Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:55:58

LOGOUT.hu

KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45746) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!

Hozzászólások

(#45051) vargalex válasza brazos (#45048) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Félreérted. A FilmPapa addonban megcsináltam a letöltést és külső feliratként történő beállítást. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Megnézem, hogy NetMozi esetén detektálható-e, hogy külső felirat van a filmhez.

Alex

(#45052) cris78 válasza vargalex (#45051) üzenetére


cris78
őstag

Addonba a filmet elindítottam. Fogaskerék, felirat letöltése az opensubtitle org-ról.
Így működik nekem most.

Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217

(#45053) Hege1234 válasza vargalex (#45051) üzenetére


Hege1234
addikt

ahogy nézem a hqq.ac/f/.. az nem tartalmazza a felirat linket
a hqq.ac/e/.. az igen

gondolom ez minden hqq-ra érvényes és a filmpapanál is valami ilyesmi megoldás kellett a felirathoz?

import requests
import re

headers = {
'authority': 'hqq.ac',
'accept': 'text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,image/apng,*/*;q=0.8',
'user-agent': 'Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/120.0.0.0 Safari/537.36',
}

response = requests.get('https://hqq.ac/e/7rjVHQ3U4vkU', headers=headers).text

sub_link = re.findall(r'file2sub\("([^"]+(?:\.srt|\.vtt))"', response)[0].strip()
print(sub_link)

https://cdn-s5.cfglobalcdn.com/flv/api/files/srt/2021/07/28/1627469722oy0go-71-cp4G.srt

(#45054) Hege1234 válasza djattila12 (#45046) üzenetére


Hege1234
addikt

köszi, javítom majd

(#45055) vargalex válasza Hege1234 (#45053) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Igen, csak a FilmPapa esetén is hasonló megoldás volt.
Csak kérdés, hogy itt érdemes-e készülni csak a hqq-s linkekre. Illetve más forrás esetén van-e egyáltalán felirat. Az kicsit bénán néz ki, hogy vizsgáljuk, hogy hqq-e a forrás, ha igen, letöltjük a forrását, megnézzük, hogy van-e benne felirat hivatkozás.
Egyébként én is néztem a forrást, hasonlóra jutotottam. Egyébként még csak header sem kell a hqq html forrás letöltéshez, sima curl-al is lejön. Ahogy a felirat is.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#45056) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nyitottam egy ticketet a felirat kérdés ügyében: [link] Eredetileg én is kiszedtem a feliratokhoz a linket, de a ResolveURL-be nem került bele, mert nem támogatja a feliratokat.

Viszont történt egy kis változás szintén waaw fronton. Ha láttok egy hasonló dialógust:

Akkor mostantól működhet az, hogy a piros négyzet a háttérképen túlmozgatva átbillenti azt a másik oldalra. Picit nehéz elmagyarázni, de gyakori megoldás ez listázásnál is, hogyha az utolsó elem után valaki még egyszer megnyomja a tovább gombot, akkor a program a lista elejére ugrik. Meguntam, hogy mobilon nyomkodni kell a nyilakat, ha a play gomb épp a képernyő aljára kerül, ezért küldtem be a ResolveURL-be ezt a változást, ami ma be is került. :) Szóval ha a play button pl a bal alsó sarokhoz közel van épp, akkor elég nyomni egyszer egy felfele nyilat, ilyenkor azonnal a képernyő aljára ugrik a célkereszt és csak pár kattintás kell szintén felfelé és esetlegesen jobbra, hogy becélozzuk. Nem kell végigmenni az egész képernyőn, mint eddig, hogy leérjünk a lefele nyíllal.

Remélem sokaknak a hasznára válik.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45057) ®abstract® válasza Mr Dini (#45056) üzenetére


®abstract®
őstag

mester-evvel kapcsolatban van ötleted,hogy miért szalad hibára? [link]
korábban a kodi 18.9-19.4-19.5 alatt is ment=mutatott feliratokat. 20.2 n se jó :F

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#45058) vargalex válasza Mr Dini (#45056) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Ha valahogy mégis bekerülne a resolveURL-be a felirat visszaadása, akkor nem elegendő egy URL lista visszaadása (ahogy a te megoldásodban te ki is szeded a nyelvet), ugyanis a Kodi a file nevéből mondja meg, hogy milyen nyelvű a felirat (ezért is töltöm én le FilmPapa esetén a felirat file-t, megfelelően elnevezve). Persze a hqq forrásban a nyelv is rendelkezésre áll, de pl. a 12-es Projekt: A Bunker esetében helytelenül angol szerepel benne:

file2sub("https://cdn-s7.cfglobalcdn.com/flv/api/files/srt/2019/06/19/1560938759p826u-48-65zV.srt","en","English", 'showing', undefined, false);

Mindenesetre felraktam a MovieShark repo-ba a NetMozi kiegészítő 1.0.21-es verzióját. A változások:

- Felirat letöltésének és beállításának kísérlete

A felirat letöltése be-, illetve kikapcsolható a kiegészítő beállításaiban. A fentiek miatt viszont előfordul (többek között az említett filmnél is), hogy a Kodi azt fogja írni, hogy angol a felirat, holott magyar...

[ Szerkesztve ]

Alex

(#45059) Aryes válasza Mr Dini (#45056) üzenetére


Aryes
nagyúr

Esetleg lehetne még annyit fejleszteni rajta, hogy a keret eleve lehetne rajta a képen, esetleg a kép közepén, mert onnan még gyorsabb elérni a kép bármely pontját. :)

(#45060) Röfi1 válasza cof (#45040) üzenetére


Röfi1
csendes tag

Igen Python 3.8. Letöltöttem az 1.6 verziót, ráklikkelve az már csak e-mail címet kér, majd bezáródik és közben kreál egy sweet_mail.txt file-t, ami már csak az e-mail címet tartalmazza, semmi mást:

(#45061) Hege1234 válasza Röfi1 (#45060) üzenetére


Hege1234
addikt

ez már nem igazán kodi-s vagy addon-os téma..
videó stream letöltős topikban válaszoltam
[link]

(#45062) Mr Dini válasza Aryes (#45059) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

hogy a keret eleve lehetne rajta a képen

Mármint? Sajnos ezt a részét a mondatnak nem teljesen értem. Ha arra gondolsz, hogy ténylegesen a kép színes részén legyen a piros keret, azt nem hiszem, hogy meg fogom csinálni. A gond az, hogy az összes provider közül, akivel eddig találkoztam, ez tűnik a legshadybbnek és tényleg mindent megtesznek a Kodi userek ellen, hogy ne menjen reklámok nélkül a tartalmuk. Ezért van ez a captcha is, mert valószínűleg arra gondoltak, hogy egérkattintás pozícióját nem tudunk leérni a Kodi API segítségével. Ez így is van. Ezért lett ez a keretezős megoldás is. Eredetileg automatizálni akartam egy neurálhálóval (tflite), de az nem ment kevés RAM-os gépeken (Pi2 pl).

Viszont a captcha képet te kéred az API-tól, ahol megadhatod a captcha kép felbontását. Szóval kipróbáltam azt, hogy kértem egy ~90x90px-es képet, mert kb ekkora a play button a képen mindig, aztán beküldtem az API-nak, hogy x: 45, y: 45-ön van a play button. Ez igaz is, de okosabbak voltak a fejlesztők annál, hogy így át tudjam verni. Szóval ekkor maradt a keretezős ötlet. Generáltam egy transzparens 90x90px méretű png-t, ez a keret most, aztán letöltök egy 400x400px méretű captcha képet és megerőszakolom a Kodi render API-ját, amit a skinek is használnak, hogy rajzoljon egy captcha képet, illetve fölé egy keretet. Azért kérek 400x400-at, mert az eredeti 800x800-zal túl sokat kellene lépegetni a 90x90 px-es kerettel, hiszen bőven van hely hova lehelyezni a play gombot. A 400x400 egy reális méretnek tűnt és működik is. Még így sem tökéletes, mert van olyan eset, hogy a kerettel nem lehet pontosan körbevenni a lejátszó ikont, ha az pont úgy van lerakva, hogy a 400/10px-lel nem osztható és elég nagy maradékos helyre kerül a play button, mivel a keret mindig 10 px-t mozog most, de mindig meg lehet oldani azt, hogy becélozz vele egy olyan pontot, ahol ott a play button. Most a keret közepének a koordinátáit küldi enterre a kiegészítő, tehát azon a ponton kell play gombnak lennie. :)

Viszont simán lehet, hogy fekete keret van a captcha képen alul/felül/oldalt, ha a forrásra feltöltött videó felbontása nem pont arányos a 400x400 px-lel. Megtehetném, hogy levágom a csíkokat és megpróbálok a kerettel oda ugrani, ahol a tényleges kép kezdődik, de mivel ekkor be kell járnom a teljes képet, marha sok RAM-ot megzabálok Pythonból. Megtehetném, hogy megírom C-ben az image processzort, de akkor meg nem lesz univerzális a kiegészítő, mert minden Kodi-s platformra le kéne forgatni a modult. Illetve előfordulhat, hogy a play buttont pont a fekete keretre rakja a forrás. Bár ilyennel nem találkoztam, nem zárható ki. Szóval ha erre gondolsz, hogy a kép körülötti csíkokat ne vegyem figyelembe, az aligha lesz megoldható.

A közepe viszont megoldható, bár az is igényel némi extra számolgatást. Ha szerintetek tényleg jobb lenne úgy, megcsinálhatom, de nekem eddig olyanokat dobott főként, ahol a szélekhez volt a leginkább közel az a play button.

Meg ahogy ezt leírtam, eszembe jutott, hogy a keretet is lehetne úgy módosítani, hogy középen legyen egy célkereszt, hogy egyértelműbb legyen a usereknek, hogy azt a pontot küldi majd el a kiegészítő. Egyszer megcsinálom, de már így is macera volt azt a keretet legenerálni, nemhogy célkereszttel... :D

De köszi az ötleteket!

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45063) Mr Dini válasza vargalex (#45058) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Valóban, jogos! El is felejtettem már, hogy hogy csináltam anno. :DDD Szerintem nem olyan nagy trauma, ha nincs visszaadva a nyelv, bár kétségkívül kényelmesebb. hqq-n és társain csak egy feliratot enged felrakni a rendszer, ezért írtam meg úgy a proof of concept addonom anno, hogy csak szedje le a feliratot, amit talál és állítsa be a usernek. Ő majd eldönti, hogy bekapcsolja-e, vagy sem. Ha pedig a forrás (nem a hqq, más) több feliratot is támogat, általában akkor is ritka, hogy közli a nyelvet, vagy ténylegesen jó nyelvet jelölt meg a feltöltő. A user viszont válogathat kedvére, hogy melyik szimpatikus neki, előbb-utóbb megtalálja a helyeset. Esetlegesen lehetne csinálni egy olyat is, hogy kiszedjük a feliratok első sorait, ha több van és a lejátszás előtt egy dialógusból választhat a user, hogy melyik felirat tartalmaz a kívánt nyelven szóveget.

Szóval az ötlet jó, csak nem tudom Gujalnak milyen proposalt lehetne javasolni akkor a felirat nyelvének átadására is. Egy vesszővel elválasztott link lista könnyebben feldolgozható, mint egy nem is biztos, hogy létező nyelv és linkek listája. De ha van ötleted, nyugodtan kommenteld be az issue ticketem alá.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45064) ®abstract®


®abstract®
őstag

az A4K subtitle adonra megvan a megoldás= a 3.5.0 v. install- ezután működni fog :K updatet kikapcsolod-akkor megmarad. [link]

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#45065) Aryes válasza Mr Dini (#45062) üzenetére


Aryes
nagyúr

A közepe viszont megoldható, bár az is igényel némi extra számolgatást. Ha szerintetek tényleg jobb lenne úgy, megcsinálhatom, de nekem eddig olyanokat dobott főként, ahol a szélekhez volt a leginkább közel az a play button.

Hát ha a fenti képet megnézed, a 200,200 (vagy 155,155) közelebb van a play gombhoz, mint ahol valójában van a piros keret. De csak azért írtam, mert bár így is pont eléggé zseniális ez a trükk, látom Te is a végletekig tökéletesítesz mindent, és szerintem így jobb lenne (igazából a wrap-elést is kb. feleslegessé tenné, amit most beleírtál). :R

Vagy ha eleve kb. egy keretnyivel beljebb teszed a két szélétől, mert a fekete részen valóban nem láttam még a gombot (igazság szerint majdnem mindig kb ott látom, ahol a linkelt képen is van, a felső szélén, kicsit balra a középvonaltól, bár ez biztos csak véletlen.)

(#45066) brazos válasza Aryes (#45065) üzenetére


brazos
senior tag

Én meg úgy vettem észre, hogy minden egyes, a weboldalon történő belépéskor(meg a kodi addonban is) más-más helyre teszi ki a fehér körben lévő play gombot, nem minden esetben középen van. A kodiban meg azért egészen jól be lehet állítani a nyilakkal a célt, csak kicsit oda kell rá figyelni...

[ Szerkesztve ]

(#45067) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

[link] :U

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45068) Botigta válasza <Adamsky> (#45041) üzenetére


Botigta
aktív tag

Majd megnézem, köszönöm

(#45069) pkollar válasza Mr Dini (#45067) üzenetére


pkollar
tag

Köszönet a munkádért! Várjuk a további müködő részeket. Jó hogy visszatértél!

(#45070) pkollar válasza Mr Dini (#45067) üzenetére


pkollar
tag

Jó lenne a Keresés, meg még néhány további kiszolgáló integrálása.

(#45071) weinmaker


weinmaker
őstag

Nálam több dolog sem megy, ami eddig tökéletes volt, és hiábba frissítettem. Filmpapa, onlinefilmek.me...stb Most kénytelen vagyok böngészőből nézni a sorozatot, úgy legalább megy. :(

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#45072) vargalex válasza weinmaker (#45071) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Az onlinefilmek.me már lassan 2 éve nem megy... FilmPapa HD viszont kell, hogy működjön.

Alex

(#45073) Aryes válasza Mr Dini (#45067) üzenetére


Aryes
nagyúr

:C

(#45074) ametza válasza weinmaker (#45071) üzenetére


ametza
csendes tag

Amúgy én is erre jöttem rá.😃
Brave böngézőbe alapból van reklám blokkoló, így még azok bezárásával sem kell foglalkozni.
Nyilván jobb lenne kodival, de ezt a sok változtatást nem javítják gyorsan, vagy egyáltalán se.
Proramozási tudás nélkül így marad a böngésző és egy jó reklámblokkoló és rögtön megy minden.
:DD

(#45075) weinmaker válasza ametza (#45074) üzenetére


weinmaker
őstag

Igen, nekem így most tökéletes. Amíg nem lesz jobb, addig marad ez a megoldás. ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#45076) Mr Dini válasza Mr Dini (#45067) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Tegnap hajnalban feltoltam az SS 1.00.041-es verzióját az új repóba, csak nem volt erőm beírni ide a változásokat.

Történt pár apró változtatás, mint a user-agent verziók kiegészítése frissebb verziókkal, vagy hozzáadtam az az/a/egy kulcsszavakat a magyar névelő listához, hogy rendezésnél ne vegye figyelembe.

Újraélesztettem a letöltés funkciót, de ezt át kell majd dolgozni, mert egyre több forrás használ lejátszási listát (hls/mpd streameket pl) egy darab nagy mp4/mkv stb helyett és ezt a letöltő nem támogatja. Azt nem tudom, hogy van-e ffmpeg mentes, pure python letöltő implementáció HLS-re pl valahol, de majd ezt meg kéne csinálni. Egyelőre mp4 forrásokon teszteltem és szépen működik. Ha a megerősítő dialógusban 0 MiB méretet ír, akkor nem fogja leszedni rendesen a médiát. Ha kiír valami reális méretet, akkor minden OK.

Illetve amire a legbüszkébb vagyok, hogy működik a filmek -> műfajok menü. Az IMDB haladó keresőjét használja metadata forrásnak, ami nem web scrapinget, hanem tényleges az API-jukat használja. Sajnos az új API nem adja vissza a rendezőt és a castot, így azt a kiegészítőnek más forrásból kell összeszednie, de remekül működik nálam. A lapozás is. Az egyedüli nem működő kategória az Anime kategória, mivel ez nem létező kategória IMDB-n, hanem szó szerint keres erre, ami egyelőre nincs implementálva. Meg ami fura, hogy az eredeti forrás kiegészítő is egész percekben várja a filmek játékidejét. IMDB viszont másodpercre pontosan megadná. A probléma az, hogy a többi metadata provider nem ilyen pontos, ezért csak IMDB esetén nem tudom még, hogy csináljam meg pontosabbra a hossz kijelzést. Lehet marad így.

Végül, az API kliens fejlesztése közben feltűnt, hogy a fanart.tv-s API kulcs sem él már, ebből is generáltam sajátot. Szépen mennek a fanartok:

Egyelőre ennyire volt időm, aztán folyt. köv.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45077) dave0825


dave0825
őstag

Üdv. Ismét youtube gond, már kezd elegem lenni az egész instabil kodis dologból. Nekem is egyre több a bajom vele (akad, fagy, minden hol működik, hol nem, újratelepítés után is, csak akkor más gondok, havernak szintén...) :W

Szóval youtube. Ezt a számot szerettem volna meghallgatni, de 1 percnél megáll, bezárja a lejátszót. Néha elmegy 1:20-ig is akár...... Most utoljára 0:49-ig ment. Más videóval jó. Érdekes, amit megfigyeltem, hogy néztem a másodpercet, és volt többször is, hogy 0:34-ről felugrik az idő 0:43-ra kb., de most utoljára pl. nem csinálta, viszont 0:49-nél bezárta a lejátszót. Telefonról jó a videó, tehát nem azzal van a baj...
Restart természetesen volt, youtube frissítés nincs.
Api cuccokkal bejelentkezve.

Ez mi a fene már megint?
Friss telepítésű CE 20.2-Nexus (Vontar X4 box)

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45078) kress válasza dave0825 (#45077) üzenetére


kress
aktív tag

a kodi nem egy tamogatott szoftver ezekhez amik itt feljonnek, szoval sosem lesz olyan mint egy bongeszoben megnyitva, akar a youtube akkar mas filmes oldal

a sracok itt kuzdenek vele hogy mukodjenek dolgok, de a masik oldal joval tobb eroforassal azon van hogy ezeket a torekveseket megakadalyozza

ha ez mar kezd zavaro lenni akkor valtani kell egy tamogatott kliensre, ha letezik az adott szolgaltatashoz, ez egy soha veget nem ero harc, szoval nem tudsz csak hatra dolni es elvezni mindent a tv elott sajnos :)

(#45079) dave0825 válasza kress (#45078) üzenetére


dave0825
őstag

Az a baj, hogy évekig jól ment, szerettem is, valahogy mostanában jöttek elő nálam ezek a dolgok, hibák, amik nem nagyon voltak, vagy ami volt is, hamar lett rá megoldás. Most direkt felraktam az új rendszert, hátha, de mintha itt még több lenne a baj... :U

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45080) xtend válasza dave0825 (#45077) üzenetére


xtend
senior tag

Én azt tudom ajánlani, hogy ha a tv boxon megmaradt a droid akkor arra feltenni a Smarttube-t (YT csak reklámok nélkül) és ott lehet youtube-ozni. Nem sok idő egyik rendszerböl a màsikba bootolni.

(#45081) <Adamsky> válasza dave0825 (#45077) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Ezt a számot szerettem volna meghallgatni, de 1 percnél megáll ... "
PC és Android Mi Box S-en (gen. 1) is gond nélkül végigment nálam a videó.
YT addon ver.: 7.0.2.2 (esetleg nézd meg a "7.0.2~alpha7"-et).
Kodi: 20.2

[ Szerkesztve ]

(#45082) dave0825


dave0825
őstag

xtend: Androidot nem szeretném használni, de ötletnek nem lenne rossz (telefonon szépen megy a revanced).

<Adamsky>: köszi, rákeresek.

Egyébként itt a log file azon része, ahol elindítottam 12:54-kor a videót, és 40-50s múlva megállt, hátha valaki ki tud belőle bogarászni valami használható infót, miért áll le. Látszik, hogy egy ideig szépen megy, aztán VideoPlayer:: OnExit().... De hogy miért... :F

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45083) dave0825 válasza dave0825 (#45082) üzenetére


dave0825
őstag

Érdekesség: kodi beállítások / lejátszó / videók / lejátszás, ha itt a képfrissítési gyakoriság beállítását Ki-re teszem, akkor marad a 720p@24 a felbontás a videó alatt (igaz, film alatt is...), de így végigmegy a videó, 2x is megnéztem. Ha visszaállítom alap Indításkor/leállításkor-ra az említett beállítást, akkor ismét sz@r a videó...

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45084) ®abstract® válasza dave0825 (#45083) üzenetére


®abstract®
őstag

szerintem probald meg az alacsony puffert bealltani..

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#45085) nfsu17 válasza dave0825 (#45077) üzenetére


nfsu17
veterán

Fogalmam sincs mi lehet egy szűz rendszeren. :( ami nem jó.

De ha a yt addon elindítja a videót, azaz meghívja a yt-ról a videó+ audio sávot, és utána van hiba, az már nem az addon hibája.
Az már sw, vagy hw hiba lesz.

Gond nélkül lement a videód
20.2 nexus

(#45086) Mr Dini válasza dave0825 (#45082) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Hát ja, ebben a logban én se látok semmi érdekeset. Csak hogy rendben leállt, miután vége lett a streamnek, amit a YT adott. Debug log volt ez?

Amúgy a YT elkezdett bekeményíteni a sok adblock és custom proxy (pl. piped) userek ellen, ezért marha macerás stabil streamet kapni rate limitek és hasonlók nélkül. Más 3rd party alkalmazások is érintettek sajnos.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy az inputstream adaptive a hibás. Sajnos nem sokat logol a dolgairól, szóval nehéz debuggolni log alapján. Pont most a waaw forrás miatt debuggoltam én is, és csak a forrás böngészése segített. Az ünnepek után ránézek én is, aztán meglátom, hogy mi lehet vele.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#45087) ametza válasza dave0825 (#45077) üzenetére


ametza
csendes tag

Nekem mindent szuperül játszik a youtube.
A te linkedre kattintva elindul a videó, de 45 sec-től és végig is megy.
Megnéztem rendes youtube appban is ott már más a link meg osztásnál:

https://youtu.be/b1HZo-iHB0A?si=zGk5nSE_pQKmpXfU

[Próbáld ezt]
Ez nálam az elejétől a végéig szépen megy kodival.

(#45088) xtend válasza dave0825 (#45082) üzenetére


xtend
senior tag

Én már csak azt hasznàlok, persze nem ilyen "olcsó" kínai boxot.
Persze ha van egy kis zseton rà, akkor szerintem az x86 mini pc a legjobb

(#45089) zsiga68 válasza Oszilaci (#50) üzenetére


zsiga68
senior tag

Na, nem frissítettem az oldalt...

[ Szerkesztve ]

(#45090) <Adamsky> válasza dave0825 (#45082) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Korábban link-ekltem, de ahogy itt páran írták, valószínű, hogy nem addon probléma.

(#45091) dave0825


dave0825
őstag

Köszi mindenkinek. Nem teljesen szűz a rendszer azért, belaktam már, de pár hetes, nem régi.
Most pl. a Yatse szórakozik, fizetős verzióm van, vagyis tudok telefonon tárolt videókat is küldeni kodira, el is küldi, elindul az első, sorbaállítok, 3-4-et, és a 2. felénél az is leáll, igaz, máshogy, mert fekete a kép, hang nincs, alsó vezérlő sáv van, de ennyi, kb. 10s után meg kilép a főképernyőre, és kiírja, hogy egy vagy több videó lejátszása sikertelen volt... Aztán elküldök 1 videót vagy 3x, akkor épp lejátssza...

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45092) dave0825


dave0825
őstag

Közben kiderült, hogy tévedtem, másik videó sem megy youtube-on... Elindul, de ugyanúgy 0:49-nél megáll, csak nem zárja be egyből a lejátszót, hanem gyorsítótárazást ír, majd olyan 30s múlva zárja be üzenet nélkül... :W
Inputstream Adaptive újratelepítve, widevine cdm-et most telepítem újra, Inputstream Helper van még, azt még megpróbálom újratelepíteni. Minek lehet még hozzá köze? A följebb említett "alacsony puffert" hol találom?.
A fenti log amúgy a storage/.kodi/temp-ben volt.

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45093) CirrMee válasza dave0825 (#45092) üzenetére


CirrMee
addikt

Valami addon hiba lehet. Nálam is jelentkezik, az 1-2 napos videók szoktak probléma nélkül menni újabban.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#45094) dave0825 válasza CirrMee (#45093) üzenetére


dave0825
őstag

2160p, vp9, 16Mbps videó pedig gond nélkül végigmegy, ez a fenti 1080p, av1, 7Mbps. Belepörgettem 1:35-ig, így 2:17-nél állt meg, tehát ugyanazt a kb. 42-45s-ot tudja lejátszani csak belőle, úgyhogy esélyes, hogy valami puffer gond lesz. De azt miben állítom?

Feltettem <Adamsky> által küldött alphát, ebben vp9-et és 9Mbps-ot ír a videóra, és ezzel végig is játssza, és az előző másik videó sem gyorsítótárazik, hanem megy szépen. Köszönöm. :R Kérdés, mi a fene lehetett a baj...

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#45095) consono válasza dave0825 (#45094) üzenetére


consono
nagyúr

Lehet, hogy az AV1 kodek lejátszása, ha a vp9 végigment...

"In God we trust. All others must bring data"

(#45096) aprokaroka87 válasza dave0825 (#45094) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Kiegészítő beállítások > MPEG DASH, ezt kapcsold be, majd ott stream features, azon belül pedig nyomj rá az enable AV1 részre, ha ki szürkül akkor ki van kapcsolva.

Az AV1 ugye egy viszonylag új kódek, az Androidos telefonom is viszi, kb 1080p-ig, mert nincs hozzá normális hardveres gyorsítás.

[ Szerkesztve ]

(#45097) blakey válasza dave0825 (#45094) üzenetére


blakey
titán

Az av1 Kodi Omega alatt működik megfelelően, ott lett megoldva a megfelelő működés, pl. eg 905X4 boxon jól működik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#45098) nfsu17 válasza dave0825 (#45094) üzenetére


nfsu17
veterán

Av1 kodek nincs hw-es gyorsítással x3 boxokon, csak x4-től.
Valszeg sw-esen játszotta le, és lehet túlmelegedett.
Esetleg nézz rá a hőm-re videó alatt.
Vp9-et érdemes csak használni.
Kevésbé erőforrásigényes, mint h264
Av1 meg ugye x3-on kizárva

(#45099) bpmcwap


bpmcwap
senior tag

Bocs az offért, de nem tudom, hol lehetne megkérdezni.
Lehet valahol streamelni vagy kölcsönözni a "Magyarázat mindenre" fílmet? Külföldön élek, de ezt a filmet nagyon szeretném már megnézni.

Túrista vagyok

(#45100) dave0825 válasza aprokaroka87 (#45096) üzenetére


dave0825
őstag

Nekem olyan nincs is, bár most a fent említett alpha verzió van fent.

Egyébként S905X4-es a boxom, szóval nem értem, ha azt írjátok, hogy annak vinnie kéne. Direkt X4-et rendeltem, és a rendszerinfóban is azt írja.

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.