Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Digitalpimp #6896 üzenetére
Disztribútor nem kell, főleg ez a hulladék alis nem. A Decicához amúgy sincs értelme.
A két gép közti különbséget nem vágom."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
válasz Digitalpimp #6896 üzenetére
Amennyire láttam a 785-ön van csésze melegítő illetve tampert és tejkiöntőt adnak hozzá. Én is azzal szemezek, a spar-os akcióban.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Digitalpimp #6905 üzenetére
Persze, hogy azok. Átcímkézve Béla works©®™-re
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #6923 üzenetére
Elore daralt kave hifis hasonlata a szokol radio. Eleve doglott kavebol meg a 2 millas gepen se lesz normalis kave.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
nagyúr
válasz Digitalpimp #7010 üzenetére
Alsó polcos kávék.
Mind kerülendő ha aromákat akarsz.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
iatti
aktív tag
válasz Digitalpimp #7013 üzenetére
annyira nem lehetnek rosszak,csak nem derül ki hogy mikori pörik.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz Digitalpimp #7086 üzenetére
Köszönöm az infókat, holnap akkor nem tömörítek (bár az ESE pod esetében rendesen kéne mennie).
@capafog23: a gyári kosarat/portafiltert használom, mindig elmosom, tenyeremmel lenyomva átfolyik a víz rajta.
-
Digitalpimp
senior tag
A vízszűréssel kapcsolatban valaki? Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
törölt tag
válasz Digitalpimp #7094 üzenetére
Én Brita kancsózok, így nem lesz vízköves a víztartály sem. Ilyen Wessper szűrőt vettem hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Digitalpimp és lorcsi: köszönöm a segítséget, lazán megpakolva a kosarat és tömörítés nélkül, csak ellapítva gond nélkül sikerült lefőzni a kávét.
-
Beni2360
félisten
válasz Digitalpimp #7106 üzenetére
Mivel a szűrő betétet 15 percig áztatni kell és ez első 1-2 adagot kiönteni nem ajánlott a csere bere módszer. Nekem volt kimondottan kávéra való betétem mindenre használtuk inni nem szoktuk csak főzésre stb.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz Digitalpimp #7106 üzenetére
Inni ez nem túl finom, lágy vizet ad. Inni jobb a Laica meg a BWT, visszasózós fajták.
-
törölt tag
válasz Digitalpimp #7112 üzenetére
A Laica kancsóba nem minden filter megy bele, nekem valami pink Brita van aminek nincs füle, azóta se láttam boltban. Főzőbe lágy kell, inni olyan amiben vannak ásványi anyagok.
-
nagyúr
válasz Digitalpimp #7114 üzenetére
Nagyon kedves vagy, hogy olcsó kávénak látszó virágföldről hírt adsz. De az a helyzet, hogy az Oázis kertészetben jobb áron lehet kapni virágföldet.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #7114 üzenetére
Teljesen mindegy mikor és hogyan csomagolták, hogy ha előre őrőlt a kv.
-
nagyúr
válasz Digitalpimp #7118 üzenetére
Plusz ugye már ez a fórum is ennél jobb kávéknál húzza meg a "kezdő" határt .
Nem emlékszem, hogy valaha ittam-e jó Intermezzot.
(Csomó helyen jól elterjedt. De ha meglátom a kávézóban az ismerős csészét - akkor menekülök! )Ellenben nagyrabecsült ismerőseimnek már sikerült akciós penészest venni. És kurva nagy szerencséjük volt, hogy én bontottam ki, ezzel megmenekültek egy kiadós mérgezéstől!
Tehát az irónia nem öncélú.
Amúgy béke.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Gibo
senior tag
Teleengeded a kancsót > lefolyik > kiöntöd majd pedig ezt megismételed még egyszer
Inni jobb általában a csapvíz (legalább is nálunk Sopronban). Mi csak a kávéfőzőhöz használjuk. Az automatában van még + ban egy szűrő a tartályban is Biztos ami biztos (nálunk elég kemény a víz)
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Beni2360
félisten
Igen egy tál vízben lenxomva, hogy a víz atjarja és bedagadjanak a szemcsék.
Mi Lencia kancsó használunk mint írtam főzésre és a kávé gépbe. Ha nagyon kemény a víz akkor lehet a szűrés előtt, a kávéhoz, előtte felforalni kihulni hagyni és aztán szűrni. Mi kulon tartjuk egy 1, 5 l-s üvegben a kávégéphez a szűrt vizet. Nálunk a csapvíz a gép keménység papírja 4 kocka elszíneződés volt a szűrt 3.kockás na ezen a keménységen még segít a forralás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
flash-
veterán
válasz Digitalpimp #7188 üzenetére
köszönöm ! es akkor először érdemes belőni az elkészült kávé mennyiseget ,(ami ha jol tudom 1:2 arány leginkább espressonal) aztán majd utána kikisérletezni az időt a darálóval? talán 28sec kell legyen ha 14g kávét töltöttem a portafilterbe?
es a vízhöfokhoz akkor ne nyúljak? -
Beni2360
félisten
válasz Digitalpimp #7188 üzenetére
Nekünk 2200-s Philips van június óta van még, Laica szűrt vízzel ettem 3 keménységű volt a csik alapján és napi 4 kávé de semmi vissza jelzes meg nem jött a géptől.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Digitalpimp #7351 üzenetére
Az olcsó kosarak lyukszáma és azok minősége döntő. Vannak mikroszkópos felvételek (most nem tudok linkelni, keresni kell) és az mindent elmond.
Más kérdés mit érez ebből az ember a csészében.
Inkább azt mondom egy minőségi kosár megadja a lehetőséget, hogy konstansan jó kv-t készíts vele. Egy vacakkal pedig vagy sikerül vagy nem, nehéz reprodukálni és igen, a kioldódás is más lesz. Ez a legnehezebben elkapható része.
Az IMS még mindig csak egy középkategóriás kosár gyártó, de már stabilan tudja amit tud."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Sped
aktív tag
Szuper, jöhetnek a tapasztalatok
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
iatti
aktív tag
válasz Digitalpimp #7391 üzenetére
pár napja nyomattam át a gaggiát, de én mezei citromlével szoktam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Digitalpimp #7391 üzenetére
Attól függ mekkora a kávéskanál. :-) Grammra nem mértem ki, viszont a tartályból rendesen kipucolta a vízkövet, szóval gondolom a gépből is.
Buliban hasznos! =]
-
Digitalpimp
senior tag
A királyi fosta kiváló 21. századi "munkájának" köszönhetően még csak most tudtam átvenni a csomagot. Egy szimpla és egy dupla kosár jött, szemre rendben vannak. Van benne anyag, sűrű apró lyukasok, a szimplának kicsit ívelt az alj kialakítása, a duplának egyenes. A szimpla simán passzol a Dedica gyári karba, a duplához ki kell csavarozni a műanyag betétet. Vagy el kell vágni fűrészlappal kb. ott, ahol kezdődnek a terelő lapocskák. Kipróbáltam mindkettőt sima bolti téglával. Crema nem sok volt, de viszont az íze bejött, finomabb volt, mint a gyári kosárral. Azt a bő 2 dollárt/db. megérte, igazán a gyárilag túl finomra őrölt kávék miatt vettem, mert azokkal a gyári kosár befullad.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
flash-
veterán
válasz Digitalpimp #7464 üzenetére
"Én is azt vettem észre a Dedicán, hogy kb. a 0,5cm jó. Az, hogy "világos" a kávéd, nem a kávé fajtája, pörkölése befolyásolja? Vegyél valami jó sötét szicilíait, az aztán sötét lesz. "
hát amiket főztem azokkal mind világosabb színű ital született, Pacificaffe:Tolima, De TOmmasso, La piaza, Decaf, Alza
(különben fentiek közül magasan a La Piazza-t szerette a gép ami nem is 100% arabica)szerencsére a környéken van egy megbízható korrekt,gyors kávégépszervíz,
(pár nap alatt rendberakták a magnifica-t ami már 2 éve csak állt) úgyhogy megy a dedica is.egyébként dedica-val kellene gözölögnie a kész kávéitalnak? alapjáva véve is? akkor van kb jó hőfokban a kész ital?
(magnificával gőzölög még vagy 2 percig(de iható),de a dedica nem, pedig a dedica-n is fel van véve maxra a hőfok, meg csinálom főzés előtt a habositóra való állitás trükköt egymásután párszor és utána kapcsolom ki-be a gépet hogy engedje a főzést )[ Szerkesztve ]
-
válasz Digitalpimp #7489 üzenetére
Így már értem
Nekem a képhez hasonló gagyi gépem van - akkor ez a probléma legalább nem fenyegetMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #7591 üzenetére
Mert a világos és sötét szemek is ilyen arányban keverednek benne
-
törölt tag
Megőrülsz megvadulsz.
-
kmarci25
veterán
A tigris ette meg a cibet macskát, az meg a kávécseresznyét. A többit kitalálod...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nagyúr
Egy kis vadulásra vágyom.
Sőt, ha alkalmasint pár embert szét is tépek - akkor tej és cukor nélkül fogom kérni. Véresen!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
addikt
válasz Digitalpimp #8136 üzenetére
szerintem valamennyire használható a kézikönyve, én nem tenném tönkre.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #8136 üzenetére
vannak gépek, amikhez tejsav alapú tisztítót ír elő a gyártó.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
őstag
válasz Digitalpimp #8144 üzenetére
Ahogy a leírásban nézem, ez pontosan: természetes citrom-, tej- és almasavat tartalmazó vízkőoldó. Köszi, ez akkor tökéletes. 1 évre biztos elég egy flakonnal.
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
-
senior tag
válasz Digitalpimp #8153 üzenetére
Ristretto.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Digitalpimp #8153 üzenetére
De az nem attól lesz rövid, hogy pár porszemből főzöd, hanem, hogy a normál presszót lekapcsolod ~1:1 aránynál
Ui.: Ez 3rd wave babból nem az igazi általában, főleg sötét pörkölésű, ill. klasszik olasz blendre áll.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz Digitalpimp #8231 üzenetére
mivel filléres tétel (pezsgősdugó + E húr) és az olcsóbb őrlőkkel még nagyobb gond az őrlemény rögösödése, így szerintem a kezdőbe is simán befér."... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz Digitalpimp #8233 üzenetére
Nyilván nyomásfokozós kosárnál nincs túl nagy jelentősége, de bármi ami már sima kosárral készül, lehet haszna (vagy mondhatjuk úgy is, hogy ártani fixen nem árt). Azt, hogy a csészében ezt lehet-e érezni, az már más kérdés; de ha csatornásodással-spricceléssel küzd az ember egy naked karral, akkor tud segíteni szvsz.
Pont hogy nem "szétzúzni" kell, azért itt nem kávédarabok vannak a kosárban pl amikor egy kézi őrlőből (Kingrinder K4) átöntöm az őrleményt a kosárba, nagyobb darabokba simán összeáll (főleg ami letapadt az őrleménytartó alján), amit egy wdt-vel remekül szét lehet teríteni. Nagyon pici ellenállása van a rögöknek, érintésre szétesik; nem kell erőt kifejteni
Azért hasznos még, mert akár disztribútor helyett is lehet használni, elég jól síkba lehet vele hozni az őrleményt tamperelés előtt (ne legyen középen egy "domb"), ami szintén segít, hogy a pogácsa ellenállása egységes legyen.
+ műanyag dugóval is működik sőt, igazából bármivel amibe bele tudod szúrni
"... and I hope you have a great day!"
-
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #8235 üzenetére
Ujjaddal nyomkodod szét
-
iatti
aktív tag
ne hagyd magad. állandóan kötözködnek
-
icm
tag
Nem kell valaki hardcore legyen, hogy az alapismeretekkel / alapfogalmakkal tisztában legyen.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #8243 üzenetére
Ezek bizonyítottan működő dolgok. Az, hogy te nem értesz hozzá az más kérdés.
-
őstag
Magyarul más kifejezést nem tudok a jelenségre mint rögösödés - miattam hívhatnánk csomósodásnak is, mint a lisztnél, vagy nem tudom; ez a bevett kifejezés rá.
Ha belenyúlsz az ujjaddal az őrleménybe, azzal picit nehézkes lenne ilyen 1-1mm átmérőjű rögöket megtörni, ráadásul a nagy része az ujjaidra ragadna.. De akkor legyen egy szemléltető videó is hogy mire gondolok: [link]
Értem mit szeretnél mondani, elfogadom hogy szerinted nincs értelme. Az a fura amikor látszólag nem is (pontosan?) tudod miről van szó, de már sámán tool-nak titulálsz 5 vékony fémszálat meg egy parafadugót
Továbbra is fenntartom, hogy nem, valószínűleg egy egyszerűbb gépnél nem lehet a csészében érezni a különbséget; de azt is fenntartom, hogy csökkenti a spriccelés-csatornásodás esélyét / mértékét. Ehhez nem kell vakteszt, elég ránézni a lefolyásra egy naked karral.#8246 Digitalpimp
ok, mondjuk ez megmagyarázza[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
icm
tag
válasz Digitalpimp #8246 üzenetére
Megeleptés meg van amikor Oszkár bácsi nem gyün...
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #8246 üzenetére
annyira valid dolog, mint a kuglófsütés előtt átszitálni a lisztet. basic. ha nem gitárpöngető kell, akkor egy tiszta tompa gombostűvel is lehet. (fogpiszka vastag ehhez)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest