Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dóri12
újonc
Nem tudom lehet-e itt ilyet, de rendeltem kontaktlencsét csak +0,75-ös lett felírva és nekem pedig +1-es a szemem és sajnos homályos.. :S softlens 59 márkájú 5 pár vadonat új kontaktlencse bontatlan
Valakit esetleg nem érdekelne,hogy ne kelljen kidobni?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Rotor82 #3048 üzenetére
A Clariti 8,8 után inkább ugyanezt adnám én 8,4-es görbülettel. Még az is lazább lesz, mint az AirOptix 8,6. Ez nem elméleti, sokkal inkább gyakorlati tapasztalatom.
Ha elsőre 8,8-as Claritit adtak, akkor így látatlanba mondanám, hogy a 8,6-os AOA nagy valószínűséggel szoros lesz (amit te kényelmesebbnek érzehetsz ugyan, de mégis okozhat limbális ereződést a fellépő oxigén-hiány miatt) [ugyanis nem tud alatta cserélődni a könnyfilm] -
Rotor82
aktív tag
A folyadékot majd még meglátom, köszi!
Ma voltam optimeristánál az első kontrollon és elmondtam neki, a "hunyorgásos" panaszomat. Azt mondta, kisebb víztartalmú lencsét ír fel, air optix aqua. És 8.8 helyett inkább 8.6-os görbületű lencse kell és akkor talán az alsó szemhélyamat nem ingerli a lencse pereme. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Rotor82 #3046 üzenetére
Akkor inkább cseréld Synergi-re (ami szintén Sauf*on ápolószer, azaz ugyanaz a gyártó mint a lencsédé), ami már legalább SiH lencsékhez való (mint ami a Clariti).
Vagy ha még jobbat akarsz, akkor OptiFre* PureMoist, ami képes akár 16 órán keresztül nedvesen tartani a lencséket. -
Rotor82
aktív tag
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy amikor a lencse a szememben van,akkor úgy érzem, mintha szél fúja a szemembe és emiatt gyakori hunyorgás/pislogási ingert érzek?
Valamint néha az alsó szemhéllyam peremét is ingerli a lencse,de az annyira nem vészes. Inkább ez a hunyorgás...
A lencse sauflon clariti. -
MIFtIli
aktív tag
Ciba night&day lencsét használok, alapvetően elégedett vagyok vele, csak érdeklődni szeretnék, hogy van-e jobb korszerűbb havi, éjjel is hordható lencse. köszönöm!
-
VOid
tag
válasz
ferkoboy #3036 üzenetére
Igen, arra már rájöttem hogy nem fogom kitalálni hogy milyen lencse ez. Igazából ha nem válna be arra lennék kíváncsi hogy milyen alternatíváim vannak ezekkel az adatokkal. Már csak azért is mert nézegettem már neten és úgy látom olcsóbb, de ára is van ennek? meg mondjuk nem vagyok szakember hogy eldöntsem hogy melyik lenne jobb nekem. VE ugye kilőve alig 1-2 féle van náluk.
Ha csak simán leteszem a tokot az asztalra, nem fejjel lefele, akkor nem félő hogy por száll bele? Meg ugye ha reggel sietek valahova és vagy nincs 10 percem, v ott felejtem, az se feltétlen jó nem?
-
ferkoboy
senior tag
Üdv!
1. kényelem: nem okvetlen normális, hogy kényelmetlen (bár lehet tórikus lencsénél kezdetbe) - ehhez mindenképp látni kellene.
2. Hogy milyen lencse lehet ez....VE-t és a társainál ez amolyan találd ki ha tudod...
Az ár is ennek a függvénye.3. fejjel lefelé tegyél le egy nedves poharat. Kiszárad az így belülről? Merrefelé tudna a pár távozni?
Javaslatom: zsepit felejtd el, száraz, tiszta asztalra normál mód, kupak nélkül tedd le, és 10 perc múlva tedd vissza rá a kupakot.
4.Ingyenes vizsgálat - jeeee - cserébe elmondhatták volna, hogy naponta le kell cserélni az ápolószert a lencséken. (Félre ne értsd, nem téged hibáztatlak, csak sokszor utólag sokba kerül az-az ingyen. Főleg a félre-informálások, és el nem mondottak miatt.)
Üdv: Ferkó
-
VOid
tag
Sziasztok, még egyelőre kezdő vagyok kontaktlencse terén, voltam optikusnál (v-express), rendeltünk próbalencsét egyelőre szoktatom magam, tartom a 2 órás lépcsőzetes szoktatást. Egyelőre az a tapasztalatom, hogy nem irritállja a szemem, de ahányszor csak pislogok, érzem hogy bent van, nehezen tudok elvonatkoztatni tőle, kérdezem én ez normális, az elején?Tehát egyáltalán nem olyan az érzés h legszívesebben kitépném a szememből, de azt se mondanám h kényelmesnek érzem.
Lencséről annyit hogy havi lencse, elvileg alhatnék is benne, bár nem szándékozom (jelenleg nem is tudnék)A szemem amúgy: Jobb: sph: -1,5 cyl: -2.25 Axis:170 görbület: 8.7 átmérő: 14.5
Bal: sph:-1.25 cyl: -1.25 Axis: 20 görbület: 8.7 átmérő: 14.5Ha mégsem normális ez az érzés, milyen alternatíváim vannak? Milyen márkákat tudtok javasolni? Már csak azért is mert itt 2 doboz kedvezménnyel 26 ropi(fél éves adag), meg ugye a vizsgálat ingyenes. Szemem hajlamos kiszáradni, de monitor előtt inkább szemüveget használnék(néha lencsét)
Lencsetok tisztításával kapcsolatban is lenne pár kérdésem, itt is olvastam, meg az optikus is megerősítette, hogy reggelente öntsem ki belőle a tisztító folyadékot, ő még annyit mondott hogy egy papírzsebkendőn lefele fordítva szárítsam ki, itt azt olvastam h 10-15 perc alatt kiszárad, nagy baj az ha én ott a pzs-n lefele fordítva hagyom pár órát? mondjuk ugy nem hiszem h bármi is mehetne bele
lehet buta kérdés
A másik még, ha pl nem használom a lencsét pár napig, akkor bent lehet hagyni annyi ideig a folyadékban, anélkül h cserélgetném?
Köszönöm előre is a válaszokat
-
x_pnK
tag
Sziasztok!
12 eve szemuveges vagyok, es most végre ravettem magam, hogy elkezdjek lencset hordani.
Doki azt mondta, hogy ugy szoktassam a szememet hozza, hogy naponta fel orakat emelek a viselesi idon, amig el nem erem a napi 8 orat, onnantol pedig addig bent lehet, amig szuksegesnek erzem. Itt olvastam tobbszor is, hogy 2 oraval emeljék ezt az idot.
Az lenne a kerdesem, hogyha nem erzem kellemetlennek, akkor nyugodtan emelhetnem en is naponta ket oraval? Egy honapos csereju lencserol beszelek, ha ez szamit.Valaszaitokat elore is koszonom!
Ui.: Ekezetek hianyaert elnezeseteket kerem, mobilrol igy egyszerubb volt. -
lorcsi
veterán
-
Atlantis
veterán
No, én közben asszem visszatérek a ReNu-ra. Lehet, hogy jók az Optifree folyadékjai, de nem nekem, még mindig piros tőle a szemem és érezhetően szárazabb is. Kapott egy hetet, hogy hozzászokjon a szemem, de nem akarja. Csak azt sajnálom, hogy egy pár lencsémet féltávon kukáznom kell miatta.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, hogy kötőhártya gyulladás van az egyik szememen, be van dagadva az egyik szemhéjam és viszket is. Vörösödés csak a szemhéjak belső felén mutatkozik. Van itthon Alcon Tobrex szemcsepp ami pont erre van elvileg (párom adta, még nem néztem utána) tegnap használtam miután kivettem éjjelre a lencsét és reggel is fél órával azelőtt, hogy betettem.Az lenne a kérdésem, hogy esetleg használható lenne a lencsével (Air Optix Night&Day) is?
Napi háromszori csepegtetés javasolt úgy tudom.Ez alapján helyesen jártam el, ajánlatos kivenni a lencsét az alkalmazásakor.
Tudom hogy ilyen állapotban nem ajánlott a kontaktlencse viselése, de pillanatnyilag nincs más választásom.
-
MATEO6600
őstag
válasz
ferkoboy #3023 üzenetére
Na jó, de a vércukor/vérnyomásingadozás esetén pont akkor látnék homályosabban, mikor leváltom a lencsét?
30 napig használtam a lencsét, majd kibontottam ugyanabból és homályosabban látok vele, mintha rosszabbul illeszkedne.Más:
Nem tudom hogy sikerült, de tegnap este nem a lencsetartóba raktam a lencsét, hanem a mosdókagyló szélére... ezt ma reggel vettem észre. Ezután szabad még használni? -
Atlantis
veterán
válasz
ferkoboy #3023 üzenetére
Az első napon még nem volt vele gond, a második reggel már kissé pirosas volt a szemem, ma meg már olyan, hogy egy tisztességes nyúl is megirigyelné. Kb. 12-13 órát van bent a lencse egy átlagos napon és olyan, mintha nem tudna regenerálódni ezzel a folyadékkal. Fájni nem fáj még és alapvetően nem is kellemetlen, bár észrevehetően szárazabb a szemem.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Atlantis #3022 üzenetére
És ha adnál neki egy-két hetet csere előtt? Tapasztalatom szerint pár nap után tud csak érvényesülni a nedvesítő mulekulája a PureMoist-nak.
Pontosan mi a panasz vele? Mitől/mikor piros? Már behelyezéskor?Üdv: Ferkó
MATEO6600:
Vagy valami miatt tényleg nem teljesen ugyanaz - vagy esetleg ingadozik a vércukrod / vérnyomásod. Érdemes utána nézni ez utóbbiaknak is.
Előbbi kapcsán: találkoztam már félrecsomagolt lencsével (rossz dioptria volt a tasakban, nem az, ami kívül fel volt tűntetve.)Üdv: Ferkó
-
Atlantis
veterán
Kipróbáltam a PueMoist folyadékot AirOptix Aqua-val, ahogy korábban ajánlották, új lötty-új lencse-új tartó megoldással. Sajnos nem jó, ettől is pirosodik a szemem, mint anno a ReplaniSh-tól és mintha szárazabb is lenne tőle, tegnap meló végén már alig bírtam nézni a monitort.
Vissza kell térnem a ReNu folyadékhoz, ami alapvetően nem rossz, csak azt hallani, hogy nem ideális a lencsetípusomhoz. Gondolom, az nem ideális megoldás, ha ezzel a pár lencsével térek át másik folyadékra, viszont a pár napja bontott lencséket se szeretném kidobni...
-
MATEO6600
őstag
válasz
ferkoboy #3019 üzenetére
és arról mi a véleményed, hogy egy ugyanolyan biofinity (minden paraméter megegyezik, ugyanabból a forrásból rendelve), 1 adagját használva tökéletes, majd 1 hónap után kibontom a következőt, és azzal érezhetően homályosabban látok? Teljesen ugyanaz a lencse, és szakember illesztette. (2 éve használom már ezt)
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Norbi14 #3016 üzenetére
Először szakmeberrel válts! (optometristát vagy szemész-kontaktológust keress)
Nem kell az of*tértbe menni okvetlen.
Ha megvan egy konkrét típus,amire szakember is áldását adja, csak aztán gondolkozz el netes beszerzésen. De fél évente szükséges kontroll vizsgálat!Üdv: Ferkó
-
Norbi14
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tanács kéne. 6hónapja használok Iwear basic havi lencsét, nem vagyok elégedett vele, sokszor behomályosodik már pár óra viselés után. Sokat vezetek és konyhán dolgozok. Valami jobbat szeretnék ennél,neten annyi márka van hogy nem tudok dönteni. Mi ajánlott? Azért gondoltam, hogy netről rendelek mert így olcsóbban kijöhetek szerintem. köszi! -
ferkoboy
senior tag
válasz
csiben1 #3008 üzenetére
Kézmosás: jó a mezei szappan, csak alaposan történjen meg, és utána teljesen szárazra töröld meg a kezeid!
Tárolóedény:
- tisztítása ápolószerrel (ahogy koszolódik, de szerintem kb heti 1x elég)
- ha feltetted a lencsét a reggel a tokból kivéve, akkor öntsd ki a benne lévő használt ápolószert, és várj vele 5-10 percet, míg teljesen kiszárad, mielőtt vissza rátennéd a kupakokat
- elég a lencse kivétele előtt újra feltölteni friss-tiszta ápolószerrel
- tok cseréje: amint elfogy az ápolószer, akkor új tok. Egyébként én azt mondom ha tisztán tartod, akkor 3 havonta cseréld. (Egyes szakirodalmak havi cserét javasolnak - szerintem ez azért felesleges, ha tényleg oda tudsz figyelni a higiéniára.)Leesett kontaktlencse: nagyon alaposan átmosni a hozzá adott ápolószerrel!
Bocsi, múltkor futólag ránéztem a hozzászólásodra, de akkor nem volt időm válaszolni, később meg el is felejtettem.
-
csiben1
tag
Jah igen és még egy dolog: Tudom, hogy fontos a kézmosás is. Mindegy mivel mosunk kezet, mezei szappan vagy bármilyen kézmosó megfelel erre a célra, vagy ez sem mindegy?
-
csiben1
tag
válasz
ferkoboy #3007 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy válaszoltál. Azt hiszem akkor keresnem kell egy másik szakembert, valószínű ehhez a nőhöz nem megyek vissza ....
Még azért pár kérdésem lenne hozzád. Milyen időközönként érdemes ezt a tároló edényt takarítani/cserélni? Illetve akkor, hogy is kellene takarítani. Átlagosan, hogy kalkuláljak, mennyit bír ki egy 3dl-es tisztítószer (amiben a lencsét is tárolom). Ilyet kaptam tőlük: [link]
Illetve mi a teendő, hogy ha pl leejtem a lencsét a földre vagy a mosdókagylóba? Elég a tisztítószerrel elmosnom és mehet is a szembe vagy azt már nem lehet használni?Most én érzem kellemetlenül magam, a doktornő miatt. Tényleg szinte semmi információt nem adott nekem, amit adott is, azt is én szedtem ki belőle.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
csiben1 #3006 üzenetére
A "dokid" egy kontár.
1. valóban tilos vízzel mosni a tokot. (Az ápolószerrel természetesen lehet.)
2. Melyik csíkig? A középsőig gonolom. Az édes kevés a biztonságos vezetéshez,
Nem hülyeség viselni azt a szükséges korrekciót, mégha csak -0,50 is kell.
3. Valóban szerencsésebb előbb 1-2 hónapot szü-et viselni.
A lencse nem helyettesíti a szemüveget. A lencse mellé kell legyen egy tartalék szü. is.
4. Azt sem tudjuk milyen lencsét viselsz. Ha hydrogél , akkor napi 8-10 óra. Ha SiH, akkor lehet több is.
De látom a kontár úr el sem mondta, hogy kell egy hozzászoktatás.
Naponta 2 órával lehet emelni a viselési időt. És első nap se legyen bent 2 óránál többet!
Röviden ennyi. Kár hogy nem nekem fizettél vizsgálatért ill. a betanításért ...Üdv: Ferkó
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Tegnap óta kontaktlencsés vagyok, 3 hét múlva megyek vissza a dokihoz, aki megvizsgált és lencsét választott nekem, de lenne pár kérdésem, amit elfelejtettem megkérdezni tőle és nem akarok várni 3 hetet vagy nem kaptam számomra kielégítő választ
-A doki azt mondta, hogy a lencse tároló edényt érdemes minden héten egyszer forró vízben kimosni, majd a fertőtlenítő folyadékkal átöblíteni. Ezzel szemben sok helyen olvasom, hogy tilos vízzel mosni... Most akkor mi az igaz?
- A szemem -0.5 és -0.75 dioptriás. Több önjelölt szakértőtől hallottam, hogy ilyen kisfokú látásromlásnál ő nem csináltatna lencsét. Véleményetek szerint mikortól indokolt a lencse/szemüveg használat. Alapvetően nagyon kevés olyan szitut tudok mondani, amikor zavart volna ez a fokú látásromlás, így hogy most elkezdtem használni a lencsét, szintén nagyon kevés szituációban érzem az előnyét. Alapvetően úgy kerültem szemészhez, hogy az üzemorvosom nem akarta megadni a targonca, daru jogsira az orvosi hosszabbítást, csak ha szemüveggel visszamegyek. Amúgy a táblát, amivel a látást vizsgálták a vonalig tudtam elolvasni.
-Illetve, olvastam szintén több helyen, hogy mindig szemüveggel kell kezdeni, majd x idő elteltével térhetünk át a lencsére. Az orvosom szerint semmi akadálya az azonnali lencsehasználatnak.
-Illetve mondta a doki, hogy napi 12 óránál többet ne nagyon legyen bent a lencse. Na most nekem nincs, mellé szemüvegem, ilyenkor érdemes úgy beosztani, hogy mondjuk amíg otthon vagyok akkor ki van véve és ha elmegyek dolgozni vagy bárhová akkor meg berakom?
Bocsi, ha hosszú voltam, remélem lesztek olyan türelmesek és válaszoltok. Előre is köszönöm!
-
ferkoboy
senior tag
1. Ha vagy csapvízközelben - tehát mindig biztosított, hogy tiszta kézzel érj a lencséhez (azaz a lencse behelyezésénél, és kivételénél is) - akkor én maradnék a havi lencsénél (esetleg 2 hetes).
Ennek egyetlen további feltétele van: ne kelljen vizisportokhoz a kontaktlencse. Mert ez esetben marad az 1 napos.
Ha havi:
a. (Alcon) AirOptixAqua - SiH, 1 havi lencse
b. (Cooper Vision) - Avaira - 2 hetes, SiH lencse
c. (Johnson&Johnson) - Oasys - 2 hetes, SiH
d. (Cooper Vision) - Biofinity - 1 hónapos, SiH lencse
....2. Ha mégis 1 napos, és a száradás a "tét", akkor:
a. (Alcon) Dailies Total1 - a legújabb 1 napos lencse, a legmagasabb Dk/t (oxigénáteresztő) képességgel [=156], aminek a belseje 33% víztartalmú, míg a felszíne felé a víztartalom több min 80%-ra növekszik (=hosszantartó kényelem, kimondottan magas O2 áteresztéssel párosítva).
b. (CooperV.) MyDay - 1 napos, ugyanúgy szilikohidrogél lencse, ...
c. (Sauflon) Clariti 1Day - 1 napos, ez is SiH
d. (Johnson) Acuvue TrueEye - 1 napos SiH lencseMinden esetben kötelező próba, illesztővel!
Ebben az a vicces, hogy ezt nem tőlem kellene kérdezned, hanem a te saját illesztődtől. (akiben megbízol)
Persze ez lehetek én is, ha engem keresel fel.
És ezt a vizsgálat keretein belül mind meg lehet beszélni. (Ami ugyebár nincs ingyen.)Persze szívesen segítek, de úgy gondolom ennek mégsem ez a tisztességes menete.
-
VIBO
őstag
-
ferkoboy
senior tag
Üdv!
1. Okés. Részben megértem. De pontosan mit dolgozol, mire használod a lencsét (értem én hogy látni vele...)
Mert ha anyagi okai vannak ennek a lencsének, akkor alternatívája csak 2 hetes vagy havi lencse lehet (SiH alapanyaggal).
2. Itt vissza kell kanyarodni ahhoz, hogy "1-es pont" ill. még mindig nem ismerem a konkrétumokat.
3. Biztos nem elég, vagy csak az nem volt elég jó amit eddig próbáltál?- Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest