Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5429 üzenetére
Gondolom, a szomorú tényekkel találkoztál útközben...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz adequate_cou #5429 üzenetére
30 körül lehet már szerezni PODos gépeket, az espressot készit, a kérdés, hogy melyiket akarod, egy jó kotyogót, vagy egy gyengus-közepes espressot. a PODossal valószinüleg lehet már tejet is gőzölni, tehát cappuccino készitésére is alkalmas lesz.
-
lagoon79
tag
válasz adequate_cou #5429 üzenetére
ha nyitott vagy az alternatív kávékészítésre (V-60, melitta, aeropress), akkor az is lehetőség. viszont kézi őrlő ott is kell, annyi, hogy ott az eszköz pl V-60 + papír, kb. 5000-ből megvan.
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5431 üzenetére
Az említett összegeket. Ebben az esetben a kérdésed csak ismétlés.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz adequate_cou #5429 üzenetére
eszpresszó nem jön ki olcsóbban. alternatív kávék igen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz adequate_cou #5437 üzenetére
a legújabb tapasztalatok szerint zassenhaus quito az a szint kéziben, ami aztán eszpresszóhoz is használható, a hario mini mill annyira nem. vagy graef cm70, iberital challenge, ascaso i-mini2 a legolcsóbb motoros daráló.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
zolnagy
őstag
válasz adequate_cou #5585 üzenetére
Én múltkor anyósékhoz vittem és Segafredo Mokkát vettem bele. Azzal is jó volt.
-
HÁZIGAZDA
válasz adequate_cou #5684 üzenetére
a pellini rosso a nyomába sem ér, azt tudom. szerintem egyébként ilyen áron kb. semmi nem ér a nyomába. persze hajtömegnek drága, de te bölcsen tetted, hogy első kávénak ezt próbálod ki a brikkába. később megnézheted a két drágább kávéjukat is, azok is érik az árukat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
válasz adequate_cou #5687 üzenetére
Szerintem nem, én is tejjel szoktam inni.
Ha veszel egy kávét szerintem érdemes kipróbálni eszpresszóként is.
Kávékorzón egy csomó nagyon jó kávés teszt van, azokat érdemes olvasgatni , rengeteg hasznos információt adnak és a tesztek végén mindig meg is jelölik,hogy milyen formában ajánlják, eszpresszó, latte, cappuccino.
Pl én több olyan kávét is ittam,ami számomra presszóként szinte ihatatlan volt, tejjel meg kapott egy olyan csokis ízt, ami nagyon finommá tette. El sem akartam hinni.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
tariattila
veterán
válasz adequate_cou #5684 üzenetére
hi!
ha szeged körül mobilis vagy akkor mórahalmon a trieszt kávézóban elég jó goriziana-t tolnak...
van többféle a/r arányú verzió... a 100%A 4500 pénz
én régóta ezen élek itt távol a nagyfalutól!de figyu! most leveleztem weinmaker 'korzós'adminnal, hogy hozok el tőle nagyobb mennyiséget ebből a rome espresso-ból...
szegeden meg napi szinten átgázolok...
más,,,off,,,
:-) nexus topikban is felfedeztelek... n4?[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz adequate_cou #5684 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a "brikkás kávékat" külön kell nézni az espressonak jó kávéktól. Többször voltam már úgy, hogy az espressonak eszméletlen finom kávé brikkában csak gyenge közepes volt (brikkához viszonyítva). Ill az espressonak ihatatlan brikkában remekelt.
Kávékat nem nagyon tudok ajánlani, mert csak ritkán brikkázok. Próbálgatni kell. -
vendingo
veterán
válasz adequate_cou #5762 üzenetére
Én lavazza téglát használtam, de abból se jó mindegyik.
Ne kérdezd melyiket nyomattam, nem emléxek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
paljoc
tag
válasz adequate_cou #5762 üzenetére
Szegeden probald ki a avxcafe-t. Sandalj blendeket porkoltetnek es szerintem ha megkered, ledaraljak neked eszpresszohoz!;-)
-
And06
aktív tag
válasz adequate_cou #5889 üzenetére
azt mondják, hogy lavazza _nem_ 100%A-k jók bele. én régen próbáltam bele sega brasilt, meg a peru is állitólag jó, de annak már jó ideje, lehet most már mást mondanék
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5889 üzenetére
Mennyit szánsz rá? Fogalmam sincs, a tecsóban mit lehet kapni, de egy Goppionnal biztosan jól jársz. És bár az ajánlott kávék között nincs, de az óccó kávék közül egy Tchibo Milano Style is iható vele.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz adequate_cou #5893 üzenetére
sajna ez ilyen trial&error játék. lavazza nem volt jó?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5898 üzenetére
Ja, hogy ennyire új vagy...?
Karaván... ha sokat szánsz rá, Omnia!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz adequate_cou #5935 üzenetére
Ragad a szelep?
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #6000 üzenetére
Az normális, hogy egy kevés barna lé kijön a robbanás előtt.
Szedd szét a szelepet, és vizsgáld meg, tiszták-e a záró felületek. Ha ott van lerakódás, kávéolaj, az tönkre teheti a záródást, így a szelep nem tudja visszatartani a kávét."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #6002 üzenetére
Akkor azzal nem hiszem, hogy gond lenne (max. ha megsértetted a felületeket).
Mennyire nagy lángon főzöl vele? Kb. 2 perc alatt ki kellene jönnie, bár közepes lángot írnak elő hozzá, de inkább nagy lángon érdemes. Ha túl lassan jön, akkor is kicsuroghat előtte a nagyja. Érdemes forróvízzel megtölteni, de csak a jelzés alá kb. 4/5 részig.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #6004 üzenetére
Nem kell hozzá túl finom őrlemény. Én egyszer klopfolóval összetört (!) Mokarabia-t főztem, és jó lett. Az espresso őrlés nagyjából a határ.
Az az igazi gond a Brikkával, hogy valójában kiszámíthatatlan az eredmény.
Nekem azok a tömörítések adták a legjobb eredményt, amikor a finoman púposan ráhalmozott őrleményt a felső résszel szorítottam le rácsavaráskor.
Próbálkozni kell. :-)[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #6004 üzenetére
Még egy tanács: a szűrőnek fullosan tele kell lennie. Jól púpozd meg, különben vízízű lesz az eredmény.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jerry311
nagyúr
válasz adequate_cou #6007 üzenetére
A szelep az egyik fele a másik meg a kávé. Mindkettő fojtás a rendszerben, ami miatt a víz csak később folyik le. Na most ha a kávé túl laza, akkor már kisebb nyomáson lefő az egész. Ha meg túl tömör, akkor olyan hőmérsékletig hevül az egész mire hajlandó kijönni a víz, hogy elég minden...
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz adequate_cou #6009 üzenetére
brikkánál az az ajánlás, hogy lazán szinültig töltöd majd elsimitod (nincs lenyomkodás), utána lehet rátekerni a tetejét. nálam igy vált be annó. savanyú akkor szokott lenni, ha nem jól van elkészitve, vagy a kávé ennyit tud. nyáron brikkáztam utoljára paljoc féle choco madness-el és az teljesen jó volt bele a fenti módszer szerint. espressohoz képest valamivel durvábbra őrölve.
-
adequate_cou
senior tag
válasz adequate_cou #6007 üzenetére
Használható lett a végeredmény megint a következőkkel: Sok kávé, 90% víz, előforralva, legnagyobb láng, durva őrlés.
Én hülye, a Latin negyedbe mentem kávét venni Szegeden. Na nem a minőség miatt, hanem mert ott le is őrlik és gondoltam durva őrlést kérek és megnézem azzal mit produkál a Brikka. A belvárosi helyen csak a legfinomabb porszerű őrlést lehetett használni az eladó hölgy elmondása szerint, a főnök megtiltotta, hogy eltekerjék a szemméret állítót mivel máskor eltört
Árkádban meg pont durva őrlésre volt állítva a gép, de az ottani eladó azt mondta, hogy már több mint fél éve el van romolva és nem tudja arrébb állítani(bár szerintem nem mondott igazat, csak a főnök itt is megtiltotta). Na szóval ott kértem 50g durva őrlést, aminek megint csak nem volt íz szempontjából értelme, hiszen tisztítás nélkül azon őrölnek minden aromásított chilis vaníliás szarízű mocskon át mindent, szóval mindent érzek csak a kávé ízét nem. Kérdeztem, azt mondta soha nem kérte még senki, hogy állítson a szemcseméreten, a főnök azt mondta ez mindenkinek jó lesz. Mondjuk az érdekes aki viszi törökösen inni meg presszógépbe a durva őrlést és azt hiszi, hogy ő most kemény mert drága kávét vett csicsás helyen és az milyen finom
De a lényeg, hogy durva őrléssel jobb a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
válasz adequate_cou #6017 üzenetére
Hát kotyiba mindenképpen durva kell, alapszabály.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-HajTömeg-
őstag
válasz adequate_cou #6020 üzenetére
Nem tudom melyik Árkádban voltál,de a pécsiben és a budapestiben is van
(#6021) radi8tor1
Ronin említette,hogy brikkához jó.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
adequate_cou
senior tag
válasz adequate_cou #6023 üzenetére
Sega Moka hozta ízre az eddigi legjobb eredményt brikkába, még azon kell dolgozni, hogy ne folyjon ki annyi dzsuva a robbanás előtt, de egyébként tökéletes, crema mennyisége is az eddigi legtöbb volt.
-
zolnagy
őstag
válasz adequate_cou #6032 üzenetére
Az nálam is bejövős volt brikkában.
-
HÁZIGAZDA
válasz adequate_cou #6197 üzenetére
no, hát ilyesmikről beszéltünk, amikor azt mondtuk, hogy ha az íz a fontos, akkor azt nem lehet téglából, maximum bontás utáni első főzetnél.
az őrölt kávé kb. 15 percig, a pörkölt kávé kb. 2-4 hétig, a zöld kávé kb. fél évig őrzi meg az aromáit (= friss), ha jól tévedek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest