Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) tomtrial válasza Jim-Y (#2250) üzenetére


tomtrial
tag

Hoppsz :D Köszi a helyesbítést ...

(#2252) natran válasza tomtrial (#2249) üzenetére


natran
csendes tag

Helló,

swing: amit csinálsz szerintem maga a tökély, annyi még ha szeretnéd továbbfejleszteni és jobban odatenni magad, akkor lefelé is megtéped. Szóval most nagyjából derékszögig viszed fel a kezed addig nem kell kb 80 foknál rántsad vissza. Ha 15 sec alatt megcsinálsz 13-14 swinget, akkor már igazi hardcore vagy. A felső ponton ráfeszítesz az izmaidra? Ez a lépés mintha hiányozna ezt kell ötvözni a lefelé rántással.

clean: szintén hiányzik a felső pontban (rack pozició) ráfeszítés levegő kiengedéssel.

nyomás: ez teljesen rossz, vagyis nyomásnak nyomás, de nem így kéne csinálni. Igazából ötvözöd a clean&jerk-öt a military pressel lábmunka nélkül. Kérd meg majd koxxot, hogy mutassa meg, mert ezt nehéz elmagyarázni, tömören a könyököd nem ívben mozog. Így kellene kinéznie a mozdulatnak [link]

gugi: ebből a kameraállásból jónak tűnik oldalról kéne még látni.

low windmill: én nem szoktam csinálni nem értek hozzá.

snatch: jobb kézzel majdnem jó, lefelé menet is hajlítsad a könyököt, úgy tűnik mintha csak egyenesen leengeded a kezedet. Használjál picit több csípőt a felvitelnél így ha nehezebb súllyal nyomod, vagy sokat nyomsz jobban fog menni -ennél a gyakorlatnál, ahogyan a swingnél is csípőmozdulaton múlik minden. Bal kézzel úgy kellene mint jobbal:)

Ha netán valamelyik észrevételemmel nem értenétek egyet csak szóljatok:) én azért még csak 3/4 éve nyomom.

(#2253) tomtrial válasza natran (#2252) üzenetére


tomtrial
tag

Nagyon szépen köszönöm a véleményed ... éreztem, hogy a press-el van valami hibám ... na majd koxx megmutatja pontosan. A swing egyre jobban megy, most hogy végre van egy 20as bell ezzel már jobban tudom csinálni és jobban rá is éreztem. Koxx is mondta, hogy amikor fellendítem akkor bele kell nyomni egyet és úgy visszaejteni.
Clean ... igen hiányzik a ráfeszítés, valóban ... ez nekem fel sem tűnt edzés közben :)

snatch ... csak "poén volt" ... majd jobban kielemezem koxx-on edzés közben és akkor lesz az igazi .... Igazából csak kipróbáltam, hogy megtudom-e csinálni, nem is akarom még erőltetni amíg a pontos clean és rack tartásom nincs meg ...

Azért 2 hét intenzív kettlebell után úgy értem elég sokat fejlődtem :B

Ja és még egy videó: TGU próbálkozás ... TGU .. tudom tudom, csípőt jobban ki kell tolni :)

[ Szerkesztve ]

(#2254) natran válasza tomtrial (#2253) üzenetére


natran
csendes tag

Háát ezen a TGU-n tényleg van még mit csiszolni bőven, ezt nem is elemezgetném:)
Amúgy ezt kezdetben súly nélkül gyakorolnám, hogy teljes és legfőképpen rögzüljön minden apró kis mozdulata.
Ahhoz képest, hogy két hete csinálod maximális tisztelet, nagyon jó úton haladsz. A snatchre is vigyázz, mert meg kell előtte erősödnie a válladnak, különben meg fogja bosszulni magát előbb utóbb szóval csak csínján vele:)

(#2255) tomtrial válasza natran (#2254) üzenetére


tomtrial
tag

Persze persze tudom :) Szépen lassan az alap gyakorlatokkal és majd utána jöhetnek a durvábbak ... csak néha kell egy kis belekóstolás ebbe-abba :D

(#2256) harry válasza tomtrial (#2249) üzenetére


harry
veterán

Swing: jóféle, egyedül talán annyi, hogy letevésnél mintha picit ejtetted / rántott volna, de ezt innen nehéz megállapítani.

Nyomások: szerintem jobban beledőlsz a kelleténél, ezt nem kéne, végig egyenes törzzsel csináld, itt is nagyon fontos a felfeszítés (fenék, has, hát). Azt a hasonlatot hallottam, hogy olyan, mint egy talpas markoló / daru. Tehát elmászkál a kerekein, ahogy Te is rack pozícióba, de, amikor nyomásra kerül a sor, "letalpalsz", vagyis felfeszítesz teljesen, és csak a karod mozog. Ha ügyes vagy, úgy csinálod, hogy clean tetején, mikor megérkezik a golyó, abban a pillanatban felfeszítesz, itt már nem lélegzel, hanem csak egy pillanatra megállítod, és mehet is fel a bogyó, közben szájon levegőt kifúj, majd leengedésnél orron levegőt bevesz.
Lefelé pedig, mintha húznád le a golyót, tehát itt is meglegyen a felfeszítés, nem lendületből jön, hanem szépen lassan lekíséred.
Érdemes amúgy minden nyomás előtt clean-t csinálni (vagy legalábbis szokás), egyrészt mert gyakorlod, másrészt, mert a merev tartást, nyomást, egy kis ballisztikus gyakorlattal ötvözöd.

Rack pozíció: a más említett feszítések mellett szerintem behozhatod a golyót jobban a törzsed vonalába. Tehát nekem az öklöm valahogy a mellkasom közepén helyezkedik el, esetleg az adott oldali mellizom előtt, de nem a vállam vonalában (ez inkább hölgyeknél szokott így lenni, hogy a mellüket ne nyomja).

Ja, meg a kézcsere, végül is lehet így is, de talán biztosabb, ha csinálsz egy swinget, és a felső holtponton cserélsz kezet.

Guggolás: jónak tűnik, szerintem az elején itt is érdemes swingből (hátra lendítésből) magad elé venni a súlyt, ha már egyszer lehet, egyszerűbb. Én mondjuk szerintem nem megyek ilyen mélyre, ha minden igaz, a combom közel vízszintes marad. Ez amúgy nem baj, arra kell figyelni, hogy a gerinced alja se kezdjen hajolni.

Snatch: első próbának egész jó, itt arra kell figyelni, hogy legyen lendület, ami felviszi a súlyt jó magasra, itt sem kell vállból nyomni/emelni, ahogy swingnél sem. Érdekesség, hogy a swing, clean, snatch ugyanaz a mozdulatsor, ugyanúgy lendül a golyó, pattan a csípő, feszül a törzs, csak a végét máshogy kapod el.
Érdemes eleinte ilyen high-pull swingekkel gyakorolni, hogy legyen meg a lendület, meg nagyjából az a pont, ahol alá kell 'boxolni' kicsit, hogy átforduljon, valami ilyesmire gondolok: [link] felkar vízszintes, könyök hátra a törzs vonaláig, súly segge kicsit a fül fölé emelkedik.

Jó úton jársz amúgy, meg ez a videózgatás egy jó ötlet, hiszen látod amit csinálsz, össze tudod hasonlítani mások videóival, meg mi is beszólhatunk ;] Amúgy mikből tanulsz, videók, könyvek, instruktorok, egyéb? Mit edzettél korábban?

Mod: ja TGU, na itt több hiba van.
Felvétel: hátadon fekszel, súly melletted, lábadat felhúzod, majd ilyen magzat pózban elfordulsz jobbra teljes testtel, egyik kézzel alulról, másik kézzel felülről fogod a bogyót, és így fordulva vissza húzod magadra. Letevésnél szintén, csak visszafelé. Fontos, mert nagyobb súly szétcseszheti a csuklód. Tamás oldalán is jól látható: [link]
Magas híd: a csípődet told fel, amennyire tudod, közel egy vonalban legyen a vállaiddal.
Miután felegyenesedtél a hídból (de még nem álltál fel), rendezd a lábaidat: előrefelé nézzenek, egymással párhuzamosan álljanak, vagyis a hátsót kell forgatni, ne így oldalra nézzen.
Lefelé szintén, hátralépés (kitörés), leengeded a térded, és ha már azon támaszkodsz, csak akkor forgasd be a hátsó lábad.
Kézletétel: nem kell ilyen messzire, a combod mentén, a térded mellé kell letenyerelni.
Leülés után is menj végig a fokozatokon, mint felülésnél: ugye egyik térd végig hajlítva marad, kézzel pedig tenyérről először könyökre ereszkedsz, majd leteszed az egyik vállad, majd mellé a másikat. Fontos, hogy bármikor meg tudd állítani, tehát ne zuhanj meg.
Majd végül lerakás, ahogy mondtam (ráfogsz másik kézzel, oldalt fordulsz, elengeded).

Meg még a test súlypontjára kell figyelni, a videódnál, 13-14 másodpercnél: [link] a támasztó kezeddel ne ellökd magad, mielőtt felegyenesedsz, hanem told hátra kicsit a feneked, hogy a karodról a súlypontot a lábaid felett legyenek, és innen nem nehéz kiegyenesedni, jóformán úgy meg tudsz állni ebben a ferde testtartásban, hogy a kezed elemeled a földtől, mert nem azon lesz már a teher.
Na ez így kicsit lehet cifra, nem is ez a legfontosabb, na de majd úgyis elmondják élőben, úgy érthetőbb is.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2257) tomtrial válasza harry (#2256) üzenetére


tomtrial
tag

Köszönön a véleményed. Elég sok jó észrevételed volt aminek kifejezetten örülök. Csak így tudok továbblépni.

Kettlebelt koxx-tól és videókból, valamint netet böngészve tanulom. És persze olvasom Pavel könyvét is, amit végre sikerült beszerezni írott formában is.

Kettlebell előtt TRX-eztem, és még csinálom is heti 1x ha tudom. Amúgy meg 1995 óta biketrial-ozom.
Mindezek mellett járok futni és kb ennyi.

A videózás tényleg jó móka, nagyon sokat tanulok ebből is. Utólag megnézem a mozdulataimat és elcsodálkozom:)

Köszi mégegyszer a részletes véleményt és segítséget neked is.

(#2258) harry válasza tomtrial (#2257) üzenetére


harry
veterán

Szívesen :) Az én ötleteimbe is bele lehet kötni, így én meg a tanítást tanulom :D Azt amúgy lehet nem hangsúlyoztam, azért remélem érezni, hogy nem piszkálódásképp írok minden apróságra, tehát ne vedd rossz néven :) Jó lesz ez.
Merre laksz amúgy, vagy hogyhogy nincs arrafelé RKC edzés?
Ismerőseim tartanának Budapesten, csak itt meg egy értelmes hely nincs, ahol el lehet férni, nem túl drága, meg lehet normálisan közelíteni, és a lényeg, hogy nem egymás szájában vannak a termek...

Ja amúgy ma megvolt a 2. Ervin-féle edzés, egész jól ment, szerencsére a hétfői 16 újoncból már csak ~5 maradt ;] Gondolom az első ingyen edzés elég is volt nekik, nem haragszom, mert nagyon szűkösen voltunk. Persze jó, hogy jönnek újak, nincs ezzel baj, csak a tömeget nem kedvelem.
Szeptemberben főleg a swingekre megyünk rá, így talán nem lesz gond a 24-es bogyó, mert egyrészt ehhez még bírom, másrészt a tüdőmre is ráfér az edzés. Október meg főleg clean, nyomás, fűrész létra, attól jobban félek, de remélem egy hónap készülés elég lesz rá.

Illetve szeptemberben lehet eljárunk majd Kravra is, egyből kettlebell edzés után (~fél óra szünet), hát... vannak, akik így nyomják, én ezt egyelőre nehezen tudom elképzelni, de kipróbáljuk, aztán lesz, ami lesz. Annyira nem motivál a dolog, persze azért érdekel, meg szeretnék is valami küzdősportot, csak nem nagyon tudtam eddig rávenni magam, időben sem jön ki jól, de megnézzük.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2259) tomtrial válasza harry (#2258) üzenetére


tomtrial
tag

Abszolút nem piszkálódásnak érzem. Még jó hogy tudtok segíteni és véleményt mondani :D

Dunaújvárosi vagyok, itt még csak a TRX hódít pár helyen, de sehol nem lehet kettlebell-ezni sajnos.

Tegnap ahogy lent a duna parton edzettem, megállt egy nő és kérdezte, hogy kettlebell edző vagyok? Mert hogy úgy szeretne elmenni egy ilyen edzésre, van 6-8-12kg-os bell-je és egy CD-je hozzá amivel otthon gyakorol, de jó lenne ha megmutatnák neki élőben is mit hogyan kell csinálni. Annyira rámenős volt a nőci, hogy már a telefonszámát is meg akarta adni ... persze nem fogadhattam el mert éppen barátnőmmel voltunk lent :U (Meg amúgy sem az esetem :P )

Amúgy én most ebben a jó időben jobban kultiválom a szabadtéri edzéseket. Végre eldobálhattam a belleket és nem kellett a laminált padlót féltenem :) Meg azt mondom, amíg ilyen jó idő van ki kell használni ... bár -10C°-ban pár swing simán feltud melegíteni bárkit :D

(#2260) koxx válasza tomtrial (#2259) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ha jó csaj volt akko a száma kellett volna :DDD majd én oktatom :P

[link] "Az erős, látható izzadás sport közben tehát teljességgel lehet a rossz edzettségi állapot jele." :W

[ Szerkesztve ]

(#2261) Integra válasza koxx (#2260) üzenetére


Integra
titán

vagy valaki szimplán izzad mint a ló... :)
volt ilyen edzés társam, csavarta krava maga után a pólójából a vizet...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2262) harry válasza Integra (#2261) üzenetére


harry
veterán

Ezt én is be tudom mutatni :D Meg terminátor alkatú haverom is izzadósabb fajta, aztán megnézném, ki mondaná őt rossz edzettségűnek.

6. A mozgás segít a súlyos izomláz ellen
Nem igaz. Az izomrostok apró sérülései gyulladáshoz és idegingerléshez vezetnek, ezért a súlyos izomláz csak az idővel múlik el.

Ezzel sem teljesen értek egyet, mert bár alapvetően rendben, de egy laza átmozgatás szerintem segít, javítja a vérkeringést (ami meg a tápanyagot szállítja), meg úgy érzésre is jobb, pl. van, hogy ülésből alig tudok elindulni, majd kicsit tempósabban megyek (ez nyilván kellemetlen), de utána a sima séta már nem jelent gondot.
Nyilván egy rendes edzés nem sokat segítene, sőt, izomlázzal nem is tudnék olyan intenzíven edzeni.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2263) tomtrial válasza koxx (#2260) üzenetére


tomtrial
tag

Már az 1-es kérdés milyen durva :D Az alatta lévő csajok mindegyike szilinkonbomba :D Így persze, hogy nem lóghat ...

(#2264) Integra válasza harry (#2262) üzenetére


Integra
titán

én sem, de minek feszegetni...
tegyük fel mocskos izomlázam van, mozdulni nem bírok. be vagyok savasodva mint a fene.. elkezdek ugrálni egy helyben, csak piciket, szépen lassan, elkezdem felmelegíteni a testem, az izomzatom. folyamatos ritmikus nyugodt mozgás. szépen átforgatom az izületeket is.. 15-20 perc után semmi izomlázam nincsen és végigtolom az edzést.
de aki nagyon izomlázas kategória és fáj meg baja van vele, akkor igyon mindig l-carnitint edzés után.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2265) Attilav4


Attilav4
csendes tag

Sziasztok

Elolvastam a topic jó részét, edzés utáni kajálás, étrendkiegészítők kapcsán, de nem teljesen világos, ezért kérdeznék.

Heti 4 szer kettlebellezem esténként 6-7 óra között (még kezdő szint :), de 2 hét és jön középhaladó :) ), edzés után már nincs kedvem nagyokat kajálni, az meg hogy gyümölcsöt eszek gondolom édes kevés, ezért gondolotam vmi étrendkiegészítőre, turmixos vmire, de fogalam sincs melyiket válasszam.

Egyik ismerős javasolta ezt
100% Whey Protein Professional 2,35 kg Scitec Nutrition vagy ezt
Whey Supreme 2,27 kg Ultimate Nutrition

[link]

Fogalmam sincs mit válasszak, illetve az adagról sem, nekem mennyi kellene. Egyébként 174 cm magas vagyok, emellé 74 kg, súlyommal abszolúte nincs gondom, és erőnléti edzésként járok kettlebellre, emelett egyszer még lemegyek úszni és/vagy szaunázni.

Előre is köszönöm, ha vki felhomályosít :)) ebben a témában.

[ Szerkesztve ]

(#2266) Jim-Y válasza Attilav4 (#2265) üzenetére


Jim-Y
veterán

Szia, edzés után keverj be egy turmixot, a 100% WPP-t veheted, ennél egy púpos adagolókanálnyit keverj el 3-4dl folyadékban, ezt rögtön edzés után fogyaszd. Majd ha hazaértél, vagy ha már eleve otthon voltál, akkor edzés után 1,1.5 órával legyen egy nagy kajálás fehérjedús kajából. üdv

(#2267) koxx válasza Attilav4 (#2265) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez már kicsit inkább a gyúrós topik témája lenne.
Edzés után célszerű vmi gyorsan felszívódó fehérjét fogyasztani esetleg egy kis zabpehellyel keverve. Scitec whey pro nem rossz, mondjuk én egy pár hónapja átálltam Peak cuccokra [link] Gyümölcs valóban kevés, de ha esetleg a turmixok mellé megeszel 10-15dkg sovány túrót is akkor nem maradsz éhes.

(#2268) Integra válasza Jim-Y (#2266) üzenetére


Integra
titán

ez a nagy kajálás eléggé vitatható. én pl naponta egyszer eszem alapvetően, este. és sokkal jobb mint az egész napos evészet. ami fontos, hogy edzés után következő 2 órában dolgozik leginkább a test, ebben a 2 órában érdemes betolni egy jó adag bio tejsavófehérje koncentrátumot.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2269) Jim-Y válasza Integra (#2268) üzenetére


Jim-Y
veterán

Az, hogy kinek mi a jobb, az szubijektív, de azt nem tudod magadban átírni, hogy az izom bizony tápanyagból lesz, ehhez pedig enni kell, edzés után amikor a raktáraidat kiüríted, mindenképp vissza kell tölteni, különben miből táplálkozna a "nőni kivánó" izom?!

De tulajdonképpen ugyanaz írtuk, én az edzés utána bőséges kajálásról beszéltem, nem az egész naposról..

(#2270) Attilav4 válasza koxx (#2267) üzenetére


Attilav4
csendes tag

Köszönöm a válaszokat, amúgy az ismerős még a Peak cuccokat javasolta, hogy jók. :-)))

(#2271) Integra válasza Jim-Y (#2269) üzenetére


Integra
titán

ezt a könyvet ajánlom figyelmedbe. ha nyitott vagy valami másra, ami tabukat döntöget a társadalomban, amiket egész életedben beléd neveltek, akkor olvasd el, érdemes. persze ha túl erősek ezek a beidegződések, akkor nem kell. ez csak egy lehetőség az egészségesebb élet felé. :)
azt hozzá teszem, hogy nem mindenkinek megy, nem mindenkinek van kitartása és akaratereje átprogramozni magát. időbe tellik, nem megy egyik napról a másikra. de ha átszoktál, nem nagyon akarsz már mást, a klasszikus étkezési meg töltési dolgokat meg megmosolygod.

nem, nem ugyanazt írtuk. mert mi van ha délelőtt edzel? vagy reggel? én minden edzés után max egy jó adag tejsavó fehérje koncentrátumot iszom. kajálás szigorúan este 8 és éjfél között. teljesen másról beszélek. csak pont úgy jött ki éppen a példának felhozott időben:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2272) Integra válasza Attilav4 (#2270) üzenetére


Integra
titán

szerintem meg kerüld ezeket a gyúrós tápokat és egyél tiszta élelmiszert és tiszta fehérjét. magokat, rostosokat, árpa csírát és még folytathatnám. és kerüld a cukrot és a fehér lisztet. húsból pedig sok hal és vörös hús, utóbbiból kevesebbet, ésszel.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2273) Jim-Y válasza Integra (#2271) üzenetére


Jim-Y
veterán

ismerem a könyvet, volt már nálam, bár végig nem olvastam el.

Majd ha olyan lesz az életem, akkor kipróbálom, jelenleg a megszokott ösvényt járom, ami szerintem nem rossz, a warrior adhat ehhez pluszokat, de igazából a warriortól nem leszel keményebb, nem fejlődsz jobban, csak kényelmesebb lehet a napod, szerintem. Én amondó vagyok, hogy valaki elsőnek a sztenderd utat járja, majd a következő lépcső legyen valami hasonló...

(#2274) Integra válasza Jim-Y (#2273) üzenetére


Integra
titán

tévedsz, de ez azért van, mert még a régi ösvényt taposod, ott érzed magad biztonságban :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2275) tomtrial válasza Attilav4 (#2270) üzenetére


tomtrial
tag

Nekem tegnap jöttek meg a PEAK cuccaim koxx ajánlásával (bár ez az első amikor fehérjeturmixot iszom ...meg zsírégetőt szedek ... :) ). Tegnap edzés után én is benyomtam egy turmixot 7-8 óra körül, és teljesen eltelített. ... na jó utána még ettem egy kis barackot is a meccs közben.
3 hete kezdtem "fogyózni", vagyis inkább komolyabban odafigyelni arra mit eszem. Reggel szinte csak gyümölcs, vagy hozzá 3-4 szeletelt sonka. Ebédre csirkehús és rizs, vagy párolt zöldség ... este meg gyümölcs és fehérjeturmix. 4kg-tól szabadultam meg eddig, 75kg lenne a célom, most vagyok 79kg ... ja és persze szinte minden nap edzem!!!

(#2276) Integra válasza tomtrial (#2275) üzenetére


Integra
titán

no, neked a lentebb linkelt könyvet különösen ajánlom, óriási káosz amit csinálsz. a klasszikus társadalom által beléd égetett mit kell tenned (fals) ideológia.
zsírégetőt szedni? elég ha becsülettel edzel és nem azt a szart szeded. és tudod, hogy mit egyél és hogyan és milyen forrásból. de komolyan :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2277) tomtrial válasza Integra (#2276) üzenetére


tomtrial
tag

Relax :D Nem így étkezem általában, csak most kitaláltam, hogy csinálok egy ilyen diétát pár hétig ... nem is csinálom sokáig.

A könyvet már le is töltöttem és olvasni fogom. Köszi

(#2278) Attilav4 válasza koxx (#2236) üzenetére


Attilav4
csendes tag

Nem tudom, hogy ezt a videóját láttad-e...?

[link]

UFÓ :Y

(#2279) koxx válasza Attilav4 (#2278) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Jaja, pont tegnap linkeltem :) durva a srác.

(#2280) Attilav4 válasza koxx (#2279) üzenetére


Attilav4
csendes tag

állat :D

human tgu :-))))

[link]

(#2281) harry válasza Attilav4 (#2265) üzenetére


harry
veterán

Azért fontos megjegyezni, hogy ezek kiegészítők, vagyis a rendes kaját nem tudod pótolni. Jó lehet egy turmix edzés után, de én is inkább azt mondom, hogy egy rendes étkezést kéne beiktatni, főleg így, hogy este van. Ha nem is egyből mikor hazaérsz, de pár órán belül. Mi többnyire egy órával edzés után szoktunk vacsorázni, vagy 1.5, változó, és ez ilyen este 9 óra magassága, edzésnapokon.

Étrend: szerintem mindenképp érdemes kipróbálni a WarriorDiet-et (mondjuk egy hónapig legalább, hogy értelme is legyen), én kényelmesnek és praktikusnak tartom, pénzt és időt spórol meg az ember, ha nem kell folyton kaját el/előkészíteni, és fogyasztani, egyfajta akaraterőt is növel, és az elmélet szerint még jó is. Meg nincs napközben eltelve / puffadva / fáradva az ember sok kajától.

De, ha valakinek más jön be, az sem baj, étkeztem én is anno napi 5-6szor, diétánál kifejezetten bevált, én elégedett voltam vele, leszámítva azt, hogy igen macerás olykor...

És erre szoktam mondani, hogy ez talán mégis csak hobbi, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jól esik, nem az a lényeg, hogy valamit magunkra erőltessünk. Volt pl. augusztusban is egy hét, amikor ünnepeltünk szülinapot több ismerőssel a hét több napjain, aminek az lett az eredménye, hogy egy hétig cukros sütiken éltem jóformán :D Nem különösebben hatott meg a dolog.
Persze, ha valaki diétázik, az más téma, ott kellenek szabályok.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2282) tomtrial válasza Attilav4 (#2278) üzenetére


tomtrial
tag

Nagyon durván jó a cipője!!! Pont a múltkor olvastam erről egy cikket, amiben leírták, hogy mennyire megerősíti a talpizmokat amit más futócipő nem tud. Egyfajta funkcionális edzés a talpnak... Olyan mintha homokban futnál mezítláb ...

Más:

Human TGU-ban nekem ez a kedvencem, na vajon miért? :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#2283) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link] - egy cikk a mestertől

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2284) Jim-Y válasza tomtrial (#2282) üzenetére


Jim-Y
veterán

ez jóó :D Már csak vékony csajt kéne szereznem hozzá.. jah meg erőt, de az mellékes:D

(#2285) tomtrial válasza Jim-Y (#2284) üzenetére


tomtrial
tag

Vékonyat??? Legyen azért hol megkapaszkodni, ha túl vékony akkor az nem is kihívás ... barátnőm súlya sajnos nekem tabu így vele nem fogom elkezdeni :D

Amúgy ilyen helyzetben a csajnak is nagy munkája van, mert rendesen össze kell szorítania magát.

[ Szerkesztve ]

(#2286) koxx válasza Jim-Y (#2284) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

pl őt [link] legyen már benne kihívás :DDD

(#2287) harry válasza koxx (#2286) üzenetére


harry
veterán

Ez a human tgu téma tetszik nekem is, de szerintem lennének komoly gondjaim, ha kipróbálnám :D Egyelőre 28-as golyó volt a legnagyobb, amivel próbáltam, na lehet ma megnézek egy 32-est okosan. Mondjuk egy 50-60kgtól még így is elég messze van.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2288) koxx válasza harry (#2287) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ervint megkéred, hogy kipróbálhasd rajta :D sztem nem több 80-85kg-nál.

(#2289) harry válasza Woodslave (#2283) üzenetére


harry
veterán

Amcsik :D
According to Weil, simply eating three meals per day with no snacks should be called in America “a form of intermittent fasting”…yes indeed, to be popular in this country, a diet plan must be easy to follow…

koxx: csodás ötlet :D Ja meg snatch-et nézném meg 32 kilóval egyszer, csak úgy párat. Csak azt praktikusan bemelegítés után / neheze előtt kéne, akkor meg nem szeretném megszakítani az edzést ilyenekkel. No de hátha.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2290) Integra válasza harry (#2281) üzenetére


Integra
titán

harcosok étrendjéhez kevés az egy hónap, a testnek sokkal több kell az átállásra, de az elmének még több. én már lassan 3-4 hónapja csinálom és most is új dolgokat fedezek fel benne és most kezdem el érteni egyes részeit, mert most kezdem megismerni a testem működését is.
ez nem két hetes történet, legalább 1 év kell szerintem. de az előnyeit már most érzem, megtanultam figyelni a testem jelzéseire, qrva jó :))

a legtöbben tapasztalataim szerint egyszerűen idő előtt feladják. türelmetlenek és megtalálják az önigazolásokat és kifogásokat, hogy ne csinálják. nincsen ezzel baj, én ezt teljességgel eltudom fogadni.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2291) Woodslave válasza Integra (#2290) üzenetére


Woodslave
nagyúr

de azok nem harcosok ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2292) Integra válasza Woodslave (#2291) üzenetére


Integra
titán

:DDD
szerintem ez sokkal inkább szellemi mint testi kérdés alapvetően, a test csak követi a szellemet. igaz, régen ez nem volt tudatos, egyszerűen az élet diktálta a napi egyszeri étkezést esténként. a túl szofisztikált és hazug társadalmunk, az elkényesedés diktálja a mai evési és mozgási szokásokat. egy életen át "tanultad", azt hallottad, azt súlykolták beléd, hogy egyél kiadósan kisfiam reggelit, este meg semmit, vagy alig, mert rosszul fogsz aludni.. vagy a másik kedvenc példám a cipő... amióta járni tudsz már cipőt adtak rád.. aztán csodálkozunk, hogy ennyi rossz testtartású ember van. még edzeni is cipőben edzenek, amikor a test szabadon dolgozhatna. nem, bemegy a terembe súlyt emelni, meg gyúrni.. futni is cipőben. vicc. de mindenki saját szerencséjének és életének kovácsa.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2293) tomtrial válasza Integra (#2292) üzenetére


tomtrial
tag

Szépen néznék ki ha mezítláb mennék futni egyet a salakos pályára :D Na az lenne igazán a harcos feladat. Amúgy teljes mértékben egyetértek veled ... nem hiába találták fel az 5 ujjú futócipőt sem aminek olyan vékony a talpa mintha rajtad sem lenne ... Állítólag decathlon-ban is lehet kapni, délután meg is lesem :D

Itt egy cikk erről a cipőről, szerintem még kettlebell-nél is jól lehetne alkalmazni: [link] Én otthon amúgy is mezítláb edzem, szabadban meg egy nagyon lapos talpú cipőben (nem futó és edzőcipő, mert abban nagyon rossz)

[ Szerkesztve ]

(#2294) Integra válasza tomtrial (#2293) üzenetére


Integra
titán

pont most kapom a héten a harmadik pár fivefingersem:) 3 éve már csak ezekben csinálok bármit is. ma már ott tartok, hogy gond nélkül túrázom a hegyekben 15-20 km-t is, amíg mások vastag talpú bokarögzítős bakancsokban nyomják.. ott van, látják, de nem hiszik el, hülyének néznek, nem tudják ésszel már felfogni, mart a társadalom úgy beléjük égette a fals szokásokat, ideológiákat..
a new balance, meg fila, merrel és a többi.. csak gyenge próbálkozások, de nem tehetnek mást, megakarják lovagolni, kell nekik is a pénz, de nyílvánvaló szabadalmi okokból nem készíthetnek fivefingerst. a nike-ről és a többi sportcipő gyártóról nem is beszélve. megmosolyogtató :)) hirtelen azon kapták magukat, hogy sehol sincsenek

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2295) Woodslave válasza tomtrial (#2293) üzenetére


Woodslave
nagyúr

monjduk nincs jobb érzés mint füves pályán mezítláb futni. Egyetlen futásforma amit el bírok viselni. :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2296) Integra válasza Integra (#2294) üzenetére


Integra
titán

azt viszont én is szeretném kiemelni, és ezt a cikk a végén is megemlíti, hogy nagyon fontos a fokozatos szoktatás, mert szétlehet küldeni nagyon a lábat a semmiből ezerrel nekiveselkedéssel. kell 1-2 év amíg átáll rá az ember, kellően megerősödnek az izmok, és az egyensúlyérzék is alkalmazkodik.
nature.com video - ebben minden benne van, a lényeg. aki ezek után még cipőben szopatja magát, lelke rajta...

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2297) koxx válasza Integra (#2296) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

MBT cipőben próbált már vki bellezni? :D

(#2298) Integra válasza koxx (#2297) üzenetére


Integra
titán

sose láttam. szerencsére. de biztos van aki megeszi, majd az mtb is hozza a saját cipőjét amire ráhazudja hogy fivefingers, ahogy a többi gyártó is már ezt teszi :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2299) Z0mbi válasza koxx (#2297) üzenetére


Z0mbi
senior tag

nem de gorkorival alltam egy gordeszkan es ugy snatch-eltem 10p ig :D na az kihivas lenne (eh meg a 10p mezitlab is kihivas :D)

(#2300) natran válasza Integra (#2290) üzenetére


natran
csendes tag

Kifejtenéd ezt picit bővebben? Milyen előnyeit érzel? És milyen jelzéseket küld a tested? Valahogy a WD-nél azt érzem, hogy beindult egy okos ember agya, hogy találjuk ki már valamilyen jó kis táplálkozási formát azoknak, akik napközben nem tudnak normálisan étkezni. Az esti evés sok embernek kézenfekvő, ezért könnyen megvan meglesz a saját célközönsége. A sokszori étkezéssel én sem értek egyet, de hogy ez pont este legyen, biztosan olvastad a könyvet, erre mit hoz fel érvként miért jó ez?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.