valami kiugró teljesítmény,d e sikerült bőven alulmúlni
teljesen flösleges szálakat vittek bele, tök értelmetlen szereplőket stb..viszont egy jó kém történetet mondhatnátok
vagy pedig elkezdem végignyálazni a Rejtő könyveket..[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
leslieke
Jómunkásember
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 valóban érdekes és elgondolkodtató történet. Sajnos a stílust - az ide-oda csapongó gondolatokat - nem kedvelem. A novellákra ez nem jellemző és szintén érdekesek is voltak.
14.
-
leslieke
Jómunkásember
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 megvéve.
-
b3Ro
senior tag
Drew Karpyshyn: A kettő szabálya
Hasonlóan A pusztítás útjához, most is szórakoztatóan és gördülékenyen zajlanak az események, amelyek még mindig sok izgalmat rejtenek magukban. A probléma a könyv hosszával van, száz oldallal rövidebb az előző kötetnél és szívesen olvastam volna még tovább.
7.
-
mimi82
aktív tag
válasz Coccolino_O #1133 üzenetére
Idén nyáron jön.
-
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Olvasta valaki?
World War Z - Zombiháború -
doc
nagyúr
John Scalzi: The Sagan Diary
Nagyon mas hangulatu mint az elso ket regeny (mivel nem is regeny, hanem naplo, ugye...). Nem akciokozpontu tortenet, hanem Jane gondolatai, filozofalgatasa. Annak aki szeretne elmelyedni Scalzi vilagaban, erdekes lehet (nem is tul hosszu olvasmany), de annak akit a sztori erdekel, nem sok ujat fog adni.
-
leslieke
Jómunkásember
Itt csak az a kérdés, hogy ki mit ért könyvtár alatt.
-
giigz
veterán
válasz Coccolino_O #1116 üzenetére
Most nézem, elég sok könyv megvan, pl. Jo Nesbo - Hóember is Rájöttem, nekem már régebb óta könyvtárba kellene járnom
-
giigz
veterán
válasz Coccolino_O #1114 üzenetére
Igen, manapság terveztem, hogy nem megveszem a könyveket, mivel nagy részét úgyis csak 1x olvasom el, hanem könyvtárba fogok járni, az jobban megéri.
Az a Fahrenheit 451 egyébként van könyvtárban, vagy úgy általánosságban az új könyvek szoktak lenni?
-
giigz
veterán
válasz Coccolino_O #1104 üzenetére
Az őrült szakács jó volt?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #1111 üzenetére
Azt a legkönnyebb megszerezni, most nemrég jelent meg.
-
leslieke
Jómunkásember
Köszönöm a válaszokat! Eldőlt, megveszem.
-
Gyuri16
senior tag
válasz leslieke #1106 üzenetére
kb egy oraja fejeztem be, most jonnek a novellak
komor es elgondolkodtato. nagyon aktualis - bar konyveket meg nem egetunk, de a gondolkodas hatterbe szoritasa, egyszeru tv programok, amiktol tomegek fuggnek es eletuk reszenek erzik szepen le van irva. szerintem erdemes elolvasni. kulonben eleg rovid, ezert is vannak mellette novellak a most megjelent kiadasban.Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
Coccolino_O
őstag
válasz leslieke #1106 üzenetére
Ha elolvasod a leírását, már maga az is túlmutat a megszokott sémákon. Iszonyat jó könyv, a vége nekem mondjuk nem tetszett. Érdemes elolvasni, nem is tart sokáig, főleg egy olyan könyvfalónak, mint neked.
Gyuri16: Így van, akárcsak az 1984 v. a Szép új világ. Aktuálisak.
Jah igen és a Momo-t is feltétlen olvassátok el, ha eddig nem tettétek. Az is egy hatalmas nagy társadalomkritika és elgondolkodtató.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Ez milyen?
-
giigz
veterán
Az utolsóra először azt hittem Jason Statham
-
Coccolino_O
őstag
E havi termés:
James Clavell: Patkánykirály
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések
Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Robert Merle: Mesterségem a halál
Thomas Mann: Mario és a varázsló
Móricz Zsigmond: Rokonok
Michael Ende: Momo
Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger / Elbeszélések
Öveges József: A fegyverek fizikája
Jason Sheehan: Az őrült szakács.giigz:
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Thomas Enger: Hegek szokás skandináv krimi, a végén több fordulattal.
13.
-
leslieke
Jómunkásember
Számomra a nap híre, áprilisban új Nesbo könyv jön: Kísértet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest