Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
válasz dite29 #69696 üzenetére
full kezdőként egy 3,30-as MH nevis vanityt vettem, itteni ajánlásra. legnagyobb halaimat (7-10kg) ezzel fogtam, és baromi jó élmény volt.
Emellett a keszegeket is jó kiszedegetni vele, nem csak csörlőzés.
nem mondom, hogy ilyet vegyél, azt akartam hangsúlyozni, hogy itt jókat ajánlanak a fórumtársak, érdemes rájuk hallgatni.van egy silstar bojlis botom is, azzal 4szer horgásztam, 5 halat vesztettem az utolsó métereken, el vagyok átkozva vele szerintem túl erős, és kipattan a hal szájából a 8-as horog.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
smokiii1
aktív tag
válasz dite29 #69692 üzenetére
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy én az elején vettem egy olcsó telefeedert ami annyira nem jött be, aztán egy lágy Shimanot. Azt már imádtam. Keszegre, pontyra is jó, viszont max 5 kg-ig. 5 kg fölött nem azt mondom hogy lehetetlen, de nehezebb irányítani a halat. Aztán sikerült valahogy megakasztani a telefeederrel egy 60-70 centis harcsát és rájöttem hogy azzal is ugyanolyan élvezetes egy jobb hal fárasztása, mert előtte max kilós kárászokat fogtam vele. Mondjuk a telefeeder is "csak" 90 grammos.
Száz szónak is egy a vége; lehet persze túlzásba esni, lehet az a 170 grammos feeder tényleg sok, de egy 100 gramm körüli, kicsit gerincesebb bot szerintem nem árt, ha nagyobb halakra is lehet számítani.
Igazából az lenne jó amit a versenyhorgászok csinálnak, hogy eldöntöd mire akarsz horgászni, milyen módszerrel és ahhoz veszel botot. Persze hétköznapi horgásznak ez nagyon sok pénz. Viszont rájöttem én is hogy ésszerű keretek között ez a legjobb. Nekem is van már két feederem, két spiccbotot, két match botom (bár abból csak azért mert az egyiknek eltört a spicc tagja) és most vettem egy bojlis botot. -
Zoli bácsi
őstag
Én a saját tapasztalatomról tudok beszámolni.
Újrakezdtem a pecát 2014-ben. Belekaptam minden módszerbe, egyik kedvencem a feederezés lett, ebből halmoztam fel a legnagyobb készletet..Pickertől a távdobó, Heavy feederekig van minden...
Lelövöm az elején a poént..Igazából az erős feederbotok alig vannak elővéve. Az igazi terepe számomra ezeknek a botoknak a folyóvízi peca. De mivel tavasztól alig van víz a rábába, oda is sokszor MH feedert viszek.
Tavon ha messzire kell dobni, inkább bojlis botot veszek elő, de idei évben eddig csak 3m-es bojlis botot használtam. Terveim szerint ősz második felére előkerülnek majd a hosszú puskák....
Egy erős feeder bot, meg egy finomabb bojlis közt talán a kapásjelzés módjában van csak különbség. De ha valaki azt mondja, 100m-re dobálva előbb észreveszi a spiccen a kapást, mint a karikán..Azt körberöhögöm. Mert mire észrevesszük a kapást, a hal rég megakasztotta magát.
Tavon ha erős feeder botot vittem, finom végszerelékkel, feederes horoggal, sok volt a leakadás, feltételezem a viszonylag merev bot kitépi szinte a kis horgot. Ha nagyobb vastag horgot teszek, meg ugye erősebb zsinór..Akkor mi is a különbség egy bojlis boton használt szerelékhez képest...? Hát, nem sok. (egy számmal kisebb horog, és zsinór....)
Én idén a bordás, etetőkosaras pecához bojlis-fenekező botot használok. Karika kapásjelzővel. Feeder meg methodozni, illetve a hagyományos feeder szerelékhez, maximum MH botokkal. Heavy, meg XXH feedert csak folyóvízre vettem elő.
Tényleg, úgy érzem, tavon egy erős feeder bot megöli az egész feederezés varázsát.
Természetesen van mikor erős bot kell, akadós vízen, kapitális halakhoz, de szerintem még ide is elég egy "H" erősségű 120-130gr-os bot. Ennél erősebb folyóra kell...Amikor a megtömött 120-gr-os kosárral is olyan érzésem van, meg akkorát csobban, mintha egy féltéglát dobtam volna be.....
Szóval, dite29 sporttárs, tavon, max 70m-es pecához vegyél egy MH Eurostar Master Class feedert, vagy egy MH Nevis Vanity-t. Előbbi egy tízes, kipróbálni a feederezést első osztályú. Aztán pecázgatsz, úgy is rájössz, lágyabb vagy erősebb kell..... Esetleg egy lágyabb, meg egy erősebb..... -
vendingo
veterán
Ha boton spicc törik, azt cserélik, nem javítják. Átlag tucat bothoz pár ezres egy spicc.
Ne úgy vegyél botot, hogy lehet, hogy évente 1x akasztasz egy 20 kilós pontyot, ezért inkább szenvedsz az év maradék 364 napján egy dióvarővel rengeteg élményről lemaradva. Személyautó helyett se veszel 4x4 terepjárót, mert évente párszor sár van a hortászparton, vagy mert néha nem jön télen a hókotró. Ha egy ilyen botot veszel nem hogy a keszeg, de az 1-3 kilós pontyba se lesz egy csepp örömöd, de kiszeded vele a kapitális halat, HA esetleg, talán szerencsés vagy és sikerül akasztanod egyet. Ez csak a saját véleményem. Én pl nem vesztettem halat az elmúlt években, mert csak 40 grammos botom volt. Tovább tart a fárasztás, ennyi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz dite29 #69689 üzenetére
Minek egy bothoz szervizháttér? Ha törik új tag kell...
Én túlzásnak érzem ezt a d.súlyt, ez folyóra való.
Nagyobb halak is simán kiszedhetők finomabb cuccal, és akkor a sokkal gyakoribb kisebb halak is tudnak élvezetet nyújtani. Gondolom 10+ harcsát nem napi rendszerességgel fognak pontyozás közben, de ha tévedek, akkor tényleg kell az erős bot, máskülönben egy 3.60 60-80g közötti bot elég lehet, bár én még ennél is finomabbat néznék szép akcióval, hogy a kisebb halakat se csak tekerni kelljen.
Szerintem nézzél szét más boltokban, meg a neten is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest