Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JózsefK
csendes tag
Az árral egyet értek, biztos nem ér ennyit. A kávé az az ízlések és pofonok kategória. Nekem spec bejön a sötét, mivel én alapból ezt a vonalat kedvelem. Én nem szeretem a “gyümölcslevet” (no offence), ezért számomra mássá teszi, hogy nem tolakodó a gyümölcsös íze, hanem a “rendes” kávé után van egy finom gyümölcsös lecsengése.
-
Kulbi
aktív tag
Szia,
Nagyon furán viselkedik egy hete, először a gőz volt nagyon vizes. Ma reggelre pedig felfűtéskor ugrál a manométer, a pumpa bekapcsol és meg sem áll, kiakad a manométer mutató.
Videók:
Te hova viszed a gépet?
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
brumi1024
veterán
-
HÁZIGAZDA
kell a gőz, de ugye ez is olyan, hogy az egyszerűbb gépeknél a zárt bojlert fűtik agyon és van gőz (gőzöcske), drágább gépeknél aztán van neki külön kazán... na, akkor viszont a kávékészítéshez használt zárt kazán megint inkább probléma, mint megoldás.
volt mindenféle gépem, de per pillanat a dugattyú tökéletes vízterítése és a nyitott kazán tökéletes hőstabilitása mellett nem hoznak már lázba ezek a milliós vasak. nézegetni jó őket mondjuk
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
Lehet van olyan topiclakó akinek megér némi plusz pénzt a logó hiánya
Te sebességével mennyire vagy megelégedve? Nemrég vettem én is, filterre igazából teljesen jó, de picit majdnem lassúnak érzem, legalábbis a BEURER KS 36-hez képest egyértelműen lassabb.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
PeterAgos
csendes tag
Az a tapasztalatom, hogy mindennek brutálisan megy fel az ára. Én tán még 160-ért vettem a NZ-t, csak akkor 295 ft volt egy euro, 300 alatt volt a 95-ös benzin literje. Volt 260-ért újszerű KTM pedelec, meg 16M-ért győri lakás. Nehéz elfogadni, hogy ez már nem az a bolygó, amelyen korábban éltünk.
-
vicces1
aktív tag
Egy rossz vicc ilyen áron, de ezek szerint megveszik.
A kávét cirka 10%-al vesszük drágábban, mint 1-2éve.
Ahogy írták is pl. egy Kinu, 1ZPresso, de egy Mazzer is max a Ft gyengüléssel drágább.
Bár a kéziket pint ugyanannyiért még meg lehet venni, mint 2éve.
Angol beszerzést elfelejtem sokáig.
(bár amiket pl. a laptop piacon hallok nem akarom elhinni)Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
WarLock07222
tag
Szinte igen Még hangban is stimmel a hasonlat, legalábbis a klikkek közti állítást tekintve.
@iatti: A sztori szinte egyezik, csak az előző gazdája vett egy feketét és fehéret is, viszont a feketét bontatlanul hagyta, aztán felkerült a német ebayre, ahonnan pedig hozzám. 2020 decemberi amúgy, de még a külső csomagolást is én nyitottam ki először.
Kibontás és fóliahúzogatás után gyorsan húztam is 2 shotot (mindkettő túl gyorsra, viszont határozottan ihatóra sikeredett, de hát vakon lőttem egyet a skálán valahol 10 és 20 közé) a Robottal kombózva. Cseszett édesek lettek a Bagira Peru-ból még a Kinu-hoz képest is. Ezt még szokni kell mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kávé Kálmán
tag
A Myanmar egy polarizáló kávé :-). A ferment íz nem mindenkinek bejövős. Az a klassz, hogy ez a téma, ha nem defekt kávét mérsz totálisan szubjektív. A többség közepes pörköléssel viszi a mostani Yirgánkat. Persze hozzátartozik ehhez az is, hogy a kisebbség favorizálja a filteres és egyéb alter kávékészítést.
-
bencefica13
csendes tag
-
bencefica13
csendes tag
Az nem is baj, itthoni használatra tökéletes, napi 4 kávé az átlag, ritkán több, ha jönnek vendégek, de hát azzal gondolom nem lesz problémája a gépnek.
Illetve, azért az asszonyt is meg kellett győzni, hogy ez így bepasszol a konyhába és mindenkinek sokkal jobb lesz így az élete, ehhez nagyon jól jött, hogy kisebb és szerintem szebb, mint egy F64 evo nekem is pont a fekete-rose gold változat lesz amúgy. -
MODERÁTOR
Gyors szösszenet, 1 shotra volt ma időm.
Random odatekertem a tárcsát az espresso állás közepére és sikeresen megfulladt a renekában a goosebumps kenya 5-6 másodpercig néztem majd nagy nehezen megjelent 1 csepp kávé. Szóval bizton állíthatom, hogy lefedi az espresso tartományt. Pár klikk a durvább állásba így már kicsit túlmentem, de lassan meglesz az ideális beállítás. Még az időzítővel kell játszanom kicsit.
Az F64 Evohoz képest
Pro:
- nagyon kis kompakt méret
- a bekapcsoló gombja kevésbé indusztriális
- halkabb (az F64 aktív hűtése azért fújta rendesen a levegőt)
- könnyű állítani (az F64 menüje azért kicsit pilótavizsgás) de nem kell sokat csesztetni
- baromi jó design, szép színek
- az állítótárcsával tényelg pofonegyszerű az állítgatás, a mikroklikkeket figyelve egész jól belőhető
- pango elvileg par tized gramm, legutobb 5,3-at mertem F64-en
- végre figyeltek arra, hogy egy piros csíkkal bejelöljék a tárcsán, hogy merre van az arra, a klasszik fémtárcsán én jelölgettem be filccel.
Kontra:
- lassabb, sokkal
- páratartalom, hőmérséklet és adakijelzés nincs, de igazából nem is kell
- sokkal könnyebb maga a gép, remélem nem azért mert tele van műanyaggal
- a garat részen azért érezni némi kotyogást, remélem ez nem lesz nagyobb ill nem befolyásolja az őrlést
- a babtartály nem rögzíthető (vagy én vagyok béna és nem találtam rá megoldást)Összességében jobb őrlő otthonra, de majd az idő eldönti. F64 evo inkább kisebb kávézóba való.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest