Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
a bevételt meg kell szokni hogy először nem kellemes, pl nálam kora reggel szokott gond lenni, vagy mert érzékeny a szemem és nagyon rossz, vagy egyszerűen nem tudom rendesen kinyitni a szemem.
ami a kivételt illeti: szeritenm az a legkönnyebb. 'mivel a ''szemfehérje'' nem érzékeny rész, tiszta résszel nyugodtan hozzá lehet érni, a lencse két oldalán, még nem is kell annyira széthúzni. aztán lassan közelíteni a 2 ujjad a szem felszínén, és amikor eléred a lencse széleit, enyhe nyomással oldalról már szinte kiugrik.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
ferkoboy #589 üzenetére
Na ma reggel (kb fél egykor
) eldöntöttem, hogy ma márpedig berakom a lencséket. Múltkor a bal szememre nem nagyon tudtam, berakni,úgyhogy most azzal kezdtem. Kb. a negyedik próbálkozásra sikerült beraknom.
Na mondom lazulás, gyorsan berakom a jobb szemembe is, aztán tök jó lesz. Na a gyorsanból kb. 20 perc lett... Viszont a szememben turkálni nagyon jól megtanultam
VOlt úgy, hogy négyfele volt összehajtódva a lencse, amikor az alsó szemhéjam alól bányásztam ki
De végülis sikerült beraknom azt is. Most is rajtam vannak, olyan nagyon nem zavarnak, bár fura érzés néha. De egyelőre még nem veszem ki őket, majd egy kicsit később. Aztán még este beszámolok a kivételről is
Amúgy köszi szépen a biztatást Neked is, meg a többieknek, erőt adott -
ferkoboy
senior tag
Semmi extra, bar azert nem mindennapi a problemad.
Valoszinuleg nincs mar aszemedben a lencse, mert maximum a felso szemhejad ala tud beragadni, de ilyenkor eleg kellemetlenul erezned a bennt maradt lencset.Egyszeruen erezned h van ott valami ami nem oda valo.
Ha elmesz egy szemorvoshoz, akkor sem kell semmitol tartanod. Nem fog fajni.
Ez nem amolyan kozhely, hanem tenyleg igy igaz.(Edesanyam szemesz-kontaktologus, forditotta mar ki parszor a felso szemhejam [megjegyzem mar en is magamnak], es nem jar semmi fajdalommal.Kicsit furcsa erzes, ha nem tudod mit-hogyan kell, akkor magad semmikepp ne fogj hozza, de egyebkent nincs mitol tartanod. Maximum kiforditja a felso szemhejad,s ha bennemaradt a szemedben a lencse, akkor ott kell lennie, egyebkent pedig mar tutira kijott.)
Csak nyugalom,s ha nincs semmi kukonos erzesed most, akkor biztosan nem maradt benne a lencse a szemedben. Azert fo az ovatossag, egy szakember azert szakember,h segitsen, s biztosraveszem,h mindenki keszseggel fog segiteni, akit felkeresel eme gondoddal (felteve ha az adott szemesz ert a kontaktologiahoz, vagy pedig optometrista->ott tanuljak a diploma keretein belul is a foiskolan). -
Loretto
veterán
Nekem a leglegelső napon volt ilyen. Betettem félrecsúszott, nem volt jó, de nem is esett ki. Nem találtam, pont. Majd felbontottam egy másikat, azt betettem, bökött, kivettem, még mindig bökött, erre kivettem a másodikat is. Bár nem vagyok szemész de talán érdemes lehet kipróbálni, hogy elfekszel vízszintbe, szempilládnál fogva elemeled a szemhéjad a szemgolyótól, és vagy te, vagy valaki esetleg pici folyadékot nyom a szemhéjad alá. Hátha ettől ''előkerül'', természetesen ha 100% hogy bent van.
-
Cumulus
tag
válasz
ferkoboy #589 üzenetére
Sziasztok!
Mi a helyzet akkor hogyha egyik este véletlenül elaludtam a kontakt lencsémben és felkektem ugy éjfél körül tök piros szemmel és ki akartam szedni de nem tudtam és valahogy elcsuszott fel a szemhélyam alatt, és nem tudtam kipislogni és eltünt a szemembenazóta sincs meg de nem érzek semmi különöset?
-
alitak
senior tag
válasz
ferkoboy #581 üzenetére
Köszi a leírást, majd magolom szorgalommal
Ilyen részletesen nem mondta el a doki, de kb. én is így próbáltam. Egyik nagy problémám, hogy mikor rakom be, akkor el szoktam nézni oldalra, és akkor nem látom, hogy jó helyre rakom-e a lencsét.. Bár gondolom a gyakorlat majd ezt is megoldja. Igyexem próbálgatni, de amióta alig tudtam kivenni, azóta sokkal nehezebben állok neki az egésznek.
Örülnék neki, hogyha tudnám gond nélkül használni, mert rengeteg helyzet van, amikor rendes szemüveget nem tudok felvenni, és olyankor bizony elég nehezen látom a dolgokat. -
ferkoboy
senior tag
válasz
whitezo88 #586 üzenetére
1.A ''domborubb'' eleg szubjektiv, s nem allja meg a helyet a lencse kiforditott allapotanak megallapitasara.
2. A te leirasodbol valahogy ha elso kontaktlencses lennek, en nem jonnek ra, h mi-hogy-s-mint akar lenni - igy is bogarasznom kellett,h hogyan is gondolhattad.
3. Azt,h. mennyire volt felesleges,vagy sem, kerlek ne te dontsd el, nem neked szolt.
(Mellesleg talan tobb tapasztalatom van ezen a teren,es igyekeztem kozertheto lenni. Ennyi.) -
ferkoboy
senior tag
Csak akarat kerdese az egesz, meglasd kis gyakorlassal mar tukor nelkul is menni fog. (sajat tapasztalat +anycim szemesz-kontaktologus, lattam mar egy-ket betanitast, ritka a remenytelen eset, altalaban az az illeto nem is igazan szeretne szemuveg helyett lencset)
Nem teljesen ertettem,h. hogy-s-mint gondolta az elottem szolo ezt a be-s-kivetelt, biztos mukodokepes, azert mondok en is egy valtozatot.
Pl. jobb szembe betenni a lencset a kovetkezokeppen szoktam:
- lencse kivesz a tarolotokbol, mutatoujj vegere tesz(jobb kez)
[par csepp apoloszerrel ''atmosom'' a lencset,kozben finoman megdorzsolom a mutato es huvelykujjammal(dorzsolesmentes apoloszer ide vagy oda, ez nem art)]
- az ujjam vegen ellenorzom,h nincsen e kifordulva a lencse
[erre ket lehetoseget ismerek: 1.Megnezed a lencse szelet oldalrol,h jol all -e.Ha ki van fordulva akkor olyan mint egy melytanyer, azaz van egy kis pereme, ilyenkor a szele kifele all. (nyugodtan nezd meg igy is,majd forditsd ki, nezd meg ugy is - latni fogod)
2. Amikor az ujjadon van, a lencset a szelen a bal mutato es huvelykujjaddal megprobalod osszenyomni finoman.A lencse alakvaltozasaibol tudsz ra kovetkeztetni,h ki van e fordulva (ha nincs kifordulva, akkor szep szabalyosan valtoztatja a formajat annak megfeleloen ahogy nyomod - ezt a modszert is probald ki mind kiforditott, mind normal allapotaban a lencsenek)]
- mutatoujjon van a lencse, nincs kiforditva, kovetkezhet a lencse betevese
Bal kez kozepso ujjaval (kicsit atnyulva a fejem felett) felhuzom a felso-szemhejamat. Jobb kez kozepso ujjaval lehuzom az also-szemhejamat, s kozben a jobb kez mutato ujjan talalhato lencsevel kozelitek a szaruhartyamhoz(szememhez) egeszen addig, amig ra nem teszem. Ekkor,h. rajta is maradjon(s ne az ujjamon), egy kicsit el szoktam huzni oldaliranyba az ujjam a lencsevel,akar mozgatom is balra-jobbra,h konnyebben felfekudjon a lencse a szememen, s utana el tudjam venni az ujjam anelkul h a lencse meg mindig ratapadna.
Van par praktika, ami szemelyenkent mas es mas. Egy hagyomanyos lencsenel jo ha lerazod a mutatoujjadrol a nedvesseget(apoloszert), ugy teszed ra vissza a lencset, s aztan probalod betenni, ugyanis ekkor a feluleti feszultseggel nem kell megharcolnod, h rajta maradjon a lencse a szemeden, s ne az ujjadon.
Szilikohidrogel lencsenel meg jobb ha nem szaraz az ujjad, ugyanis az jobban tapad a borhoz, ezaltal meg nehezebb szaraz ujjal betenni, mint ha egy kicsit nedves lenne az mutatoujjad az apoloszertol.
Kivenni ugyanugy veszem ki - szethuzom a ket kozepso ujjammal alulrol es felulrol az also- es felso szemhejamat, majd a jobb kez mutato es huvelykujjaval finoman osszecsipve leveszem a szaruhartyamrol(szememrol) a lencset.
Na remelem kozertheto volt a hosszu monologom, s sikerul belole ihletet meritened, meg egy kis erot,h. ne add fel, gyakorlas teszi a mestert.
Udv: Ferko -
whitezo88
nagyúr
látom nem magyarzták el neked, nekem a dokinéni mindent megmutaott hogy kell mint kell stb.
a betétel annyi jobb kezed középsőujjával lehúzod a hülyelykkel felhúzod a mutatóujjal meg berakod
kivétel: bal kézzel és a jobb kéz középsőujjal széthúzod majd a jobb kezed hüvelyk és mutatóujjával finoman összenyomod a széleit és már kint is van. kb 3 mp.
a kérdésedre a válasz: ha megfigyeled, egyikfelé fordítva domborúbb mint másikfelé. a domborúbb változatát rakd be mert ha nem, az kényelmetlen nagyon. -
alitak
senior tag
Na ma sikerült végre beraknom a lencséimet
kb 2 órát bírtam ki velük, utána már nagyon nagy volt a pislantás/másodperc értéke, úgyhát kivettem őket. Nem tudom viszont, hogy berakni, vagy kivenni volt-e nehezebb. Megszenvedtem mind2 procedúrát.
Kérdés: lágy lencse az ugye kifordítható. Mindegy, hogy milyen formában teszem be őket? -
INNUENDO
tag
legközelebb az sztk re megyek. És ha ottse törnek meg akkor Peruba a lencsegyárakhoz
-
INNUENDO
tag
Hát én nem ijjednék meg az RGP lencsétől de a szemorvos igen ... most káábé ugyanazt a procedurát fogja velem végigjáratni amit itthon is elvégeztem, a lágy lencsékkel. Ezt itthon is eltudtam volna végezni
-
kew
senior tag
vásároltam már náluk, attól eltekintve, hogy beletellett majdnem 2 hétbe, míg kiküldték a cuccot, semmi gond nem volt velük.
5k fölött nincs postaköltség és az áraik is nagyon barátiak
rajtuk kívül még a lens.hu-tól rendelgettem régebben, de mikor megcsinálták az új oldalukat elcseszték a loginom, ráadásul elköltöztem és az új oldal hiányosságai végett nem tudtam a címemet módosítani. Írtam nekik, nem válaszoltak, innentől kezdve megharagudtam rájuk és ekkor találtam rá a lencseboltra
de mivel most itt ph-n is árul ferkoboy, szerintem a következő adagot tőle fogom venni, mivel olcsóbb még a lencseboltnál is. -
INNUENDO
tag
-
MichaelSD
őstag
válasz
INNUENDO #561 üzenetére
Nem megijedni a kemény lencsétől! Nekem 12 éve van és köszönöm semmi gondom vele. Eltekintve hogy a szemfolyadékom gyorsan szétszedi a lencsémet, de ez privát probléma.
Nekem a kemény lencsét könnyebb volt kezelnem és kényelmesebb hordanom. Vettem farsangra meg április egyre ilyen poénos puha lencsét, de megszenvedtem velük.... -
D4v3
őstag
Nálam úgy 2 éve detto ugyanez volt. 2 ember kellett, hogy be tudják erőszakolni a szemembe, utána meg ki.. Otthon legalább 1 hétig szenvedtem vele, mire sikerült betenni meg kivenni is. Van akinek már elsőre megy, másnak kicsit hosszabb idő kell. Próbálgatni kell aztán majd úgyis ráérzel
-
-
alitak
senior tag
Elég régóta hordok szemüveget, és egyre jobban zavart. Idén eldöntöttem, hogy kipróbálom a kontaktlencsét. Elmentem a szemészemhez, mondta, hogy rendel próbára. Ma voltam nála, átvettem a zsákmányt. Nővérke mondta, hogy felrakja az egyiket, hogy lássam hogyan kell, meg milyen. Kb. 10 perc próbálkozás után azt mondta, hogy eddig mindenkinek fel tudta tenni. Volt ott egy csaj a sulimból, ő is próbált segíteni. Igen viccesen nézhettem ki, hogy ketten feszítették a szemem. Nagy nehezen sikerült feltenni a jobb szememre, de igen szörnyű érzés volt. Pláne, hogy egyik szememmel élesen láttam a másikkal nem. (-2,25ös mind2). Aztán levenni sem volt olyan egyszerű neki, de az is sikerült. Az egészből az lett, hogy egész nap rángatózik a szemem, és volt egy kis hányingerem is. Itthon próbáltam feltenni a bal szememre, de sajnos a közelébe sem jutottam. Nem visz rá a lélek, hogy rányomjam a szememre. Holnap megpróbálom megint, ilyen könnyen nem adom fel. Bízom benne, hogy fogom tudni használni.
Hát köszi, hogy meghallgattatok -
INNUENDO
tag
Sziasztok
Új vagyok a kontaklencsékkel, eddigi történetem:
-3.5 plusz még -1.0 cilinder. Lágy lencsét kaptam, először 8.9 -es görbületüt. 2 hétig viseltem, 8 óra után már eléggé eres lett a szemem. Az optikus megállapitotta hogy tapad a szememre, tehát újabb próbalencsét kaptam , 9.2 es görbülettel. 1 hét próbaidő után : Meg se mocccan a szememen. Ráadásul valahogy rossz helyre ágyazza be magát. Egy megoldás : Cilinder nélküli lencse, viszont azzal nem fofogk 100 % -osan látni ... Ez van ma, és valóban. Messzire jól látok, de közelre nem
Itt ahogy olvasgattam egyesek (najó, Tildy) cilinderes szemre a keménylencsét ajánlották. Ha ezt a mostanit nem sikerül megszoknom, akkor lehet hogy kipróbálom... ha megengedi az optikusom
Ui: A keménylencse és az úszólencse egy és ugyanaz, vagy az úszólencse a keménylencse egy tipusa ? -
ferkoboy
senior tag
Ehhez nem kell szemesz szakorvosnak lenni...szerintem.
A ''vegyél vissza egy kicsit az arcodból'' mondatra nem reagalnek, mert a vegen ismet megsertenelek, s nem ezt akartam elerni!
Arra szerettelek volna megkerni,hogy ne irj le olyan dolgokat,amiknek nincs valosagtartalmuk, s csak egy gondolkodo elme kovetkeztetesei, s nem fedik a tenyallast. A te #556-os hozzaszolasodat is meglehetosen sertonek tartom. Tekintve hogy ezzel az optikai korrekciora szorulok kb 1/3-at ''kancsaloztad'' le. A kancsalsagot altalaban a szemet mozgato izmok nem megfelelo mukodese (kello osszhang hianya) okozza. NINCS koze a Cylinderhez!
Ui: Elnezesedet kerem amiert szemmel lathatoan megbantottalak, nem ezt akartam! (Gondolom egy altalad jobban ismert temaban ha valaki nagy butasagot ir, te sem nezed szotlanul, hogy emberek szazait -akik ezt olvassak- megteveszti.Nyilvan a hibad kijavitasa lett volna a celom, a modszer nem sikerult tul jol.Bocsanat.)
Ha barmi kerdesed van, szivesen megvalaszolom.
Udv: Ferko
mod:
''A nagyon közelre látás (20 centin belül) nekem is homályosabb lencsében, mert a szem 30 centinél közelebb nem jól fókuszál, kivéve rövidlátók. Ne nézd olyan közelről a könyvet, vagy takard le az egyik szemed...''
- Ehhez annyit fuznek hozza gyorsan,hogy a kozelpont(a legkozelebbi pont,amit elesen latsz) az eletkor elorehaladtaval egyre no.Gyerekkorban ez kb 7cm, tizenevesen 14cm, .... mig 40-50 evesen el nem er addig, hogy ''rovid lesz a keze'' az illetonek, s innen mar olvaso szemuveg hasznalata valik szuksegesse. Ez sem betegseg, csak a szemlencse elveszti alkalmazkodo kepesseget az eletkor elorehaladtaval.
[Szerkesztve] -
ferkoboy
senior tag
A cylinder nem azt jelenti! Kerlek ha nem ertessz hozza ne szolj hozza a témához!
Amirol te beszelsz azt strabizmusnak hivjak(=kancsalsag), ez a ''cylinderes'' dolog pedig astigmatizmus. Astigmatizmusnal a szaruhartya(cornea) szabalytalansaga miatt kell cylinderes lencsevel korrigalni ezt a szabalytalansagot. Ez esetben a fuggoleges es vizszintes iranyban a lencse mas es mas dioptriaerteku. Cylinderes hatásu lencsét alkalmaznak a látszerészetben, ezáltal érik el, hogy éles kép keletkezzen a retinán. Gyakorlatilag hogy élesen lásson az illetö.
Nincs idöm hozzászólásod minden egyes mondatát megcáfolni,de ha kéred szivesen elmagyarázom egy másik alkalommal, s megkérlek addig is ne irj hülyeséget a témában!
Köszönöm!
Üdv: Ferko -
Obi-1
őstag
A cylinder azt jelenti, hogy szemtengelyferdülésed van, népiesen kancsal. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szemeided nem tudod pontosan ugyanoda fókuszálni, ezért nehéz beállítani a képet közelre.
A nagyon közelre látás (20 centin belül) nekem is homályosabb lencsében, mert a szem 30 centinél közelebb nem jól fókuszál, kivéve rövidlátók. Ne nézd olyan közelről a könyvet, vagy takard le az egyik szemed...
A cylinder miatt meg egyeztess a dokival. Azt is furcsának tartom, hogy egyből nonstop lencsét adtak, tudtommal nem javasolják, csak ritka esetben. -
ferkoboy
senior tag
Ha valakit erdekelnek jo minosegu, eredeti cuccosok:
[link] -
Beerwolf
senior tag
Hali!
Én most már laasan 2 hónapja hordok lencsét,voltam az egyik helyen, ami nem igazán tetszett. Most egy másik optikába járok, ez tetszik, itt volt egy problémám a lencsével (egyik szememmel nem láttam vmi hű de jól) de ez már megoldódott. Amúgy én optics lencsét használok AMO folyadékkal. Úgy kb. ennyi lenne -
NorbArt
csendes tag
LENCSEBOLT:HU esetleg valaki rendelt e már tőlük??? bármilyen tapasztalat a rendelős lencsék világából?
-
Gh0sT
addikt
Elég sokat voltam az optikában, de leginkább azért mert nem bírtam kivenni a lencsét...
Lassan két hete van itt nálam és fokozatosan próbáltam növelni a napi adagokat. Ragadnak le tőle a szemeim. Olyan, mintha álmosodnék és egyre jobban fáradnék. Az utóbbi két napban nem is tettem be, mert egyfolytában a gép előtt ülök és folyamatosan az 50 cm-re lévő monitort bámulom, ami iszonyat sok energiámba kerülne.
-
lorcsi
veterán
folyadéknak solo care aqua-t használok
total meg vagyok vele elégedve, az van benne ami kell, semmi több vagy kevesebb
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest