Hirdetés
Aktív témák
-
spartan1
aktív tag
válasz ludsimon #21549 üzenetére
volt egy időszakom mikor biztonságosjános voltam egy telephejen.A vadászok és a mezőőrök ellenőriztek szúrópróbaként.Ők adtak nekem egy fa@a aksis lámpát ami volt vagy 3 kg de a fényereje irtózatos volt.Na azt kellene összepréselni és feldobni a kormányomra
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
Jancsi
aktív tag
válasz ludsimon #21546 üzenetére
Városba ilyen erős lámpa felesleges. 70-80lm-el és egy 18-20 fokos optikával már jól lehet látni, de azt is le kell hajtani különben nagyon vakít.
Az erős lámpákkal az a baj, hogy ha a kormáynra szereled (máshová nem is nagyon tudod) és beállítod kicsivel a vízszintes alá hogy rendesen bevilágítson előtted 30-40métert akkor a szembejövőt garantáltan jóidőre elvakítod. De ha nem hajtod fel rendesen a lámpát akkor csak magad előtt látsz pár métert, de azt olyan fényesen hogy a visszaverődő fény téged vakít el.fidig
Ellenőrízd a hajtómű és lánckerék csavarokat, lehet azok lazultak meg, vagy a vázban a monoblokk.
spartan1
Ha olcsón szeretnél korrekt fényerőt és nem gond a rövid üzemidő jó meogldás egy sima izzős lámpa és egy pár akku. Olyan lámpát kell nézni amibe szabványos izzó megy, azután pedig keresni katalógusból krypton vagy halogén izzót.
-
Gyok2
senior tag
Kérdezném a hozzáértőket, hogy egy BR-M775 féknyeregre épülő rendszer teljesítménye mekkora előrelépés egy XT V-fékhez képest.
Tiszta Windows rendes ház
-
spartan1
aktív tag
lehet hülyeségnek fog hangzani de egyszer úgy jártam,hogy az első váltóm bovdenvége picit beleért a hajtokarba és apró kattanás hangokat nyomott.Már mindent leellenőriztem mire végül rájöttem a bibire .Azóta ha véletlenűl fura hangot hallok autómatikusan odanézek.
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
fidig
tag
Jancsi: köszi megnézem majd.
Spartan1: bovden tuti nem lóg bele...tekerés közben a hajtókaron is érezni a kattanást...A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
-
Jancsi
aktív tag
válasz spartan1 #21556 üzenetére
Valami ilyesmi lámpára gondoltam (bár azt hittem hogy egy sima izzós lámpa kb feleenyibe kerül) [link], egy pár akksi [L:http://www.hqelektronik.hu/info/hu/accu-r14_2500.html][/L] és egy 0,83A-es izzó. Úgy már lenne kb 30-32lm fénye, igaz csak 3 óráig. Így kiszámolva lehet annyira már nem is éri meg Akkor marad a 12V-os spot+ akksi a kulacstartóban
Manitou
A fejlámpa amúgy sem jó kerózáshoz, csak kiegészítésként. Nincs semmi térézet a meredeken beeső fény miatt.
Gyok2
BL-M775 fékkarral próbáltam ilyen féket, elég nyúlósnak tünt, nem éreztem hogy mennyire húzom, csak cibáltam és lassult. Elképzelehtő hogy csak nem volt rendesen beálítva és karbantartva.
Fékerőben talán picit a V fék alatt van a tárcsa, de sokkal jobban adagolható. Az Avid fékeit nézegetted már, azok sem rosszak.[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
Ilyen bringát láttatok már?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Gyok2
senior tag
Én úgy tudtam egy jó tárcsafék erősebb egy jó V-féknél.
Tiszta Windows rendes ház
-
ludsimon
veterán
válasz Jancsi #21553 üzenetére
Ne haragudj, tudom mi az a sötétben vaklálás, fosni attól, hogy 25Km/h-nál mikor jön egy gödör amit nem látok és felütéses defektet kapok...
Elegem van, ha lámpa, akkor legyen az lámpa is, ne gyertya erejű, mert azzal szart se érek.
Természetesen rendesen beállítanám, és fölöslegesen nem nyomatnám high-ba, csak ha már nem elég a low.
De inkább legyen egy erős lámpám, mint belemenjek valamibe, vagy éppen vaklálva 15Km/h-val menjek.
Persze, hogy a biciklis társaimra is gondolok, bicikliúton alapból lejjebb állítanám sötétben a lámpát, és lowba nyomatnám ha látom, hogy van is forgalom a bicikliúton..
Tegnap este fél 12-kor egy bringást se láttam, és hazafele 20Km/h-val tudtam haladni a szar Cateye miatt.
Akkor inkább költök egy normális lámpára.
Pont.undefined
-
becuszabi
aktív tag
válasz Fecogame #21561 üzenetére
Ennek kevésbé agyoncicomázott változatait a Tour de France időfutam szakaszain is lehetett látni. Merthogy ez arra való.
fidig: a pedálodat is nézd meg, ha annál ment tönkre a tengely, ott is érezhetsz kattanást.
A múltkor az integrált tengelyes hajtóművem csapágya betegedett le. Na az nem egyszerűen kattogott, hanem folyamatosan recsegett. Szétszedtem, a csapágyakat amennyire tudtam átmostam, telenyomtam sűrű zsírral és lőn csoda, elhallgatott. Régen volt olyan monoblokkom, amit szintén meg tudtam úgy szabadítani a porzáróktól, hogy ki tudjam takarítani és ott is volt javulás. Ezek sajnos nem egyszerű szerelési feladatok, úgyhogy ha nem találod meg a zaj forrását, akkor kénytelen leszel venni egy új csapágyat. Persze lehet, hogy ezután is fogsz kattogást érezni, de akkor legalább tudni fogod, hogy nem a csapágy a hibás és lesz belőle egy tartalékod"Aki szívből él, az élből szív"
-
Jancsi
aktív tag
A tárcsafék előnye az adagolahtóság és a sártűrés.
A fékerő szoros összefüggésben van azzal milyen messze van a fék a tengelytől(lásd 160-as és 203-as féktárcsa) , a felnit is fel lehet úgy fogni mint egy 559-es féktárcsát.
Az eddigi fékeim közzül a párhuzamos XT produkálta a legerősebb fékhatást, de nagyon könnyen blokkolt.
A triálban nem véletlenül használnak még mindig felnifékeketludsimon
Tudom milyen sötétben menni, a utóbbi időben mindehová bringával megyek. Városban egy EL-210-est használok, elég hulladék, de majd kap egy pár jobb LED-et.
Ha szabályozható a lámpa teljesítménye és a fókusza akkor nincs vele gond.
Építettem már pár lámpát teljesítmény LED-ekkel és általános probléma volt, hogy amint kiértünk az erdőböl le kellett hajtani mert elvakította a szebejövőket, de ha lehajtottuk akkor az útrol visszavert fény minket vakított el és nem is láttunk túl messzire.
Az talán a legnagyobb gond, ha beállítom, hogy lássak előre 10-15 métert akkor már elég magasra esik a lámpa hogy vakítson. Főleg az alacsonabb autók sofőrei számára zavaró, nem véletlenül van olyan alacsonyan az autók fényszórója. Tervbe van egy olyan projet, hogy a villa szárára rakjuk a lámpát, de nem lesz egyszerű feladat.
Juteszembe rá is csörgök már haverra, hogy teljesít a 24 óráson a lámpám, elég-e a 360-380lm. -
ludsimon
veterán
válasz Jancsi #21568 üzenetére
EL-210...
Van a családban, jó szar.
Arra jó, hogy meglássák, hogy jövünk, többre nem.Ha szabályozható a lámpa teljesítménye és a fókusza akkor nincs vele gond.
Pontosan. A fókusz miatt gondolkodtam el nagyon komolyan, hogy az LD20 helyett inkább a P14 lesz.
Igaz, hogy az LD20 6 fajta módon képes világítani/villogni, de a legnagyobb probléma a fix fókusszal van.
A P14-ben sajnos csak egy low, és egy high mód van, de viszont állítható gyönyörűen a fókusz.
Úgyhogy pont ez miatt lesz P14.Itt megnézheted, milyen is ez a P14. Tekerj 2:40-re, ott kezdi a lényeget mutatni.
Jut eszembe, honnan van 380 lumenes lámpád?
Mennyit bír ki, 10 percet?[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz spartan1 #21551 üzenetére
Ha még egyszer 8k körül kellene vennem lámpát Cateye helyett inkább egy ilyet vennék.
Tartó pedig itt.Nagyon barátságos áron van! ... és igen erős.
Összesen 9900Ft-ért postával együtt megéri!
Teszt róla ugyanitt.
Nagyon szépen szórja a fényt, mintha biciklire találták volna ki.KaraDani-val beszélgettünk este, hogy Ő nem annyira bízik az ilyen kínai rendelgetésekben.
40 pozitív visszajelzésem van, ebből minimum 20 HongKong-i rendelés, hanem több..
Eddig 1x fordult elő, hogy kellett 2 hetet várnom, most nyáron, az összes többi 7 nap alatt hétvégével együtt megérkezett.
Nekem nincs negatív tapasztalatom ezzel a kínai rendelgetéssel kapcsolatban.Arra baromira kell figyelni, hogy ne noname-t vegyünk kintről, mindenképp legyen valami márkája.
A noname mind hamisítvány, koppintás, és egy átverés. Egyszer én is belebotlottam ilyenbe, de aztán kerültem a noname márkákat, és azóta teljesen meg vagyok elégedve a cuccokkal.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Jancsi
aktív tag
válasz ludsimon #21570 üzenetére
A fix fókusz sem egy tragédia ha 10 és 20 fok között van.
Nem rossz a video alapján, de szobában elég csalókák a lámpák, a fal éa a bútorok nagyon sok fényt vernek vissza.
A lámpát én építettem, a burkolatot leszámítva, 3db Cree XR-E LED van benne, fejenként 1,25W-al meghajtva, 2db 10 és egy 18 fokos optikvával. 5 órát működik egy 6V-os 4,5Ah-s zselés akksiról, ami majd le lesz cserélve egy 4 cellás li-ion-ra, ami nem 800 gramm, csak 200, elenben négyszer ennyibe kerül. -
fpeter07
veterán
Nézegettem biciklis ruhákat. Kérdés, akinek van milyen volt a "hagyományos" ruha után? Én ha elmentem biciklizni tiszta víz volt minden egyes ruhám
-
spartan1
aktív tag
a mostani is jó városba [link],de kell egy erősebb is
-
becuszabi
aktív tag
válasz fpeter07 #21574 üzenetére
A kerékpáros ruházatban is izzadni fogsz ...de annyi különbség azért lesz, hogy egyrészt hamarabb megszáradsz, másrészt a nedves ruha nem fogja kidörzsölni a bőrödet. Szóval mindenképpen megéri.
...a testhez álló vagy lazább (hagyományosabb szabású) ruházat kérdése már egy külön téma"Aki szívből él, az élből szív"
-
spartan1
aktív tag
tegnap este 21.00-fele tekertem egy jóizű 50km-et a tiszai gáton.Hozzászoktam,hogy tök üres a gát ilyen korom sötétben,de most nagyon meglepődtem.Mindenfele villódzó fény volt a gáton,rengeteg emberke,főleg gyalogosok zseblámpáztak.Halgattam a zenét és halkan hallottam,hogy mikor elmentem melettük akkor kiabáltak nekem.Mint kiderült,teljesitménytúrázók voltak és a kiabálás ez volt/hajrá-hajrá,kitartás /..Úgy látszik,azt hitték,versenyző vagyok,nekem viszont jól esett mert a végén már olyan szinten röhögtem,hogy majd lefordultam a pacimról..Viszont jó volt látni a sok embert amint legyalogolják a 20-30-40km-t jókedvűen,vidáman Sajna kevés felénk az ilyen rendezvény pedig volna rá igény
-
Jancsi
aktív tag
Közérdekű közlemény!
2009. szeptember 19. Bükk Kerékpáros teljesítménytúra [link]Ha van kedvetek gyertek, nagyon jó szokott lenni, baráti a hangulat, szép a táj, fincsi a tea és a zsíroskenyér. Én tuti ott leszek a 110-es távon.
ludsimon
Köszi. Hívott haver fél 1-kor, hogy a körideje nem változott a nappalihoz képest és 5-en érdeklődtek a lámpa után.
spartan1
Gyere el a Bükk TT-re, igaz elég messze van, de a hangulat nagyon jó.
-
spartan1
aktív tag
válasz Jancsi #21580 üzenetére
köszi a meghivást de tényleg messze van és a munkám miatt nem hinném,hogy lenne rá időm.Sajna csak az esti tekeréshez szokott időm lenni,ezért is kellene egy erősebb lámpa a mostaninál:Viszont ha lessz még idén itt nálunk szeged környékén akkor nem hagyom ki..szerintetek ez nagyon puding
Cateye HL-EL300 ?[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz spartan1 #21581 üzenetére
Elég gyenge...
Lásd, ami nekem van, 1000 candlepower-es, és még az is gyenge.Ha neked erős lámpa kell, miért nem veszel olyat amit fentebb linkeltem?
Erős is, és majdnem ugyanennyibe kerül.Lásd, itt és itt, ez már elég erős, és szépen szórja a fényt.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
golyani
őstag
válasz ludsimon #21573 üzenetére
esetleg próbálj szerezni olyasmi üveget a 320-as elé mint ami nekem van. mert én meg vagyok elégedve a fényével, habár nem vártam csodákat. de a két falu között hazatudok jönni nyugodtan mert látok, kátyút macskát, még táblát is. mert kipróbáltam az üveg nélkül és úgy nekem is csak egy kis apró pontot világított de hát az elég nyomorék volt...
de ha meg olyan nagy fényerő kell miért nem vártok egy újabb hozé lámpa gyártási kört?
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Nekem pár évvel ezelőtt HL-500-asom volt. Elég jól világított, csak annyi volt vele a problémám, hogy hamar lemerült. Utána jött az EL320-as.
Előkeresem a HL-500-ast. Kicsi az esélye, hogy meglesz, már nem tudom hová tettem.
Még az is jobb ennél amíg nem lesz jobb.undefined
-
spartan1
aktív tag
válasz ludsimon #21582 üzenetére
nekem nem bizonyiték a szobai képek a zseblámpa fényéről.Szerintem a külvilágba egész mást mutatna.Nem akarom megvenni azt a cateye-t csak érdeklődtem.Sajna nem bizok a külföldi rendelésekben mégha másoknak be is jött.Lehet én vagyok maradi de olyan lámpát szeretnék ami kifejezetten keróra készült,bár vannak jó házi készitésűek is az tuti.erről viszont nem találok semmilyen érdemleges tesztet sem
[ Szerkesztve ]
-
spartan1
aktív tag
[link] ez viszont kifejezetten tetszik nekem.
-
spartan1
aktív tag
válasz golyani #21588 üzenetére
hl-el320-ról láttam pár teszt képet és szépen világit de a rögzitéséről és a házáról sajna nem sok jót irnak,ha lehet hinni bennük.De ez a SUPRALED tetszik nagyon
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Szerintem meg kicsit túlparázzátok ezt a lámpa dolgot
lorcsi Sokat és balesetmenteset
[ Szerkesztve ]
-
spartan1
aktív tag
ez szerintem nem igaz 295lux.
-
spartan1
aktív tag
válasz blazsey2 #21595 üzenetére
Én már összekavarodom.Némelyik sigmára azt irják 16-40 lux.Erre meg 295 lux.Amúgy megvagy vele elégedve??éjszakai bevetésre alkalmas??
[ Szerkesztve ]
-
spartan1
aktív tag
válasz blazsey2 #21599 üzenetére
láttam van itt egy erősebb is BLS-23 POWERLIGHT.Lehet a Xenon tipusoknál máshogy mérik a fényerőt??Ennél erősebbet nem találtam ebben a tipusban.
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest