Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Bambanő háza tája
- Internet fejlesztés országosan!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #10995 üzenetére
A kamionozáshoz nem kell nagy nyelvtudás. De, ha jó pénzt szeretnél vele keresni, akkor nem árt. Az, hogy milyen nyelv, attól függ, hogy milyen vonalon mozogsz. Ha német ajkú cégnél szeretnél elhelyezkedni, akkor kelleni fog a német. Angollal olyan nyelvterületen tudnál boldogulni, de akkor oda is kell költözni, mert az ingázáshoz azok már messze vannak. Bár, ezt az ingázósdit lássuk meg, miután élesednek az új mobilitás csomag hatásai. Olaszban, spanyolban, franciában viszont kenheted a hajadra az angolodat, vagy a németedet. Azok csak a saját nyelvükön beszélnek.
A kaja nehéz ügy. Azért van sok elhízott kamionos, mert egészségtelenül táplálkozunk. Azt esszük, amihez épp hozzájutunk és akkor, amikor van rá időnk. Persze, mindíg arra van idő, amire az ember akarja. Van egy kollégám, aki súlyzókat hord magával és amikor lehet, akkor edz. Ő mérlegen adagolja a napi mennyiség hozzávalóit. Szinte egész hétvégén főz és porcióz, hogy hétközbenre legyen megfelelő kajája.
Én meg pénteken beszabadultam egy francia közértbe, elköltöttem 95 Eurót és a nagy részét már felzabáltam.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #10997 üzenetére
Minden attól függ, hogy milyen melót csinálsz. A kamionozás nem egyenmunka. Amikor ponyvással Hollandoztam, akkor a felrakó/lerakó között volt 1400Km, belefért bármi. Most csak 500 körül megyek naponta, de 3-6 rakodással. Ez már zűrösebb, ki van számolva az időm. Most is úgy kaptam a melót, hogy csőbe kell húznom az irányítómat ahhoz, hogy ne legyen eszement ámokfutás a következő három napom. Az sem mindegy, hogy mennyi kitérőt hagy neked a cég. Továbbá a beosztáson is múlik. Pl. ha 2/2 -re otthonról egy nagy hűtőtáskával indulsz, akkor nem nagyon kell megállnod kaját venni.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Di Natale #10997 üzenetére
Olyan munkát válassz, ami neked a legjobban megfelel. Aztán, ha az útvonalakat megismerted tudsz üzletet keresni. Somatom leírt minden.
Jobb ha 1-2 hétre előre bevásárolsz. Nagy hűtőtáska + kamion hűtő bőven elég. 2-3-4 hétre mész... Azt már beosztod. Más munkahelyen még ennyi időd sincs enni. Van ebédszünet aztán ennyi.
Először is kéne tudni, milyen melót akarsz vállalni.?!
Billencs, siló, tartály, hűtő, ponyva...???V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #11000 üzenetére
Akkor még odéb lesz ez a műsorszám. Kezdőként nem is nagyon válogathatsz a lehetőségek között. A buszosoknak jobbak a körülményeik, mivel ahol az árut etetik, ott ők is tudnak enni. De, azért az ő melójuk sem fenékig tejföl. Tök jó, hogy az áru le/fel rakodja magát, de nekem egy áru ne ugasson, hogy hogyan vezessek, vagy hol álljak meg! Lekötözve szép csendben várja ki, hogy leszállítsam a lerakóra!
-
berek21
őstag
válasz Di Natale #12029 üzenetére
Kabul-ban melózott?
Amúgy mi akadályozta meg az embert, ha veszélyes környéken parkolt, hogy összespaniza a a két ajtót.
Tízenplusz évvel ezelőtt sokat jártam Nápoly körül. Rendszeresen ezt csináltam, és párszor jól jött. Egyszer még a kilincset is letörte az izomagy.[ Szerkesztve ]
Lancia Delta III eladó!
-
csibe1
addikt
válasz Di Natale #12029 üzenetére
A vastag sál megvéd a késeléstől? Hová tette, az ajtóra?
Tééényleg?
Ne röhögtess légyszíves.
A vastag sálon keresztül is leszúrnak; az nem oszt meg nem szoroz, ha tényleg ki akarnak nyírni, mert kapásból 4-5-ször belédvágják a kést mire körülnézel.
Ahogy említették inkább valamilyen gázt használnak, ha túltolják komoly baja is lehet belőle a sofőrnek.
Érdemesebb inkább a felső ágyon aludni, a párna alá meg valami súlyosabb célszerszámot tenni; plusz lakatolni-spanizni az ajtót.
Egy ismerős mondta, hogy egy éjjel háromszor akarták feltörni, pedig minden kísérlet után odébbment; innen kicsit délebbi országban.
Amúgy tixxta havajj kamionozni, nem??!
A lényeg, hogy legalább két pitbull legyen a fülkében rajtad kívül.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
zsid
senior tag
válasz Di Natale #12053 üzenetére
Van egy munkatársam, kiugrottak Basel mellé rakodni Franciaországba. Tesóm is vele ment. Jöttek vissza,a határon elkérték a papírokat, a tesómnak még folyamatban volt a tartózkodási engedély kiállítása így csak az igénylést igazoló papírt tudta odaadni. Elvették, elvitték leelenőrizni, 5 perc múlva hozák vissza és mehettek tovább. Semmi mást nem kértek, a fülkét nem nézték át, a rakteret ki sem nyitották, semmit...
Hív munkatársam majd meséli: " teljesen szétszedtek minket a határon, mindent átnéztek jó nagy szopás volt"
Érted, az öcsém ült mellette és tudom, hogy nem így történt
Sosem fogom megérteni, ezek az emberek mit élveznek az állandó hazudozáson...
<tRucKdriFteR>
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #12093 üzenetére
Azokon már túlvagyok. Csak a szerelmes regények maradtak, azokat meg olvassa valaki más
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #13246 üzenetére
Azon a helyen számít pihenőidőnek, ahol van kabin, ágy, és rendesen tudsz pihenni. Egy 15 perces komp nem ilyen, esetleg egy osztott 45 perces pihenőnek lehet a 15 perces része. Mondjuk a vasúti kocsist ami akár 12 vagy több óra is lehet, nem számolnám, négyen vagytok egy kis helyen bezárva, általában arra se figyelnek hogy melyik nemzetiségű hova kerül, és nagy öröm pár soha nem fürdött litvánnal egy fülkében aludni. És ahogy hallottam elég sokan bolhát szedtek össze a vonaton, mert fertőtlenítve nincs rendesen, és aki nem fürdik hetekig, az idővel bogaras lesz. A nemfürdött parasztokkal már volt dolgom egyszer, azóta nem szállok ilyen vonatra. A calaisból indulón is elég finom szagok szoktak lenni, és ott se nyitható az ablak.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
A vasutas az pihenőidő, mert a vonat hálófülkéjében töltöd, ágyban fekve, stb. Azaz nem dolgozol.
15 perc komp viszont készenléti idő, mert saját idoddel nem szabadon rendelkezel, mivel az autóban várod a komp kikötését.
De majd a szakik pontosabban megfogalmazzák.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
zsid
senior tag
Azért igen, mert ez a helyes válasz az anyag szerint a rossz kérdésre.
A pihenőidő definíciójában van valami olyan rész, hogy azzal az idővel a sofőr szabadon rendelkezik, munkát nem végezhet a jogszabály bagyarázatában meg van olyan, hogy előre tudod a hosszát.
A vonatnál és a kompnál adott a menetrend. Egy klasszik 7-8 órás RoLa ( ami a létező legszarabb megoldás amit kitalálhattak) esetében van (retkes) hálókocsi, elkönyvelheted pihenőidőnek sőt lehet két pihenőmekszakításod a fel és leállásnál. Ezzel szemben egy 13 perces lötschbergi RoLa az nem pihenő.
Kompon utazva 15 perc az valszeg (logikailag? ) ugyanezért nem pihenő, mert a 15 perces komp az csak ilyen folyami/tavi limlom ahol nincs pontos menetrend és nem tudod előre mennyi pihenőd lesz. Ott ahol az út már 1 óra ott tudod előre, hogy 45 perc herevere jön, azt beadhatod pihenőnek, ahogy a 4 órás menetidejű kompnál is betolhatsz egy 3 órás pihenőt. Ott a kompjegy, rajta az indulás, érkezés, előre tudod hogy lesz több mint 3 órád "pihenni" az pihenő.
Amikor azt mondja a diszpécser/raktáros hogy várni kell a rámpára az nem pihenő, legalábbis addig nem amíg pontos időt nem tud hozzá mondani. Ha azt mondja hogy 1 óra múlva, 4 óra múlva stb akkor az már pihenő, mert előre tudod meddig rendelkezel a saját időddel.
Szóval valami ilyen logika mentén lehet az ilyen baromságokat levezetni, de ennyi infóból simán rávágni hogy igen az nyilván helytelen - csak nem lehet/lusták a kérdéshez egy 5 soros indoklást írni.
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #13350 üzenetére
Nem érzem annak, mert opcionális és a lóvé is más. Az egyik kollégám kifejezetten szereti csinálni. Nemrég kiköltözött családostól. A cégtől 500Km -re bérel pecót, de továbbra is nálunk dolgozik. Ha jó sofőrről van szó, akkor az öreg is tud rugalmas lenni.
-
veterán
válasz Di Natale #13383 üzenetére
Idősebb csóka, eső, szemből világító reflektor a cég parkolójában, este 7kor... Egymás mögé kellett állni, hogy az érkezők rá tudjanak fordulni a két sornyi parkolóra. Ember szemüveges, én meg fasz, mert ráálltam kb két méternyire. Vagy 2.5. Azt nem értem miért kezdett tolatni, mert előre elfért volna. Ráadásul értelme sem volt, mert sorban hívtak be, és előtte is volt egy magyar srác...
Agyilag leszivott az elmúlt két nap, de nagyon, épp figyeltem mit mondanak a hangosban, mert a két magyar azt mondta, hogy öket holnap hívják csak, nekem meg azt mondta a portás csóka, hogy még ma megraknak.
Aztán pont másztam be a fülkébe, ültem az ülésbe, hallom, hogy szól a hangosbemondó, figyelek, hogy mit mond, erre észreveszem, hogy gurul hátra az öreg. Gyújtás nélkül meg nincs kürt. Kulcs meg nem volt a helyén... Az a mázli, hogy gumis volt a pót vége, azzal finoman szembeszexualizálta a hűtőmaszkot. Kívülről semmi nem látszik...
Mást nem látok, se fül, se semmi nincs eltörve, csak ez a két konzolszerű öntvény.
Haverom megkérdezem, elvileg van olyan ipari fémragasztója, amit az audiban használnak kasztni ragasztáshoz.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
SidCorky
őstag
válasz Di Natale #13758 üzenetére
Ilyen részletek engem is érdekelnek, szívesen olvasnék egy részletesebb beszámolót, ha megvalósul a terv. Hogy sikerült melót találni (itthon, előre, vagy már kint éldegélve), milyen a munka, mennyire lehet belőle ott megélni, stb.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
veterán
válasz Di Natale #13758 üzenetére
Hasonló mint amikor kimentem ozziekhoz.
Csak mivel már senki nem akar (ott sem) kamionozni, ezért feltették hiányszakmás listára.
Gyerekkori barátom azt mondja, hogy minden harmadik kamion hátulján ott a hirdetés (mint ez EUban kb), hogy kamionos kerestetik... ilyen cirka 60k cad/52 hét. Nem a belföldes nyilván.
Angolul elkarattyolok, megvezetni nem nagyon tudnak, ráadásul ha egy cég azt mondja, hogy "oké, te kellesz nekem", akkor fizetik a repjegyet is.
Ott eléldegélsz 3 hónapig, közben járkálsz tanfolyamra, megkapod a kanadai jogsit, aztán hajrá fiam, ergye.
Én elmászkálnék usa fele. Ide-oda, jobbra-balra, van mit megnézni.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #16136 üzenetére
Karrier? Nincs. Pénz? Az se sok
Azon kívül hogy kamiont vezetsz nincs más karrier, nem jutsz feljebb sehova. Esetleg lehetsz garázsmester ha nagyon jól fekszel a vezetőségnél. Szóval ahol normális munkáért a legjobban megfizetnek.
Azért szeretem a kezdd nálunk a karriert hirdetéseket, mert egy szint van. Vezetsz, meg vezetsz.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #16136 üzenetére
Garázsmesterségen kívül még a diszpécser (sofőr közvetlen irányítója) vagy fuvarszervező - speditőr lehetne a karrier. Vannak cégek, ahol egyikében másikra van lehetőség, de ahhoz azért kell nyelvtudás is. A szervezést azt meg lehet tanulni.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #16260 üzenetére
Én is nyugodt vagyok olyankor. Napidíj van, idegeskedjen aki elrontotta. Én ott vagyok ahol lennem kell, nem rajtam múlik, ha van wc a közelben, felőlem állhatunk ott egy hetet is.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #16407 üzenetére
Mivel itt ma ünnepnap van, ezért oda tudok figyelni az étrendemre. Reggelire gabonafélét fogyasztok, de a könnyebb emészthetőség érdekében folyékony formában. Mellé gyógynövénycseppeket. Hogy ne legyen egyhangú, ezért ezekből többfélét is beszereztem. Ezután jön majd a tízórai. Majd arról is csinálok képet, ha elkészült.
[ Szerkesztve ]
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #16720 üzenetére
Francia, olasz (legtöbb helyen) ingyenes, spanyol, német, osztrák, szlovén fizetős. Szlovák, cseh, lengyel úgy emlékszem (már régen voltam) fizetős. Így, ha lehet, akkor cégnél.
Én, ha lehet, akkor a 2. pihenőm alatt szoktam elmenni, ilyenkor nincs sorban állás, estére nem szoktam beizzadni.
Ha, olyan a nap, hogy nem jön össze sehol se, akkor lavór.
Lobonccal 2-3 nap az izzadsági türelmi idő.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Di Natale
aktív tag
válasz Di Natale #16720 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a magamfajta introvertált emberkének ideális lenne a kamionozás. Egyedül a tusolás és a kajálás aggaszt. Logisztikán dolgozok és sajnos többnyire büdös, elhízott sofőrökkel kommunikálok. Ami gondolom azt jelent, hogy többnyire péksüteményeket vagy benzinkúti hotdogokat esznek. Az érdekelne, hogy ezt a szakmát lehet jól és igényesen végezni?!
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #16724 üzenetére
Hogyne! Nem kritérium, de minél inkább elkezded befelé dekorálni az autód, annál inkább figyelsz minden kis piszokra. Persze, egy ki-beugrálós melónál ez nehéz, buricskásnál kizárt. De nagy távokat futó, alkalmanként piszkolódó munkával könnyebb.
Régebben overálom volt, csak abban dolgoztam kabinok kívül, volt egy ülés huzatom, arra az esetre, ha be kellett ülnöm vele a volánhoz.
Ecset, porszívó, törlő használata mindennapos volt. Ma, inkább heti 2x.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Lehet. Van egy kollégám, aki teljes életmódváltást csinált. Kalóriákat számolgat, mérlegen adagolja ki magának a napi menüt és súlyzókat, tornaeszközöket hord magával a fülkében, amikkel napi rendszerességgel edz. Rendben is van alkatilag. Mutatott magáról egy régi képet. Döbbenetes a változás.
-
veterán
[kép] barátod.
Összes olasz autogrillben ingyen van a zuhany, kisebb kutakon 2 3.
Francia nagyobb kutakon is ingyen, kisebbek 2.
Osztrák asfinag 1 euró, németeknél általában három, spanyol 3...
Én úgy szoktam, hogy hátralévő táv alapján nézek egy kutat amit még elérek, és megnézem, hogy ott mi a helyzet az app szerint. Aztán ha nincs , vagy szar, akkor újratervezés.
Nyáron meg simán a póton, két végelzáró fel, kanna rá, húzó kiemel, és adj neki.
Plombánál meg szétakasztok fél méternyire, és treplin.
Kaja?
Az sem vészes, bár inkább hétvégén rákészülsz a hétközbenre.
Kempingどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Star Trek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest