Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#22451) ludsimon válasza tekeyagd (#22447) üzenetére


ludsimon
veterán

Akkor fogalma se volt mit beszél. ;]

undefined

(#22452) iwu


iwu
addikt

nah, nekem is megjött az új lámpám...
fenix tk12
brutálnak tűnik nappal is:), esti teszt csúszik, ahogy az eget elnézem...
Üdw, iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#22453) Jofi81 válasza iwu (#22452) üzenetére


Jofi81
őstag

Nagyon tetszetős kis lámpa. :K Mennyiben volt mindennel együtt?

(#22454) kingabo válasza kingabo (#22323) üzenetére


kingabo
őstag

Na ez volt hétfőn, ma megint egy. :W A héten eddig 3, úgy hogy tegnap nem is bringáztam. :O :W Itt egy kép a tettesről, mellette egy 1Ft-os van. (valaki kérte)

(#22324) ludsimon: bocs ezt csak most vettem észre... Ott vannak 1méteresek, meg még kisebek, amiket motoros kaszával vágnak (no comment), meg kicsivel arrébb olyan 2 méteresek.

[ Szerkesztve ]

(#22455) iwu válasza iwu (#22452) üzenetére


iwu
addikt

13.250Huf tokkal vonóval - volt benne 2 pana elem is.Ebay
Üdw,iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#22456) dqdb válasza iwu (#22455) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ezeket a CR123-as elemeket mivel lehet tölteni? Maga a lámpa viselkedik töltőként?

A tesztekre kíváncsi vagyok, mert a korai sötétedés beköszöntével jó lenne egy hatékony első lámpa, ami mellett látok is, nem csak én vagyok látható.

Az eddig használt HL500-as konzolja ismét tönkrement, és nem találom a tartalékot (pedig múltkor direkt kettőt vettem). A másodvilágításként tartott EL135-ös mellé hiába szereltem át legutóbb a másik bringáról egy ugyanolyan darabot, mégis sikerült a 13. kerület felől érkezve Rákosrendezőnél a töksötétben elmenni a gyalogos felüljáró mellett 4 méterrel, mert annyira nulla a fénye. Mentem 10 km/h-s tempóban, és egyszer csak keresztbe jött egy sín :DDD Arra a kettő együtt jó volt, hogy a Rákos-patak partján a kerékpárúton relatíve jól láttam, még egy emó-öltözetes gyalogost is bőven időben észrevettem, de háttérfények nélkül kevés.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#22457) Noddy


Noddy
senior tag

Én is most vettem új lámpát a keróra. Mondjuk csak városi használatra. Arra tökéletes, csak attól tartok, hogy nem sokáig bírja egy garnitúra elemmel.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#22458) Narancs


Narancs
őstag

Hellász!
A lánckerék felől néha (főleg 4-5-ös fokozatban) kattogó hangok hallok. Minden egyes pedálfordulatnál jön egy kattanás. De nem mindig. Mivel más baja nincs a bringának, ez az apróság egyre jobban zavar. Sztetek mi lehet ez? Szerintem a lánc kattog, talán az elégtelen kenés miatt. Ez a 80w/90 olaj nem vált be, annyira híg, hogy alig maradt valami a fogaskerekeken, lecsorgott róluk mint a víz...(a hátsó fogsor meg telepermetezte a gumit, felnit, villát a fekete nedűvel...)
Másik gondolatom az volt, hogy túl feszes vagy túl laza a lánc. Ezt ezzel a csavarral lehet állítani?

Előre is kösz a segítséget! :R

Beauty is pain

(#22459) raczger válasza Narancs (#22458) üzenetére


raczger
őstag

Lényegében igen, hátrébb áll majd a hátsó váltó, ezáltal jobban feszül majd a lánc is.
A kattogó hang máshonnan is eredhet, pl rosszul beállított váltó.
Rendes láncolajat biciklihez érdemes venni (ha esetleg van wd40-ed az is elmegy ideiglenesen, de jobb a láncolaj).

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#22460) iwu válasza dqdb (#22456) üzenetére


iwu
addikt

Hali!
van hozzá gyári töltő is, de mivel én rc-zem, van egy fullos töltőm, csak egy adptert kell forrasztanom...

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#22461) Hasaggymeg válasza Noddy (#22457) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Én is ilyent vettem párszáz hozzászólással korábban,és még tart az elem.Árához képest meglepően jó.(persze nem 24 órázni vagy ilyenek):K

(#22417) Thulcandra...én legtöbbször ilyent vizelek,kevés vizet iszom és nincs semmi bajom.Ez az "igyál ammennyi beléd fér" és "én az utcán is palackkal a kezemben sétálok" mizéria már fárasztó.Annyit folyadékot kell bevinni amennyit a szervezet kér,bízzuk csak a biológiára ne sorbertnorbertekre a folyadékbevitel szabályzását.Szomjas vagy iszol,ha nem hát nem.Szerintem.(Amúgy a megbízhatóbb tudományos publikációk is ezt támasztják alá)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#22462) raczger válasza Hasaggymeg (#22461) üzenetére


raczger
őstag

Sportolás közben viszont muszáj inni. Pl azt többen is mondták nekem, hogy 10 percenként kell inni (nem fél liter vizet csak egy kis kortyot), hogy ne görcsöljön be az ember lába, megfogadtam és kevesebbszer fordult elő ez velem. Sportolás közben nem biztos hogy mondja a szervezeted hogy adjál kaját, piát, magadtól kell valamit inni, energiát pótolni még időben, nehogy gond legyen.

Az meg szerintem is hülyeség, hogy állandóan inni kéne, de szerintem mikor komolyabb megterhelés alatt van a szervezet akkor talán más (persze lehet hülyeség amit írtam, ez csak a véleményem, meg a tapasztalatom).

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#22463) szatocs válasza raczger (#22462) üzenetére


szatocs
őstag

Én 0,5-0,7 litert szoktam inni 20 perccel tekerés előtt, tekerés közben meg 20 percenként kb 3-4 kortyot. Persze nekem elengedhetetlen pl hogy előtte igyak, mert különben kattog a térdem...

=== Szatocs ===

(#22464) CyB0RG


CyB0RG
csendes tag

Hi,

Kicsit off, de gondoltam megosztom veletek is, mert nagyon jót derültem az alábbiakon...
Amúgy ha valakit érdekel, az egész könyv itt megtalálható: Krisz Ferenc: Kerékpározás :)

Egy részlet a könyvből:
"Kedves dolog az állatokkal való találkozás is. Éjjel ne tervezzünk hosszú utat falun keresztül, mert megesznek a kutyák.

A csirke és tyúk rendszerint a gép előtt szalad és csak nehezen mer oldalt letérni. Vagy pedig egyenesen keresztben beleszalad a küllőkbe. Itt csak az ügyesség segít! A réce nagyon buta, különös figyelmet kíván, ha megijedve kerék alá akar kerülni. Nagyon nehéz lebeszélni. A liba nem fél a kerékpártól, néha azonban támad. A kis svábgyerek azonban sokkal gyakrabban és rendszerint kővel. A tehén és a kis borjú hajlandó kilométert is szaladni előtted; ügyesen meg kell előzni helyben, amíg lemegy az útról legelni. A birkanyájba ne hajts bele, mert nem megy szét, vagy ha igen, akkor a világ minden tája felé, de ez ritka eset. Ha a konda jön szemközt, légy óvatos, mert a szétszaladó disznókat összeszedegető kondás szép áldást mond reád. A gulya igen sokszor keresztülenged, ha lassan haladsz vele egy irányban, de ez a döfős jószág miatt néha veszedelmes.

Lóval és külön hajtott malaccal szemben légy nagyon óvatos, mert a gazdájának sok bajt szerezhetsz! Az ökrösszekeret igazán nem tudod megzavarni nyugodt haladásában. Az utcán játszó gyermekeknek azonban nem elég csak csengetni, azokra komolyan vigyázni kell.

A sárga karszallagon három fekete pontot viselő süketnéma áthaladása alatt a leszállást a rendőrség is előírja.

A cserkészleleményesség megkívánja, hogy a kalauz nélküli vakot felismerd, szállj le és kalauzold át!" :DDD

(#22465) Narancs válasza raczger (#22459) üzenetére


Narancs
őstag

Váltó szerintem okés, elég sokat pöcsöltem vele, de most jó lett, ezt a kattogást fejrefordítva sehogy nem is tudom előcsalni, akárhogy váltogatok. Meg nem is váltás közben jön elő. Viszont láncolajat beszerzek, meg kicsit feszítek a láncon, hátha...

Amúgy ez a mértékű kopás mennyire gázos?

Beauty is pain

(#22466) Thulcandra válasza Hasaggymeg (#22461) üzenetére


Thulcandra
senior tag

Na, ilyen norbertféléket ne emlegessünk ide, nem erről szólt a dolog. Szerintem az az ember és sok hasonló nagyon sok baromságot hord össze.
Persze abban én is egyetértek, hogy meg kéne próbálni egészségesen élni, de ilyen kerek perec okosságoknak, mint pl. napi 2 liter vagy 3 liter folyadék naponta kell mindenkinek nem szabad bedőlni.
Folyadék kell persze, de szervezettől függően mindenkinek más és más mennyiség, sőt a táplálkozásra is nagyon figyelni kell mellette, mert a túl sok folyadék egyszerűen kimossa az ásványi sók, hasznos anyagok, stb. nagy részét.
Engem nagyon érdekel, hogy működik az emberi test, mikor funkcionál a legjobban. Szerintem érdemes odafigyelni a dolgokra, a testünk egészségére, mert vannak olyan dolgok amik csak évek múlva okoznak panaszt.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#22467) Noddy válasza CyB0RG (#22464) üzenetére


Noddy
senior tag

"A birkanyájba ne hajts bele, mert nem megy szét, vagy ha igen, akkor a világ minden tája felé, de ez ritka eset. Ha a konda jön szemközt, légy óvatos, mert a szétszaladó disznókat összeszedegető kondás szép áldást mond reád. A gulya igen sokszor keresztülenged, ha lassan haladsz vele egy irányban, de ez a döfős jószág miatt néha veszedelmes."

Na sajnos ilyennel már nem nagyon találkozhatunk itthon :(
De Romániában még vannak gulyák, nyájak, ménesek, csak ott még nem bicikliztem.

---------

Még annyit a ivászatos dologhoz hogy itt a sportolás közbeni vízfogyasztásról volt szó, mikor fokozottabban működnek a kiválasztó szervek, ilyenkor jobban oda kell figyelni. Nyilván aki egész nap csak annyit mozog amennyi az irodai munkához kell annak nincs akkora folyadék igénye. Sportolásnál ezért veszélyes az, hogy akkor kezdesz inni, mikor már szomjas, mert akkor már legtöbbször dehidratálódtál, ami teljesítmény csökkenéssel, rosszabb esetben rosszulléttel jár. Ilyenkor igenis oda kell figyelni, hogy rendszeresen igyunk. Saját tapasztalat, sajnos.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#22468) raczger válasza Narancs (#22465) üzenetére


raczger
őstag

Képről picit nehéz megállapítani de nem tűnik vészesnek, ha a csúcsok hegyesek akkor mindenképp el vannak kopva, nekem bicikliszerelő azt mondta, ő úgy nézi meg egyszerűen, hogy a láncot körömmel kicsit kifeszíti a lánctányéron, ha picit mozdul csak be, akkor jó, ha nagyon akkor el van kopva (csak így most nem egyértelmű, hogy mennyi is az a pici), ha érdekel készítek képet erről, meg hogy mi az ami nincs elkopva kb.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#22469) ludsimon válasza iwu (#22455) üzenetére


ludsimon
veterán

Én 1000000%, hogy nem vennék ilyen *****, mert nem megy bele normál méretű AA akku, és ez engem marhára idegesítene, hogy nem tudok benne cserélni akkut, ha lemerül.

undefined

(#22470) Narancs válasza raczger (#22468) üzenetére


Narancs
őstag

Érdekel persze :K
Meg még azt is meg akartam kérdezni, hogy láncot leszedni hogyan lehet? Neten azt írták, csak ki kell nyomni vmelyik csapot. Én próbáltam, dezek meg se mozdulnak... :(

Beauty is pain

(#22471) fpeter07 válasza CyB0RG (#22464) üzenetére


fpeter07
veterán

tetszik ez a könyv :)

Narancs: azthiszem nekem is ez a probléma, ha kicsit keményebben tekerek el kezd kattogni, vmikor 1-et vmikor egyszerre 3-at :N ha jövő 8ig nem javul meg majd max leviszem szervizbe.

tökre jó hogy hétfőn és szerdán 7 órám van suliba és nincs nagyon időm biciklizni.. :(

(#22472) ludsimon válasza fpeter07 (#22471) üzenetére


ludsimon
veterán

Most én mit mondjak?

Csütörtököt kivéve minden nap, 11 körül megyek suliba, és általában 5-kor érek haza.
Mondjuk nekem tetszik a késői kelés, és a késői suliba járás. :D
Csütörtök: 07:00-13:00.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#22473) Sherman válasza Narancs (#22465) üzenetére


Sherman
tag

Rejtélyes kattogás nálam is volt egy időben, már mindenre gyanakodtam, de szerencsére rájöttem, hogy az ülésem kattog, és felerősítette a hangot a váz. Amikor kiállva tekertem, nem volt kattogás.

(#22474) Noddy válasza Narancs (#22470) üzenetére


Noddy
senior tag

Ha a láncban nincs patentszem, akkor csak láncbontóval tudod szétszedni.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#22475) ludsimon válasza Noddy (#22474) üzenetére


ludsimon
veterán

Láncbontót hol, mennyiért lehet kapni?

undefined

(#22476) raczger válasza Narancs (#22470) üzenetére


raczger
őstag

[link]
Sajnos ez így nincs rendben, bár nekem elvileg a lánccal lesz a gond, nem a lánctányérokkal. Amúgy amíg nem ugrik a lánc addig még nem lép be a gázos kategóriába a kopás :D
Láncot pedig többféleképpen lehet szétszedni, az általad leírtnál kell használni láncszétszedő szerszámot amivel ki lehet nyomni azt a csapot.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#22477) raczger válasza ludsimon (#22475) üzenetére


raczger
őstag

pl itt

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#22478) ludsimon válasza raczger (#22477) üzenetére


ludsimon
veterán

Ilyen drága? :Y
Akkor nem szóltam. :D

undefined

(#22479) Narancs válasza raczger (#22476) üzenetére


Narancs
őstag

Nem, ugrani még szerencsére nem ugrik, lekopogom. Uhh, ez elég húzós ár. Ha jól látom nem egy bonyolult szerkezet, ahogy csavarom rá a kiálló bütyök kitolja a csapot. Megpróbálok átalakítani egy franciakulcsot a célnak, hátha ...

Beauty is pain

(#22480) rétisün válasza ludsimon (#22478) üzenetére


rétisün
veterán

az ilyen spéci szerzámokat egyszer kell megvenni, aztán többet nem kell a bicajszervízt abajgatni.....hoszú távon biztos megéri, még ennyiért is.....(én begyűjtögettem a legfontosabb szerszámokat, igaz akkor másik vázba költöztettem a bicajt, és nem akartam ott hagyni a szervízben emiatt)

ma is letekertem 84 km-t :D tisztára nem bírok magammal :B vasárnap óta (a vasárnapival együtt) eddig 313 km :Y hiába, spájzolni kell a km-eket télire, akkor majd nem lehet tekerni :O

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#22481) ludsimon válasza rétisün (#22480) üzenetére


ludsimon
veterán

Nekem amennyit szervizbe vannak a biciklijeim...
Egyenlőre nincs rá szükségem.
A szerviz pedig fillérekért megcsinálja.

undefined

(#22482) rétisün válasza ludsimon (#22481) üzenetére


rétisün
veterán

akkor te még semmit nem tudsz a "sajátmagammegcsinálom" érzésről :D
mondjuk én eléggé barkácsolós vagyok, a számítógépet és a bicajt már régóta én rakom össze magamnak

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#22483) dqdb válasza iwu (#22460) üzenetére


dqdb
nagyúr

Köszi a választ. Várom az éjszakai tesztet. Én is nézegettem már ezt a típust, mert fényerőre elvileg rendben van, cserébe nem olyan hosszú mint az LD20, de a CR123 kissé elriaszt. Valamint ha lehetne, akkor kérlek, nézd meg, hogy egy feltöltéssel mit bír.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#22484) Jofi81 válasza ludsimon (#22478) üzenetére


Jofi81
őstag

Én egyszer az Aldiban vettem egy nyeregtáskát 1500-ért, volt benne egy multifunkciós szerszám is, amin van láncbontó.

(#22485) Manitou válasza Jofi81 (#22484) üzenetére


Manitou
addikt

Olyat én is vettem ,első használatnál elhajlott a láncbontó :DDD

(#22486) Jofi81 válasza Manitou (#22485) üzenetére


Jofi81
őstag

Az szép! :DDD Ezt a funkcióját még nem próbáltam.

(#22487) Manitou válasza Jofi81 (#22486) üzenetére


Manitou
addikt

elég silány minőségből van, harmatgyenge az anyag, valami rossz öntvény, ráadásul alu :Y :W

(#22488) RexpecT válasza Hasaggymeg (#22461) üzenetére


RexpecT
addikt

Hidd el,hogy nem hülyeség.Hosszútávfutóként hamar megtanulja az ember hogy egyél mielőtt megéhezel igyál mielőtt megszomjaznál.Persze ez a körülményektől is függ, és hogy mennyi ideig sportolsz(1 óra alatti futásnál(esetemben) pl enni sztem még nem kell,de ha meleg van akkor inni ajánlott).
Elég abba belegondolni,hogy mennyivel több kalóriát égetsz el mondjuk ha biciklizel egy órát este, mintha mondjuk tévét néznél.

(#22489) Thulcandra válasza rétisün (#22480) üzenetére


Thulcandra
senior tag

Jól tolod :D

Én menni akarok télen is tekerni, de fingom sincs miként öltözzek fel úgy, hogy ne legyek csupa víz, nehogy bekapjak egy tüdőgyulladást vagy v.mi... habár lehet az is megoldás ha visszafogom magam 10 km/h órára, legalább tekerek, és élvezem a tájat.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#22490) Taknyoshal válasza rétisün (#22480) üzenetére


Taknyoshal
tag

Nem dolgozol/nem jársz suliba? Vagy hogy van időd ennyit tekerni hét közben?

(#22491) Klemens


Klemens
őstag

Sziasztok!
Remélem egy leendőbeli bringás vagyok.
Tervezek egy briga vételt, legrosszabb esetben (és ha nem gondolom meg magam), akkor maximum 1,5 hónap múlva.
Találtam most egy bicajt, nekem nagyon bejön kinézetre, de igazából nem értek hozzá.
Nektek mi a véleményetek róla?
Előre is köszi! :R

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

(#22492) Taknyoshal válasza Klemens (#22491) üzenetére


Taknyoshal
tag

Fék + teló gyengusznak tűnik nekem. Mire szeretnéd használni a bicajt? Mi az elképzelésed?

[ Szerkesztve ]

(#22493) venember83 válasza Klemens (#22491) üzenetére


venember83
nagyúr

Első és legfontosabb: mire kell a bringa? Ha nem tévedek, a linkelt drótszamár ugrándozásra van, mindennapi vagy hosszabb bringázásra nagyon nem az igazi, kényelmetlen, lassú.

(#22494) rétisün válasza Thulcandra (#22489) üzenetére


rétisün
veterán

teljesen én se akarok leállni télen sem (mondjuk amíg bicajjal járok melózni, nem is tudok :) ) ha csak egy-egy órát legalább hétvégéken, az is valami (nehogy azt higgye szegégy bicaj, hogy teljesen elfelejtettem :DDD ) igaz a gyalogos kirándulások meg télen mennek jobban (jut rá idő, mert nem bicajozok folyton :D )

Taknyoshal: szabin vagyok a héten :P azért is megyek, mint a mérgezettegér, amíg az időm (és az időjárás) engedi....

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#22495) iwu válasza ludsimon (#22469) üzenetére


iwu
addikt

lásd fentebb, nekem már van alapom, én ezért vettem ilyent. - mondjuk az tény, hogy AA akkuból több van:) egyszerűen jobban bejött, mint az ld20...

dqdb hááát, nem tom mikor sikerül kivitelezni a dolgot, annyi tutti, ma volt kis tekerés haza, hááááááát, parááááddééé.

Üdw,iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#22496) Taknyoshal válasza rétisün (#22494) üzenetére


Taknyoshal
tag

Értem, köszi a választ. Jó dolog suliba bicóval járni, 3.6 km-re van tőlünk, 12-11 perc alatt beérek, gyorsabban mint busszal. Csak ügye az a gond, hogy mi van ha esik az eső? :F

(#22497) Klemens válasza venember83 (#22493) üzenetére


Klemens
őstag

Taknyoshal, venember83: Hát igazából hobbi célra kellene. Erdős területre, de akár Pesten egy bringázás. Esetlegesen kissebb ugrásokra (patkáról, 3-4 lépcsőfokról). Idővel akár hosszabb távra.
Lehet nem feltétlen a legmegfelelőbb ilyen célre, de nagyon bejön ez a fajta vasparipa. :)

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

(#22498) tekeyagd


tekeyagd
tag

(#22499) Taknyoshal válasza Klemens (#22497) üzenetére


Taknyoshal
tag

Hát amit leírtál arra szerintem megfelelő lesz, de a fék meg a teleszkóp hááát...nem a legjobb.

[ Szerkesztve ]

(#22500) Thulcandra válasza Taknyoshal (#22496) üzenetére


Thulcandra
senior tag

Ha esik az eső felveszed a két részes esőruhát, esőkabát, esőgatya, és bakancsot húzol. Persze ugye a sok tahó hülyének néz valószínűleg, de azok meg kit érdekelnek ;)

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.