Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Van itt valaki, aki Olaszországból szokott fuvarozni? Konkrétabban Velence környékéről.
Noale-ből várok cuccot, egy kovácsoltvassal foglalkozó cégtől.Ez lesz az első fuvar, és tulajdonképpen sokat nem tudok a részletekről. Pl azt se tudom, hogy magyar, vagy más nemzetiségű lehet e a sofőr. Nekem kb 300 kg cuccot hoz most. 170 € lesz. Olaszul semmit se tudok. Valami olyat írt az olasz (google fordító) hogy 400 kilóig, nagyjából ennyi az ára. Először 200€ lett volna, de mivel nincs nekik a rendelt mennyiségből elég, ezért két részletben küldik. Így lett 170€.
Szerintetek az ár alapján mekkora kamionnal, esetleg furgonnal, hozzák? Azért is kérdezem, mert ahol lakom, az utcában súlykorlátozás van. -
dlaj
őstag
Vödör szemeteszsákra esküszöm 😂 én is! Egy dologra kell csak ügyelni, mégpedig arra, hogy a zsákot minél előbb ki kell rakni (legalább a külső lépcsőre) a fülkéből. Mert mindegy, hogy hány zacskóba van a cucc, az okádja a xar szagot!
Még jó, hogy elmentek a nők, így beszélhetünk a fülkében xarásról! 😂
-
KAMELOT
titán
-
zsid
senior tag
Ott volt a saját példám, 300 000km, az erősebb retarderrel és a fékek 90%-osak voltak - új kora óta én hajtottma a kocsit.
Kipróbálták ugyanerre a munkára ( 3tengelyes Scania helyett/mellett) a 440-es 2 tengelyes TGX-et, retarder nélkül. Azon túl, hogy picsamód túlsúlyos volt a húzó ( 12,5-13t ), nagy súllyal nem bírta a lejtőket. A Bubu pillangószelepe simán leszakadt és behullott a kipufogódibba majd fék generál következett - 250 000km-nél.Nekem Xenon volt a Scaniában, haveromnak a 124-es/első gen R-es lámpával rendelték az új euro6-os Scaniaát: azt a lámpát nem lopják a románok és ha beugrik egy kavics akkor csak 9000rá az üveg a truck shopban
A belföldes vonalról meg ne is beszéljünk, mert ott veszedelmes dolgok voltak amikor még ott dolgoztam...
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
Mindenki szalajt valahol. Nekem az egyenes (párhuzam, derékszög) beállás a gyengém. Ha nincs segédvonal, akkor mindíg ferdére sikerül a tolatás. Akkor is, ha másik autó mellé kell betolatnom. Tükörben jónak tűnik, de amikor kiszállok, csak lesek, hogy ez miért lett megint csálé.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Pozitívan kell hozzáállni. Hajnalodik, kiugrom az ágyból, a
barátomjeges ponyva már vár reám.
Négykézláb kúszva letuszkolom a jeget, aztán vissza a fülkébe és a forró kávé közben elégedettséggel tölt el, hogy még mindíg sportos 50 -es vagyok.[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz csibe1 #10286 üzenetére
Eddig volt. Most, hogy az autóipar leállt hirtelen sokkal több lett a kamion, mint kellene. A waberers is leállított egy rakás szerelvényt, a többi nagy cég is és sok kis cég is megállt. Sőt ma már olyat is láttam, hogy az egyik nagy magyar cég a válság miatt bércsökkentést hajtott végre, kb 30%-kal.
Nyilván ez nem marad örökké így, de most még legalább másfél hónapig nincs sofőrhiány, pont többlet van.<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #10495 üzenetére
Már állnak vissza. Hétfőtől sok korlátozást feloldottak. Megnőtt a forgalom, de még nincs lakókocsis népvándorlás, meg román, bolgár bontójárat.
Ti mit tudtok arról, hogy állítólag tegnaptól a szállítmányozásban dolgozóknak hazafelé nincs karantén procedúra?
[ Szerkesztve ]
-
chop
őstag
válasz csibe1 #10564 üzenetére
Nincs kinek felmondanom e-mailben. Amikor a berpapirjaim utan erdeklodtem, akkor az iranyitom (az elso a 4-bol. 9 honap alatt..) mondta, hogy oke, megkerdezi. Eltelt par het, semmi. Mondtam neki ujra, szinten szart bele. Aztan az elszamolom kuldott egy koruzenetet a tabletre, arra visszairtam es akkor tudtam berpapirt kerni. Tehat kulon kerni kell, amugy nem adnak.
Ez egyszeri alkalom volt, de abban se volt sok koszonet, mert igy korrekcio, meg ugy korrekcio, full kaosz az egesz. Nyilvan minden arrol szol, hogy ne tudd nyomonkovetni a dolgokat.
A franchise-vezeto telefonszamat se tudom es most elkerhetnem ugyan az iranyitotol es felhivhatnam, de 90%, hogy az lenne a valasz, hogy mi a fenet hivogatom. Es egyebkent egy e-mailt is ugyanugy ki tud torolni, mint egy SMS-t, szoval itt is a hozzaallason mulnak a dolgok.
Mindenesetre halas vagyok a Wabinak, mert lehetoseget adtak, amivel szerintem eltem is, lehet, hogy nem en voltam a honap dolgozoja, de a feladataimat elvegeztem, viszont ideje tovabb lepni, nem kivanok 5 heteket egy fulkeben lakni.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #10569 üzenetére
+1
Az ilyenekkel úgy kommunikál az ember, hogy fedezve legyen a hátsója.Chop:
A cégek azon vannak, hogy ne lehessen tőlük "csak úgy" távozni. Nálunk ez úgy van, hogy a fizunk része 100 euró balesetmentességi bónusz. Csakhogy, ez úgy van kitalálva, hogy 1200 Euró/év, ami a letöltött év után jár, a havi 100 -as csak előleg. Ha vki nem szabályszerűen távozik (értsd: nem írásbeli felmondással és letöltött felmondási idővel), attól visszavehetik az előlegeket, vagyis nem fogja megkapni az utolsó fizetését.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
chop
őstag
válasz csibe1 #10569 üzenetére
Hetfon kell mennem Pestre, ugyhogy bemegyek a HR-re is, ugy a legtisztabb.
Somatom: szo nincs arrol, hogy "csak ugy" lelepnek. Amikor mondta, hogy 1 honap, akkor tudomasul vettem, hogy 1 honap. Az, hogy o most nem hiv melozni, az mar legyen az o hulyesege es ne az en problemam.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #10596 üzenetére
Jaaaa, hogy ez egy USA fülke? Annak viszont kicsit puritán.
KAMELOT:
Ha ennyire bejönnek ezek a fülkék, akkor miért nem mész ki kamionozni? Komolyan kérdezem. Neked amúgy is bejön a fülkében lakás. Azt meg majdnem tök mindegy, hogy hol csinálod (csak azért a majdnem, mert az a jeges tavakon átkelés, amit a Discovery -n mutogatnak, női munka. Csinálja a ku.....!).Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #10596 üzenetére
Jut eszembe, majdnem ilyen csőrös sofőr lettem. Konkrétan a Unix kamiont kellett volna terelgessem. De, nem vállaltam be, mert szar lett volna a beosztás.
-
őstag
válasz csibe1 #11056 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ameddig 25-35 euró havonta egy bünti, addig sokan csak bólogatnak, havi 5-600 már nem a bólogatós összeg es a cég sem fizetné ki szívesen. Nem kívánom senkinek sem büntit, de csak a sofőrök bírságolásaival érhető el a cégvezetés gyorshajtás tekintetében.
Üdv: Mcrazy
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11062 üzenetére
No, igen. Chop is röhögött, amikor mondtam neki, hogy amikor én vártam a papírokra annál a cégnél, ahol ő is rakodott, akkor néha meggurítottam előre/hátra az autót, hogy ne legyen meg a 30 perc pihi, mert így a 15 -re csak 30 -at kell majd kivennem, de ha ott letöltöm, akkor 45 -öt, ami 15 perc mínusz. Svájci rakodásnál 15 perc, aztán a határon, a vámolásnál a 30. Nálunk ilyeneken kell matekozni.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11073 üzenetére
Hát hogyan? Nekem még a korongos DAF -ban volt ilyen kapcsoló. A tacho pihenőt húzott. Mi lesz a TollCollect automatával? Már a bundások is fizetősek. Az új, GPS -es tachokról nem is beszélve. Pihenőn nem változhat a koordináta, mégis odébb került az autó. Mi történt? Teleportálták?
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11181 üzenetére
De, ez mindenképpen cáfolja azt, hogy az ingázókat nem állították meg. Kollégám csak annyit hibázott, hogy kimondta azt a szót, hogy Németország. Onnantól semmi sem érdekelte a határőrt. Németország = piros lap és punktum. Aki Ausztriából jön kamionsofőrként, az előtte a kamionnal nem járhatott ugyanarra, mint az, aki Németországból jön kamionsofőrként? Aki Subenben vált, az jöhet, aki Passauban, annak karantén?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11188 üzenetére
Erre is van "ellenpélda". Rafkósabb kollégám a határon mondja, hogy osztrákból jön. Kérik a munkaszerződést. Határőr ránéz, látja, hogy németül van, már intett is, hogy mehet.
Egyébként meg attól, hogy vkinek német munkaszerződése van, símán válthatott Ausztriában. Úgy hülyeség az egész, ahogy van. Remélem, rájöttek és elfelejtik a fölösleges baromkodást!Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
KAMELOT
titán
válasz csibe1 #11310 üzenetére
Az tuti! Nembaj majd nem lesz fuvaros aztán jönnek a brüsszeli agymosott politikusok, hogy lehet menni 5.5ó és napi 11ó, mert kell az áru.
Vírus alatt az emberek 3 nap alatt kiürítették a polcokat, úgy hogy volt utánpótlás. 1 hét alatt olyan káosz lenne, hogy bexarna az ország.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11384 üzenetére
Én arra tippeltem, hogy vmi vizsgához kell neki az infó, de nem.
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #11384 üzenetére
Ne bántsd! Joga van kérdezni, ha csak kíváncsi vagy vizsgázik is. Ha valaki már tud neki választ adni, akkor nem feleslegesen kérdezett.
(#11383) Somatom : Nem volt rossz kérdés ez. Őt érdekli.
(#11386) Zolás : Nem mindenki jár arra. Nekem is volt arrafelé tegnap egy kérdésem, ami jól elfajult a végére.
(#11388) zsid:
Banyek, nekem csak zenéből, zenei videókból 150 van.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11397 üzenetére
Külön igazolás olyan tevékenységhez kell, ami tachográf által nem rögzíthető. A pihenő nem ilyen. De, ezen kár rugózni, mert a cég miért ne állítana ki egy ilyen papírt? Ugyanúgy nem bizonyítható a pihenő megtörténte, mintha papír nélkül írom vissza a tachográfba. De, akkor egy ilyen papírtól válik legálissá, hogy a telephelyre kimenés után elindulok a kamionnal? Sztem semmivel sem hitelesebb, mintha csak visszaírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest