Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
válasz 72lakiluk #81893 üzenetére
Na megkóstoltuk, hát igazad van, nem valami jó. A zacskó kinyitása után nem vágott mellbe a finom kávéillat, ahogy egy frissen pörkölt kávétól illene. Az őrlemény illata sem győzött meg. A víz viszont elég hamar átjött rajta, kissé savanykás lett az íze. A pogi tetején viszont megmarad a víztócsa. Ez mire utal, tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
paljoc
tag
válasz 72lakiluk #81908 üzenetére
Vagy még csak az sem, Palermoban egy fix helyen kofiztam 4 napig egy kis boltban, volt benne lottózó meg jatekgepek is, az a tipikus talponálló. Tök jó volt a kávé végig, de mindig mas volt a pultban. Uccso reggel simán bekanalazta a szűrőbe az daráló tálcájáról a melléhullt cuccot a majom, jo sz@r is lett az ital!🙈🐵 /lehet nem ismerte fel hogy ez a paljoc 😬😂/
-
Noroo
tag
válasz 72lakiluk #81964 üzenetére
a kartartó villa alatt/melletti az biza egy körbeledes nyomógomb. ha jól tévedek...
és szép. :-)
nekem nincs rajta cukrásztölcsér, de mivel némi őrlemény mindig feltapad a tölcsérre, úgyis ecsetelnem kell, így nem hiányzik... ha meg oda nem tapadna, akkor meg a garat ecsetelése miatt tűnik fölöslegesnek.
[ Szerkesztve ]
-
Noroo
tag
válasz 72lakiluk #81966 üzenetére
most jövök rá, valóban könnyű félreérteni, ha nem azt Írom, amit gondolok.
Igen, a Major karbaőrlősre lett átalakítva, kb pont olyan tölcsére van mint a képen látható Konynak, csak fedele nincs... de ... és innen már a többi korábban leírt dolog stimmel.remélem most nélkülöztem kicsit az érthetetlenségemet.
-
meander
tag
válasz 72lakiluk #81964 üzenetére
A kony alapból nagyon halk, mert sokkal lassabban forog. A tölcsér fedele azért volt fontos számomra, mert így kerek a történet. Kulturáltan le van zárva, stb. Ha lehet próbálom mellőzni a gányolást. Az másik kérdés, hogy adagonkénti őrlésnél nem teszem mindig vissza. A nyomógombos tuning nem olyan bonyolult, viszont szerintem sokkal szebb és kellemesebb, mint a nagy kapcsolóval on/off kapcsolni.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz 72lakiluk #82039 üzenetére
Azon a véleményen vagyok, hogy az újonc olvasson sokat, lehetőleg megbízható forrásból. Aztán kérdezzen is, ha valamiben nem biztos. De legfőképpen az újonc ne ossza az észt, mert az óvatlan, jóhiszemű szintén újonc még elhiszi, és félrevezetődik.
Aztán próbálja kiszűrni a marhaságokat, mert azt nemújonc is tud írni bőséggel.
Vannak itt rendesen tévhitek, legendák így is éppen elég, gondolok itt az 50 ml/perc ideális vízhozamra, vagy a visító Super Jolly-ra, esetleg az 5 dollárcentes tesztre, a Silvia hőpajzsra, és még tele tudnám ilyenekkel írni ezt az oldalt.https://caffe35.webnode.hu/
-
Nyufiful
csendes tag
válasz 72lakiluk #82123 üzenetére
Nekem sincs megfelelő tapasztalatom, épp ezért a kérdés! Példának okáért ahogy a fórumot olvasgattam, Mazzer darálók különböző típusai, amik a leginkább a non plus ultra kategóriát képviselik. Ellenben mégis egy Mazzer Super Jolly-t már kapni 80.000 - 100.000 Ft környékén akkor ez a Faema mégis mitől kerül közel 10-szer annyiba?
[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
válasz 72lakiluk #81372 üzenetére
Brikka kotyogós 12k, Graef daráló 35k, a kávé meg olyan havi 10k. Még jó hogy nem szórakoztam géppel, mert otthoni fogyasztásra mennyiség miatt felesleges. Nektek mennyi van eddig a kávémániátokban?
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Rush77
aktív tag
válasz 72lakiluk #82174 üzenetére
Most hogy így említetted, én is kb össze számoltam és nekem is 300 környékén van. Mondjuk megy a harc itthon amikor felvázolom a terveimet mert azok mindig vannak.
A feszkót azzal tudom enyhíteni, hogy az olyanokra mint szülinap meg hasonlók általában nem ajándékot kérek hanem azt, hogy a kávés cuccokkal foglalkozzak. -
contaxg
veterán
válasz 72lakiluk #82355 üzenetére
Hmm a kőbányai kistermelői piacon vettem egyszer vmi tök ismeretlen Lavazzát, elég olcsón. Akkor majd elnézek a Sárkánycenter és hasonló helyekre. Köszönöm az ötletet!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vicces1
aktív tag
válasz 72lakiluk #82564 üzenetére
Persze, Ő egy menő barista, és ez egy promo video. Olyan eszköz arzenál van ott amiről itt álmodni se merünk.
Nekem erre nincs időm, se kedvem, hogy külön edénybe melegítgessem a tejet, várjam, hogy 70fok legyen, hőmérőzzem, aztán FP, aztán inox kancsó, aztán mosagassak egy csomót. Ez nem életszerű, pár percet szánok erre, de nekem így is sikerül elég jó krémes habot gyártani.
Aztán pár naponta gőzölök a Gaggian is.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Noroo
tag
válasz 72lakiluk #82911 üzenetére
ha már...
ki milyen papírt használ? Egy halom helyen 64-es papírt árulnak, én találtam 60-ast, nekem az is bevált, csak érdekelne ki milyet miért.
btw: tényleg tiszta marad a vízterítő és a felsőszűrő is.
és ha már... talán Zsolt írta, hogy krómoztatta (nikkeleztette?) a vízterítőt... nekem szimplán réz, és nem tudom mi értelme van a krómoztatásnak, ha van.
Félreértések, indulatos válaszok elkerülése végett: nem vihart akarok kavarni, hanem érdekel, mert kíváncsi vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz 72lakiluk #82949 üzenetére
"legyen darálós", és a link is automata gépes oldalra mutat, szóval igen, azt keres.
Syler123- ha itt nem kapnál választ (elég kevesen automatázunk)akkor a kávékorzón próbálkozz, ott van automatás topik.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
syler123
veterán
válasz 72lakiluk #82949 üzenetére
Sok időt igényel? Nem tudom, lehet nem lenne hozzá türelme. Nagyon nem vagyok otthon a kávéfőzők világában, nem is kávézok, de a szüleim rendesen fogyasztják és lefőzik a kb 12 személyes szarvasival a kávét és arra a napra kb megvannak. Vagy délután újrafőznek, nem tudom, de az tuti hogy melegítenek is. Szeretnék nekik valami modernebbet, tehát reggel ne kellejen a kávéfőzőt tömni stb, hanem kb 2-3 naponta. Azt hittem ez megoldható a linkelt készülékekkel.
soldier2: köszi, megnézem azt az oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
-
freaghill
őstag
válasz 72lakiluk #82979 üzenetére
Magyarul akkor ezzel kéne kezdeni, ha 0-ról akarom összeállítani a setupot?
Palmtamp-ot úgy beállítani, hogy a tömörített pogácsára ha teszek egy 100 Forintost és felrakom a gépre akkor épp hogy látszódjon a körvonala.
Ha ez megvan, akkor meglenne a Palmtamp beállítása.
Innen már csak a kávé mennyiségével és az örlővel kell játszani, hogy 25-32mp alatt folyjon le 1:2 arányban a kávé?
-
Nyufiful
csendes tag
-
grizlisandor
veterán
válasz 72lakiluk #83390 üzenetére
& (#83398) sz.zs.:
Először is köszi, a kart akkor külön tárolom majd.
Az a 100as dolog, a felső szűrő és kávépogácsa közötti távolság miatt írtam, csak már belezavarodtam.
Őrlemény tényleg jobb lett egy spricc víztől.
Végre sikerült értékelhető mérget főzni.Szerintem nem vártam meg az elsőnél, hogy bemelegedjen a gép rendesen.
17g bab, 10 őrlőállás, 30 sec, 4g kávé
Vártam még pár percet, és utána ezek jöttek le.
17g bab, 12 őrlőállás, 20 sec, 53g kávé
17g bab, 11 őrlőállás, 24 sec, 44g kávé
17g bab, 10 őrlőállás, 30 sec, 55g kávé
17g bab, 09 őrlőállás, 30 sec, 57g kávéUtolsó két kávé már gazdára talált, ez a mordori kávé jobb ízű, mint egy omnia, de ez a holland kakaópor íz nem gyere be.
Hogyan tovább?
Reggel adok a gépnek 20 percet, hogy összeszedje magát, utána próbálkozok csak.
Hibát egyenlőre a mérlegben látom, mivel csak gramm pontos. -
Szabász
csendes tag
válasz 72lakiluk #83680 üzenetére
Maradok én is a klasszik vonalon, most a Mokasol kávéit kóstolgatom.
[link]
Ha valaki kedvet kapna, nekem 18g kávé, 89-90C , 30g csapolás vált be.Ami ideálig legjobban ízlett a kávékalmár Brasil Monte Cristo-ja.
[link]A világos pörkölésből legjobban iható számomra Ethiopian Yirgacheffe, kóstoltam Kávékalmár, Pacificaffe mind a kettő rendben volt.
72lakiluk: ha jársz erre ugorj be egy kávéra, rég találkoztunk.
-
Gery0505
aktív tag
válasz 72lakiluk #83811 üzenetére
Hát igen, ez a baj, hogy én sem értem mi történt. A kávékat fagyasztjuk, jó nem kis mézesüvegekben porciózva, hanem a saját tasakjában, de maximum annyit éreztünk rajta, ahogy a vége felé közeledett a zacsi, hogy egy picit talán vesztett az aromájából, de ez sem volt nagyon jellemző. Elég jól megőrzi így is a minőségét. Bár most még nem isszuk minden nap, és így nem fogy el hamar, de eddig mindig jó volt a kávé. Az a helyzet, hogy ez nem csak nálam van, hanem tesóm is tapasztalta ezt, hogy az őrlőt neki is néhány fokozattal finomabbra kellett állítani. Nem gondolnám, hogy a kávéval van a baj.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
zolnagy
őstag
válasz 72lakiluk #83844 üzenetére
Először nem értettem, mi ez a tizedes szám, de gondolom 0-nak vetted az összeérés állását és ahhot képest a nagy számozást vetted alapul. Két szám között pont 10 ricni van, tehát a 0,9-1,3 az 9-13 ricnit jelent? Nekem is kb ez a tartomány. Minid van amúgy?
@Zöldbab, az pont, hogy jobb nálad, mert messzebb van a 0 ponttól az örlési tartomány, tehát jó nagy tartalékod van a késben. Persze ez viszonyítás kérdése. Egy majort nem lehet egy minivel összehasonlítani.
@Parci, de. Mindazonáltal ha már az összeérés határán van az nem jó. Ott vagy a kés van elkopva, vagy a tengely ferde sztem. Az már volt téma korábban, hogy SJ-k és majorok között máshol van ez a pont. Viszont két egyforma örlőnél egyforma kések esetén ha van nagyobb különbség, az már utalhat a fenti két dolog valamelyikére. Valójában kíváncsi vagyok, hogy saját örlőmön ez a 9-13 ricni tartomány egálban van-e ugyanilyen típusú örlőkkel. Nem akarok elméleteket gyártani, csupán kíváncsiság.
-
grizlisandor
veterán
válasz 72lakiluk #84056 üzenetére
Köszi a támpontokat.
(#84057) Gery0505:
Egy kávé után pozitív volt, jövőhéten behozom meló helyre és kiderül mire lesz jó.
Igen, ugyanazzal a kávéval teljesen más íz jött le így. A kávékorzó teszt(katt) lestem hozzá hőmérsékletet(mivel ilyen kávém van). Hétvégén lövök pár fotót. PID talán Sestos, rézbojler nincs. Nem éreztem, hogy az új alubojlert 3 liter Vera után kidobjuk, meg van egy ára a rézbojlernek. Szerintem azt már nem költeném a GC-re, hanem inkább egy utódba fektetném. -
jana86
csendes tag
válasz 72lakiluk #84072 üzenetére
Jellemző, nálam is finomabbra kell. Próbáld meg nyugodtan a még finomabbat, tapasztald meg, milyen változást hoz!
Régebben én is mindig idegenkedtem attól, hogy a "joker" állástól nagyon eltérjek. Aztán rájöttem, hogy semmi értelme - mármint idegenkedni. Érdemes kísérletezni akár extrémnek tűnő finomságokkal, lefolyási időkkel is, mert meglepő eredményt hozhatnak. Ma már a fórumtársaktól kért bátorítás nélkül is megteszem ezt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple asztali gépek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok