Hirdetés
Aktív témák
-
Bikeman
aktív tag
válasz venember83 #3150 üzenetére
Sőt, van neki még szebb neve is: kazettatest, ill. elegánsabb körökben: kazetta-test.
[link]
Én ami még ősszel vettem a 6 éves kettétört kazettatestem helyett 2 hónap múlva visszakültem gariba, mert megint szalajtott, azzal együtt, hogy én is láttam, ahogy kibontják, tehát nem egy használtat raktak fel (sajnos erre is figyelni kell). Az új-új úgy tűnik jól viseli a megpróbáltatásokat. (a net szerint '05 XT kazettatest, amit most kaptam)
A 8s, ill a 9s. kazettatestek csereszabatosak. (én is 9-est használok 8-as sorral.) -
venember83
nagyúr
-
Bikeman
aktív tag
válasz venember83 #3153 üzenetére
Onnan lehet felismerni, hogy kattan/reccsen egy elég csúnyát, és tudsz tekerni ''üresen'' kb. egy negyedet.
-
venember83
nagyúr
-
tr00p3r
addikt
válasz venember83 #3155 üzenetére
a szalajtás lehet ám hátsó váltó beállítás gond, bovden nyúlás, de akár váltópapucs van elhajolva egy kicsit.. ezt csak külön célszerszámmal lehet érdemben javítani. én inkább ezekre tippelnék, mint az előzőkben említettekre.
más: Bükk Maraton jövőre. az összes maratonra nevezek már korán 10-12K-ból megvan 4-5 maraton előnezése. addig meg készülök tovább.
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
válasz Bikeman #3154 üzenetére
negyedet? az outimmal tudok néha 3-at is
szerintem amúgy lánc vagy fogassor lesz. használt a bringa, nem tudni mennyit ment vele és igazából nem is szoktak ezzel nagyon foglalkozni az eladók, meg a tájékoztatással sem.
viszont elment ma a pilot c telóm. 17k-t adott a srác érte. barátnőmnél törölni akartam a hirdetést, megnéztem még előtte egy másik aprót és közben felraktak egy ugyanilyen teló 15-ért. megkönnyebbültem, hogy belementem a mai találkába, mert a srácnak sürgős voltRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
venember83
nagyúr
válasz sanyixXx #3158 üzenetére
Na jo, akkor mar az egesz hatso fertaj hibas lehet Hatso fogassor vagy lanc huzos dolog, mivel egyutt kene oket cserelni, az meg nem 2 forint... Tul eros a labam asszem ehhez a bringahoz, majd csak lightosan tekerem, semmi nagy erokifejtes alacsony fordulaton Melo mar van, fizetes csak kesobb, sajnos... Ha en kell varjak, a bringam is fog
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
válasz venember83 #3159 üzenetére
én is tudnék költeni a bringára, de a fizumat már előre elvertem teleszkópra. abból a pénzből lett urban racernek telója
nekem itt figyel a cseresor a pincében, csak még lusta voltam elmenni haveromhoz megbuherálni. kb 5 perces meló
amúgy igen, az egész hátsó fertály hibás lehet. szét kell szedni, meg kell nézni, össze kell rakni. legjobb buliRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
válasz venember83 #3162 üzenetére
menetes, 7 sebességes outi fogsorról beszélek de ha felteszed, akkor a tied
tr00p3r: igen, elvittem. szépen mozog, úgy érzem megérte a csereRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
válasz venember83 #3164 üzenetére
sramot leginkább. fogasnak 7.0 vagy ha van pénzed akkor 9.0
láncnak én sramot, de haverom a sime deore láncra esküszik. ízlés kérdés.Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
venember83
nagyúr
-
sanyixXx
senior tag
válasz venember83 #3166 üzenetére
lánc: énis ezt használom, egyel van a verseny kategória alatt, nekem bejön.
BBB-t csak ha muszáj. hasznos kis cuccokat gyárt, de az ilyen fontosabb alkatrészeket nem ilyennel helyettesíteném. nekem megér mondjuk +2k-t, hogy tovább bírja. persze ez nem jelenti azt, hogy a BBB gagyi, de mégsem azt a színvonalat képviseli, mint egy sram. ott azért van ezen a téren tapasztalat és technológia. viszont van olyan BBB cucc, ami utánozhatatlanul jóRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
válasz venember83 #3168 üzenetére
Kb mennyi kilometert nyomtal bele?
még csak 750 körül
Alairasodban szereplo eset veled tortent? Mit vettel masnak?
Árulok pár logitech holmit (dinovo edge bill, alto noti dokkoló stb.). érdekes mód ez a két legdrágább kellett egy arcnak. mondta, hogy gyorsan kéne. beszereztem a dinovot gyorsba, alto még volt. a 2 együtt 45k. írtam neki, hogy megvan, jöhet érte. na azóta semmi hír róla (kb. 1,5 hónapja)Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
tr00p3r
addikt
le a kalappal a Polar szervíz elött. ma bevittem az andrássy útra az S710-es órám, amit nem rég vettem az ebay-en, hogy nézzék meg, mert a jobb felső gomb akadt. szó nélkül szétszedte a szervízes srác az órát, megnézte a gombot és rögtön ki is cserélte egy elfekvő burkolatban lapuló tökéletes müködésűre. meg csiszolgatta a gomb burkolatát is egy kicsit, hogy az se akadjon. megmérte az elem feszültséget, kitisztította és ellenőrízte, hogy megtartotta-e a vízállóságát. mindezt kb. 8 perc alatt, 1500 Ft-ért! ott (remegtem, hogy lesz-e nálam elég pénz vagy, hogy hívjak-e valakit kezesnek.)
-
Frenky87
aktív tag
üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Kb. fél éve vettem egy bringát használtan, 11k-ért. Kiderült, hogy annyira nem bóvli (ennyi pénzért) a váz, meg a fék/váltókarok, ez az. (Shimano fékkar, alivio váltókarok). A váltó Deore XT, de szerintem valami baja lehet, mert hátul csak 4 tárcsát képes váltani a 7es váltó (azon kívül, hogy 6os sor van hátul ).
Kép a bringáról:
[link]
Na szóval... lenne pár cucc, amit lecserélnék, viszont eléggé low-cost kategóriában gondolkodom, csak eltekeregnék vele a városban. Ezekről kellene nekem info, hogy milyenek/érdemes-e ennyiért megvenni. A bringa sajna most balatonon van, én meg itthon, szóval vannak dolgok, amit nemtok lemérni. A vázról nem találtam semmit, még csak hasonlót sem, de gondolom nem hamis
Bike+ Norma nyeregcső fekete 350mm x 27,2mm -> 935 Ft
SR Suntour M3000 (Remélem passzol) -> 5990 Ft
Bike+ DoubleWall első -> 2990 Ft
Zoggie fékpofa 2pár -> 1174 Ft
Wellgo LU-A15 ->1592 Ft
Bike+ DoubleWall hátsó-> 3647 Ft
Continental Twister Pro Dual 1,9'' 2db -> 5998 Ft
BikePositive Direct 580mm/25,4mm AL-6061 -> 1099 Ft
Max 20-25k-t költenék rá, viszont ezek a dolgok, vagy hasonlók kellenének. Tudom, hogy a Bike+ termékek nem annyira profik, de nem is ez a cél. Esetleg, ha valami még szükséges, akkor azt is mondjátok meg
Köszi a segítséget!///
-
Integra
titán
na most kapok hülyét asszem..
faterom megdurrantott egy nagyobb körre a cangámmal, amivel semmi gond, azér van.
de..
kapott egy defektet és úgy tekert csont lapos vagy alig levegősen haza vele..
ha a hátsó felnimben egy kis púp, nyócas vagy tojás vagy bármi van..
pfffffffff, ő veszi meg újra 15rugóért a felnit az is biztos
meg a küllőztetést is ő fizeti...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
tr00p3r
addikt
válasz Integra #3175 üzenetére
hát itthon húzós még most is. hivatalosan nincs is. a 720-as az olyan 80-85K, ami csak abban különbözik, hogy a burkolat alu. zergénél még van és nála 69 körül van.
ebben minden benne van: pulzus, szintemelkedés, hőmérséklet, magasság, sebesség, pedálforudlat, teljesítmény (ha van wattmérő), elégetett kalória, 6 féle, előre beállított edzés, infra, fitness tesz, meg egy rakat más fícsőr ami nem jut eszembe. van hozzá kiértékelő software is. asszem ezeket mintha leírtam volna, mert deja vu érzésem van -
b_anita
csendes tag
Sziasztok!! Látom nagy bicajosok vannak itt háát, Én is az volnék, de most ''büntiben'' vagyok!!!!! Valami szemét ellopta bicklimet, amit kb egy hónapja kaptam!!!! Nagyon szép meg jó bicó volt... mindenhova azzal jártam... és most már rosszul vagyok h nem tekerhetek!!! Ráfanyalodtam már a szobabicajra is.... dehát azért mindennek van határa!!!!
A legidegesítőbb h tök jól fel volt már tuningolva... egy lámpa ami megmaradt belőle, az is csak azért mert mindig leszedtem!!!!"Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták."
-
Integra
titán
válasz tr00p3r #3176 üzenetére
nem semmi azért, jó kis kütyü lehet
erőnléti meg kardio edzés nekem csak a kettlebell, úgyhogy a bringázást nem is nyomom de talán nem is tudnám ilyen szinten nyomni és erre odafigyelni, tök hülye vagyok hozzá.
de a magasság, hőmérséklet, a pulzus és a szokásos dolgok azért nem rosszak. vannak ilyen órák ilyen egyszerűsített kivitelben is olcsóbban?
bár most hogy belegondolok nem jó, mert az első clean-nél ahogy rácsapodik a vasgolyó a csuklóm felé, széttörne az óra marad igy akkor az utána levő óráról pulzusleolvasás, jöbb ötletem nincsen.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Pinya007
aktív tag
válasz Frenky87 #3171 üzenetére
Hi!
Ha szerencséd van váltót csak be kell állítani!
- Nyeregcső átmérőjét le kell mérni, addig ne vegyél, mert lehet nem lesz jó bele!
- Suntour M3000-ből elvielg van menetes nyakú is, [link] ez jó lehet bele, de előző villád nyakának átmérőjét azért mérd le sztem.
- fékpofából jó az Avid, Ritchey, Jagwire-ről is hallottam jót, arra figyelj, hogy puha gumiból legyen.
- Kerekek, kormány: általános használatra szvsz Bike+ cuccok megfelelnek.Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
tr00p3r
addikt
eddig igen, legalábbis ami a beruházásokat illeti. a szezon végén szeretném rátenni a kezem egy könnyű, de mégis jó vázra. vagy egy pyxis team-re vagy a merida hfs 4000-re. aztán majd jövőre valahogy egy reba-ra vagy sid-re.
idén már csak a 24 óráson indulok ami a versenyeket illeti. aztán télen erőnléti edzés és spinning.
[Szerkesztve] -
Frenky87
aktív tag
válasz Pinya007 #3181 üzenetére
A váltóval már szórakoztam 1 napot pár hónapja, de arra jutottam, hogy nem vált elég széles skálán (szóval 4 lánckeréknyit vált. be tudom állítani, hogy 1-4ig vagy 3-6ig váltson, de 1-6 nem megy). Nemtom ezt hogyan lehet orvosolni.
A váz típusából nem lehet megállapítani a méreteket? Mondjuk nem mintha tudnám... Csak ilyen szövegek vannak rajta: KTM/Ultra Race/Aluminium/7005/db
A menetes nyak miért jó/rossz/kell? Kormányfejet is veszek valszeg, mert ez a mostani KALIN eléggé kopott+rozsdás.
Ha az ebike-on a Bike+ DoubleWall első/hátsó-t veszem meg, akkor ugye egybe kapom, nem nekem kell befűzetni? (Bocsi a hülye kérdésért, de hát nem értek hozzá)///
-
Joló
tag
Sziasztok!
Ki jön vasárnap a bükki maratonra?
Ott lakom tőle 15 km-re ha valakinek kell valami segítség, akkor szívesen!
Én mindenképpen kimegyek, bár nem neveztem, de a bicókat azért megnézem...
[Szerkesztve]Üdv: Zoli
-
Pinya007
aktív tag
válasz Frenky87 #3185 üzenetére
Első kerék: [link]
Hátsó kerék:[link]
Ezek fűzött kerekek, szal össze lesznek szerelve.
Így láthatatlanban a váltó szélső pozicióinak beállításával próbálkoznék, az ''L'' és ''H'' csavarokkal. Az L csavarral tudod beállítani a legnyagyobb fogaskerék pozicióját, a H-val pedig a legkisebbét. Közte meg szépen vált a pozicionált váltókar segítségével.
Esetleg 1-4, vagy 3-6-ig váltást a fenti csavarokkal tudtad beállítani?
Az a biztos ha leméred dolgokat, esetleg ha megtalálod a vázad évjárat és típus szerinti specifikációját az segíthet.
Régebben menetes villákat hasnzáltak, 1'' átmérőjű csővel, mostnai A-head set-es villák 1,1/8'' átmérőjüek. Meg kellene nézni hogy milyen vastag a mostani villád nyaka.
[link] Mert ahogy itt látod, 1,1/8''-os menetes villa is van, 1''-osok ritkábbak.
[Szerkesztve]Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
tr00p3r
addikt
tegnap megtisztítottam a láncom, a görgőket és a láncekereket. láncot brigéciolban áztattam 1 napig, majd kimostam mosogatószeres vízben. a sort csak kipucoltam egy ronggyal és ugyanezzel letörölgettem a lánkerekeket. aztán lánc vissza. kenésnek végül nem rohloff-ot vettem, mert sokan szidták, hogy ''pormágnes'' és az nem hiányzott. a zöld pontban ajánlották nekem a Weldtite egyik termékét.[link]. ez is egy teflonos kenőanyag és szárazidőre ajánlott. van belőle csapadékos időre is, de azt most nem vettem... 125 ml 1150 pénz volt. ezzel megkentem a lánc minden szemét. DE MÉG MINDIG KATTOG VALALMI SZ@R!!! jobb oldalon hallom és terheléskor. lehet, hogy az spd pedált is meg kéne olajozni egy picit? vagy azt zsírozzam? ma amúgy 1,5 hónap elteltével újra bringával vagyok BP-en és úgy tervezem, hogy végig bringázok hazafelé gödre.
-
Bikeman
aktív tag
válasz tr00p3r #3192 üzenetére
A Rohloff-ból keveset kell tenni, és máris nem pormágnes.
Van ilyen zöldpontos TF2-őm is, de alig hsználom, mert mivel szinte vízszerű, így elég nehéz felhordani, mert folyik mindenhova, csak a láncra nem. Elmondásuk szerint ugyanaz, ami a szprében is van. Az országútira szoktam néha tenni, és várom, hogy elfogyjon...
Vagy a középcsapágy-hajtómű csatlakozásnál kattog, vagy a monoblokk-váz körül kattog (a menet retkes)
SPD maximum a stoplinál szokott nyikorogni, ha amúgy szépen gördül a csapágya. -
tr00p3r
addikt
válasz Bikeman #3193 üzenetére
hm... mindig tanul az ember. legközelebb rohloff-ot is kipróbálom. amúgy nekem egész jól sikerült felhorani a láncra a tf2-őt. állványon volt a kecske és szép lassan tekerve a hajtókart csepegtettem a láncszemekre.
a hajtómű 07-es LX integrált. minden meg van rendesen húzva. nem tudom mi lehet, de mostmár azért jó 1,5-2 hónapja van és kurvára zavar, mert a halk tekeréshez vagyok szokva. -
Bikeman
aktív tag
válasz tr00p3r #3194 üzenetére
Nekem ilyen régi, ócska négyszötengelyes monoblokkom van, és nekem is kattogott, ha erősebben ráléptem. A szervízben kivették a monoblokkok kipucolták a vázban lévő menetet, meg a monoblokk meneteit, és jó vastag zsírral visszarakták, de már megint recseg egy kicsit...
Lehet, hogy a hajtóműbe a négyszög, már megszűnt négyszögnek lenni, és azért...
De nálad, az integráltnál, csak az tudom elképzelni, hogy a menet recseg, vagy mert koszos, vagy mert kicsit laza (bár mint mondtad jól meg van húzva), vagy mind a kettő.
És az is lehet, hogy egyszerűen gyári hibás.
Kenőanyagról: Nekem azért nem vált be a túl ''vizes'', mert akkor mindennap láncot kell olajoznom, mert eltűnik róla, főleg ilyen aszályos nyarakon (esőben meg ugye ki nem teszem a lábam)
[Szerkesztve] -
Miaf
csendes tag
válasz tr00p3r #3194 üzenetére
Kattogáshoz: nekem a hajtómű lánckerekei kattogtak, mert közé ment a mocsok. Szétszedtem, elpucoltam külön a csavarokat, anyákat, tányérokat, megkentem picit, összetettem, és nem kattogott. Majd egy mocskos maraton után megint elkezdett, de akkor már tudtam, hova kell nyúlni
-
Olcsi
senior tag
Nem vág a témába, de ezt meg kell osztanom veletek! Borzasztó, hogy mennyire öntelt és bunkó autósok és egyben emberek vannak!
Egy pár napja boldogan tekerek haza munkából, mennék át egy elég forgalmas úton a ZEBRÁN. Láttam, hogy jönnek autók, de biztos voltam benne, hogy kényelmesen átérek, ugyanis elég messze voltak. Ahogy lementem a zebrára, az egyik kedves autós felgyorsított, és úgy kb éppenhogy el nem ütött... Persze visszanéztem rá, hát jóhogy nézett ő is. Gondolom egyszerűen csak rám akart ijeszteni.
A másik eset kb 15 másodperccel ezután történt, amikor is egy körforgalom mellett lévő ZEBRÁN akartam átmenni. Legurultam az útra, és én úgy szoktam, hogy mindig figyelem az autósok fejét, tehát ha tehetem, mindig bekukkantok a szélvédőn, hogy lát-e? Csak így érzem magam biztonságban. Úgy vettem észre, hogy látott (ami igaz is volt)... tehát legurultam az útra bátran, ekkor ő még a körforgalomban volt, és mire az ő sávjához értem, ő is odaért a zebrához. Na az első kerekemet - mondván, hogy ő itt az erősebb - gyengén megkoccolta, és megállt előttem. Értsd: nem elsőbbséget adott, hanem keresztezte az utam. Leengedi az elektromos ablakot, és kiszol, hogy mit is képzelek én magamról? Hát mondom, ha jól látom zebrán tartózkodom... Na nagyjából ennyi.
Nem nagy sztori, csak az a dühítő, hogy megáll, de nem azért, hogy elsőbbséget adjon, hanem azért, hogy nagyképűsködjön. Milyen emberek vannak??? Hihetetlen...egyre jobban azt veszem észre, hogy aki autóba ül, az elveszti azt a maradék IQ-ját is, ami elválasztja őt egy retardált szinjétől. Ez persze egyenes arányban van az autó nagyságával. Undorító! -
Miaf
csendes tag
Én is utálom azokat az autósokat, akik köcsögösködnek és nem egyszer direkt az életemre törnek. Én is qrvára fel lennék háborodva, hogy szemétkedik a zebrán, de azért megkérdezem: a zebrán toltad a kerót? Ne értsd félre, veled és a kerékpáros társadalommal vagyok, de azért sajna a szabályokat nekünk is be kell tartani.
-
Olcsi
senior tag
Őszintén: Nem. Sőt meg sem álltam a zebra előtt, hiszen láttam, hogy simán átérek...max egy kis jóindulattal le kellett volna lassítania. De amíg ilyen a hozzáállás az autósok részéről, addig...érted?! Persze ez sem megoldás semmire. Valószínűleg, ha 15 másodperccel előtte nem történik meg az első eset, akkor még akár el is engedem.
-
Miaf
csendes tag
Értem én, értem. Én is nap mint nap kerózok, hetente egyszer az életemre törnek. És az a baj, hogy sokszor dirkekt. Nem nagyon látom, hogy lehetne itt valami javulás az autós-kerós viszonyban. Ettől függően próbálok szabályosan, deffenzíven (így kell írni?) közlekedni, hátha egy két autós látja, és ő is megjavul. (Na jó, ezt magam sem hiszem ) Lényeg a lényeg, nagyon elszomorító a közlekedési kultúránk. De ez egy másik topicba való...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest