Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy kíváncsiságomból rendeltem 64mm-es SSP MP késeket, mert egész jó kis akciót sikerült találni rá. Eddig gyári késekkel használtam a DF62 gen2 -t.
Főleg espresso alapú kevés tejes italokat iszom.
Az elvárásom főleg tisztább és hangsúlyosabb ízjegyek voltak némi test beáldozása érdekében. Némi extra savasság is várható volt a leírások alapján.Nem futtattam át rajta még semmilyen kávét azért, hogy kicsit bekopjon, hanem egyből ment minden élesbe.
Amit tapasztaltam eddig 3 különböző kávéval:
- Honduras-i - natural - light roast: Itt egész jó volt, tényleg tisztábban jöttek az ízjegyek, test itt az eredeti késekkel se nagyon volt. Savasság jött egy kicsi, de nem bántóan.
- Father's Columbia - washed - medium roast: Itt már véleményes a dolog, ízlésemnek már kicsit túl sok volt a sav, hiába voltak jelen erősebben az ízek, a túl sok sav (vissza)rontotta az összképet
- Finca bányai - Costa Rica - red honey - medium roast: Ez annyira savas, hogy kb. ihatatlan. Hiába húzom már 1:3 arányban, akkor is az.58-->49mm stepdown kosarat használok. A gyári késekkel ilyen 1:2.5 körül ittam a kávékat 88 fokon. A hőmérséklettel sokat kísérletezgettem korábban, de a kávék nagy részével ezzel a felszereléssel ez jött be eddig a legjobban.
Az új késekkel a túl sok extra savasság miatt váltottam az arányt, inkább 1:2.5 és 1:3 közé és a hőmérsékletet is visszavittem 93 fokra (88 fokon még sokkal savasabb volt).
Sajnos így sem vagyok elégedett a produktummal és kicsit tanácstalan vagyok. Várjak még egy kicsit míg bekopik a kés, vagy akkor sem lesz lényegesen jobb és be kell ismerjem, hogy ez a késprofil nem fekszik nekem? Erősen gondolkozom, hogy ezt beteszem a fiók mélyére és visszateszem a gyári kést, vagy rendelek egy espresso (HU) (esetleg labsweet) késpárt és azzal próbálkozom tovább.Az elvárások voltak rosszak, vagy valamit én cseszek el, esetleg csak várni kell csak míg bekopik rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest