Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Garaskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazoltan
csendes tag
Így van, tehát 42 a munkahét végéig és 45 ami atloghat a következő hétre, és ez egyben, ugye
Tüzi, úgy tunik, mostanában tilten vagyTeodor: ha a 2 egymás utáni csökkentett heti pihenő bármelyike belföldön van, akkor már nem lesz jo
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
veterán
válasz lazoltan #19794 üzenetére
A visszapotlasnak a 45 kezdese elott meg kell lennie.
Annak meg a munkahet lejarta elott kell befejezodnie.
Elvileg. De ezt is varialjak mar, lassan ember nincs aki kiigazodna ezen.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
Elkertem ma a jogsimat. Beiratkoztam gkire.
Aha...
Augusztusban kerdeztem, 150 a kombinalt.
Oktoberben kerdeztem, 180.
Ma iratkozok be, 235.
Mondom nekik, hogy a mult heten meg 180 volt.
"Elsejetol emelkedtek"
Ja, es mar kulon kell a Ct meg a Dt megcsinalni, kulon kell mindegyikre vizsgazni, kulon simulator, kulon minden.
Na elmennek a qrva edes anyjukba az osszes buzi fasz "jogalkoto" idiota...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
válasz lazoltan #19791 üzenetére
"... bármely négy egymást követő héten legalább négy, heti pihenőidőt tart, amelyek közül legalább kettő rendszeres heti pihenőidő."
S, ebből adódik, hogy a két csökkentett heti pihenőidő után, két rendszeres heti pihenőidőt kell tartani!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
lazoltan
csendes tag
válasz Teodor52 #19790 üzenetére
Ezt írja az oldal amit linkeltel:
A nemzetközi áruszállításban dolgozó sofőrök egymás után két csökkentett heti pihenőt is tarthatnak. Előtte és utána viszont meg kell tartani a 45-ös pihenőt is.
De ennél.hivatalosabbat nem találsz: link
6. Cikk a) bekezdesen belül b) bekezdés:Az első albekezdéstől eltérve, nemzetközi áruszállítást végző járművezető a székhely szerinti tagállamon kívül két egymást követő csökkentett heti pihenőidőt tarthat, feltéve, hogy a járművezető bármely négy egymást követő héten legalább négy, heti pihenőidőt tart, amelyek közül legalább kettő rendszeres heti pihenőidő.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
veterán
válasz Teodor52 #19788 üzenetére
Lehet, csak a visszapotlas bajos. Meg a 45os megkezdese elott meg kell lennie a teljes idonek.
De ha nenzetkoziben mesz, es jol szervezet, akkor jo esellyel elobb lesz meg a ketheti 90, es akkor ugyis allni fogsz kovetkezo hetfoig.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
zsid
senior tag
válasz Qtya123 #19782 üzenetére
Akad azért otthon is ilyen. Kifele vihetsz bármilyen szárazárut, visszafelé tudsz vele hozni gyümölcsöt Barcelonaból.
Az olaszoknál előrofdul olyan hűtős félpótkocsi is, ami alkalmas ömlesztett áru szállítására, alul vannak rajta leürítő nyílások. Egyik irányba búzát viszel vele, kimosod majd visszafelé hozod a tejterméket[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
capafog23
őstag
Akciós topikból:
Az (új) tomtom go expert 6" plus 125k ajándék 60k-s fedélzeti kamerával.
Még én iis elgondolkoztam hogy eladom a sima 7"-osomat és veszek egy ilyet, de nem éri meg a hercehurcát, meg lusta vagyok eladni.
-
Qtya123
őstag
válasz HoTaZo #19781 üzenetére
Nem semmi. Nem hiszem, hogy errefelé sok szaladgál belőlük.
Amúgy milyen troll félpót ez már?
Beáll melléd a halszálkába, belenézel egy pillanatra a tükörbe, megállapítod, hogy huhhh, szerencsére egy ponyvás állt mellém, ma nyugodt napom lesz. Aztán jön a meglepetés.Ami egyébként még érdekes, hogy az USÁ-ban mennyire kevés a ponyvás.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
& csibe1
kzolisajnos-nál a pont. A biztiőrt 99,99%-ban nem érdekli, hogy mi van kártyára írva, elmentél az ablaktól, már nem fogja tudni visszaidézni a neved. Felírja, elteszi, mert azt írták le a munkaköri leírásába. Valaki az irodába kitalálta és a biztonsági cégnek ezt az utasítást adta ki.
Az ok pedig egyszerű, ha kárt okozol, eltulajdonítasz valamit onnan, akkor könnyebben utánad jutnak vagy eszedbe sem jut, hogy lenyúlj valamit vagy úgy menj el onnan, hogy ne rendezd a kárügyet.
Vagy, az áru ellopása. Erről láttam is egy videót, Fr.o.-ban rakodtak, olasz címzettel, bulgár rendszámos autó, útlevelet irodában lemásolták, pecsételt CMR- kértek, magánnyomozó volt az irodában, elkezdtek utánanézni a cégnek, várattatták vagy egy órát, aztán az autó egyszercsak, szó nélkül elment. Ők utánuk, a pótot megtalálták egy eldugott telephelyen. A nyomozás vége az lett, hogy eljutottak egy magyar fickóhoz, aki vagy nem fogta fel, hogy kivel beszél, vagy dicsekedve olyan infókat adott ki, amiket nem is reméltek volna. Csomó terméket az Ázsia centerben megtaláltak, amit biztos, hogy nem M.o.-ra címeztek eredetileg.
Egy szó, mint száz, rengeteg árut loptak már úgy el, hogy hamis fuvarozó cégnek adták ki magukat gengszterek, Timo-n vagy máshol megszereznek munkákat, kiadják egy nem kötelezően a csalásban tudatosan részt vevő cégnek, a sofőrök annyit tudnak, hogy neutrális fuvar és kész. A felrakó ad egy lerakó címet, de a megbízó máshová viteti, úgy, hogy a felrakó ne tudja meg hová. Út közben irattatnak a sofőrrel egy másik CMR-t.
S ennyi.
Így a cégek elkezdtek védekezni. Aztán elterjedt.[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19777 üzenetére
Ha nem tudod igazolni, hogy ilyen áruért mész, akkor tilos. A fuvarozók megbízás alapján dolgoznak, a fuvarszervező feladata, hogy a megbízás, vagy az annak alapján kiállított fuvar utasítás (hőfok megadásával, rakodás időpontjával) a sofőrnél legyen. De! Nem igazán tudok róla, hogy rendőr, M.o.-on legalábbis, megállítana hűtőst, hogy ez a része rendben van-e.
Még az jutott eszembe, hogy lehet olyan fuvarfeladat, hogy dobozossal (szigetelt) kell vinnie hűtős boxokat, ami a szükséges ideig tudja tartani a kívánt hőmérsékletet, amire a hűtő nem igazán tenne hozzá. Így, a megfelelő dokumentummal mehet. Sőt, van hűtős, szigetelt ponyvás is. Ezek is mehetnek, ha megvan a papír.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Teodor52
senior tag
válasz HoTaZo #19771 üzenetére
Egy kicsit visszakanyarodva a fagyasztott árú szállításához.
"az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, friss zöldséget (árut) szállító és az ilyen szállítási célból üresen közlekedő tehergépkocsira
Van valami magyarázat, hogy a rendelet ellenére sem lehet üresen illetve még megpakolva közlekedni tilalomba?
Igen, írtad, hogy a sofőr vagy a cég felelőssege, hogy hűtsön az az autó akár hálóztara kapcsolva is, de azt nem értem, hogy a rendelet engedélyez, gyakorlatban viszont tilos!
Letudnád írni, hogy van ez, hogy tisztán lássam, előre
re is köszi!? -
veterán
válasz csibe1 #19774 üzenetére
A számát teszi el, nem magát a kártyát. De azzal mi lesz?
Bár már több olyan helyen voltam, ahol az útlevelet elvették, és csak kimenetkor kaptam meg... szóval...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #19774 üzenetére
Srácok, szerintem túlgondoljátok. Ha nem adod oda neki, akkor elzavar, hogy ott nem rakodhatsz, és indulhat egy teljesen felesleges szabadságharc. Mégha igazad is van, francnak kell ez.
Gondolom azért kérik el, hogy ne maradjon nálad az ő kártyájuk. A zuhanyzóhoz is sokszor vagy kulcsot adsz vagy valamilyen kártyát, különben nem zuhanyzol.A telefonunk azt is tudja, hogy milyen színű az alsó nadrágunk, merre járunk, stb, függetlenül attól, hogy mi van beállítva
-
csibe1
addikt
Az azért tényleg érdekes, hogy elteszi.
Milyen alapon van nála x ideig? Mire fel kéri el, talán hatósági személy a portás?
Erre szerintem kint sincs hivatalos jogszabály, törvény, hogy csak úgy mások papírjait elkérjék, tárolják.
A GDPR-ért meg kint talán jobban harapnak, mint nálunk.Ha nem adod oda, hogy eltegye amíg bent vagy akkor mi van? Rendőrt hív?
Amúgy ez érdekes cég lehet, eddig nem igazán hallottam ilyet, hogy elveszik a személyit, és adnak másik papírt amíg a cégnél vagy.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz HoTaZo #19772 üzenetére
Utána fogok olvasni ennek a jogi hátterének.
Szerintem nincs semmi ami engedné nekik, hogy ilyet elkérjenek.
Személyes adat, GDPR, stb. Mi történik utána?
Nevet elkérik, oké, persze mutatkozzunk be (99%ban elfelejtik viszonozni)
Telefonszámot elkérik, eeez is még oké, szólnak mikor állhatok rámpára.
De szig számot? Álljunk már meg. Oké, Bródyét mindenki tudja, de ez már személyes adat.
A végén elkérik a személyi számot is, aztán hitelkérelemre használják majd?
Legyen már elég valahol... Legközelebb én is elkérem az övükét, kíváncsi vagyok a pofájukra.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
& Zolás & freeknight
Van, ahol elkéri, beteszi egy fakkba, úgy ad helyette belsős kártyát.
Ha előbb bediktáltatja, aztán elkéri és látja, hogy átverted, morcos lesz!Nekem, mindig a nadrágom oldalzsebében van a brifkóm, mindenhová azzal megyek. Új felrakóknál CMR, forgalmi, bélyegző. Lusta vagyok oda-vissza járkálni.
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19767 üzenetére
Ha az autóban alszanak, akkor nem sok értelme van. Minden reggel írhatják vissza a pihenőt. Viszont, ha hazamennek minden nap, akkor már van értelme, mert a kártyának nálad kell lennie, ha elhagyod az autót (nem műszak alatt, ha beugrasz boltba).
Előfordult, hogy a sofőr benne hagyta, másnap nem tudott menni, a kolléga kivette, félretette (nem adta le az irodán), kapott egy full kontrollt, kabin ellenőrzéssel, előkerült a kártya. Volt balhé, de megúszta. De lehetett volna súlyos következménye is.Semmi gond. Bemegy a telepre, megnézi, a óra állását (én turnus kezdéskor kiolvasom a kártyát), beül átállítja a tacho helyi idejét, beteszi a kártyát és visszaírja a pihenőt addig, amíg be nem ért a telephelyre. Onnantól már munkát ír vissza a kártya betételéig, majd hagyja munkán, míg adminisztrál, bepakol. Ezzel lefedte azt az időt, amikor manipulálta a tachót.
Menni lehet, az hogy nem szabad, az egy másik kérdés.
-
freeknight
őstag
Nekem is kérték a személyit mikor múlt héten csináltattam az orvosit, na mondom kiváló, kb 4 éve lejárt, úgy voltam vele, mindenhova elég a jogsi. És tényleg nem engedett felvenni a rendszer igazolványszám nélkül.
Hogy ez nekem nem jutott eszembe, szerintem is bármilyen random szám és betűsort elfogadott volna -
Zolás
addikt
Az enyém HA058126. A Hülye Anyádba, utána meg a születési év hónap nap összekeverve. Nagyjából ennyi közük van hozzá.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
Szakad az eso, bebattyogok irodaba.
"Kellene a szemelyi igazolvany szama is"
"Fogalmam sincs mi az"
"Anelkul nem megy sajnos"
Rairtam a mobilmodem 6os passwordjet, meg a nevem kezdobetuit. Beirta, szevasz.
Idiota trollok...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Teodor52
senior tag
válasz HoTaZo #19742 üzenetére
Az sokan csinálják hogy kiveszik a kártyát ha végeznek a napi tevékenységükkel, miért?
Utc-vel kapcsolatban, ha húgy nyúl hozzá a tachográfhoz óra állításkor, hogy kivan véve a kártya?
Ui: látni, hogy tilalomban maradjunk a vasárnapnál pl20:00-kor, ponyvással nemzetközisek mennek ez hogy lehet?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
-
veterán
Rohaggyak' meg, hogy ezt sem tudom, bezzeg a visszairast veluk ellentetben igen
Na sebaj, legalabb moat mar vegleg elvagtak a madzagot, szoval a Petshop Boys slagerevel elve: go weeest, loajf iszt piszful dere...[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
Ah igen, a gondolatolvasó kamionsofőr. Miért nem tetted ezt vagy azt? Bakker, mert nem szóltál, plusz a felrakó ahol 20 perc alatt végzek, ritkább mint a fehér holló.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz Di Natale #19757 üzenetére
Ha mar mindent kifizettel, akkor az a szazas mar nem nagy tetel.
Szerintem ezert a 3 napidijnyi osszegert ne sz.pasd meg magad, a szerzodeses marhasaggal kb rabszolga leszel.
Ne legyel az.Mas
Este 7kor
-Dehat meg van egy 15osod, miert nem mentel oda felrakni??
-Mert 4ig irja a gugli, es a megbizason is 4-4 van.
-De ket muszakban este 10ig vannak.
-Es en ezt honnan tudtam volna? Kulonben is reggel visszairtam 2 orat, egy ora munkaidovel nem megyek be pakolni sehova.Ezek tenyleg azt hittek, hogy majd reggel fel 4es kelessel, 4es indulassal az autohoz (ami nem a telepen all), este 6kor meg bemegyek felrakni barhova is
O persze.
Fell kell venni a Somatom style-t ugy latom. Tok igaza volt...[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
A B-re már nem emlékszem, hogy hány Franc volt. A C-t katonáéknál csináltam. A targoncást, ADR-t, tartányt, és GKI -re, '87-ben állami+megyei költségre, úgy, hogy még fizettek is havi munka nélküli támogatást,b7 hónapon keresztül. Csak a vizsga kellett kipengetni.
M.o.-on azért megcsináltatták velem a PÁV-ot és a belföldi árufuvarozóit, mintha 5 év nemzetközi kamionozás mit sem érne.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Egy ismerősöm most csinálja az E kategóriát. Megnézte, hogy mennyibe kerül, beiratkozott, aláírta a szerződést. Kész volt a KRESZ vizsgával és a rutinnal. A forgalmi vezetésnél tart, kapott egy emailt az autósiskolától, hogy hát infláció meg minden, szóval lesz szíves a tanfolyam eredeti árán felül még 150ezer!!!! Ft-ot befizetni, ha folytatni szeretné, mert megdrágult a képzés.
És a szerződésben benne van, hogy hiába írtad alá X összegre, a változás jogát végig fenntartják....
Azért, ha 10-20-30e Ft-al emelkedik az se jó, de még minimális bosszankodással lenyeled. De 150ezer? Vicc. -
lazoltan
csendes tag
válasz Avicularia #19753 üzenetére
‘88 már tényleg lassan BC
Ma csak benezel a boltba és ugrott a szamladrol ez az összeg
@Tüzi
Én mindig azt mondom, hogy mindenki keressen annyit, hogy legyen kedve nekem jo szolgáltatást nyújtani, itt inkább a rendszerrel van a baj, senkit nem érdekel az ésszerűség, meg hogy a GKI 2/3-a bugyutaság. 11 eve a Mercin amivel tanultam 2 sebességet kellett használni, meg a rükit. Aztán csodálkoztam a GKI-n, hogy egy akárhány sebességes pofozós váltós teherautóval is kell menni a forgalomban, ami egy vicc, mett már a jogosítványom megvolt. Aztán beültettek a szimulátorba úgy, hogy a sikeres eredményről mar ott volt a papír mindenkinek. Színjáték volt az egész, az oktató, vizsgabiztos meg próbálta előadni. És nekem eszem ágában sem volt csalni alapvetően.
Persze ez fikció, egy messzi messzi galaxisban történt, a Dagobah rendszerbenKikötöttünk Bastiaban, amit ismerek “parkoló” tele, lehetoseg nem sok a kornyeken, 130km-t nincs pofam tilalomban menni a lerakoig. Most talaltam egy placcot, nincs kiirva semmi, remelem nem jelenik meg valaki nemsokára, hogy magánterület.
Na persze soha rosszabbat"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
veterán
válasz Agyrák666 #19749 üzenetére
Aha... Szuper, mi?
24 eve 60 volt a B-m. Abban volt oktato dija, uzemanyag, kocsikopas, neki evenkent vizsga, felelosseg, stb.
Most a haromszorosa egy online (!!!!) kattintgatos tanfolyam, ahol az en aramom fogy, majd egyszer a sajat koltsegemen bemegyek vizsgazni, masnap vezetni (minek?), harmadnap meg mar nem tudom mit csinalni.
Es akkor azt mondjak, hogy a 27 szazalekos afa a lehuzas.
Kurvara nem mas ez mint legalizalt rablas, ahol a semmitsem ero, analfabeta, verszivo embertarsainkat tartjuk el.
Es elvesznek egy hetet az eletembol a semmiert igazabol... Plusz abban a hetben nem keresek egy forintot sem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Agyrák666 #19746 üzenetére
Oktober elejen 150et mondtak gkire, most 180at kell csengetnem.
Kifizetem, aztan soha tobbet. Azert alljunk mar meg... (Mondjuk azt kellene, megallni)A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Agyrák666
aktív tag
Csigavérnél GKI továbbképzés.
Október elején még 69 ezret fizettem cakkpakk.
Most: Összesen: 89.900 Ft -
veterán
válasz HoTaZo #19744 üzenetére
Minden nap tanul az ember valamit.
Akkor a romlando, nem fagyaszthato aruval lehet csak menni.
Szerencsere a koncertes cuccok sem tartoznak a kivetelek koze.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
Fagyival sem lehet.
Egy darabig én is úgy gondoltam, aztán nem foglalkoztam vele, de pár éve Franciaországban az egyik tilalomkor beesett egy magyar hűtős srác, besegítettük a parkoló végébe. Ő meg jött egy kupac fagyival, örült hogy lett helye meg magyarokkal lehetett. Csodálkoztam is, hogy nem fog tovább menni (ami fagyizás szempontjából hasznos volt ), ő is mondta, hogy a fagyasztott áru az nem mentes a tilalom alól, akár még tejtermék is lehetett volna, de fagyasztottan már lényegtelen.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19741 üzenetére
- A fagyasztott áru, ha megfelelően ügyelnek az előírt hőmérsékletre, s annak betartási lehetőségére (gázolaj a tankban, hálózatra csatlakoztatva, felkapcsolva, működési hiba esetén, azt mihamarabb elháríta/t/ni, stb...), akkor az mem romlik meg, mint a tej, tejtermék, a virág, a friss zöldség, gyümölcs... A megrendelőn múlik, hogy milyen járművel kívánja szállíttatni a termékét, de ha biztosítani kell egy adott hőmérsékletet, akkor inkább hűtőre gondolnak.
Hajdanánt szállítottam Mars termékeket (csoki, fagyi, cukor és alapanyagaik). Egyszer szivattak egy kollégát csoki volt rajta, dobozossal volt, nyáron. Nem akarták leszedni, mondta, hogy nem hűtős, nem tud temperálni, nem érdekelte őket. Valamikor pár nap múlva szedték le, ott, akkor nem is volt gond, csak amikor kikerültek a termékek a boltokba és mind megolvadt valamennyire. Rá akarták verni, ő dokumentált mindent és meg tudta védeni magát.
- Kilehet jelenteni hogy...?
"(#19733) Tüzi válasza
romlandó a kulcsszó (tejtermék, húskészítmény,fagyi,* stb.
a chipsz, szotyi, gyufa, víz stb nem az
egyszerűbben: amit a boltban hűtőben/fagyasztóban* látsz, az mehet. amit máshol, az nem."
*áthúztam, mert a fagyasztott áru nem kivétel, hűtős igen.
Példák fent.- Igen, újra kell kezdeni! Ha megszakítod, akkor már csökkentett lesz vagy ha újra kezded, akkor azt is figyelembe kell venned, hogy a megszakításoddal nem léptél-e túl a 6x24 órás időszakon, mert akkor azzal kezded meg az új 6x24 órát! Ha még nem, akkor csak annyi, hogy újtakezded a 45 órás pihit. Itt a kulcsszó az egybefüggő!
A pótlás megint egy másik művelet. Az alap felállás, hogy 6x24 óra műszak után kötelező a 45 óra egybefüggő Rendszeres heti pihenő. De, adtak lehetőséget arra, hogy minimum 24 óra (most már akár 2x is egymás után /Mobilitási csomag/) heti pihenőt tartson csak a delikvens, aminek a különbözetét a 45 órához kell 3 héten belül pótolnia. De az attól még csökkentett lesz. A rendszeres pihenőnek egybefüggőnek kell lennie. Mint, ahogy az fel sem merül benned (remélem! ), hogy a csökkentettet (minimum 24 óra) két részletben vedd ki.- A videóban azt mondja, hogy a sofőrnek a jármű honossága alapján kell végeznie a munkáját. Az ellenőr ha hibát észlel az UTC időbeni kiértékelésben, akkor néznie kell a helyi időt is, s ha mindkettőben megállapítható a hiba, csak akkor büntethet.
Amikor kéri, vagy ő nyomtatja ki a szalagot, akkor mindig az UTC időt fogja kinyomtatni. Ha túlvezettél, vagy valami miatt érdemes nyomtatnod, hogy arra írd rá az okot, akkor is UTC időt nyomtass és a vétek, hiba időpontját is UTC időben add meg!Semmi gond, kérdezz mindig nyugodtan! Azért jöttünk itt össze, hogy ha tudunk, akkor segítünk egymásnak . Ha téves vagy vitatható a javaslat, akkor kijavítjuk, megvitatjuk. Nem fb csoport, ahol lecsesszük a másikat, mert az nem vagy nem jól tud valamit.
-
Teodor52
senior tag
válasz HoTaZo #19736 üzenetére
Érdekes, hogy a fagyasztott árú sem kivetel.
A nem fagyasztott árúk melyek egy adott hőmérséklet értéken vagy tartományban szállíthatóak szintén hűtő szükséges?Kilehet jelenteni hogy csak hűtővel lehet közlekedni tilalomba üresen, és ebben az esetben is csak akkor ha olyan az árú.
Egy két példa?A másik ami felkeltette a figyelmem a fentebb írt utc idővel kapcsolatos hozzászólás mit írtál, hogy mikor óraátállítás van és épp akkor húzza a pihenőt a műszer, nem lehet a tachográfon órát állítani
mert manipulálásnak és munkának minősül és ez esetben újrakell kezdeni a 45-öst.Ilyen esetben tényleg az egész 45-öt újra kell kezdeni vagy csak ha már pl meg volt 24 óra és utána lett a tachon visszaállítva az idő akkor a meg hiányzó időt vagyis 21 órát egy pihenőhöz csatolva van lehetőség pótólni?
Van erre valami jogi hivatkozás, vagyis erre a idő állítás a tachográfon óra visszaállítaskor hogy munkának számít?Amit még említettél, hogy mindig utc idő szerint értékelik a sofőr tevékenységi idejét.
[Itt] egy videó miszerint a jármű honossága szerinti helyi időt figyelembe véve ellenőrzik a gépjárművezető munkáját.
Most akkor melyik a befutó?Bocsi hogy kérdezősködök de hogy mit lehet hűtővel meg dobozzal szállítani ezt szerenem tisztázni illetve az utc idős témát mert ez új infó teljesen, hogy tachográfon időt állítani nem lehet mikor óraátállítás van.
-
HoTaZo
addikt
válasz Agyrák666 #19735 üzenetére
Azt hiszem most 85€ az adható (adómentes) napidíj, de nem tudom, hogy mennyien kapják meg, inkább km díjat, üzemanyag megtakarítási díjat, ilyen-olyan variálható díjakkal játszanak, hogy ha nem tetszik a végösszeg, akkor tudjanak így - úgy faragni, erre-arra hivatkozva.
A lényeg, hogy te mennyiért vagy mennyit dolgozni?
-
Agyrák666
aktív tag
Mennyi ma a normalis fizu naponta nemzetkoziben?
-
veterán
Itt allok Koln alatt, van rajtam kemeny 3 tonna aru.
Holnap nyomok egy tizest, leerek kb becsig.
Ha ez osszejon es nem lesz dugo, akkor az elso 15ezres honapom miota kamionozok.
Meg az utolso is, az egeszen biztos. Vagy nagyon szepen meg lehet kerni ra, hetszamjegyes osszeggel ami kettessel kezdodik.Elqrtak a hetem, keddre szeretnem volna hazaerni, jogsi+gki, erre kaptam egy negy felrakos szopast. Dusseldorf belvaros... Majd fel Hollandia fele, majd onnan keletre.
Kettokor indultam az utolsorol, holnap ugye becs, de 22tol magyar tilalom Szoval hetvege asfinag parkoloban. Elfetrengek szuk ket napot, csutortokon lerakok, es irany haza, 3 nap otthoni munka
Nem tudom ez kinek jo, de igazabol mar nem erdekel.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Teodor52 #19732 üzenetére
romlandó a kulcsszó (tejtermék, húskészítmény, fagyi, stb. a chipsz, szotyi, gyufa, víz stb nem az
egyszerűbben: amit a boltban hűtőben/fagyasztóban látsz, az mehet. amit máshol, az nem.Zolás:
Nagyon helyes... mondjuk a múltkor úgy átmentem ausztrián ponyvással, csak füstölt, elfelejtettem, hogy 3tól van stop, nem 10től[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Osztrák keményen büntet ezért, náluk meg van határozva, hogy az áru hány százaléka kell hogy frissáru legyen, kimondottan ennek a trükknek az okán. 33 palettából 4 raklap saláta az náluk már bukta, és fizetni kell.
-
veterán
válasz Teodor52 #19728 üzenetére
Figyu
Stopban csak romlando/elelmiszer/gyogyszer/viragot vihetsz.
Pont.
A chips nem az, a narancsle sem, a szotyi sem.
Belfoldi boltok rendszeresen azt jatszak, hogy telebasznak szaraz aruval, a vegebe betolnak harom hutokontenert, es irany vasarnap.
Ez szabalyellenes.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
kesenyi
tag
válasz Teodor52 #19728 üzenetére
Kellene, de sokszor nem érdekli őket, a bírságot meg te kapod te fizeted, majd elintézik egy kar széttárással legfeljebb. 90%-uk sosem volt kamionozni, kevés a rálátásuk, nem tudják a valóságban mi hogy működik. Ne hagyd magad csőbe húzni, nem azért melózol, hogy bírságot fizess vagy, hogy büntipontokat kapj a jogsira amivel "kenyeret" keresel.
A papír a lényeg mindig, nem a bemondás.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19725 üzenetére
Kekszre, biztos, hogy nem. A dobozossal, ezek közül max. A friss pékárut, talán friss zöldséget tudsz vinni, de utóbbit, tudomásom szerint előírt hőmérsékleten szállítják, még ha nem is hűtik igazán le.
Előbbit pedig nem nagy autóval szokás kiszállítani.
S, ha még olyan is az áru, hogy viheted dobozzal és a tilalom alatt is mehetsz vele, akkor is igazolnod kell tudni a hatóságnak, hogy te olyan áruért mész üresen, ami feloldja a rád vonatkozó tilalmat.
Van olyan papírod, utasításod, hogy X időre foglalt (ami miatt neked X - megteendő útidő) Y áru rakodásra meg kell jelenned?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Teodor52
senior tag
válasz HoTaZo #19723 üzenetére
De, ezek közül, melyikre is gondolsz?
Hogyan hozod kapcsolatba az üres, vagy göngyöleges, netán a száraz élelmiszert szállítót ezekkel?
Nem értem a kérdésed.
Talán az általam linkelt rendelet nem vonatkozik a dobozos szárazos árúra?
Pontosabban az alábbi szöveg nem vonatkozik a dobozos száraz árúra?"az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, friss zöldséget (árut) szállító és az ilyen szállítási célból üresen közlekedő tehergépkocsira."
-
Zolás
addikt
válasz Teodor52 #19721 üzenetére
Ha azt mondod hogy élelmiszert mész rakodni akkor mehetnél, csak nem tudom hogy a ponyvás póttal milyen romlandót tudsz vinni, amivel nem röhög ki a rendőr. Hűtős póttal is megy a hümmögés, meg a duma, hogy szerinte csak át akarom verni, mikor tilalomban megyek rakodni.
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19721 üzenetére
Nem.
De, ezek közül, melyikre is gondolsz?
Hogyan hozod kapcsolatba az üres, vagy göngyöleges, netán a száraz élelmiszert szállítót ezekkel?Nem vonatkozik továbbá a rendelet, azaz a kamionstop
...
7. az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, friss zöldséget (árut) szállító és az ilyen szállítási célból üresen közlekedő tehergépkocsira.További finomság, hogy egyes járművekkel csak egyes útvonalak nem vehetők igénybe a kamionstop idején. Ilyen (természetesen 7,5 tonna össztömeg feletti járművek) a
az Európai Közösség és a Magyar Köztársaság közötti közúti árufuvarozás meghatározott feltételeinek kialakításáról és a kombinált fuvarozás elősegítéséről szóló Megállapodás kihirdetéséről rendelkező törvényben meghatározott kombinált áruszállítást az átrakó állomás (kombiterminál) és a le-, vagy felrakóhely között vagy a határátkelőhelyhez legközelebb lévő átrakó állomás és határátkelőhely között végző,7.az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig - a 2. § (1) bekezdés a) pontja szerinti időszakban - közlekedő,
-
HoTaZo
addikt
Ezért írtam:
" - Ha vasárnap hajnal 3-kor felkeltél és akkor váltottad át, akkor elég nagy balgaságot követtél el, mert azzal megszakítottad a Rendszeres heti pihenődet, mivel minden tachográf manipulálás munkának számít. Ezen esetben, az átállítás után kezdheted újra a minimum 45 órás pihenődet. Az addig eltelt pihenő meg megy a levesbe. "Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Teodor52
senior tag
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Teodor52 #19712 üzenetére
Mikor váltottál órát?
-Ha már pénteken műszakzárás előtt, hogy ne kelljen bajlódnod vele vasárnap, akkor hiba, mert még műszakban "csalsz" vissza egy órát. Ami az UTC időbe nem szól bele, csak a helyi időnél hozhat ki furcsaságot.
-Ha vasárnap, műszak kezdéskor, akkor remélhetőleg kivártad a 45 óra elteltét, s utána kezded el a műszakot, melynél munkára teszed és azután állítod vissza a helyi időt. Mivel az UTC időd nem változik, azzal megvan a 45 óra, így a helyi idő lényegtelen, hogy min áll.
- Ha vasárnap hajnal 3-kor felkeltél és akkor váltottad át, akkor elég nagy balgaságot követtél el, mert azzal megszakítottad a Rendszeres heti pihenődet, mivel minden tachográf manipulálás munkának számít. Ezen esetben, az átállítás után kezdheted újra a minimum 45 órás pihenődet. Az addig eltelt pihenő meg megy a levesbe.Egy szó, mint száz, óraátállításkor nem csinálunk semmi extrát. Előző műszak végén zárunk, kivesszük a kártyát, felírjuk, hogy mikor vettük ki. Ha kell, kitöltünk min.45 óra pihenőt, + pótlást, ha kell. Miután letelt a kellő pihenő idő, betesszük a kártyát (én előtte szoktam kiolvastatni a telephelyi kütyün), vissza váltjuk a helyi időt és elkezdjük a műszakot. Ellenőrzéskor úgyis az UTC időt figyelik.
Képzel el, hogy pénteken még egy spanyol cégnél végeztél, vasárnap egy portugál cégnél kezdesz, hány óra pihenőd van a tacho kártyán, s hány óra pihenőd van, ha a kivétel és berákás között 45 óra telt el?
-
-
-
csibe1
addikt
Kamion előtt büntetőfékezett XD
Ezek az olaszok érdekesek: Évekig vezetett jogsi nélkül egész Európában
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Teodor52
senior tag
Ui: vasárnap 15:00- óra
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Mai nap óraátállítás (3 óráról 2 órára) történt, ilyenkor ha pl péntek 18:00-kor megkezdődött a 45 órás pihenő akkor vasárnap 18:00-ig meglesz a 45 órás pihenő vagy már 17:00-kor meglesz a 45-ös?
Másképp kérdezve annak ellenére, hogy óraátállítás történt 3-ról 2-re, így nyerve 1 órát ugyan úgy megkell várni a vasárnap 18:00-órát hogy meglegyen a 45 órás pihenő?
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz lazoltan #19709 üzenetére
Veurne felől Calaisig bármikor lehet közlekedni. Ez egy régi megállapodás.
Amúgy nem vagyok bátor. Előre le van tárgyalva, ha fizetni kell, az nem én leszek.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
lazoltan
csendes tag
válasz HoTaZo #19700 üzenetére
Hány éves a szerelvényed? Legalább ezt nem neked kellett lecserélni
Jövő héten úgy néz ki, kompoznom kell szerdán Franciaországba, csak ugye tilalom lesz
Én sajnos egyelőre nem találtam pontos infót, hogy miként viszonyulnak a kikötő környéki közlekedéshez, esetleg tudtok pontos infót erről?
Úgy tudom, az A16-on enged Calais-ig de még arról sem találtam hivatalosan semmit és nem is arra megyek"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Zolás
addikt
válasz HoTaZo #19704 üzenetére
Beindítom a hűtőt és inkognitóban gurulok!
Már át is értem a cseheken, de itt Waidhausnál nem tudom mi van, alig haladunk...Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
válasz Freiherr #19706 üzenetére
Ma sem rózsás a helyzet. A Prága előtti szakaszt 1½ óra alatt tettem meg. Így esélyes, hogy lekésem a 15:30-as ablakot. Új ablak holnap reggel 7 óra...
Ennyi.
Szervíz is kapott plusz egy napot, így majd csak csütörtökön indulok.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Ha ma nem érsz ki, akkor holnap, hogyan jutsz ki? Keress egy tusolós parkolót, aztán pihi egész nap.
kesenyi : nincs másik, amire át tudnék ülni. Pénteken befutok a telepre, ha tudja még aznap, ha nem, akkor hétfőn elviszi a garázsmester a szervizbe. Hétfőn pihi.
Freiherr : Nekem sikerült. 14:55-nél zártam műszakot. 6:00-kor kezdtem, 10-kor végeztünk a gumissal, 12-kor indultam a lerakótól, 15 ó-kor a felrakótól, Schwabachig jutottam.
Holnap viszont tömeg lesz a cseheknél, jutok, ameddig jutok. A lényeg, hogy pénteken kiszálljak az autóból.
De, az ilyen kamion stoppokat tényleg fölöslegesnek tartom.
-
Freiherr
őstag
válasz HoTaZo #19700 üzenetére
Copóágon vagyunk... itt állok Brno után 12 óra vezetéssel, és menni kell tovább. Prága után totális pusztulat, minden kihajtó, sos, D1 park fullon, nyomtattam, de minek, úgyse fogadja el a hatóság.
Szóval most 28 nap jóság következik, rohadt egy pálya ez a cseh.Back to the future
-
Zolás
addikt
válasz HoTaZo #19699 üzenetére
Én is arra megyek, csak ma már nem érek ki, mert még mindig nem raktak meg. Felgurulok Brno felé, és megállok valahol, a többi holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest