- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy "láma" kérdésem.
A sofőrkártya az 28 nap adatait rögzíti és utána ha nincsen kiolvasva, felülíródik a legrégebbi adat, vagy ennél jóval több adatot (időt) tud tárolni, a kiolvasás csak a cégnek kell, hogy tárolja ? Valakivel beszéltünk róla és különböző a véleményünk, de ő "öreg róka" én meg zöldfülü vagyok, így hajlanék az ő véleménye felé, viszont jobb lenne biztosat tudni. -
válasz
HoTaZo #20998 üzenetére
Kezdtem jobban lenni, és mennem kellett mozogni
Eletem harmadim bringas esese volt, fordultam meg haverommal dumalas celjabol, de kanyar kozben azt mondta egy karo, hogy eddig es ne tovabb. Elso kerek engedelmeskedett, de a lendulet engem vitt tovabb, itt mar az spd cipo azt mondta, hogy Aaaaalllj, ilyet tobbet ne csinalj
kerek befordult alam, ez fuggobe rantotta a kormanyt, en meg bordaval ra a fuggolegesen allo kormanyra
volt egy kis roppanas, meg szedules, de nem ropogott, meg levegot is kaptam.
mentos isnerosomhoz eltekertem, ket orat dumaltunk, nezte, es mondta, hogy szar lesz, fajni fog, de megmaradok -
válasz
HoTaZo #20995 üzenetére
Hát áprilisban már nem nagyon mozogtam, de igazából a március sem a rekord-döntögetésről szólt már.
Aztán május június július kb végig fekvés volt, augusztus elején kezdtem el lábon közlekedni valamennyire márDe mostanában kezdődött el az amikor már úgy vagyok, hogy tényleg javulást érzek.
Csak kár volt bicajjal elesni és bordarepedest kapniNa mindegy, szerintem október második felében neki állok buszozni
-
válasz
HoTaZo #20988 üzenetére
Fekvés és a négykézláb közlekedés sajnos nem az izomzat megtartását szolgálja
Első 10 nap-két hét után az első amit elkezdesz ledobni az a comb és seggizmod. Aztán rövidre rá a hátad, vádli… Én négy hónapot feküdtem, gondolhatod milyen jól nézek ki
Annyi a mázli, hogy mivel a bal lábam húztam már egy éve, a jobb valamennyire megmaradt, mert arra támaszkodtam.
De a nem-használás és a fekvés teljesen betett a bal lábnak csípőtől lefelé, ráadásul mivel a Kicsi Én nyomta az idegeket, az izmok folyamatosan feszültek is, ezért nem túl jó állapotban vannak. Értsd: leépült, befeszult és tokosodott is. De a hátam is ilyenDió méretű az izom csomó ami volt/van, de már alakul
ez vankoszi srácok, már javulok
-
válasz
HoTaZo #20981 üzenetére
Jaaaa jajajajaaaa
Bal lábam leépült, meg úgy kb mindenem, de megmaradok.
Ma voltam kontrollon, meglepő volt.
Jöjjön be!
Jövök!
Mi szél fújta erre?
Kontrollra jöttem, X doktor küldött Y tanár úrhoz, ő mondta, hogy ma jöjjek (urulógia góré)
Mikor volt a műtét?
Juni 25
-eltelik két perc, közben kint várok
Minden rendben, átnéztem, feltöltöttem, hol lakik, ááá értem, gondolom nem akar feljárkálni ide, ott nézzen onkológust, van nefrologus is, remek, viszlát.
kb ez volt a kontroll
ezt tudtam volna, akkor nem megyek fel Pestre… -
HoTaZo
addikt
& Zolás & Di Natale & ...
Hát, Borisz brutál. Az egész Közép Európa megérezte.
Ljubljana felett viszont már kékül az ég. Reményt keltő.Di Natale: Mert elázott a cucc vagy a raktárban volt gond?
Zolás : Múlt héten a szlovén - osztrák határtól nem messze rakodtam, ott már szakadt rendesen, de még csak a nagyon elejéből kaptam ízelítőt. Csak 2x kellett teljes ruházatot cserélnem.
Tüzi : Te ne is menjél egyelőre sehova, max. kezelésre!Amúgy, hogy javulsz, mi a helyzet?
-
HoTaZo
addikt
Ki jár az árvíz sújtotta területeken?
-
zsid
senior tag
válasz
Freiherr #20975 üzenetére
Nem keverem. Nekem 14% volt a max nyergessel amire emlékszem és ott elég neccesnek tűnt kontival.
Rosszul rakott de viszonylag könnyű kontival nálam menet közben elkapart a 9,6 tonnás Scania a 7%-os emelkedőn pedig még a bogit is felvettem, hogy legyen a húzón tengelynyomás.
20%-ot még nem láttam, de sztem 6x4 alatt álló helyből az esélytelen. -
Freiherr
őstag
válasz
KoviRoli7711 #20967 üzenetére
Miért, te visszagurulsz?
-
kugli
aktív tag
válasz
HoTaZo #20954 üzenetére
2014 körül egész jó stabil munkám volt,a C jogsit megcsináltam munka mellett,nem volt semmi tervem vele,csak hogy legyen meg. PAV GKI kimaradt,nem volt rá szükségem. Mondjuk azt nem tudom hogy a jogsihoz az kötelezően kell e vagy sem akkor is ha nem dolgozok sofőrként.Emlékeim szerint suliban vizsga idő környékén kérdezték kinek kell PAV GKI és mentek tovább.
A jelenlegi történetem viszont rendeződött. Háziorvos elfogadta a hallásvizsgálati eredménnyel együtt a szakorvosi véleményt,amin egyértelműen van leírva hogy készülékkel megfelelő a hallás,mellé ott a vizsgálat eredménye. Szóval most megyek tovább PAV és GKI. -
Mit kukáztam
Összerakom, csinálok neki egy állványt, és megy vitrinbe
-
válasz
KoviRoli7711 #20952 üzenetére
Az osztrák például küld csekket… lefényképezzem?
-
HoTaZo
addikt
2014-ben C jogsihoz nem kellett PAV, GKI?
Furgonoztam egy picit, s úgy emlékszem, hogy a B jogsis kollégámnak volt PAV-ja.
Még ha fül problémás is vagyok (egy éves koromban alig volt dobhártyám, műtötték mindkettőt, + gyerek és kamaszkori hülyeségek, de aztán mondjuk, hogy rendbe jött. Igaz, minden vizsgálatnál kiakasztom a dokikat, hogy azon túl, amin átmentek még hangosan hallgatok Metalt, ahhoz képest még jó a hallásom.), sajnos ilyen jogszabályi korlátozásokban nem vagyok jártas.
Viszont sajnálatos, hogy a háziorvos és a szakorvos passzolta egymásnak a forró krumplit. Ha megállapítható, hogy a két készülékkel megfelelően hallasz akkor oka fogyott a kötözködés. Szerintem. -
stingy2
senior tag
Orvosa válogatja. Mikor 2 éve mentem, hogy kellene C-hez orvosi, először szemvizsgálat: mondtam, hogy a jobb szemem mint a sasmadáré, de a ballal ne is olvastasson, a tetejét is alig látom, (azóta van szemüveg, de akkor még nem volt). Magas vérnyomással kezel vagy 25 éve le se tagadhatnám. Nem küldött sehova, megkaptam az alkalmasságit.
-
Zolás
addikt
Sajna mióta volt a Veronai buszbaleset, ahol a háziorvoson kívül senkit se büntettek meg, azóta bármi gond van, a doki rögtön elzavar valahova, ahol ha nem írják le, hogy vezethetsz, akkor nem enged tovább. Nehogy felelősségre lehessen vonni bármiért is. Régebben ha nem voltál debil, és megvolt egy kezed meg egy lábad, mehettél vezetni. Ma ne legyél kövér, se cukros,se túl öreg, se semmi.
-
kugli
aktív tag
válasz
HoTaZo #20934 üzenetére
A történetem így lesz kerek; 2014-ben szereztem C jogsit (amiben fel volt tüntetve hogy kétoldali hallókészülékkel vezethetek) tovább nem mentem akkor,mert pont körülményekhez képest jó munkám volt,váltani nem szerettem volna,így a páv gki kimaradt. Most telik megint az érvényesség,közben költöztünk új háziorvosom lett. És innen megtorpannt a dolog. Háziorvos állítja hogy menjek szakrendelésre kérjek szakorvostól véleményt a hallásomról. Szakvizsgálatok megvoltak hallás vizsgálat stb, viszont szakorvos csak annyit írt az ambuláns lapra hogy kétoldali készülékkel megfelelően hallok kb ennyi,elküldtek hogy a házi orvosom feladata megmondani hogy alkalmas vagyok e vagy sem. Kikértem még a hallásvizsgálati eredményt, azzal megyek vissza a háziorvoshoz holnap késő délután. De eddig egymásra mutogatás van igazából. Ezért kérdeztem hogy valami változás történt e jogszabály szerint,hátha tudtok esetleg ilyenről
Egyébként a készülékkel jól hallok,ha nem látszik a fülemben senki nem mondja meg hogy hallás sérült vagyok. Nemzetközibe 9 évet jártam furgonnal így. -
Zolás
addikt
válasz
KoviRoli7711 #20943 üzenetére
Minden szép és jó amíg ki nem küldik a csekket. Majd egyszer nem lesz szerencséd, vagy kifogsz egy túlbuzgó idiótát, akinek kell a kvóta, és lehet fizetni.
-
Zolás
addikt
válasz
KoviRoli7711 #20938 üzenetére
A kártya berakása munkának minősül. Használod a kártyát, az már munka! Lehet itt lovagolni, hogy nem kezdtem műszakot csak később, de biztos lehetsz benne, hogy megbüntetnek, aztán mehetsz megvédeni az igazad, és visszaszerezni a pénzed.
-
Teodor52
senior tag
Köszöm az információkat lazoltan, HoTaZo, Tüzi!
-
HoTaZo
addikt
válasz
KoviRoli7711 #20938 üzenetére
De mivel a kártya betételekor megadod a kezdő országot és rögzíted a kivétel és betétel közti tevékenységet, így manipulációt hajtasz végre, tehát dolgozol. Ergo, műszakot kezdesz.
-
HoTaZo
addikt
-
válasz
Teodor52 #20927 üzenetére
Beteszed a kártyát, onnantól datálódik a 6*24.
A pihenő és munkaidőket fogd fel úgy, hogy a munkából lehet kevesebb, a pihenőből meg több, de fordítva nem.
Annyi kezdésed van amennyit akarsz, ha arra fizetnek, hogy 15 órán át ki-be dugd a kártyát, az sem baj.
A hat*24 után kell lennie egy 24nek, így van meg a 7*24.
Ilyen hétből lehet három egymás után, a lényeg az, hogy a harmadik héten, a 45ös kezdete _előtt!_ legyen meg a két 24es visszapótlása. Vagy amennyi maradt a 24 és a 45 között.
Tehat ha az első 24 mondjuk 30 lett, akkor a maradék az 15 óra.
A második 24 mondjuk 35 lett, akkor a maradék az 10 óra.
Tehát a 15+10, azaz 25 óra pihenőnek az előtt kell eltelnie, hogy a 45öst megkezded. És ezeknek egyben kell lenniük!kb ennyi.
mondjuk ezt ember nem fogja nézni, de azért kb-re legyen meg
ami fontos az a napi pihenők, a napi vezetések, és a heti pihenők.
visszapótlással nem nagyon foglalkozik a kutya sem. -
HoTaZo
addikt
Ez egy jó kérdés! Mennyivel alkalmatlanabb egy hallássérült (hallókészülékkel), de kommunikálni tudó, idegen nyelve(ke) t ismerő ember, mint egy majd' analfabéta, idegen nyelven kommunikációra képtelen valaki?
Amúgy, ez a kérdés nem merült fel, amikor időpontot kértél?Avicularia : Ha lehet, akkor az azért van, mert a készülékek korrigálják a hiány egy részét. Tehát menet közben, értékelnie kell a gyanús hangokat.
Itt inkább az alvás alatt felmerülő jelzésekre való reagálás az érdekes tényező. Habár, ki akadályoz meg abban, hogy füldugóval aludjak? -
Avicularia
veterán
Itt svédben simán lehet süketként A,B,BE,C,CE jogsija az embernek. PÁV se nem létezik itt. Otthon nem tudom mi a helyzet, de úgy rémlik Páv-on volt hallásvizsgálálat (88-ban voltam PÁV-III-on)
Mondjuk nem értem, honnan tudja a süket sofőr, hogy valami nincs rendben, mert ugye sokszor valami hangelváltozással kezdődik a meghibásodás. -
eshe
tag
válasz
otto14 #20925 üzenetére
Akkor a tulméretet el is felejtheted,aki ezt csinálja az jórészt éjjel megy az engedély miatt.Meg kezdőként különben sem ajánlanám,mert az engedélyekkel meg pl.a 4 méter feletti árúkkal ,a széthúzható póttal nagyokat lehet sz@pni. Nem tudom hogy hova mész elbeszélgetésre,de nem kell mindent elhinni amit igérgetnek pl. kisérőautó meg engedélyek.Ha új kihivásokra vágysz,akkor inkább a hűtős vagy önkihordós esetleg konténeres vonalon próbálkozz.
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Próbálok guglizni is,illetve van már időpont 2-es csoportú alkalmassági vizsgálatra, de megkérdezném hátha tudtok infót előre. Szóval kétoldali hallókészülékkel van esély hivatásos jogsira? Most jelenleg nem tudok pontos adatot,csak azt higy 60db alatt van a hallás csökkenés. -
Teodor52
senior tag
válasz
lazoltan #20928 üzenetére
Megvolt a min 9 óra egy 24 órás cikulson belül de attól még a fentebb írt példaként a vasárnap reggel 8 óra nem módosul, igaz?
Szerda 00:10 perckor bekezdek, vezetek egy órát majd kiveszek 9 óra pihenőt és újra bekezdek 10:10 perckor és dolgozok 22:10-ig.
Az első műszakot figyelembe véve(1 óra vezetés) nem módosul a vasárnap reggel 8-óra mondjuk 20:00-ra? -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy tachos kérdésel fordulnék hozzátok.
Van ugye ez a bizonyos 6×24 órából álló munkahét amin belül pl egy nap bekezdek kétszer, akkor attól még nem lesz több a 6×24-ből, igaz?
Pl hétfő reggel 8-kor megkezdem a munkahetet akkor vasárnal reggel 8-ig tart függetlenül attól, hogy pl szerdán bekezdtem kétszer.
-
Di Natale
senior tag
Igen, majd az lesz, hogy visszaveszek a tempóból. Tegnap 4 fuvart teljesítettem. Ebből kettőt oldalról szedtek. Sajnos újoncként jön a megfelelési kényszer.
Egyébként még idővel kifog alakulni, hogy milyen munkát szeretnék, mert ezt a ponyvázós, spanizós munkát nem lehet nyugdíjig csinálni. Lehet elmegyek majd hűtőzni vagy konténerezni.
-
otto14
őstag
válasz
lazoltan #20923 üzenetére
Nálam is ugyan ez volt. Ha útközben nem szüneteltem, akkor szinte mindig belefértem a 15 órába, és nem trükközve kellett a rámpáról leállnom.
@HoTaZo: A (volt) főnököm egy nagyon jóindulatú ember, sosem volt problémánk, de amit a professzinális életében elkövet, az kriminális. Ő személyesen talán naponta 4 órát ha aludt az elmúlt néhány évben, de volt, hogy annyit se. Sajnos látszik is rajta.. Mielőtt a céghez kerültem, azelőtt mégtöbb munkát elvállaltak, mint amikor én megérkeztem. A tavasztól kezdett egy kicsit lazább lenni olyan szinten, hogy már sosem aggódtam azért, hogy nem férek bele a 15 órába.. Az augusztusi hónap pedig kifejezetten kellemes volt, már nem kellett 9:01es pihenőket csináljak, 10-11-12 óra is gyakran volt, ami NAGY csoda. Talán végre belátja, hogy nem fenntartható a munkatempója.
Most másik munkahelyet keresek, inkább valami beugróst vagy 1-2-3 napos körfuvart, ami megengedi hogy gyakran otthon is legyek, ne csak évente kétszer. A héten egy túlméretes céghez van interjúm megbeszélve, de szívesen tartálykocsiznék is.. Csak ne kelljen éjjelezni.
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
otto14 #20916 üzenetére
Én elég sokáig csináltam ezt így mert stresszelt, hogy már tapasztalatból tudom, mikor hol lesz dugó vagy nem tudok már megallni délután 4-kor sem, inkább mentem amíg lehetőség volt rá. Elég nehéz átállni de muszáj mert ebbe csak belerokkanni lehet . Már simán megállok rendesen étkezni, megadom a módját, igyekszem nem stresszelni semmin, teszem a tőlem telhető legjobbat de ha valami nem adja ki, akkor jelzem és onnan nem az én problémám. Na ez az utóbbi része még elég nehéz de fejlődő pályán vagyok
-
stingy2
senior tag
válasz
HoTaZo #20920 üzenetére
"Na, ez az, amit nem szabad csinálni!"- jaja, én is, mint naiv kezdő, minden melót megcsináltam, amit az irányító kért, merthát ma kicsit több a munka, de holnap majd kevesebbet ad...aztán nem. Egyszer összehoztam egy 18 órás napot, alig vártam, hogy leteljen a 28 nap (szerencsére nem futottam bele ellenőrzésbe). Azóta szigorúan csak ami hivatalosan belefér.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #20913 üzenetére
& otto14
Na, ez az, amit nem szabad csinálni!
Saját érdekedben. Megszokják, hogy te képes és hajlandó vagy ilyen tempóban dolgozni és ez elvárás lesz. Egyetlen időszakban kéne csak megengedned magadnak ezt a tempót. Amikor már a hazafelé az irány!
Rakodás+ spanizás? = Pihenő, fürdés, evés.
Ha még belefutsz egy dugóba, akkor ugyanúgy nem érsz a tervezett, elvárt időben a lerakóra, cserébe nem tudtál lefürödni, pihenni, jobb esetben majszolsz valamit gyorsan.
Hidd el, hozzá lehet őket szoktatni a kényelmesebb munkatempóhoz. Ha mégsem, akkor nagyon rossz helyen vagy. -
HoTaZo
addikt
A legjobb ennél a cégnél, hogy alig kell megerőltetnem magam, még mindig a kapacitásom 30-50% százalékán vagyok, minden hétvégén otthon vagyok, fix a fizum (2k €). Az autó nem kényelmes, az tény, de az ágyat már jónak mondhatónak turbóztam fel. A média pedig elegendő nekem a kis BT hangszóróval + füles, ha csevegni akarok.
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #20913 üzenetére
Én a második félévemben szinte kizárólag csak vezetés közben ettem. Csak akkor volt rá normálisan időm. Máskor a stressztől (menjünk már) szuper mohó voltam és utána órákig fájt a hasam. Elektromos edényben melegítettem a hétvégén főzött ételem, majd átraktam egy henger alakú üveg tárolóba, és az autópályán kikanalaztam, végre nyugodtan.
-
eshe
tag
válasz
HoTaZo #20912 üzenetére
Az a lênyeg hogy jól érezd magad a lehetőségekhez képest,és hogy viszonylag családbarát legyen a meló.Régen én kicseréltem a rádiót a sajátomra amin volt usb +jack.Ilyen esetben most ist ezt tenném,50 körül már lehet venni márkás 2dines fejegységet normális külső mikrofonos kihagosítóva,vagy akár jó androidos fejegységet minden földi jóval.Egyedül a Renault Prémiumban volt olyan rádió ami gyárilag 24v-os volt,máshol nem láttam ilyet.Ha már itt töltjük az munkaidőnk ,akkor ne sajnáljunk magunkra ennyit,meg dolgozunk érte.
-
Di Natale
senior tag
Ez a belföldezés már kikészít. Napi 2-3 rakodás és azon kapom magam, hogy még csak reggel ettem. Napközben szakad rólam a víz, hajolgatás, ponyvázás, spanizás. Eszembe se jut ebédelni.
HoTaZo Nálunk az új Daf XG modellek is állandóan csipognak.
-
HoTaZo
addikt
Hát igen.
Mondjuk, én most eltávolodtam ezektől a modernebb autóktól. Nagyon nem látom, hogy ez a főnök mikor fog új autóba invesztálni. De jelenleg fontosabb nekem, hogy minden hétvégét itthon tölthetek a párommal.
Előző cégemnél is azért kaptunk új vontatókat, mert egy másik cég rendelte, maj mondta le őket, aztán a mi főnökünknek ajánlották fel jó áron. Nem a fapados verzió volt, de pár extra hiányzott azért belőle. Most kaptak újabbat is a srácok, de nem örülnek annyira nekik, mert túl van már pakolva (tábla figyelő, meg tudomis én mivel) extrákkal és már idegesítőek a jelzések, szerintük. -
eshe
tag
válasz
HoTaZo #20910 üzenetére
Én meg azt mondom hogy csináljon magának kistesvért aki így rendel meg egy kamiont manapság,A S...nél is csak a Daffal merte azt megtenni hogy nem rendelt bele gyári rádiót,mert ott a kihangosító külön van.Ilyen pio volt beépítve ott is.Nekem is ajánlgatta a dafot,mondtam neki hogy kenje a hajára mérleg és rendes rádió nélkül.A gyár meg azt szállít amit rendelsz,de sokszor szinte semmivel sem olcsóbb így,mert normális cég nem szarakodik ezen.Max. a chipphiányos időszakban lehetett olyan hogy valami engedményt adtak,ha nem kértél rádiót.Egyébként a mostaniak egyrésze már tud képernyő tükrözést meg android autót is,igy kirakhatod rá a saját telefonodat navigálni.
-
HoTaZo
addikt
válasz
csibe1 #20902 üzenetére
Hát, ez a hsz. így tök fölösleges, személyeskedő, bántó.
Továbbá, szerintem is sajnálatos, hogy egy alap felszereltség nem tartalmaz kihangosítót, a média jóformán múlt századi.
Ok, hogy ne legyen minden egység tapifelület, sőt! De azért, amit Zolás bemutatott, az az alja. Ami nemcsak a Scaniat, hanem a főnökét is minősíti. A sofőrnek meg hadd legyen igénye XXI. Századi felszereltségre!Ha már azon szőrnyülködtünk, kacagtunk itt Somatommal, hogy a 2019-es Volvoban a média 2.3.7-es (valahogy így) Android rendszerrel fut.
A 2013-as "babakocsiban" is modernebb kinézetű média egység van, mint ránézésre Zoláséban. De, ki is iktatták, mert bekapcsolgatott magától, de semmit sem tudtam rácsatlakoztatni. Inkább elhoztam egy Bt hangszórót, az közvetíti a teló hangját.
Máris XXI. Századi! -
Zolás
addikt
válasz
csibe1 #20902 üzenetére
Köszi hogy átmentél személyeskedésbe. Én se futnák össze egy csibével, aki azt se tudja merre van az előre.
A gyári kihangosító hiánya zavar, ehhez a kétforintos szarhoz egy egyforintos csíptetős mikrofont kaptunk, amivel nem lehet telefonálni. Így minden kollégám 2024-ben fülhallgatót vásárolgat, esetleg a kezébe van a kihangosított telefon, ami veszélyes, meg zavaró. Plusz így multikormány sincs, tehát kénytelen vagyok elvenni a kezem a kormányról ha hangerőt, következő zenét, vagy bármit szeretnék. Szintén zavaró. De minek is magyarázok ilyet egy csibének? Majd ha felnő, és lesz belőle valaki.... -
zsid
senior tag
válasz
csibe1 #20902 üzenetére
Volt néhány nagy navis kamionom/teherautóm és menet közben ezeken semmit nem tudsz nyomkodni. Mármint nincs olyan funkció amire menet közben szükséged lenne. Zenét/rádiót tudsz váltani a multikormányról, a navit ha használod indulás előtt állítod be, de a mai telefonok mellett... már 10 éve is gyorsabb volt a mapsre begépelni a címet, mint a Scaniában a kijelzőt tapicskolni.
Szóval attól nem kell tartanod, hogy valaki a kijelző nyomkodása miatt fog legyalulni.
-
csibe1
addikt
válasz
kesenyi #20904 üzenetére
A fapad, és pl. a klíma, világítás biztonságos kezelése az nem egy kategória! Szvsz.
Nem egy baleset volt, mert "épp csak a rádiót állítottam be"
Aztán legázolta a leállósávban lévőket...Nálad akkor a tapizós verzió a legjobb???
Aztán ha mellényúlsz az érintősnél, és emiatt baleset lesz; akkor ki lesz a hibás?
Ki fogja kifizetni a kártérítést; te vagy a gyártó?Kicsit el kéne gondolkodni...
-
csibe1
addikt
Most, egy kicsit visszaolvasva találtam meg a hsz-t.
Mi fene bajod van?
Érintőkijelző nélkül nem tudsz élni?
Nézz már meg pár tesztet, hogy mennyire túlzásba is lehet vinni az érintőkijelző használatát; és mennyire balesetveszélyes, ha nem az útra figyelsz hanem a kijelzőt nézed állítgatás közben!Szomorú, hogy ezt éppen egy kaminon sofőrnek kell magyarázni!
Remélem nem találkozok veled sehol útközben, mert nem szeretnék amiatt meghalni, hogy te éppen a kijelzőt nyomkodod!A Pioneer "magnó" jobb oldalán meg szerintem van USB csatlakozó; ki kellene nyitni a kis fedelet.
Lehet tévedek, de ránézésre úgy néz ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest