Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4351) Egon válasza vicze (#4350) üzenetére


Egon
nagyúr

Sajnos nem sikerült (a végét már nem volt türelmem nézni).
Összességében nekem vegyes volt a kép. A Fradi csinált nagyon szép dolgokat, Bíró nagyokat védett, helyenként jó volt a védekezés. Ugyanakkor amatőr hibák is becsúsztak, főleg Kovacsicsnál, támadásban és védekezésben is. Ezen a szinten ez nem fér bele.
Ezzel együtt is erre a tartásra, erre a teljesítményre szvsz lehet majd építeni. A Rosztov a 2. legerősebb klub a világon. Nagyon remélem, hogy ebben a szezonban a Fradi (is) bejut a FF-ba.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4352) vicze válasza Egon (#4351) üzenetére


vicze
félisten

27:00-nél 4gólos vezetés után elengedte a Rostov ezért lett ennyi. Ha nagyobb tempót tudnának diktálni előbb elfáradnak, nincs megfelelő kispadjuk két sakndinávtól szerintem kikapnak.

Inkább Bölk és a szélek hiánya látszott nagyon, na meg beálló nuku.
Ennyi volt a lényegi különbség. Kovacsics a második legjobb volt Keti után simán. Támadást kell helyrerakni és kb. bármi lehet.

Először jussunk el odáig, hogy egyáltalán egy forduló elmenjen normálisan... A kard mindenki feje felett ott lebeg, és még ketyeg is. :(

[ Szerkesztve ]

(#4353) g0dl válasza vicze (#4352) üzenetére


g0dl
addikt

Bölkön nagyon látszott, hogy izgult viszont Kovács Anett pl. magabiztosabb volt, mint világbajnok poszttársa.
Ha ezek megoldódnak, és Stolle is harckész lesz, akkor nem lesz itt gond a játékerővel a virus helyzet más kérdés.
Szucsánszki jó formában tért vissza.
Azt én sem értetem a kilépő oroszok mögé miért nem voltak szélső befutások.

(#4354) TaliGa válasza vicze (#4350) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Hasonló kiutazási hercehurca lesz még a jövőben, és azért a CSKA nem a Rosztov. Sikerült döntetlenre menteni a meccset, de ez nem a Győrön múlott, az meg külön pikantéria, h a saját szurkolók által köpködött "múmia" húzta ki a bagázst a xarból (Görbe egyébként ha jól emlékszem hibátlanul lőtt, talán 5/5-öt).
A Fradinál pedig Elek ugyanolyan beszari f*sz, mint volt, gondolom amíg Bíró 15/0-val nem kezd, addig kirobbanthatatlan lesz BL meccseken a kapuból. Beállójáték ugyanúgy nincs, szélek megjátszása is leromlott, főleg a balé. Pedig voltak ígéretes jelek, de ha egy Rosztov ellen nem mer kockáztatni (pl. Pásztorral, Tóth-tal, Janurikkal), akkor ki ellen...

"So say we all"

(#4355) Egon válasza TaliGa (#4354) üzenetére


Egon
nagyúr

Bíró lassan lendült bele, de utána jó pár ziccert védett. Nem véletlenül lett Klujber mellett a másik kiemelt a meccsen (más se lett nagybetűs).
Utólag könnyű okosnak lenni: ha Janurik védett volna, és rossz százalékot hozott volna, kb. mindenki Eleket szidná, hogy miért nem maradt Bírónál.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4356) TaliGa válasza Egon (#4355) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Ez azért nem utólagos okoskodás, mert pár nappal korábban a Móvár ellen Janurik parádésan védett - egy normális edzőnél meg talán felmerül, h ebből jó széria lehet (értem én, h Bíró volt mindig a favorit, csak azért lassan kiderül, h Szikora meg Szemerey sem volt kutyaütő, sőt...) . Ami Bírót védéseit illeti, rég mondom már, h nem a ziccereket kéne védeni, mert az kb. 0 támpontot ad a védekezésnek, és nem akkor, amikor már kvázi elment a meccs. Az, h tegnap vakok között ő volt a félszemű, nekem pl. semmit nem jelent (főleg, h az orosz kapus jobb stattal zárt)... :)

"So say we all"

(#4357) vicze válasza TaliGa (#4356) üzenetére


vicze
félisten

Ja hát a Óvár és a Rostov ugye egy szint...
Megsúgom, hogy szinte biztos hogy teljes meccseket fognak végig védeni felváltva. Csere csak akkor lesz drasztikusan nem megy valakinek.
Azt meg hogy a védelem hibájából kapta a gólokat vagy nem tartotta be a megbeszélt utasításokat az edző tudja csak és nem te.

Ha a Fradi tegnap vakok voltak, akkor a Győr mi volt tolókocsis rokkant vakok?

(#4358) TaliGa válasza vicze (#4357) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Nem kéne itt szinteket emlegetni, és főleg Bíró kapcsán, mert tavaly a statisztikái alapján az NBI-ben nem fért be a TOP15 kapus közé! A Móvárt meg felteszem nem láttad játszani, verték a DVSC-t, és egy félidőn át partiban voltak a Fradival is.
A második részt sztem félreolvastad, mert nem utasításokról van szó, hanem arról, hogy a ziccervédés lófaxt sem ér, ha nincs viszonyítási pont, például, hogy nem kell 10m-re kiugrálni, mert onnan talán megfogja a kapus.

Ja igen, lehet, h a Győré nagyobb bukta, de Leynaud segített annyit, h kihozzák döntetlenre...

[ Szerkesztve ]

"So say we all"

(#4359) Egon válasza TaliGa (#4358) üzenetére


Egon
nagyúr

Az, hogy a Móvár verte a Debrecent, sokat jelent ám... Elvégre a Debrecen sz*rrá verte a Kisvárdát is - oh wait... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4360) vicze válasza TaliGa (#4358) üzenetére


vicze
félisten

Ha abban a tévképzetben vagy, hogy az Óvár egy szint akkor nincs miről beszélni.

Bíró 25% (11/44)
Kalinina 26% (12/45
Leynaud 32% (17/53)

Hiába hatalmasak a különbségek... Max azt lehet látni, hogy a Győr védekezés jóval szarabb volt és több lehetőség volt védésre...

(#4361) Egon válasza TaliGa (#4356) üzenetére


Egon
nagyúr

Vakok között a félszemű, hagyjál már a m*rhaságokkal... :U :W
A második legmagasabban rangsorolt ellenfél ellen szenvedtek egy gólos vereséget, ha nem tűnt volna fel... :U Szerintem most kellene abbafejezned: a statokkal kapcsolatban is csak beégtél... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4362) f(x)=exp(x) válasza Egon (#4361) üzenetére


f(x)=exp(x)
őstag

Azért a meccs képe alapján az az egy gól igencsak csalóka, első félidő közepétől szinte teljesen kontrollálta a meccset a Rosztov.
Ez a Fradi nem sokban tért el a tavalyitól, főként az újonnan igazolt külföldiek 0 teljesítménye miatt. Ami egyelőre nem is probléma, azért még nagyon az elején járunk mindennek. Főleg hogy ez a Fradi valószínűleg megverte volna a Győrt, és nem a népligeti meccsből indulok ki...
Eleket meg majd akkor kell szidni, ha a BL-ben folyamatosan Bíró fog védeni, mint az előző években... de szerintem nem így lesz.

(#4363) vicze válasza f(x)=exp(x) (#4362) üzenetére


vicze
félisten

Igen a 4 gól az egyértelmű reális különbség.
Malestein azért nem volt 0, nem vagyunk Vica/Csibe páros szintjén, de 0-nál jóval több.

Bölk kevés még, Behnke meg pont olyan mint a többiek sajos, tavaly se működött jól a beálló, kb. változatlan, legalábbis eddig...

[ Szerkesztve ]

(#4364) TaliGa válasza Egon (#4361) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Hol égtem be? Bíró statja volt a leggyengébb a három kapus közül? Igen!!! Bammeg legalább olvasni tudj! :W Az MKSZ oldalán meg visszakereshető hol is állt tavaly! Senki nem mondta, h a Móvár ugyanaz a szint, arról volt szó, h a hazai mezőnyben sem emelkedik ki.
Tény, h Leynaud annyival védett jobban, h ők elkerülték a zakót! A második legmagasabban rangsorolt, és hogy egy góllal kaptunk ki, ki a fityfenét érdekel, kikaptunk itthon, pedig ez egy jó esély volt.

"So say we all"

(#4365) vicze válasza TaliGa (#4358) üzenetére


vicze
félisten

"tavaly a statisztikái alapján az NBI-ben nem fért be a TOP15 kapus közé!"
Nos nagylelkűen úgy látszik számoltad a 2/1-es 50%-os statisztikával rendelkező kapusokat is. Ha kivesszük a statisztikailag nem releváns játékidővel rendelkező játékosokat akkor 11. Ha a számokra is ránézünk és kiderül, hogy a 4. és a 11. között 3% a különbség csöppet árnyalja ezt a kijelentést.
A tavaly idénye Balninak mindenképp rosszabb volt mint szokott ezért is került a 4.-ről a 11. helyre kb. ugyanabban a csoportban. Ennek ellenére a VB Top5 kapusa lett és a BL-ben is elég sokszor lett a forduló kapusa.
Tudom ezek nem számítanak, mivel Rostov ellen "szarul" védett, és épp a 19/20-as statisztikája kellett volna számítson Eleknek, mert azért, hisz egy kapus post így működik.
Sőt olyan blődségeket is mondhatnék, hogy 18/19-ben jobb volt Leynaudnál statisztika alapján.
Egy meccs végén csak csak egy szám számít a gólkülönbség, minden más csak okoskodásra jó, kivált kép női mezőnyben, ahol a napi forma drasztikusan befolyásoló tényező. A Győr teljesítmény is a képességeiket mutatja pusztán és nem az adott helyszínre való eljutásuk nehézségeit. :)

(#4363) vicze1: Itt még hozzáenném, hogy Bölk mutatott nagyon szép dolgokat a felkészülés során és azért sokkal többet vártam tőle ezen a meccsen. Sajnos az ő extrább játékának a hiánya miatt nem mutatkozott előrelépés tavalyhoz képest leginkább.

(#4366) Egon


Egon
nagyúr

Sikeresen vettük a vasárnapi akadályt is, szerdán jöhet a Móvár (pontosabban mi mehetünk oda). Az a meccs jobban fogja mutatni, hogy hol tartunk, mint az eddigiek (remélem nem lesz a lábunkban a vasárnapi meccs: eleve nem értem, milyen sorsolás az, ahol kétszer egymás után idegenben kell játszani... :( ).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4367) TaliGa válasza vicze (#4365) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Jó, akkor a 11. Így is necces, sőt... (vagy szted nem?), ami meg a százalékos eltérés mértékét illeti az idény egészére vonatkoznak, gyakorlatilag ez a különbség a jó és a klasszis teljesítmény között. A vb top5 kapusa meg lol, három kapust vitt KR, és a csoportkört se éltük túl (úgyh nem egy nagy mintán lett top5, ha már az NBI-es statoknál ugyanezt felhoztad)... De egyébként sem ezen megy a vita (részemről), hanem azon, h mi a fészkes fenéért kell ÁLLANDÓAN a kapuba tenni, uaez volt Szikora idejében is (ott is mire Elek végre belátta, és betette kezdőbe, Szikora lesérült)...
Igen, tudom, Móvár nem egy súlycsoport, de az előkészületi meccsekkel együtt azért látható volt, h Janurik egyenrangú (gyors indításokban, átlövésekben sztem jobb is) társa lehetne. Nyilván váltogatni fognak, most Janurik jön a Csaba ellen, hétvégén meg...

"So say we all"

(#4368) vicze válasza TaliGa (#4367) üzenetére


vicze
félisten

"Janurik egyenrangú (gyors indításokban, átlövésekben sztem jobb is)"
Ezzel kb. egyetértek, és ezért mondtam, hogy felváltva fognak védeni, pont ahogy többnyire felkészülésin és NB1-es meccsen eddig.
Esetleg ha valakinek jobban fekszik valamelyik kapus akkor egyik vagy másik előnyt élvezhet.

Kapust cserélni bármelyik edző akkor szokott ha nagyon nem megy az egyiknek, ez most nagyon nem volt igaz.

(#4366) Egon: A Vácot a sérüléstől óvja minden elsősorban! Kell onnan még pár játékos nekünk. ;] Múgy miden csapatnak lesz olyan, hogy 2x idegenben, illetve 2x2 otthon is lesz a Vácnak is. Fradi a BL miatt kapott egy 3x otthont.

[ Szerkesztve ]

(#4369) Egon válasza vicze (#4368) üzenetére


Egon
nagyúr

Fityiszt nektek, nem játékost tőlünk.. :P
A sérülések elkerülését duplán is szeretnénk: középen igen karcsú a keret, még a tavalyinál is karcsúbb (mivel elment Szabó Kitty, a 3 belső posztra maradt 4 (számottevő) játékos összesen - nagyon kellett volna a szerb jobbátlövő... :O Azzal csak észlegesen vagyunk kisegítve, hogy pl. beállóban meg mondjuk a széleken (különösen a balszélen) egész jól állunk - és sajnos kapusposzton is gyengültünk ugyebár).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4370) TaliGa válasza Egon (#4359) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Úgy látszik mégis csak jelentett vmit... Mondjuk fogalmam nincs, h a Vác legyőzése mire lesz elég - elvileg a Debrecen és Vác alatti csapatokat a Móvár ezzel a kerettel simán legyőzheti, és akár kupainduló helyre is odaérhet.

"So say we all"

(#4371) Egon válasza TaliGa (#4370) üzenetére


Egon
nagyúr

Látom, nem bírod ki beszólás nélkül.
Az eredeti kérdés vonatkozásában semmit sem jelentett: a Rosztov és a Móvár távolsága továbbra is fényévnyi. Ahogy a Moszkva és a Rosztov között is van különbség. Ami pedig a rendkívül szimpatikus, "vakok között a félszemű" kiszólásodra vonatkozik, arra csak annyit, hogy ha Bíró ilyen volt a Rosztov ellen, akkor Hansen a Moszkva ellen vak, félszemű és féllábú volt (gondolom nem kevés (köz)pénzért játszva).
Egyébként jelentős mértékben magunkat vertük meg, de ez már téged véletlenül se érdekeljen. Ahogy az se, hogy az agyonhájpolt Móvárod (gondolom semmi köze ennek a korábbi győri kötődéshez, áh...) nagy mákkal, egyetlen góllal tudta idegenben lenyomni az MTK-t, azt a csapatot, amely Vácott majdnem egy tízest kapott... :U Szóval lesz még ott cumi, idegenben, nem is kevés... :C
Részemről a téma lezárva.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4372) TaliGa válasza Egon (#4371) üzenetére


TaliGa
aktív tag

1. Nem beszólás akart lenni..., de azt azért te is megértheted, h ha Janurikot folyton a Móvár és a Csaba ellen teszi be Elek a kapuba, akkor hol a frászba bizonyítson! Ráadásul ez a Móvár most tényleg nem egy rossz csapat.
2. Földrajzi kötődés, gyerekkori becsípődés egyik csapathoz sincs, de jó pár éve Fradi szurker vagyok, ha nem jött volna le (kvázi mióta légióssereg lett a Győr, norvégok felé meg még erősebb az ellenszenv)
3. Bíró és Hansen között az a különbség, h utóbbit nem érdekel..., viszont ha a Fradi idén az F4-be akar érni, akkor bizony itthon meccseket kell nyerni. Nem volt az a Rosztov most sem verhetetlen.
3. Láttam a meccset, és nem ez lesz a szezonban az utolsó, ahol a sűrű programban akadozni fog a gépezet, főleg mivel eléggé egysorosak vagytok, de azért azt az 5 gól előnyt nem a szél fújta össze.
4 Nem lettem még Móvár szurkoló pár meccstől, szal nem fogok sírni, ha lesz "cumi", de semleges nézőként kétségtelenül jobb program őket nézni, mint a Siófokot

"So say we all"

(#4373) vicze


vicze
félisten

Akkor a Fradi BL szereplése be is fejeződött. Nagyon csodálnám, ha még két forduló lemenne gond nélkül. Lehet vírus kieséses alapú lesz a versenykiírás.

(#4374) Egon


Egon
nagyúr

Csak sikerült bedarálunk a Kisvárdát, ezúton is gratula a csapatnak.
Most már talán könnyebb sorozat jön, fel lehet kicsit lélegezni, formába lendülgetni.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4375) ruti válasza Egon (#4374) üzenetére


ruti
Közösségépítő

fúú, de nyögvenyelős volt...ha nincs az a piros lap, égünk...
de foghatjuk a sorozatterhelésre :)
(Triffa?!?, Csenge?!?)
na jó, tegyük hozzá, a Várdát a kapusuk tartotta életben

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#4376) Egon válasza ruti (#4375) üzenetére


Egon
nagyúr

Hát igen, sajnos a jó teljesítmények elmaradnak. Triffa (egyelőre?) kemény visszalépés Arenharthoz képest (tán csak a Fehérvár ellen védett jól, bár azért a meccs végén kellett az a 3-4 bravúr tőle is hogy meglegyen a pont, de előtte túl sok köze nem volt a meccshez).
Csenge más tészta, szerintem neki csak meccshiánya van. Nagyon remélem, hogy az elvileg könnyebb meccseken (NEKA, Békéscsaba, Érd stb.) sokkal több lehetőséget kap majd (ő tudná tehermentesíteni Lakatost és Kácsort is: én úgy csinálnám, hogy a kezdő belső emberek kapnának 40-45 percet ezeken a meccseken, így Kuczora is tudna játszani 30-35-40 perceket, felét irányítóban, felét balátlövőben). Bár az is igaz, hogy a csodatinit is játszatni kellene, így lehet hogy inkább őt kellene beküldeni Kácsor helyett, a már megnyert meccseken, legalább 15-20 percekre.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4377) vicze


vicze
félisten

Ritkulgat ez az idei sűrű idény... :(((
Még pár forduló és minden csapatnak kiesik a fele.

(#4378) Egon válasza vicze (#4377) üzenetére


Egon
nagyúr

Az MTK-Érd meccs apropóján, érdemes elolvasni az MTK közleményét, sokatmondó.
Úgy tűnik, van egy minimum meccs a hazai bajnokságban, amit akár az ificsapattal is, de le kell játszani (gondolom született egy nem nyilvános megállapodás a színfalak mögött a Szerencsejáték Zrt-vel és/vagy a tévékkel).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4379) TaliGa válasza Egon (#4378) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Jaja, valami hasonló lehet a háttérben, mert ugye első olvasatban az volt, hogy a gonosz MTK nem akar belemenni a halasztásba, csak ugye az MKSZ itt már nem ad garanciákat a további halasztásra, ha majd a jövőbeli meccsen ütne be a gebasz (már pedig a második hullám terjedési sebességét nézve, simán előfordulhat).
Zavaros egy helyzet ez, és a java sztem még hátravan.

"So say we all"

(#4380) Egon válasza TaliGa (#4379) üzenetére


Egon
nagyúr

Nevetséges ez az egész.
Egyébként még lehet hogy mi jártunk jól azzal, hogy a csapat zöme már májusban átesett ezen az egészen (ha van eszük, azóta FFP3-as maszkban alszanak is, és Domestossal mosnak fogat... ;] ), és nem a bajnokság közepén kell kihagynia akár kulcsembereknek 4-6 hetet - feltéve persze, hogy nem lesznek újabb megbetegedések nálunk, és feltételezve azt is, hogy a csapatok zöme át fog esni rajta...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4381) vicze válasza Egon (#4380) üzenetére


vicze
félisten

Mivel sajnos újrafertőződhetsz, így nincs igazából átesés sajnos, vagy legalábbis nem minden esetben alakul ki immunitás.

Annyiból nem nevetséges a dolog, hogy egyszerűen mindenki háttal van a falnak és teljes kényszerhelyzet van. Csinálhatod azt mint a Podgorica, hogy elmész a juniorral BL meccsre, hogy legalább kiállj...
Gyakorlatban nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetséges egyáltalán elkerülni a fertőzést, ilyen sportolói körülmények között, ahol kötelezően érintkezni kell mással, és több ezer ember fegyelmezettségétől függesz.

(#4382) Egon válasza vicze (#4381) üzenetére


Egon
nagyúr

Milyen több ezer ember? :F Plexifal van, a szurkolók maszkban ülnek (nem úgy mint focimeccsen), meccs után nyilván nincs pacsi. Legalábbis ezt láttam Vácon.
Egyébként a szellőztető rendszerek modernizálására kellene költeni ezerrel a sportcsarnokokba (hogy fertőtlenített levegőt fújjanak vissza), ha már nem fújjuk le a bajnokságot...

Egyébként itt egy meglepően korrekt cikk: [link]

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4383) vicze válasza Egon (#4382) üzenetére


vicze
félisten

Nem a nézők, hanem pusztán klubok és összes "alkalmazott".
Abba gondolj bele, hogy egy csapatnál "dolgozik" 100 ember (felnőtt, ifi serdülő stb.) ők mind egy légtérben mozognak, illetve nem fertőtlenítenek a nézők után, így kilincsek és egyebek amit bárki megfogott, simán átadhatja meccs után órákkal is.
Na most ezek az emberek utaznak egymáshoz és érintkeznek egymással, és ugye ifik esetlegesen még NB1B-ben is és tovább lefele, szóval rengeteg emberről beszélünk. Nem véletlen akkor kezdődtek a fertőzések mikor elkezdőzött az utazgatás.
Nem a levegő a legfőbb probléma, hanem a közvetett érintkezés sajnos.

pl. nálunk a lányok és a fiúk is egy helyen edzenek, így gyakorlatban egyből szinte a teljes kézilabda mezőny szép lassan szétterítheti egymás közt, és minél többet belegondolsz, minél bővül a kör és minél több ember annál nagyobb az esély a fegyelmezetlenségre.

[ Szerkesztve ]

(#4384) Egon válasza vicze (#4383) üzenetére


Egon
nagyúr

Hát azért ez nem a zombiapokalipszis: az eddigi tapasztalatok szerint, leszámítva pár szuperfertőzőt, egy fertőzött átlagosan 2-3 embernek adja át a fertőzést (nem leszel beteg már attól is, ha valaki rád néz).
Szerintem a kapcsolatok korlátozásával (azaz a játékosok ne most menjenek bulizni/plázázni/mozizni stb.), ahol csak lehet maszkviseléssel, gyakori kézfertőtlenítéssel illetve ahol lehetséges távolságtartással jó eséllyel megelőzhetik a fertőzést (persze peches esetek mindig lesznek).
Ha igaz a felvetésed, akkor egészen biztos, hogy az idény végéig minden klubnál lesz legalább egy fertőzött - meglátjuk.
Korábban, amikor a váci lányok reményeim szerinti fertőzésmentességéről beszéltem, nem a nyájimmunitásra gondoltam: egyszerűen csak azt remélem, hogy úgymond tanultak az esetből, és azóta maximálisan betartják a járványellenes protokollt - és persze azt is remélem, hogy ez elég lesz az újrafertőzés elkerüléséhez...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4385) TaliGa válasza Egon (#4382) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Megj. : eddig akárhány tévés kézi meccset vagy yt közvetítést láttam, mindenhol volt tokára lehúzott maszk. Az egyébként tényleg röhej, hogy futballmeccseken meg egymás szájában ülnek az emberek... Mindenesetre tökéletes izoláció nincs, bármely csarnokban kilincstől a korlátig nem lehet mindent átfertőtleníteni, ahogy ugye a különböző korosztályok edzése után sem lehet padlótól a plafonig. Valszeg az lett volna a megoldás (utólag könnyen okos az ember), hogy a horvát tengerpart helyett itthon kellett volna tartani az embereket.

"So say we all"

(#4386) Egon válasza TaliGa (#4385) üzenetére


Egon
nagyúr

Még egyszer: attól még, hogy egy koronavírusos megfog előtted egy kilincset, és te is rámarkolsz arra a kilincsre, még nem leszel fertőzött, sőt. Ha nem köhögött a tenyerébe, nem lesz vírus a kilincsen. Ha kilincsfogás után nem sokkal kézfertőtlenítesz/kezet mosol, megdöglik a vírus. Satöbbi.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4387) TaliGa válasza Egon (#4386) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Értem. Csak arra utaltam, hogy "tökéletes" biztonság nincs.

"So say we all"

(#4388) Egon válasza TaliGa (#4387) üzenetére


Egon
nagyúr

Ez így van, de nem is kell, elég rákeresni a "varioláció" szócskára.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy a Győrnél és a Siófoknál nem lesz fertőzött, de majd meglátjuk.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4389) g0dl


g0dl
addikt

Szerintem kicsit olyan a helyzet, hogy senki nem meri kimondani (mksz, ehf) hogy ez a szezon akkor mehet igazán, ha van vakcina.

Mindenki reménykedik

(#4390) Egon válasza g0dl (#4389) üzenetére


Egon
nagyúr

Kényszerpályán van az egész sportág, az anyagiak miatt.
A szomorú az, hogy olyan világban élünk (persze valójában mindig is ilyen volt a civilizáció), hogy az anyagi szempontok vastagon felülírják az egészségügyi hatásokat.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4391) vicze válasza Egon (#4384) üzenetére


vicze
félisten

Pont a tünetmentesség a probléma, mert a csapatokat tesztelik, de az említett körből nem mindenkit, az a "bejutási" pont. :(
Gyakorlatilag lassan terjed mert van sok óvintézkedés, de teljesen elkerülni borzasztó nehéz. És pár nap elég két teszt között, hogy pár emberre továbbmenjen.
Erre mondtam, hogy időzített bomba, vigyázol vigyázol, és bumm. Most ha 2 hétre kiesik a csapat fele már csak a tesztek és a karantén miatt is, akkor annyira borul a menetrend, pótlás meg lassan reménytelen. Végül is azzal állsz ki akivel tudsz, ha tudsz egyáltalán.

Amúgy van egy olyan személyes aggodalmam is, hogy bár a sportolók túlnyomó többsége tünetmentesen pár nap alatt átvészeli, de akinél kijön esetleg felszínre hozhat kardiológiai problémákat, vagy okozhat ilyen jellegű szövődményeket hosszútávon.
Nagyon remélem, hogy ettől nem kell tartani, de itt motoszkál a fejemben a gondolat.

(#4392) TaliGa válasza Egon (#4388) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Ok, de most igazából nem az egészségügyi hatásokról beszélünk, abban uais a varioláció sem segít, hogy a fertőzés ne terjedjen, már pedig a csapatok érdeke (nyilván az egészség védelme mellett), hogy folyamatosan negatív mintákat tudjanak mutatni.

"So say we all"

(#4393) Egon


Egon
nagyúr

Megcsináltam a Móvár új logóját:

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4394) TaliGa válasza Egon (#4393) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Nem láttam a Móvár-Várda meccset, de az edzői nyilatkozatok alapján nem lehetett magas színvonalú. Az ETO-Sió, és a Szeged meccs között kapcsolgattam, előbbiben nem gondoltam, hogy egy ilyen minőségű kerettel a Siófok ennyire gyenge is lehet, utóbbinál meg grat a Szegednek, hogy egy ennyire gyenge kerettel nem alárendelt szerepet játszottak.

"So say we all"

(#4395) Egon válasza TaliGa (#4394) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem a színvonal a lényeg: a Móvár 6 meccsen van túl, ebből 4 azaz négy meccset egy góllal megnyert. Ez szerintem világrekord, ahogy felénk mondják: a disznók röfögnek az asztal alatt.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4396) f(x)=exp(x)


f(x)=exp(x)
őstag

A mai hét gyakorlatilag kinullázta a Siófoki reményeket.
Nem is bánom mondjuk, rendesen felidegesítettem magam múltkorában a "Siófok kiütötte volna a Rosztovot" szintű hozzászólásokon az egygólos Fradi vereség után. :U

(#4397) g0dl válasza f(x)=exp(x) (#4396) üzenetére


g0dl
addikt

Szeretném ezt hinni, de ebben a szezonban az edzőnek kb. 50% beleszólása van abba, hogy ki lép pályára, tehát itt csak a bizonytalanság biztos.

(#4398) Egon


Egon
nagyúr

A jelek szerint a Móvár erősebb mint a Siófok... ;]
Mekkora mákja van azért a Kisvárdának is: pont akkor kapták el a Debrecent, amikor még lehetett. Nekünk meg peches a sorsolás: elég kevés vasárnapi meccs van, de nekünk pont a Móvár elleni meccs előtt kellett Fehérváron vendégszerepelnünk... :W Állítom, hogy ha egy nappal többet pihenhettünk volna arra a meccsre (azaz ugyanannyit mint a Móvár), akkor minimum egy ikszre jók lehettünk volna... :(

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4399) TaliGa válasza Egon (#4398) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Meddig fogsz még ezzel szekálni? :D Egyébként tegnap a Békéscsaba 45-50 percig nem, hogy partiban volt, de úgy nézett ki, hogy megveri a Móvárt, na akkor aztán hallgathattam volna :DD .
Kicsit sajnálom, hogy nem láttam a Debrecen-Siót, pedig be volt tervezve, csak rettenetesen akadozott a stream.

"So say we all"

(#4400) Egon válasza TaliGa (#4399) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem is neked írtam... ;]
Egyébként ez leginkább a Siófok kritikája volt részemről. Amúgy nyilván kifejezetten örültem volna, ha a Csaba elkapta volna a Móvárt, több szempontból is (pl. hogy inkább ők maradjanak benn, mint mondjuk a Szombathely: játékosnevelés terén többet tettek le az asztalra sok más csapatnál...)

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.