Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
verti1
tag
Azért írtam, mielőtt 15 euro-t adsz egy 230 forintos gyűrűért. A legjobb a szilikon lenne, de a viton is jó lesz oda. A fekete ami benne volt az epdm, az is látod meddig szolgált. Pont ilyen megoldás van a Gaggia gőzcsapjánál. Az is egy sima o-gyűrű ami ilyen formát vesz a hő hatására az évek alatt.
-
verti1
tag
-
verti1
tag
Szerintem 99%, hogy ez ugyan az a gyűrű:
Ezek az olaszok ugyan abból építenek 50 éve. Most itt nem pont ugyan az a méret amit linkeltél, de attól függ, hogy ki méri. Ez Atel, de Nouva Ricambinál is van ilyen Faema-ba való. 228 Ft-ért megér egy próbát. Szerintem a többi tömítésed is elérhető itthon fillérekért vagy pótolhatómással. -
CB
senior tag
"Eső után köpönyeg", hiszen már eldöntötted mi lesz vele......
Az én véleményem az, hogy a kazán belsejét most a jelenlegi bevonat "rondítja el". Azért tettem idézőjelbe, mert -ahogy mostanában mondani szokták- szerintem nem gáz.
Szóval, ha bevonatoltatod, valamennyi használati idő után ugyanilyen lesz, vagy ennél gázabb.
..........úgyhogy szerintem is hagyd így, és használd! -
soldier2
őstag
Kicsit megkésve, de +1 arra, hogy nem bántanám. Egy finom vízkőréteg úgy is lesz rajta előbb utóbb, és megfelelő vízzel használva savazni gyakorlatilag sosem kell. Saját példámból kiindulva, 1 hónapja lestem be a Cremina kazánjába, és gyakorlatilag nincs vízkő benne. Fejreállításnál sem ürülnek vízkődarabok. 3 v 4 éve van nálam, azóta savat 1x látott az elején. Azóta Norda, DM-es desztvízből kutyult víz, és ha épp nincs más akkor ritkán csapvíz megy bele.
-
közben jobban belegondolva a háztartási vízkörök is tele lehetnek, vannak sárgaréz idomokkal, közgyűrűk, szűkítők, karmantyúk, kutyafüle. a miénk biztos, például az ivóvízszűrőhöz én magam használtam sárgaréz könyököt, közgyűrűt. sőt, a vízóraaknában is a kpe leágazásoknál használtam sárgaréz idomokat...
...szóval...
...egy nyitott bojlernél a sárgaréz 3%-os(?) ólomtartalma miatt aggódni felesleges lesz.
-
Ketchup2020
lelkes újonc
Szép estét.
Csak egy gondolat...
Nem lehet hogy ezt a szűrőt ugy találták ki mint a kerek fém cukorkás doboz tetejét.
Ha a közepét nyomod kipattan, ha az oldalát akkor meg zár.
Legalábbis a körmök nagyon úgy néznek ki.
Az végűlis nem lenne rossz megoldás🤔
Szerszám nélkül lekapható. 😉(Ha igy találták ki akkor ne feszegesd)
Nagyon tetszik gép👍
-
verti1
tag
Pontosan nem ismerem a gépet én is csak a képeket tudom nézni. Ha lehet akkor a dugattyúval ki kell nyomni, de szerintem előbb vége a löketnek. Ha így van akkor a régivel tennék egy próbát és addig könnyíteném a karmokat amíg könnyen lepattintható egy kanállal vagy csavarhúzóval. Nem biztos, hogy összejön a dolog, de a könnyű tisztíthatóság reménye miatt egy próbát tennék vele.
-
verti1
tag
Teljesen jó az a felsőszűrő. Egyetlen célja van, hogy a beáramló víz amikor felemeled a dugattyút ne túrja szét a pogit, illetve ne ússzon fel a zacc. Totál egyenletes nyomásod, lineáris áramlásod lesz a húzás alatt. Én még örülnék is neki ha ilyen könnyen leszedhető és gyakran tisztítható lenne.
-
soldier2
őstag
Mivel a dugattyú egyenletesen nyomja a vizet a felsőyszűrő/vízterítő nincs túlgondolva, mégis tökéletes a vízterítés. A Cremináé is nagyon hasonlít (csak nem forog körbe, annál feszesebb), a dugattyúval a legegyszerűbb kitolni (persze utána a dugattyút tömítéssel visszajátszani a fejbe az hardcore türelemjáték -Kalmárnál van célszerszám műanyagból erre (49mm-re biztosan), az rengeteg idegbajtól megmenthet).
-
CB
senior tag
Ha használni szertnéd, lehet, hogy igazad van egyébként, hogy kár a bevonatért. Megcsináltatod, és ilyen lesz rövid időn belül. Használod, vagy vízköves lesz, vagy savazod, és oda a bevonat.
Szerintem tisztítsd ki belül, rakd össze, és használd egy darabig. Próbálgasd, élvezd.
Ha kicsit alábbhagy a kedv, akkor csináltasd meg. Aztán vagy megtartod, vagy jobb pénzért eladod. -
soldier2
őstag
Ha mindig áll némi víz az alján arra figyelj, hogy néha teljesen ürítsd ki (legalább hetente vagy gyakrabban). Mivel a Creminát ehez fejre kell állítani szép lassan leszoktam erről, és szép lassan minden kávéban megjelent egy egyeníz. A Norda jobban bírta (vagy csak nem tűnt fel), de a designer vízkeverékem elég hamar kellemetlen ízű lett.
-
verti1
tag
Nem olyan redva ez... Azok a megfolyásom a gyári paszta nyomai szerintem. Nem gondolta nagyon túl az olasz. Az öntészeti sárgarezekben mindig az ólom a “veszély” faktor. Pár éve kezdték elhagyni pl. a Silviáknál is. Olyan tömítő anyagot kell választani amit később könnyen bontható és nem kell vésni.
-
norkov84
tag
Én autó rugóról tudok referenciát, ismerős egyedi rugót a Vörös autórugóval készíttetett. Nem tudom vállal-e ilyen kis méretűt is... kérdést megér.
-
mgy
senior tag
Nem ismerem őket még, csak láttam a cégért.
http://fedor-rugo.hu/elerhetoseg.html -
még két képet muszáj mutatnom. a szűrőtartó kar annyira új, hogy a sajátom sosem nézett ki így kb. (a vst 15 g kapásból és gond nélkül belemegy!!)
a másik a darálója (gyári szett). a baratza forté nem egy nagy daráló, hanem viszont kicsi. de a moli gaggia mellett úgy néz ki, mint a mazzer robur a mazzer mini mellett.
egyébként síktárcsás, több nem látszik elsőre.
-
Mylord3
csendes újonc
Ezt én pontosan tudtam eddig is - mondhatnám, hogy ez volt valójában a másik nyomos érvem, amiért átjöttem ide utánad, de ezt mindketten tudjuk, nem biztos, hogy megfelel a valóságnak
- egyelőre nem is nagyon akarok aktívan részt venni az itteni társalgásban, aminek valójában talán az inkább az oka, hogy részemről a KV-zás "beállt egy olyan szintre", amint túl már nem biztos, hogy érdekel a téma abban a mélységben, amiért eddig sem éreztem szükségét beiratkozni ebbe a topikba. Nekem most hétfőig tökéletesen megfelelt odaát is..., de azért persze üdv neked.
-
soldier2
őstag
Reméljük nem vár rád hasonló. Nálam is csak azért jött elő, mert USA-ban az előfőzött rizs puhább (a gyártó azzal javasolja a kések bejáratását, de az itthoni túl kemény, a vízszintes és függőleges tengelyeket összekötő fogaskrekek meg elmozdultak az erő hatására, a csavarkák meg nem bírták a túlzott szorítást). Vettem újakat, azokkal már évek óta nincs baj - igaz nem is bontottam ki a fogaskerék házat, hogy mi újság :).
-
soldier2
őstag
Ugyanezzel a nyomorult hernyócsavarral rögzülnek a HG-1 fogaskerekei is. Ha ki kell venned, csak óvatosan az erőlködéssel ha nagyon belekötne a menettömítő, én túl "megtéptem" és szétnyílt a csavar feje. Öröm volt kiimádkozni
Remélem ideér a Mini gaggiád. Igazi matuzsálem az a gép. -
-
-
verti1
tag
Pont annyi marad amennyi kell a többit letolja úgyis. Ha azt mondod, hogy nagyon be kell tekerni a csavart, nincs szintben akkor legközelebb lehet venni bele egy hosszabbat, hogy nagyobb felületen tartson.
Azért eléggé nagy betegség ez a megoldás műszakilag, főleg az ár tekintetében. -
na, kész is. szkeptikus vagyok, meg kinyomott mindent hátrafelé a hernyócsavarról, ami minimális rajta maradhatott, azt meg a menetre kenhette, mert elég mélyen kell behajtani
viszont öröm az ürömben, hogy a múltkori több órás szereléshez képest most elég volt 3 csavart kivenni (ami a burkolatot rögzíti), majd 5 perc alatt visszajátszottam a fogaskereket. ráadásul a drótos trükk is okosodott, két dróttal még egyszerűbb, de erre percek alatt jöttem csak rá, legközelebb szerintem már stopperelni fogom, és talán meglesz a 3 percen belüli eredmény!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPhone topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest