Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77832) ooloo válasza galervin93 (#77830) üzenetére


ooloo
őstag

Túltolt ez az egész ..... halbölcső , halpelenkázó . Ezek elsődleges célja a haszonszerzés némi halvédelemmel fűszerezve . Régen sem pusztultak bele a halak a pár perces szárazföldi kalandba . Ellenben manapság szinte csak szétszaggatott szájú pontyot lehet fogni . Ez szerintem sokkal fájdalmasabb egy halnak mint az , ha lejön róla pár pikkely . Mindenféle , a horgászokra ráerőltetett védőfelszerelés nélkül is lehet kíméletesen bánni a hallal szákolás és visszaeresztés között . Azokat viszont elővenném , akik odabasszák a fűre a halat , vagy akik visszarugdossák a vízbe .

A haver , akit rávettem , hogy hosszú évek után kiváltsa az engedélyt , lement egy Tisza melletti horgásztóra . Naivan és felkészületlenül . Érkezésekor közölték vele , hogy mérleg , pontymatrac ( minimum 5 cm vastag ) és giga merítő kötelező , mert ami nála van ( hagyományos , normál méret ) az nem jó . Közölte , hogy Ő nem bojlizni jött , csak keszegezni . Na mindegy ... megvett ott helyben mindent , mert éppen volt eladó minden kötelező szerszámból . Összeszerelés , bedobás ... pár perc múlva egy 28 cm-es dévér ... zsupsz a szákba . Jön a halőr ... mit fogtunk ? A haver közli , hogy egy dévért ... No mérjük csak meg , így a halőr . Szák ki , hal megmér ... Ön megszegte a helyi horgászrendet .. miért ? A dévér 25 cm felett nem tartható meg .. így a halőr . A haver csak nézett bambán ... ( legalább nagyjából nyálazta volna át ) Ő sem horgászott már vagy 15 éve ... a régi értékek szerint volt szocializálódva . Azt még értem , hogy a nagyobb pontyokat - igaz szanaszét szaggatott szájjal - vissza kell engedni , de a keszeget ?

Szóval túltolt ez az egész .. és főleg a haszon motiválja . A visszaengedéssel is csak a halasítás csökkentése a cél ... több marad a zsebben . Minden a pénzről szól és ez alól a horgászat sem kivétel .

Véleményem magánvélemény ... a tévedés kockázatát fenntartom . :DDD

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.