Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loretto
veterán
-
Rommel6600
őstag
-
ferkoboy
senior tag
válasz Rommel6600 #603 üzenetére
Amikor 2-3 hetes lencset vagy havi lencset hagysz el, az nem jo, de sokkalta xarabb volt, amikor csak fel-eves, eves lencsek voltak. Azt elhagyni... nem volt leanyalom, senki edesanyjara nezve. ...
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
alitak
senior tag
Na ma már jobban tudtam berakni, bár most sem volt leányálom. Próbálgattam, és egyszercsak nyomtam a szemem felé, és azt vettem észre, hogy az ujjam már valahol az agyamban kéne hogy járjon. Megmozdítottam oldalirányban, és bizony már rajta volt a szememen Bár a másikra megint nehezebben tudtam berakni, de fog menni úgyérzem. Rajtam volt délután egytől kb este 11-ig, és miután kiszedtem, vettem észre, hogy a bal szememben a bal felén nagyon meg vannak dagadva az erek. Ez normális, vagy valami más baj van?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
ferkoboy
senior tag
Ha sokat gyotrod a szemed, akkor valamelyest normalis. Mindemellett vannak bizonyos tipusu lencsek, melyen ''erezik'' a szemet. Fontos h a szemed fokozatosan szokja meg a lencset, minden nap par oraval tovabb lehet bennt. Lassan es turelmesen kell haladni,de lehet nem eleg jo a lencse oxigenatereszto kepessege a te szemednek. Mindenkepp erdemes felkeresned a kontaktologusodat,ha ez tartosan megmarad.
Egyebkent milyen lencset hasznalsz? Tudok ajanlani masik lencset, ha ez kesobb sem lesz jobb.
Udv: FerkoTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
Jarod1
addikt
Nos meglepődve, néztem hogy van ilyen topik is..
Régen volt szemüvegem, és nézegettem én is a Lencsére való áttérés címén a cuccokat, de én valahogy nem bírnék berakani a szemembe semmit, pláne pepecselni a kiszedéssel éjszaka, úszáshoz. Bevállaltam 1 laserek műtétet. -
Ariadne
őstag
Milyenre sikerült a műtét? És fáj valamikor valami ennél?
Én is szeretnék majd ilyet, de egyelőre tartok tőle, hogy belelézerezzenek a a szemembe, pedig jó lenne nem vaksin tapogatózni a szemüvegem után reggelente, meg súlyos ezreket kiadni lencsére...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz ferkoboy #610 üzenetére
Én sajnos nagyon nem látok, bár jó (drága) szemüveggel és jó (drága) lencsével simán elvagyok, de azért csak kényelmesebb lehet, ha tényleg lát az ember.
A szemműtétre, ahogy a szemüvegre meg a lencsére is igénybe lehet venni 30%-kedvezményt, ha önkéntes egészségpénztár tagja az ember, én pl. a 30%-kal olcsóbb kerékpár és a ''látóeszközök'' miatt léptem be. Ez a kedvezmény szja kedvezmény, amit következő év májusában kap vissza az ember, szintén az ep számlára, ahonnan újra el lehet költeni.
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ferkoboy
senior tag
Tudtommal benne van egy ilyen mutet kb 500e huf-ba. Nem mind1 az a 30% kedvezmeny, de meg ugy sem olcso. Ha nagyon nem latsz, illetve olyan munkat vegzel ahol hatrany pl. a szemuveg,akkor biztos megeri vallalni.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
Cumulus
tag
Én most megprobálom ezt a lencsét------------>Frequency 55AB Aspheric! Én már nagyon sok fajtát kiproáltam de majdnem mindegyiknél piros-eres volt a aszemem vagy elszakadt vagy eltünt a szemembe és azóta sincs meg. Meg szinte minden orában cseppentek a tisztitófolyadékkal a szemembe mert már pislogni sem tudok anyyira kiszáritja a szemem.
Reggelre meg fehér ''váladékszerü'' valami van a szemembe és ha belecseppentek az lemarja. -
alitak
senior tag
válasz ferkoboy #606 üzenetére
Bausch&Lomb PureVision -2.25 ös lencséim vannak, ugyanilyen típusú folyadékkal. Láttam ma üzletben szemcseppet, ami a felirat szerint kényelmesebbé teszi a lencse használatát. Ilyesmiről hallott már valaki, esetleg van vkinek tapasztalata vele?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
whitezo88
nagyúr
hhm megéri a műtét mert nekem pl 1 évi lencse+folyadékpénz... az meg maradandó.
-
alitak
senior tag
Na este megyek koncertre, úgyhogy csak mostanság fogom berakni a szemembe, Kíváncsi vagyok milyen lesz végre látni is a koncertet
A kontaktlencsémet az 12 órára lehet berakni. Ha én reggel berakom, aztán kiveszem délután akkor este berakhatom még, ha nem volt rajtam összesen 12 órát?Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
lorcsi
veterán
Én is így vagyok vele, már utálom számolgatni az órákat (12-14)
most úgy tudom be szüntették a lencsém gyártását(B&L soft lens 59) és olyat szeretnék helyette ami havi korlátlan viselésű, tudtommal nem lesz sokkal drágább
Természetesen nem alszok majd benne így sem, de legalább nem kell az órákat számolnomeladó: vadi új soundcore motion+
-
pubwart
aktív tag
Sziasztok,
Én most szeretnék áttérni a kontaklencsére, de mivel idegen országban vagyok, kicsit nehezebben és lassabban mennek a dolgok. Ha valaki lenne olyan kedves és leírná, hogy hogyan mennek az otthoni dolgok, és milyet érdemes venni (alvós, nemalvós. Hossz tartamra) Azt nagyon megköszönném, nekem amúgy -3,5ös mindkét szemem és semmi extra ''opció'' nincs vele, ha jól tudom.Where you go how is up to you
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #604 üzenetére
Nem volt sz.rabb elhagyni. MAx nem 1 ezer forintott fizettél a következő párért, hanem a teljes árat, azaz 10 ezer forintot. Avagy ha volt régebbi lencséd, vitted és megpolíroztattad, és ugyanolyan jó volt mint az új. 7 évig éveslencséztem, tudom.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #612 üzenetére
Rosszul tudod. A legolcsóbb helyen 160E körül van két szemre, nekem 3 éve 200E volt.
Egyszer csináltatja meg az emebr, utána meg csapkodhatja a fejét, hogy miért nem gondolt erre hamarabb. Én abszolúte műtét párti vagyok, még úgy is, hogy az enyém nem sikerült annyira perfektül, mint a nagy átlagnak. (A nagy átlagnak 100-125%os a szeme... a bal szemem csak 70-90%os lett... Azaz fél cilinder maradt rajta a 4.25 D, 2.25 Cylinderből.)
A szemműtétről pedig van itt 1-2 topik a ph-n, szerintem ott kellene ezügyben érdeklődni, akiket érdekel.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
pubwart
aktív tag
hello,
jó neked tildy, istenem... Komolyan. nekem nincs bátorságom megcsinálni, meg igazából nem is merem. Most éppen itt lenne pénzem ausztráliában, csak itt aztán tényleg komoly játék a nap, és szerintem nem tudnék védekezni rendesen ellene.
Otthon meg megölnének a szüleim, a fene sem tudja... Nagy dolog ezt bevállalni, meg tudod akármilyen gari is, csak egy szeme van az embernek (2 )
Meg ha nem sikerül rendesen, akkor marad megint a szemüveg...
Félek ez az igazságWhere you go how is up to you
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi,de te valamit nagyon felreertettel. Azt mondtam fel- egy eves lencsek.... Nem azt, h kemenylencsek! Lagy lencsekrol beszeltem...
Az elhagyas ugyanugy elhagyas, de nem mindegy mennyit ''vesztessz'' egy db lencsevel. (elhagyod, elszakad, ...)
Polirozas pedig egy nagyon finom forgacsolo megmunkalas, mely lehetetlen a feluleti dioptria minimalis megvaltozasa nelkul. Lehet,h ezt meg sem erzi az ember, olyan minimalis, de akkor is van...
Kemenylencset soha nem hordtam, nem is szandekozom, tudom,h jo asztigmatikus (cylinderes) szemre a leheto legjobb megoldas ez volt, bar mostanaban mar megkozelitik ezt az asztigmatikus lagy-lencsek is. Kenyelem/komforterzet tekinteteben pedig nem lehet kerdes.
A mutetrol annyit,h tobbfajta muteti beavatkozas letezik, ennek megfeleloen az arak is valtoznak. Amit en mondtam, az tekintheto kb a plafonnak. 200k korul tenyleg meg lehet uszni, ha valakinek olyan mertekben van szuksege lataskorrekciora, akkor ok, rendben, megeri,ha...(persze kockazat azert van), de en pl. -1.25/-1.00 sph D-val nem vallalnek soha mutetet. Meiner meinung nach...
Udv: FerkoTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #632 üzenetére
Igen én is fél és egy éves lencsékről beszéltem. Igaz , keményekről. (te meg ugye nem írtad, hogy lágyról írsz)
Kényelem komfortérzet tekintetében hidd el, nekem sokkal kényelmesebb volt a kemény, mint a lágy. MEg kell szokni, ez igaz, de utána sokkal jobb érzés, hogy nincs semmi ami rá lenne tapadva a szemedre. Szóval kényelem tekintetében az első két hét a kényelmetlen a keménynél. Utána nem is érzi az ember, hogy ott van valami.
Én is akartam egy félkemény vagy asztigmatikus lágy lencsét , de a szemészeti klinikán nem ajánlották nekem. Én meg ugye oda jártam.
-1.25/-1.00 dioptriával valószínűleg neked meg sem csinálnák normálisabb helyen a műtétet. Nem vállalnák be egyszerűen.
200k-ból az én -8 dioptriás szememet ''szinte'' nullára korrigálták(azért szinte, mert ugye a bal az hol jó, hol pedig kicsit rosszabb, de még így is megérte!)
Szóval bár nekem nem lett a bal tökéletes (a jobb az az), mégsem kell szemüveg. És bizony elég sok dioptriát leszedtek. Én is paráztam előtte kicsit, de elegem volt már a lencsés nyűgből. Azóta élem életem nyugodtan Ja és annyira parás voltam, hogy a bevágós (lasik) módszert be sem mertem vállalni, prkzva lett a szemem, hullámfrontelemzéssel vagy mivel.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi, csak ugyebar lencsek elhagyasarol volt szo, es ugy jutottunk el odaig a napi-kethetes-havi lencsektol, h ezt 1 eves lencseknel ''meredekebb'' volt osszehozni.
azert valljuk be kemeny lencset elveszteni a sajat szemedben eleg nehez... (Tekintve h innen indult ki a dolog) S nehezebb elhagyni is. -mondom ezt ugy h en nem hordtam soha kemeny lencset-
Lagylencsenel soha nem volt az a nyomaszto erzesem,h ''ratapadna'' a szememre. Kenyelmesen illeszkedik, s hordanom is kenyelmes.
Van sejtesem azert a mutetrol. Edesanyam szemesz-foorvos, s szokott kuldeni pacienseket mutetre is. Noha nem a focusmedicalhoz, o inkabb az Optikmed-ben bizik.
Tole tudom,h mutettipustol-helytol fuggoen 100-200k/szem!!!
Persze biztos van ettol az artol olcsobb is -akar diakkedvezmeny-,de atlagban erre kell szamitani. S noha viszonylag kicsi ezeknek a muteteknek a kockazata,de azert van.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #634 üzenetére
Optikmedben műtöttek engem is. 98E ft/szem volt 3 éve. Főképp prk-t csinálnak. Most kb 110/E szem szokott lenni.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak prk-t csinalnak... (pl Lastic-ot is...[remelem jol MleXem a nevere]) 3 eve azert nem most volt. Szemmutetes topicban mintha 160k-t mondtal volna, s focusmedicalt,de lehet en emlexem rosszul, ha igy lenne bocsanat, de sietek, s nincs mar idom visszanezni.
Udv: Ferko
(nem akarok okvetlen vitatkozni, ha igy erezned, akkor sorry!)Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #636 üzenetére
Rosszul emlékszel.
Régebben az omnél volt lasik, lasek, és prk, a lasek-et most megdrágították, de amikor én műtettem akkor egy árban volt a prkval. A lasik meg + 30-50k volt akkoriban szemenként.
Lasikot sosem csináltattam volna, nem hiányzik nekem, hogy repülés, vagy légzsák miatt elromoljon a szemem...(Ritka az ilyen eset, de előfordul...)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
INNUENDO
tag
''Kemenylencset soha nem hordtam, nem is szandekozom, tudom,h jo asztigmatikus (cylinderes) szemre a leheto legjobb megoldas ez volt, bar mostanaban mar megkozelitik ezt az asztigmatikus lagy-lencsek is''
Hát figylej nekem asztigmám van és a szemem görbülete valahol a 8.9 és 9.2 (szabványok) között van. Az egyetlen gyártó aki 8.7 -nél nagyobbat gyárt aza Ciba Vision (legalábbis ezt mondták nekem) és annak egyik tórikus lencséje se jött be. Most is 8.9 -es Ciba Toric -om van és 5-6 óránál tovább nem bírom vele.... szóval ez igy nem állapot. Nem értem mért nem óvnak annyira a gázáteresztő keménylencsétől engem
Egyébként aohgy én összehasolitottam egy szférikus (nem asztigmára való) és egy tórikus lencsét azt veszem észre hogy a szférikus sokkal 1.) véknyabb 2. lágyabb. Azt tudtam is egész nap hordani, csak nem láttam vele egyézen jól.
[Szerkesztve]bá
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
En csak arrol beszéltem h mit/miket csinálnak, de ha te jobban/mashogy tudod, akkor szivesen meghallgatlak téged is. Arról egy szót sem szóltam,h neked mit is csináltak, de mind1.Kicsit olyan érzésem van,h. elbeszélünk egymás mellett.
Én maradok a kontaktlencsénél, a lágynál. Bevált.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
INNUENDO
tag
''Elhúzod a szemhéjad, mint egy kínai, kicsit felfele nézel azt hopp már ki is esett a másik kezedbe.''
A kínaiak nem tudnak keménylencsét hordani ?bá
-
INNUENDO
tag
válasz MichaelSD #643 üzenetére
És hol szerezted ? MErt aza baj hogy egyszerüen nem találok olyan helyet ahol hajlandóak szóbaállni velem RGP lencsékkel kapcsolatban
Más: A lágylencséket függöleges fejhelyzetben szoktam berakni, tehát a lencse az ujjamon a tapadós természeténél fogva áll meg. Gondolom a keménynél nincs ilyen tapadás az ujjon, akkor azt inkább asztalrfektetett tükörnél jó betenni ?bá
-
tildy
nagyúr
válasz ferkoboy #640 üzenetére
Csak kiegészítettelek
Mivel félévente bejáratos vagyok az utóbbi időben is hozzájuk, azért nagyjából tudom, mi hogy van. Szept 16-án lesz 3 éve, hogy az om-ben prk-val megműtöttek."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
lorcsi
veterán
tegnap kicsit megszivattam magam.
reggel olyan 8 magasságában betettem a lencsét egész nap rengeteg dolgom volt és nem számolgattam az órákat, majd este olyan 22 körül kissé eladudtam benne olyan 20-30 percet kb. , még szerencse hogy anyu felébreszetett egyből eszembe jutott hogy ki kell vennem. egészen rászívta magát aszememre, kicsit fájt is. ngyon vigyázni kelleladó: vadi új soundcore motion+
-
Freeya
újonc
sziasztok! egy éve van szemcsim, és naon utálom szal kontaktlencsét akartam csináltatni(2,25ös és 1,5ös a szemem minuszban).felmentem pestre szemészhez, aki egy pici anyajegyet v mit talált a szivárványhártyám szélén.azt mondta h nem vállalja h igy csinál nekem lencsét(keményet akartam mert lágyra nincs pénzem), nehogy kidörzsölje az anyajegyet, és vmi problem legyen belöle.De naon el vagyok keseredve mert a szemüveget nagyon utálom, és nemtom mitcsináljak.ti mit gondoltok? mit csináljak?
-
tildy
nagyúr
Menj el a Tömő utcai I. számú Sote klínika konktaklaborjába (I emelet) és keresd Nádrai Ágnest, vagy Görög Katalint.
Ők profik keménylencsében, legalább 20-25 éve van egyikőjük a szakmájában
Biztosan tudnak valami számodra biztatót mondani."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz INNU_&_O #649 üzenetére
Tuti!! Anyuval 1-2 hónapja voltunk fenn a klinikán a laborban . Nagyon korrektek, én keményet nem is mertem utána már sehol máshol felíratni.
Menj el, nézd meg, és döntsd el. Anynit tudok, hogy az éves kemény lencse 10-12E ft körül van sztk támogatás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest