Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HÁZIGAZDA
igen, a pincészet nagyon fontos. az egyik 200 hektáron gazdálkodik, mindent összevásárol, nagyüzemben termel és használ segédeszközöket (mustsűrítményezés stb.) és a tesco polcain találkozol a borával, valamint jó sokat költ marketingre...
...egy másik meg családi vállalkozás, 3 hektáron csinálja a bort, csak természetes eszközöket használ és borkereskedéseknél találkozol a boraival.
akkora különbségek lehetnek, mint egy 30 éves, rozsdás suzuki és egy új honda között. kis pincészet is csinálhat szart és nagy is jót, de a lényeg, hogy az, hogy aszú, önmagában semmit sem jelent. annyit jelent, hogy édes lesz.
a 3 és 4 puttonyos aszú mellesleg meg is szűnik hamarosan.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Pal's Coffee Tech, vagy itt a fórumon keresd Keresztapper felhasználót (ő a tervező, forgalmazó).
-
tag
Szia,
Én Mottából néztem "hasonlót", de abban nem tetszik valami (a közepe). Pont azt a megoldást kerestem, amit ez minden bizonnyal tud. Köszönet a fotóért és a kérdésért is! Nomeg persze a válaszadónak is (később)!BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Fixmiki
tag
Én megkaptam 2 hete a rendelés után 2 nappal, a naked karnál látható a javulás, eltünt a maradék kicsi spricc is amit nem tudtam mivel magyarázni mert néha-néha előjött bármit is csináltam (igaz csak minimálisan szinte fel sem tűnt csak ha a csapolást megvilágítottam mert látható nyoma nem volt), az íze is jobb a kávénak, remélhetőleg nem csak bebeszélem magamnak az íz javulását, bár lehet placebo hatás .
-
soldier2
őstag
A kávéd nem a portafiltertől lesz jobb hanem attól, hogy látod ha elnagyoltad az előkészítést. Mondhatni kötelez a legjobb előkészítésre, különben büntet.
Habverő: nekem a habverő ÉS a tű hozta a legjobb eredményt. Illetve amikor shakernek használtam a daráló edénykéjét. Az a legjobb (időben is), de sajna nincs teteje.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
En oscar zsakot aztatok a catlerekben itthon, nem hasznalom a gyari “tampont”.
Egy helyen meg a ballonos Clearwater-rel etetik a kis daralos catlert, kivancsi vagyok mi lesz hosszabb tavon, a palackra irtak szerint 50mg/l az asvanyi anyag tartalma, kisgepek nem vizkovesednek, meglatjuk. -
soldier2
őstag
Már eldöntötted, hogy megveszed, tedd azt. Max bekerül a fiók mélyére, ahol mindannyiunknál lapul számos hasznos kütyü. Otthonra a wdt teljesen jól kiváltja ezeket az simogatókat, és olcsóbb is. Az ocd körül is volt egy nagy hipe, aztán néma csönd.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tag
Akár a kínai vicc disztribútorokat néztem, akár a Mottát, egyiknél sem tetszett maga a geometria. Az egyik bajom, hogy középen van egy terület, ahol gyakorlatilag nem oszlatnak, csak lenyomnak és políroznak, ott tehát nem teszik azt, amit jó volna. A másik bajom velük, hogy a kifelé tartó sávok túl szélesek, így az őrleményre helyezéskor ezek alatt is történik egy kezdeti lenyomás (tömörítés), és szerintem ezeket a lenyomott sávokat az adott geometriával nem is lazítja/oszlatja újra a pörgetéssel. Szóval a következtetésem alapján nem kapsz ezekkel homogénnek tekinthető eloszlást.
...ellenben a Keresztapper-félével... Azzal várhatóan valóban egyenletesen oszlatott őrleményt kapsz. (Én is ezt nézegetem epként.)
Aztán jöhet a Fragola féle precíz tamper, hogy a tömörítés során is kvázi homogén maradjon a pogácsa.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
soldier2
őstag
A környezetvédelmi szabályozást nem baristák írták, az új gépek mindegyike ilyen sajnos. A bojler szigetelése több áramot spórolna, de ezt egyszerűbb követni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
CB
senior tag
A héten itt leszek, majd körbenézek. Eddig az a tapasztalat a nyaralás alatt, hogy hiába van a kávézóban a drága gép és örlő, a kávét összecsapják. Gondolom a kávé is zacsis polcos.
Kivéve a B.Füredi Pazar, ezért jártam oda. Legszívesebben Veszprémből is átjárnék.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
Az első délutáni kávémat a sétáló utcában, a Marica kávéház és étterem-ben ittam.
A felszolgáló azt mondta, hogy Hausbrandt espresso kávéból készítik. Hogy mikori pörkölés, azt nem tudta. Tömény keserű kávé volt, amit csak a hozzáadott tejszínnel és cukorral tudtam meginni.
Határozott jellemzőkkel bíró kávé. A kávénak a Robusta testességet és összehasonlíthatatlan pirított kenyér és keksz aromát kölcsönz, szinte alig érezhető savassággal.
Na, én ezeket az ízeket nem éreztem sajna.Van a vár tövèben egy kàvézó, holnap után ott próbálkozok. Holnap Pazar kávézó B.Füred.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
stereofan
tag
szia,
Veszprémben még érdekes lehet a Gusto delikát, illetve egy viszonylag újabb hely a Big Caffé House.
mindkettő az Almádi úton van, a Gusto a városhoz közelebb a rendőrség közelében, a Big pedig feljebb,
az Interspar felé bekanyarodva a villamossági üzlet mellett az udvarban.
itt még nem jártam, nekem is csak említették.
nyilván egyik hely sem Tizen1 színvonal, de egy próbát megérhet.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
CB
senior tag
-
Nimda
addikt
Pontosan azt. Én még szimpla presszózni nem nagyon láttam ott senkit. Ez afféle dumálós, menő trendi helynek számít, főleg a fiatalok körében. A costának is van egy hangulata, kár, hogy a személyzet is mindig változik (itt nálunk), ahogy a kávé minősége is. Nemrég mikor kifogytam a la piazzából, gondoltam veszek ott szemest, hátha jobbat főzök belőle. Az ára miatt nem mertem kockáztatni, mert csak átmenetileg kellett volna. Inkább maradtam egy lavazzánál, gyorsan elfogy úgyis. Na az ilyenek tej nélkül ritkán ihatók, mondjuk nem is presszózom otthon.
-
Csápájev
őstag
Nagyon sok ilyen van.
Sokan próbálkoznak most világosabb pörkölésű kávékkal,mert divat lett.
Azt azonban nem tudják,hogy ehhez viszont sokkal jobban kell érteni,mint a klasszik vonalhoz,sokkal macerásabb jól elkészíteni.
Rengeteg helyen adnak iszonyú savanyú , rosszul elkészített kávékat.
Melyik helyről van szó egyébként? Nyugodtan leírhatod, sokszor beszélünk konkrét helyekről.GAgyiXyXy
Minden előfordulhat,de mivel ezek alapból nagyon savasak, egy laikusnak szerintem az tűnik fel elsőként,hogy a megszokottnál savanyúbb.
MOst azokról beszélek,akik a klasszikus olaszos eszpresszókhoz szoktak.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Ők kértek egyszer tőlem is, többfélét is, mert próbálgatták hogy melyik kávé tud jól együttműködni azzal az elég karakteres ízű mandulatejjel, amit ők készítenek. Vittem is nekik vagy 4-5 félét, de aztán nem kértek többet, lehet egyik sem tetszett nekik...nem mondták mi a baj, pedig mindig kérem hogy jelezzék akár pozitív, akár negatív vélemény van.
Én akkor kíváncsiságból hoztam tőlük egy üveg mandulatejet, de az egész jól habosíthatónak tűnt, el is küldtem a tulajnak a fotót, itt van, szerintem jobb lett mint amit te kaptál, igaz ez Catleren lett habosítva és nem La Marzocco-n : -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest