Hirdetés
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
A "háromjáratú" és az "opv" mit jelent?
Szóval akkor végülis ha a fej-bojler ugyanaz, akkor ugyanolyan nyomáson és hőfokon lövi ki a vizet a karba mint a Baby vagy a Classic?
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
A debreceni Baby-t most beszélem le, jónak tűnik és úgy néz ki hogy hozzáértő árulja (most írta hogy milyen tömítéseket cserélt, mit takarított le), szerintem maradok annál. Mondjuk az eladó nem tudja a korát, 5-6 évre saccolja de nem hiszem hogy sokat számítana rendszeres karbantartás mellett.
Daráló biztos lesz, de majd következő hónapban akarok majd egy belépő, 10-15k körüli tekerőst (vagy használt iparit 20-30k körül, majd kiderül).
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Ábi
tag
A fej öblítésénél először felfelé kúszik a hőfok, ahogy a fejet felfűti a hőcserélőből érkező melegebb víz, amikor átfordul és elkezd csökkenni ez az érték, akkor figyelem és a kívánt hőfokhoz az aktuális hőfok -4-5 foknál állítom le, ez után max 30s alatt eléri a kívánt hőfokot,ahonnan szépen lassan emelkedik nyugalmi állapotban. Az így indított csapolásnál (dupla kávé) emelkedik1-max2 fokot. Egy reggeli 20%-os robis blendnél, amit 90 fokon találtam jónak, ez 2-2,5 dl víz elpancsolását jelenti. Hőigényesebbnél kevesebb pancsolás, kisebb ingadozás.
Egyszer csináltam dupla hűtőcsapolást,mert nem mentem elég alacsony hőfokra, akkor nekem sem volt több 0,2 foknál a csapolás során a különbség.
Bőven van mit tanulni, gyakorolni az E61 kapcsán, de tetszik. -
Ábi
tag
"(kivéve a legelejét, akkor picit megint felugrik, mondjuk másfél fokot, de pár másodpercen belül vissza is áll)"
Itt már a fejre helyezted a kart, elindult a csapolás, amikor 1,5 fokot ugrik?A csapolás elején nekem is kb ennyit ugrik meg és utána hasonlóan stabil marad.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Az a baj, hogy a lemez, ami elválasztja a tartály, le lett festve, így megszűnt hőtükör lenni. Ahol ez a lemez fényes rozsdamentes acélból van, ott mem nagyon melegszik a víz.
Baumaxba kéne venned egy darabka valami hőtükrös szigetelőanyagot, szerintem az megoldaná.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
Bocsi, átsiklottam ezen üzeneted felett. Ronin megkavart a szebbnél szebb képekkel!
Azt már én is észrevettem, hogy nagy gépből sokkal forróbb a kávé, mint itthon!
Mondjuk én tudatosan nem melegítem annyira fel a csészéket, mert nem szeretem, ha leégeti a nyelvem. Picit meglangyítom, belecsapolom a kávét, kar le, zacc kiüt, fejöblítés, kartörlés és vissza a fejre ( kivéve, ha nem iszunk többet, mert akkor a mosogatóba megy, nagymosásra ). Ez alatt a max. 15-20 mp-s művelet alatt pont ihatóra hűl az ital.
Viszont, ha nagy gépből ittam, mindig "kavargatni" kellett vagy 1-2 percig, mire ihatóra hűlt, vagy az első korty szétégette a nyelvem és onnantól kezdve nem éreztem semmit az ízekből. -
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
Figyu már! Most alapból minden Silvanonak ilyen a vízterítése és mindenki küszködik' vele, vagy csak a tieddel volt, van gond valamiért?
Baffi az a bolt az! Vagy valamelyik külföldi rendelős oldalon láttam olcsóbban, ingyen postával. Nem emlékszem, hogy melyik volt. Amazon, ebay, vagy van még egy ex valami, de nem jut eszembe a neve, meg nem vagyok otthon, hogy megnézzem.
-
Peti...(16v)
tag
Mennyiben más a Jolly kése? Mitől lesz jobb így a daráló?
más:
Ezt láttátok? Ha nem ők árulnák, és nem lenne ilyen lepattant a külseje, már indulnék is érte. Bár ennyiért lehet hogy így is megérné
Dalla Corte Mini is van náluk, már az árát is lejjebb vitték.[ Szerkesztve ]
-
-
ronin s8
senior tag
Szívesen gratulálnék, de marhára érdemes volt két évet várnod a BFC-re, amiről ki sem derül, mifijaborja, de már megvan az új agyonhájpolt miafenéd. Uff, ez kikivánkozott belőlem..., bocs!
Remélem, azért nem lesz nagy csalódás..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
Most aztán tényleg össze tudod hasonlítani az azonos kávéból, különböző technológiával készült ital különbségeit. Nem sok fórumosnak van ilyen lehetősége! Használd ki és számolj be róla, melyik hozza ki a legtöbbet.
Már csak egy Gene hiányzik a kávéimádó teljes skálához. -
ronin s8
senior tag
Nem volt ebben semmi gúnyolódás, csak nekem kicsit gyors volt ez a váltás, de lehet, hogy átsiklottam valami felett, mert mostanában innen felszínesebben nézem a fórumot. Gúnyolódni Te szoktál pont ezeken a krómtemetőkön és a súlyon, úgyhogy ezt sem értem...
Mindegy, hajrá! Sok jó kávét vele!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
na grat, akkor látom nem bírtál a véreddel és megvetted
gecc, a BFC elkészült 2 év alatt és most mennie kell, nem semmi firma vagy Te
DC-ről meg majd regélj milyen, ki fogja PID-elni ? Megfűzted SiD-et? Egyébként úgy rémlik Tóth Sanyinak volt/van egy ilyen DC Mini-je talán....
ronin : Én nem kapok guraütést, annyiért presszózol amennyiért akarsz, de ez végre nem Sega
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Könyvajánló
- F-Secure termékek
- Honda topik
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest