Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MichaelSD
őstag
Ha nagy a dioptriaszám, de egyébként is, mindenkinek ajánlom a sote szemészeti klinikát, és ott a kontaktlabort.
30 éve ezzel foglalkoznak, profik.
Tildy, tudsz adni cimet, vagy valami hasonlot? En Ausztriaba kaptam a lencseimet, de most nincs kedvem mindig ki autokazni a dokihoz. Koszi
Nekem kemeny van es semmi gondom nincs vele. Probaltam a lagy lencseket is, de nekem nem fekudtek. Kulonben emberre valogatja (edesanyam a kemenyet nem birta), de legtobben a lagy lencseket birjak.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
c41r0^
őstag
kérdések merülnek fel:
a, mi van, ha megműtteted aszemed, és az tovább romlik? igaz, hogy állítólag beáll a szem romlása egy bizonyos életkor után, de ez nem 100%...nekem most mindkettő -3.75 és -3,5ös lencsét használok
b, mi van, ha a technológia még kiforratlan, és olyan károkat okoz a szemben mondjuk 20 év távlatában, amit még most nem lehet megállapítani (mivel 20 éves sincs a technológia)...persze tudom, hogy a szaruhártya kb. 5%-át párologtatják el, és az nem veszélyes...legalábbis egyelőre úgy tűnik...
Szóval én várnék a műtéttel, de már gondolkoztam rajta...most 21 éves vagyok, és elképzelhető, hogy romolhat még kb. fél dioptriát mindkét szemem...ezt meg kell gondolni.
egyébként itt a reklám helye : a Bővebben: link oldalon rengeteg infó van a szemműtétről és fajtáiról, mellesleg ők az ügyfeleink és a mi technológiánkkal készült a weboldaluk -
Agostino
addikt
Meglehet. Ha viszont felrakom a szemüvegemet, azzal sem látok rosszabbul,vagyis nem romlott a szemem meg ilyenek. Amugy kénytelen vagyok ezt hordani, mert egyetem miatt nem vagyok home, és szemembe nem mindegy mekkora lencsét rakok, mert irritálja a szemem. Szal böki, mondjuk ki. Ezért kellett kisebb lencse (vagy nagyobb) nem tom. Lényeg csak 1 hetesből volt megfelelő méret.Amugy next week mászok haza, és kapok rendes lencséket
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
Ezt nem tudtam, bevallom töredelmesen
Amugy ha felrakom a szemüvegemet nekem okes minden.
Nekem is romlott a szemem sokat, de én a monitorra fogtam. Lehet valami ebben a túlhordásban, jó gondolat, kösz.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
BLiNk3r
senior tag
igen, egyhetes lencs több hónapos túlhordása tényleg durva.
Nekem 30napos lágy lencsém van, néha túlhordom max 1 héttel, de ha érzem, hogy már gázos, akkor cserélek. Eddig no problemo hála a jó égnek, remélem nem is lesz.
Btw. 3 éve hordok lágy lencsét, azóta nem romlott a szemem semmit. Azt hallottam, hogy a lencsének egyik nagy előnye a szemüveggel szemben, hogy sokkal kevésbé romlik a szem, ha lencsét viselsz - nemtudom mennyire igaz, az én esetemben rendben. -
najan
csendes tag
-
neduddgi
aktív tag
Aki túlhordja kontaktlencsét, annak az elégtelen légzés miatt egyre vastsgabbá válnak a hajszálerek a retinán. Jól tönkreteszi vele a látását, és ez a folyamat egyirányú.
[Szerkesztve]1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.
-
-
Tomoty
senior tag
Melyik műtétet választottad? Levágjuk, bevágjuk, leégetjük?
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
LeG3Nd
tag
Helo, hogy őszinte legyek, én eléggé félnék kemény lenycsét hordani, naon meredek amit írsz, csodálkozom hogy ilyen könnyen leesik. Tom hogy ''úszik'' a szemen na de akkor is. Ettől nem kerültél kellemetlen helyzetbe (olyan helyen esett ki a hol nem kellett volna)?
Most olvasom az indexes fórumot sokan írják hogy ez a B&L lencse nem a legjobb minőség, a Ciba Vision tórikus lencséje jobb. Legközelebb azt kéne vennem, de asszem elég nehéz lesz meggyőzni a dokinénit. (Ofotért -VisionExpress, nem hajlandóak elfogadni hogy más márka is létezik) Igaz nem rossz ez sem, de gyakran érzem hogy ''van valami a szemeben''
Amúgy grat a szemműtétedhez, bátor voltál. tom hogy régen volt de akkor is!shorter of breath and one day closer to death
-
LeG3Nd
tag
De a keményet nem lehet fordítva berakni. Szerdán történt hogy reggel félkómásan nem figyeltem oda, a lencse előző este kifordulva került a tokba, és így került reggel a szemere is. Először nem is tűnt fel, mert néhány percig mindig furcsa. De csak nem akart múlni, a buszon rájötttem hogy mivan. Gondoltam az iskolában kezet mosok, megfordítom. Hát persze hogy nem volt szappan. Muszáj volt tűrnöm...
shorter of breath and one day closer to death
-
tildy
nagyúr
Persze ha nem mozdulna el, akkro tényleg nem jutna levegőhöz a szem, de még így is jobb, mintha egy túlhordott lágylencse lenne a szemen.
Nekem etől sosem pirosodott be, lágytól igen.
---**-lorcsi:
nem emrt ez a név amit javasolsz hülyeség, emg egyébként sem akarok villogni..
Persze zavar, dehát hiába no.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
lorcsi
veterán
kezdeményezted már ?Bővebben: link
[Szerkesztve]eladó: vadi új soundcore motion+
-
dabadab
titán
''de még így is jobb, mintha egy túlhordott lágylencse lenne a szemen.''
Igen, sot, meg annal is jobb, mint ha kensavat csopogtetnel bele
Viszont egyaltalan nem kotelezo tulhordani a lencseket, sot, ellenjavalt, egy normalis havi lagy lencse meg sokkal tobb levegot ereszt at, mint egy kemeny (ami persze, uszik a konnyon, es ezaltal vmi oxygen bejut a szemhez, de eleg egyenetlenul).DRM is theft
-
Tomoty
senior tag
Azt hallottam, hogy műtét után 3-4 napig borzalmasan fáj... Ez igaz?
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Mizo
tag
Néztem őket is (lényegében három komolyabb cég van Budapesten, amelyik ezzel foglalkozik), de nekem most ez tetszik a legjobban:
Bővebben: link
Ez egy új módszer, drágább is mint a többi, de ezt leszámítva elég sok dolog szól mellette.A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.
-
Mizo
tag
Megnéztem azt a helyet, ahol te csináltattad. Mit mondjak, igen sokal javult a honlapjuk (kb. fél éve nézegettem)! Főleg a szemléltető almás képek tetszenek
Előnyök: korábban kutakodtam ez ügyben, de amire emléxem, hogy gyors felépülés + kvázi kockázatmentesség (teljesen automatizált). Az viszont tény, hogy náluk nincs garancia.A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.
-
EEdem_Dtx
csendes tag
Erre írnom kell
''Telejs erteku ember, en , szemuveggel ? ''
Dettó ugyanez. 12-14 órát bennt a lencse, a többit meg lealszom. Fel sem hozom a koliba a szemüvegem, de még otthon anyám előtt sem veszem fel szívesen, inkább beteszem a lencsét, hisz bármikor jöhet a gázóraleolvasó is.
[Szerkesztve]Arra törekedj, hogy igaz légy és ne arra, hogy igazad legyen. /Joseph Joubert/
-
annulus
aktív tag
lool
nekem meg aszondjak hogy elonyosebb volt joval a szemuveg...de hat en leszarom.
latni akarok vagy szep lenni? mindketto!!
amugy szerintem sok mulik a keret tipusan...jo elhiszem van olyan akin mindenfajta keret szarul all, de azert meg akkor is van olyan ami kevesbe szar
nem sztk keretet kell venni -
GP-Sz
senior tag
Én sem osztom nagyon a dokinéni aggodalmát a műtétet illetően, de ennek ellenére nem fogok elmenni, mert megszoktam már a szemüveget és kedvelem is, mert nekem jól áll. Persze ha nem -4/-4.5 lenne, hanem mondjuk -8-10, akkor megfontolnám, de ekkora szemüveggel még vidáman el lehet lenni. Ez még nem is különösebben vastag a hiperszupervékonyított legnagyobb törésmutatójú Zeiss üveglencsével. Az ára mondjuk elég borsos, de ha azt nézem, hogy a mostani szemüvegem is 8 éves és még gyakorlatilag új állapotban van a keret is, meg a lencse is, akkor az a 150ezer nem olyan durva, évente csak 10-15ezer, ha az ember vigyáz rá.
-
INNUENDO
tag
-
pubwart
aktív tag
hello,
jó neked tildy, istenem... Komolyan. nekem nincs bátorságom megcsinálni, meg igazából nem is merem. Most éppen itt lenne pénzem ausztráliában, csak itt aztán tényleg komoly játék a nap, és szerintem nem tudnék védekezni rendesen ellene.
Otthon meg megölnének a szüleim, a fene sem tudja... Nagy dolog ezt bevállalni, meg tudod akármilyen gari is, csak egy szeme van az embernek (2 )
Meg ha nem sikerül rendesen, akkor marad megint a szemüveg...
Félek ez az igazságWhere you go how is up to you
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi,de te valamit nagyon felreertettel. Azt mondtam fel- egy eves lencsek.... Nem azt, h kemenylencsek! Lagy lencsekrol beszeltem...
Az elhagyas ugyanugy elhagyas, de nem mindegy mennyit ''vesztessz'' egy db lencsevel. (elhagyod, elszakad, ...)
Polirozas pedig egy nagyon finom forgacsolo megmunkalas, mely lehetetlen a feluleti dioptria minimalis megvaltozasa nelkul. Lehet,h ezt meg sem erzi az ember, olyan minimalis, de akkor is van...
Kemenylencset soha nem hordtam, nem is szandekozom, tudom,h jo asztigmatikus (cylinderes) szemre a leheto legjobb megoldas ez volt, bar mostanaban mar megkozelitik ezt az asztigmatikus lagy-lencsek is. Kenyelem/komforterzet tekinteteben pedig nem lehet kerdes.
A mutetrol annyit,h tobbfajta muteti beavatkozas letezik, ennek megfeleloen az arak is valtoznak. Amit en mondtam, az tekintheto kb a plafonnak. 200k korul tenyleg meg lehet uszni, ha valakinek olyan mertekben van szuksege lataskorrekciora, akkor ok, rendben, megeri,ha...(persze kockazat azert van), de en pl. -1.25/-1.00 sph D-val nem vallalnek soha mutetet. Meiner meinung nach...
Udv: FerkoTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi, csak ugyebar lencsek elhagyasarol volt szo, es ugy jutottunk el odaig a napi-kethetes-havi lencsektol, h ezt 1 eves lencseknel ''meredekebb'' volt osszehozni.
azert valljuk be kemeny lencset elveszteni a sajat szemedben eleg nehez... (Tekintve h innen indult ki a dolog) S nehezebb elhagyni is. -mondom ezt ugy h en nem hordtam soha kemeny lencset-
Lagylencsenel soha nem volt az a nyomaszto erzesem,h ''ratapadna'' a szememre. Kenyelmesen illeszkedik, s hordanom is kenyelmes.
Van sejtesem azert a mutetrol. Edesanyam szemesz-foorvos, s szokott kuldeni pacienseket mutetre is. Noha nem a focusmedicalhoz, o inkabb az Optikmed-ben bizik.
Tole tudom,h mutettipustol-helytol fuggoen 100-200k/szem!!!
Persze biztos van ettol az artol olcsobb is -akar diakkedvezmeny-,de atlagban erre kell szamitani. S noha viszonylag kicsi ezeknek a muteteknek a kockazata,de azert van.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak prk-t csinalnak... (pl Lastic-ot is...[remelem jol MleXem a nevere]) 3 eve azert nem most volt. Szemmutetes topicban mintha 160k-t mondtal volna, s focusmedicalt,de lehet en emlexem rosszul, ha igy lenne bocsanat, de sietek, s nincs mar idom visszanezni.
Udv: Ferko
(nem akarok okvetlen vitatkozni, ha igy erezned, akkor sorry!)Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
En csak arrol beszéltem h mit/miket csinálnak, de ha te jobban/mashogy tudod, akkor szivesen meghallgatlak téged is. Arról egy szót sem szóltam,h neked mit is csináltak, de mind1.Kicsit olyan érzésem van,h. elbeszélünk egymás mellett.
Én maradok a kontaktlencsénél, a lágynál. Bevált.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest