Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Di Natale
aktív tag
Beszarok! Holnap indulok Belgiumba és csak őrzött parkolókban állhatok meg. Még azt sem tudom hol találok ilyeneket, melyik határátkelőhelyeket érinthetek. Elvileg Luxemburgnál van valami napijegy, illetve Eurowaggal kell fizetnem mindent, de rohadtul nem volt nemzetközi betanuló járat. Egyszerűen semmit nem mondanak.
-
csibe1
addikt
"nekem pedig bejott a revo, evi negyvenparezer a metal csomagom, de a devizavaltas, es az utalasok, valamint a Japanbol rendelgetesek utani 1 szazalekok boven visszahozzak az arat."
Lehet félreértetted, de nekem is bejön a revo, kinti rendelésekre csak azt használom.
Az egyszer használatos kártya meg tök jó dolog, és a standard csomagban is elérhető.
Ezt már régen meg kellett volna lépni a hazai bankoknak is, ha már annyira fejlesztenek, meg jujj de biztoságosak." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz csibe1 #21194 üzenetére
Hat az az igazsag, hogy utanvettel mar en sem adok el semmit.
kell, kell persze, kuld el legyszi utanvettel!
elkuldom, aztan baszik atvenni, utana meg nekem kerul penzembe, hogy visszakapjam amit elkuldtem.
ezt parszor eljatszottam, es a 20ezredik bukott forint utan befejeztem… gondolom ezt unta meg az alza is.
nekem pedig bejott a revo, evi negyvenparezer a metal csomagom, de a devizavaltas, es az utalasok, valamint a Japanbol rendelgetesek utani 1 szazalekok boven visszahozzak az arat.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csibe1
addikt
Tegnap én is Revoluton keresztül fizettem az alzás rendelést.
Ott is tök jó fejek, mert pl. PayPal nincs, utalással meg akartam szórakozni.
Utánvét az nincs, mert már minek is...
Legutóbb valami kamu dumát mondott az ügyfélszolgálat, hogy csak átmenetileg nncs utánvét.
Aktiváltam az egyszer használatos kártyát, és meg volt oldva a dolog.
Amúgy max 10 ezer van rajta, hogy a SkyShowtime-ot vonják, meg van külön virtuális kártyám az Aliexpresses meg egyéb külföldi rendelések fizetéséhez.
Kértem fizikai kártyát is, az is működik gond nélkül.
Nekem bejön, mert a virtuális vagy az egyszer használatos kártya számát adom meg fizetéskor.Az meg elég érdekes, hogy itt van kismillió csalás, nagy nyugati bankokat is lehúznak; de add meg a kártyaszámot meg a CV kódot.
Minek is adjam meg pl. a Magyar Postának?
Őket majd nem törik fel?Más: egy hónapja (szerintem kamu netes számok) hívogatnak 30-as, 20-as számokról.
Felveszem és csingcsung nyelven dumál egy csaj. Lehet felvétel, passzolom.
Eddig volt vagy 8 hívás. szép sorban tiltom mindegyiket.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz Di Natale #21186 üzenetére
Nekem revoluton is van szamlam. A revos kartya van osszehangolva paypal-el.
Ott csinalok egyszer hasznalatos kartyat, es ugy fizetek. Kozben ez ossze van kotve ugye a paypalal, azon az meg az apples es hasonlo fizetesek mennek.
Ezt huzza le valaki
Revon meg zsebben van a penz, ahhoz sem fernek hozza…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Qtya123
őstag
válasz Di Natale #21191 üzenetére
Na az komoly.... Beülsz a kicsibe, nyomod tovább a melót, csak a tachográf nem pörög.... Ügyes. Aztán ülj vissza a buszra hulla fáradtan, mert hát kártya alapján tiszta kipihent vagy, előtted még a munkanap.
Volánbusz nem tudom milyen, kérdés hogy ott a pénz része rendben van-e vagy nagyon állami szféra mértékben alacsony.
-
Qtya123
őstag
válasz Agyrák666 #21182 üzenetére
Haver beugrós volt munkásjáraton.
Reggel kivitte a népeket a gyárhoz, az éjszakásokat hazahozta. Utána letette a buszt és hazament (a telephely közelében lakott) és délután vitte a váltást, és hozta vissza a reggel kivitt melósokat.
Volt neki összesen kb 5 óra vezetése a két kanyarral. 10e Ft/kanyar, tehát napi 20e Ft-ot kapott. Mehetett volna a 3. kanyarra is, de azt nem akarta.[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz Di Natale #21188 üzenetére
Ezekből a Paypal a penzkezelő alkalmazás egyedül, de ha van Google fiókod vagy használsz bármi "ingyenes" szolgáltatást, az úgy ingyenes, hogy kb te vagy a termék, vagy mint az akciós tv.
Tudom, hogy a revolutrol sok rosszat olvasni, még ment egy nagyot legutóbb az a magyar sztori, ahol természetesen nem kattintott semmire az áldozat és mégis levették az összes pénzét, aztán kiderült, hogy dehogynem kattintott, csak ciki lett volna a Forbes hasábjain bevallani, hogy a menő felsővezetőt/vállalkozót beforgatták valami blődli sms-sel. Ilyesmi előfordulhat, de ha ésszel kezeled ezeket a platformokat akkor nem lehet baj.
Nekem a revolut megkönnyíti az életem, ezért használom és kedvezőbben váltok pénzt általa, plusz van ezer jó funkciója, amit egy kommersz bank évek múlva sem.fog tudni.Egyébként rá kell keresni, van 1-2 bank aki már közel középárfolyamon vált, de most meg nem mondom, melyik.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Di Natale
aktív tag
Ez már off, de tudjátok nekem az a bajom, hogy ott a paypal, Netflix, Disney, hogy egyszerűen képtelen vagyok további pénzkezelő céghez regisztrálni. Nekem ez már sok. Nem akarok +1 felületet adni a támadásra.
-
Zolás
addikt
válasz Di Natale #21186 üzenetére
Mióta a legtöbb cégnél tableten vagy valami képernyőn kell bejelentkezni telefonszámmal, azóta megugrott az afrikából, dzsunka országból történő hívás. Gondolom arra vár hogy visszahívjam.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
Revo. Toltok fel ra forintot, aztan amikor kell, kozeparfolyamon valtja.
van rajta par gurigam, leginkabb tozsdes reszen bohockodni, meg parezer euro meg a boldog 370es bekeidobolA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-
Agyrák666
aktív tag
Haat buszozni se feltetlen eri meg.
Munkasjarat-->egy kanyar oda-vissza 4.5 ora, ebbol 3 ora vezetes, 1.5 ora varakozas + fel ora papirmunka,tankolas, takaritas = 5 ora siman elmegy vele. Ezert fizetnek 12 ezret/ teljesitett fuvar. 2400 Ft-os oraber ha jol szamoltam.
Cserebe legalabb uj buszok vannak. -
zsid
senior tag
válasz otto14 #21141 üzenetére
"Valaki tudja, hogy mi alapján van az egyik hídon vizet szennyező anyagokra tiltás, a másikon pedig nem? Mindkettő egymás mellett van párhuzamosan.."
A tiltás mentes híton zárt csapadékvízelvezető rendszer van, ha műszaki hiba miatt szabadba kerül valami vízszennyező anyag az nem a folyóban fog landolni, hanem a szennyvíztisztítóban.<tRucKdriFteR>
-
Di Natale
aktív tag
Euróval való fizetést (kaja, wc, tusolás) hogy oldjátok meg? Vesztek ki a bankból x eurót és magatokkal viszitek? Én a héten az OTP bankkártyámat használtam, de nem biztos, hogy így megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Közbe rájöttem, hogy otthon vagyok annyit ami megfelel 2x45 pihinek, meg a visszapótlásnak! Kedden kezdünk, és 45ös pihivel indítunk, így minket nem érint ez a dolog. Bár egy pár percre összezavart!
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Ez így zavaros...
Lényegében ha van két rövid pihenő egymás után, akkor utána két hosszúnak kell lennie, különben nem jön ki a matek! Ezek szerint 3 éve rosszul dolgozom! Ezt sehogy nem fogom tudni elmagyarázni se az itthoni, se az osztrák irányításnak!Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
Nem bizony. Ezt a munkát választotta, ezt a feladatot kapta, eredményt kell felmutatnia. A parkolók építtetése pedig a politikusok dolga.
Sokat nem tudunk tenni ilyen döntések ellen.Pont a koktél hatás elemeit soroltad fel. Minden olyan anyagnak, melynek meghatározták a bekerülő toxikus határ mennyiségét, összeadódik vagy sokszorozza a másik anyag hatását. Ennek a folyamatnak az eredménye a koktél hatás.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
FeZ...
aktív tag
"sokkal inkabb a rengeteg kornyezeti hatasban, "
Természetesen a környezeti hatás is számít, de az esetek legnagyobb százalékában a betegségek kialakulásának sokkal mélyebb okai vannak - belül az emberekben. (lelki) Nem akarok meggyőzni senkit és nem is vitaindítónak szánom, de ha valaki elkezd utánajárni (vannak rá megfelelő szakemberek, akik segítenek ebben), még aki nem is hisz benn, nagyon meglepődik amikor rávezetik a valós okokra. A neheze persze ezután jönne, ezeket megoldani, aminek a legtöbb ember neki se kezd. (a kialakulásával kapcsolatos belső okok miatt)
-
otto14
őstag
A legelső ellenőrzésemen említettem a Rendőr Úrnak, hogy ez az első ellenőrzésem, és blablabla. A végén pedig elmondta, hogy a papírt amit ad megmutathatom majd a következő ellenőrzésnél, és meglátják mit csinálnak.
Csak most volt egy papírom üres tartályos kontrollról az előző napról, majd most ADR -el rakva ellenőriztek, s ezért néztek át újra mindent, ADR felszerelést is.
Németországban egy évet dolgoztam, és sosem volt semmi.
Mindig örülök egy kicsit, amikor találkozok valakivel, aki egészség tudatos és azt is látja, hogy a kémiai szutykok bajt okoznak. Mégegyszer jó felépülést neked. Talán olyan ez is, mint a vezetés. Hiába vagy elővigyázatos, ha valaki belédjön..
[ Szerkesztve ]
asd
-
veterán
válasz HoTaZo #21167 üzenetére
De gondolom addig mar nem terjed ki az agya se az intelligenciaja, hogy ez, az ovukevel ellentetben nem lablogatos munkakor, es ha mar ennyire latnak mindent, akkor parkolot is kellene epiteni, mert gondolom azt is latjak, hogy nincs eleg parkolo kozel sem.
Legalja moslek szar emberek…
ebben a koktel hatasban en nem hiszek, sokkal inkabb a rengeteg kornyezeti hatasban, a feleslegesen permetezett szunyogokban, a taplaleklancba beepult mikromuanyagokban, es kioldodo vegyszerekben, uj butorokbol kiparolgo ragasztokban, nem kigyullado (kezelt) gyapjuban, stb. Az orok vegyi anyagokrol (PFOA es tarsai) nem is beszelve. Meg az ilyen-olyan tartositoszerezett kajakban, vegyszerezett etolajban, etc.
[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
válasz otto14 #21162 üzenetére
Csatlakozom Tüzihez , az előző kontroll papírt megmutatod és a legtöbbje elenged.
Engem, ma reggel ébresztettek a DARS-osok. Persze, hogy a személyautó soron való parkolás miatt. Hiába mondtam, hogy tele volt a kamion parkoló, őket ez nem hatja meg. 150€-m bánja.
Ami meglepett, hogy kérdezve, de mondta, hogy Rijekából jövök, ugye? Miért nem álltam meg útközben? Ezek végig tudták ellenőrizni, hogy merről jöttem.
-
veterán
válasz csibe1 #21161 üzenetére
Ilyen ez
jon, aztan kiveszik, es megy is
azert mondom mindenkinek, hogy 30 utan (de mar inkabb 25) evente-ketevente ultrahang, meg labor, mert ha nalam elojott ez a szar, akkor tenyleg barkinel. Nem iszom, nem bagozom, elvetve eszem hust, nem sozok semmit, iszok rendesen, mozgok amikor csak tudok kulonben rosszul erzem magam, ami kicsit sok az talan a szenhidrat, de azt meg lemozgom, mert 85 kilo vagyok a 185 centimhez.
Es nem eszek szemet kajat, mekis hamburgert, meg olcso parizsit, passziv dohanyzast is kerulom, sot, oblitot sem hasznalok mosashoz, mert nem tudom mi szivodik fel belole amikor izzadok…
Aztan megis becumiztam…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz otto14 #21162 üzenetére
Azokon szinte mindig kontroll van.
kapsz egy pecsetes papirt (nyilvan) es amikor megallitanak, azt odaadod, mondod angolul, hogy 1-2 hete volt kontollod, es altalaban engednek is tovabb. Amikor nemet-cseh tranzit-lengyel MAN gyaras korfuvarjaim voltak, tizbol nyolcszor volt kontroll autopalya kapunal Katowice elott Worclaw utan.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #21163 üzenetére
Németország kemény terep parkolás szempontjából. Helyszíntől függően gyakran akad egy - egy hely ipari parkokban is, mint amit [link] ez a tábla jelöl Csak nagyon sok idő elmegy egy ilyen kitérővel, főleg ha utána vissza kell menned a pályára a következő parkolóig vagy kijáratig.
asd
-
otto14
őstag
Nagyon szorgalmasak a lengyel ellenőrök. 5 lehetőségük volt ellenőrízni engem, amiből 4et ki is használtak a két körfuvarom alatt. Az 5. is azért úszott el, mert az autópályás fizetőkapunál kielőzött egy másik tartályos. Mellőlem ő nagyot gyorsított, én pedig hagytam hadd menjen, és ki is vették, pedig az én szemembe néztek először az ellenörök.
*egy 10h03 vezetésem volt, nyomtatással, azon kívül minden szuper. *nem kaptam büntit.
asd
-
veterán
válasz csibe1 #21159 üzenetére
Nem az eletmod volt a bibi szerintem.
Dokik is annyit mondtak, hogy “ez csak ugy jon”
A rizikofaktorok nalam kb 0-n vannak, aztan megis.
ki tudja mikor indult ez el…
ha megis ettol van akkor ott rohadjon meg, akkor is megyek vissza vezetni.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csibe1
addikt
"Jovore visszaulok kamionra, de szinte biztosan kulfoldon. Valszeg raprobalok az angol cegre, de ezt nyilvan beirom majd ide."
Azért ezt alaposan meggondolnám; mert ha jól emlékszem, akkor ez az életmód juttatott el ide.
Nem biztos, hogy megérné ezt megint bevállalni." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz SzalaiG #21153 üzenetére
Koszonom kerdesed, javulgatok. Mar van amikor 60km-elet tekerek egy nap montival, labizom is kezd visszajonni, szoval egre jobban
15.-en megyek erre a retek gki-re, hogy ne bukjam be az egesz tanfolyamot, aztan megnezem az osztrak melot amirol beszeltem.
Kicsit vissza kellene termelni a likvid tokemet, mert azert az megkopott ebben a fel evben. Szerencsre a befektetesekhez nem kellett nyulnom, aminek azert orulokJovore visszaulok kamionra, de szinte biztosan kulfoldon. Valszeg raprobalok az angol cegre, de ezt nyilvan beirom majd ide.
[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
otto14
őstag
válasz Di Natale #21152 üzenetére
Szólj hozzá nyugodtan. Nekem a legnagyobb hiányosságom most a helyismeret. Majd ha voltam már itt is és ott is, akkor sokkal könnyebb lesz.
Az előző cégnél nahverkehr -vagy helyi járatokon dolgoztam, mondjuk 2 óra vezetés egyik irányba, majd vissza a gyárhoz. Az nagyon laza munka volt, mert minden utat és céget ismertem, pedig a munkaprogramot kimaxoltuk. Ott palettes árut pakoltunk. Emiatt ritka volt a ponyvázás, és nem is lett a szívem választottja.
@HoTaZo: Mindent bejelölök a térképen, szépen rendszerezetten, hogy tudjak előre tervezni. Szerencsére az alagutakról van lista az ADR appban. Sárga villogó is van minden autón, mert Romániában is kötelező.
[ Szerkesztve ]
asd
-
Freiherr
őstag
válasz otto14 #21151 üzenetére
Dehogy állsz meg, szépen átsunnyogsz, mit tudsz csinálni?
Leállósávon veszélyes megállni, ha meg belédszállnak, akkor igen szépen megcsapnak + fizetheted a mentést a böriből.
De komolyan, inkább egy lehetséges büntetés kockázata, mint egy katasztrófáé. jól mondja, legyen sárga villogód.Back to the future
-
HoTaZo
addikt
válasz otto14 #21151 üzenetére
Azért van az irányító, hogy (főleg kezdőként, kezdő ADR-esként) segítsen. Ha nem tud vagy nem akar ("Old meg!"), akkor alkalmatlan, más irányítót kell kérni.
Olyan ne legyen, hogy egy tiltott (mert legyél tisztában azzal, hogy melyiket nem mehetsz, de azzal is, ha mehetsz!) alagút előtti kijáratot benéze! Sokba fog kerülni! ADR tábla becsukása még többe!! Fel se merüljön!
Kérdezd meg a kollégákat, irányítót, hogy várható e, hogy küldenek Ausztriába. Ha igen, akkor nézz körül a felszereléseid közt, hogy van e kirakható sárga villogód, hosszabbítóval vagy két akksis kissebb villogó. Ha nincs, akkor szerezz be!Ha nincs tiltó tábla, akkor mehetsz, ha van, akkor követed a terelő táblákat. Szerencsére nincs olyan rengeteg (alagúton kívüli) korlátozás, azokat meg úgyis hamar megismerés, jegyzet magadnak, S fogod tudni.
-
otto14
őstag
válasz HoTaZo #21150 üzenetére
Jól mondod. Kollégákkal alig látjuk egymást, egyvalaki mondta hogy ő megy magától, nem is beszél senkivel, mert elvégzi a munkáját. De ő már tapasztalt. Én már az első egyedüli utanon is kértem útvonalat, de nem mindig látszik pontosan minden, és például egy Bratislavai kerülőnél jó előre tudni pontosan, hogy mi hogy.
A múltkor hazafele például útvonal szerint Plonsk -nál délre kellett volna mennem, de útépítés miatt nem tudtam. Utána meg nem láttam indokoltnak vissza fordulni egy lámpás kereszteződésnél mint ahogy Freiherr mutatta, meg igazság szerint végig tereléses útépítés van Warsóig, és sötétben könnyebb volt egyenesen menni
De például ha elnézek egy alagút előtti kijáratot és már nem tudom kerülni az alagutat, olyankor az az eljárás, hogy megállok minél biztonságosabban, és felhívom az 112 -t? Ilyensmiről sosem hallottam semmit. - Habár kihangsúlyozták nekem a cégtől, hogy 3as osztályú áruval ha csak lehet még a leállósávon se álljak meg.
asd
-
HoTaZo
addikt
válasz otto14 #21148 üzenetére
Európában az ADR korlátozások főleg az alagutakra korlátozódnak. Persze, mint Pozsony, Brno - Prága közti szakasz, ahol magára az útszakaszra van, általában víztárolók miatti korlátozás. Persze, jó ha képben vagy az út előtt, de ADR-rel az irányítódnak kell megadnia a megfelelő útvonalat. Szoktasd hozzá, ha nem teszi magától!
Persze, mi is szívesen segítünk itt, amit tudunk, de az út meghatározása az ő feladata. Ahogy észreveszem, most olyan cégnél vagy, akik elsősorban ADR-t szállítanak, tehát az irányítók is jártasak benne. Akkor meg nem szabad meglepődniük, hogy lekéred az útvonalat, ha olyan helyre küldenek , ahol még nem jártál, nem vagy tisztában a felmerülő tilalmakkal. Nem a GPS a te irányítód! Persze, mindig ésszel, nyitott szemmel kell közlekedni, mert ha tiltó tábla kerül eléd, akkor megállj van. Igen, sokszor ésszerűtlennek tűnő nagy kerülőt kell tenni, de nagyon megbüntetnek, s a céget is, ha tilosban hajtasz ADR-rel!
Míg Ausztriában csak sárga villogót kell kitenned az alagutakban (ha nincs, akkor félre kell állni, megvárni a felvezető autót), addig Antwerpenben körbe kell menned, ha a Kennedy Tunnel másik oldalán kell tovább menned.
De, ezekről az irányítódnak tudnia kell, s neki kell megadnia az útvonalat. Te ráellenőrzöl, s ha gyanús szakasz, terület van, akkor konzultálsz vele.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
[link]
Nezem ezeket a szerencsetlen spanyolokat… nem eleg nekik, hogy rottyon vannak, alig van melo, most meg ugy jott az arviz, mint egy tsunami, de konkretan.
Ahogy hallgatom a kulfoldi hiradasokat, mostanaban nem nagyon kell narancsot sem venni ott, mert azt is elmosta az eso.
Sokan meg abbol elnek… eltek…
-
otto14
őstag
Akkor megvagyok élve. Köszönöm Freiherr és HoTaZo.
Az alagutat ismertem, kinéztem az ADR telefonos applikációból. Ott van lista országonként az alagutakkal, és hogy van -e tiltás.
Egyébként most nagyjából Gdansk az irány, vasárnap indulok.asd
-
Freiherr
őstag
válasz otto14 #21141 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha leírnád merről- merre akarsz menni...
Én jártam mindkét úton, Most híd után balra, de az időben nagy kerülő, tele személykocsival.
E65 híd után kifele a 2- re, majd az alagút után vissza a pályára, jól mondta a betanítód.
Okrem jelentése kivétel, pont rád vonatkozik, ha arra mész.Megnéztem a másikat is, ha ennyire félsz a büntetésektől, [link] itt kimész, aztán vissza, néhány km kerülő.
[ Szerkesztve ]
Back to the future
-
otto14
őstag
Én mindig megteszek mindent, ami rajtam múlik. Így tudok éjjel jól aludni.
Lenne néhány esetem, ahol nem nagyon tudom mit csináljak. Hátha tudunk segíteni egymásnak.
[kép] Ez lenne Bratislava ajánlott útvonalai vízszennyező anyagokkal. Az egyik szakasz a Most SNP [link] hídon menne keresztül, de 21t korlátozás van rajta. [link] Most akkor mehetek rajta nyugodtan, vagy nem, ha nehezebb vagyok? Valaki tudja, hogy mi alapján van az egyik hídon vizet szennyező anyagokra tiltás, a másikon pedig nem? Mindkettő egymás mellett van párhuzamosan.. A batanítómmal együtt jártunk erre, ő mondta hogy mi is átjárunk, meg mások is a vizes tiltásban lévő hídon. De már megint a sofőr zsebe bánná a büntetést... --- Mondjuk ha átmennék az Apollo hídon és utána fel az E65 -re (az autpályára), ott nem látok tiltást az utca képen, de nem is tűnik kamion barátnak az az oldal..
*Még nézegetve az SNP hidat, például ezen a felhajtón [link] felengednek, és csak utána, rögtön a híd előtt lenne a súlykorlátozó tábla. Szerintem ez tisztázza a helyzetet, és nem probléma a 40t? Másik oldalon ugyan úgy [link]Itt Płońsk városról vágtam ki egy térképet. [kép] Mivel útépítés van, nem lehet rendesen kerülni. A hosszú pirossal jelzett útszakasz pedig 12t korlátozású, amit én látok alternatívának. [link] Akkor ott sem járhatok? Ugye ha jövök északról Mo. fele, akkor mehetnék Warsón keresztül is, de csak ha olyan időben érnék oda, mert ott is van egy időszakos tiltás. [link]
Illetve egy lengyelül beszélő kolléga megtudna erősíteni benne, hogy itt ADR -el ugye nem érvényes a tiltás? [link]
[ Szerkesztve ]
asd
-
HoTaZo
addikt
válasz Freiherr #21139 üzenetére
Igaz. Ha tudja, hogy megteszel mindent, ami ésszerűen elfogadható, akkor ő sem fog lehetetlent a nyakadba sózni.
Ha meg mégis, akkor szólni kell, hogy ez nem fog menni és akkor nála a kesztyű, hogy lebokszolja a megbizóval a részleteket.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Agyrák666 #21134 üzenetére
Nekem az a mottóm, hogy áru még nem maradt autón. Ergo feleslegesen nem feszítem a húrt.
Viszont, ha olyan meló jön be (s, akkor lehetsz vállalkozó vagy alkalmazott), amivel most be kéne érni időben, vagy hazafelé mész és már nagyon tele a hócipő, akkor igenis minden akadály bosszantó.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Hollandok ugy tudom (tavaly legalabbis) csak a ket nagyobb autopalyajukon mernek 82-re.
Amugy gurigatni sem nagyon erdemes ha olaszok fele jarsz, mert mindegy mikor-hol csinaltad, nagyon meg lesz az ember anal-izalva…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csibe1
addikt
válasz lazoltan #21121 üzenetére
Ha te nem találkoztál ilyen problémával akkor nincs is?
Gratuláljak vagy mi?"Nem kell amúgy online csinálni semmit, beulhet bárki frontális oktatásra is, ha igaz."
Aham, aztán te fizeted az esetlegesen kiesett pénzeket a szabadság miatt?
Kihúzhatnád a fejedet a befőttesüvegből, van élet a kamionos dolgokon kívül is.Nagyon vidáman szeretnéd más pélójával verni a csalánt vagy mi van.
Ez nem a klónok bolygója, nem mindenki ugyanabban a helyzetben van, mint te.
Ha esetleg eddig még nem tűnt volna fel...
Ha nem, akkor menj orvoshoz." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
FeZ...
aktív tag
Én is nemrég csináltam végig, valóban elég vacak a rendszer, de ha eleget gyakorolsz, akkor nem lesz meglepi a vizsgán. Miután végigcsináltam az e-Titánt és sikeres lett, utána kb. egy hétig minden nap csak a teszteket csináltam gyakorlásból. Utána jelentkeztem csak vizsgára, simán ment. Az tény, hogy az e-Titános esettanulmánynak egészen kevés köze van a vizsgakérdésekhez, szerencsére erre mi külön kaptunk oktatást még, már ha azt annak lehet mondani, de legalább el lett mondva a lényeg és így simán lehetett venni a vizsgaakadályt is. Úgyhogy szerintem ne hagyd abba, csak készülj rá alaposabban és menni fog! Mivel D-re mész, ha akarod átküldhetem a mi kidolgozott tételeinket is akár. (ezt kicsit idézőjelben írom, mert a kidolgozástól távol van azért, de elégséges volt a vizsgára, főleg ha kicsit tudsz még rajta kerekíteni) Nálunk GKI-n talán egy srác bukott meg, az is a vezetésen, mert padkára ment.
-
lazoltan
csendes tag
-
veterán
D kat alapkepzes miatt mindenkepp szamitogepezni kell. Utana mar nem.
Felreertes ne essek, nem a szamitogepezessel van bajom, hanem azzal, hogy direkt a vizsgadijazasra van hangolva az egesz.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
otto14
őstag
válasz HoTaZo #21113 üzenetére
Hát ez az Volt szakasz, ahol kilencveneztünk is a többi kamionnal, de azon a héten még betanítóval voltam, nem mintha ez felmentene a gyorshajtás alól. Majd meglátjuk. Nem is tudom, hogy náluk milyenek a sebesség kamerák..
De azt hiszem, hogy az egyik fix 60as magyar trafi kapott el engem a román határ fele 65-68al, csak már nem tudom hol van. Vagyis országúton egy stop táblás Y típusú balra letérő után volt.
asd
-
Zolás
addikt
Menj vizsga nélkülire, be kell ülni, és végighallgatni a hülyeséget, cserébe kapod a kártyát.
-
veterán
válasz lazoltan #21119 üzenetére
Belam, nem csak en mondom, hogy egy kalap szar, hanem az autos iskola is.
Eltoroltek az esettanulmany oktatasat, mert bekerult az etitanba, legalabbis ezt irtak az iskolanak.
Amikor kozel 90 szazalekos bukasi arannyal szembesult az iskola, akkor kiderult, hogy ez a resze sem er szart sem, persze a sulitol lehuzzak a lovet, kozben a suli tulajdonosa pedig tartja az orakat megint.
A vizsgakerdesek 70 szazaleka nincs bent az etitanban.
Ezen felul az etitanban harom valasztasi lehetoseged van, vizsgan mar negy.
Direkt kiprobaltam ma, eltettem egy kerdest kesobbre.
Amikor a vegen visszajott, a valaszok ossze lettek keverve.
Az egesznek semmi mas lenyege nincs, mint lehuzni az emberrol a penzt.
Egy oerced van egy kerdesre ugye. Mire elolvasom a kerdest, meg a valaszokat (negyet), marad 15 masodpercem. Kozben pedig ugye direkt ugy vannak megfogalmazva a kerdesek, hogy egyik szo itt, a masik ott, a kovetkezo kerdesben helyet cserelnek, es ugy mar nem jo. 15 masodperc.
Elmehetnek a qrva anyjukba.
Kuldtek emailt, hogy nem sikerult a vizsga.
irtam valaszt, de donotreply, kuldtek az emailt hova mehet.
Holnap menni fog.
Aztan remelem egy eletre eltiltanak a magyar vizsgaktol.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #21120 üzenetére
Nem értem, mit kell bogaraszni? Én nem találkoztam ilyen problémákkal. Megkapod a belépéshez szükséges adatokat, belepsz, vegognyomod, tesztelsz, megkapod az igazolást, megkapja az iskola is, lejelentenek vizsgára és kész. Tényleg nem értem, mi ebben annyira nehéz, de elfogadom, ha valakinek az.
Nem kell amúgy online csinálni semmit, beulhet bárki frontális oktatásra is, ha igaz."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
csibe1
addikt
válasz lazoltan #21119 üzenetére
Ez egy B jogsi lenne, de miért a tanulónak kell kibogarásznia, hogy miért nem engedi tovább a rendszer?
Amúgy meg nem az lenne a cél, hogy segítse a tanulót a haladásban?
Amit láttam belőle nem igazán ezt mutatta.
Miért kell online csinálni?
Akkora titok?Ezekre a kérdésekre nem igazán látom a választ a hsz-edben...
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #21118 üzenetére
Nekem még soha nem volt gondom az etitannal, már két tanfolyamot megcsináltam vele. Nekem tetszik, hogy nem kell a többi sofőr között ülnöm a tanfolyamon, még hallgatni a zsibbasztó szövegüket, várni a cigiszünetre még a szüttyögésre meg a "vicces" beszólásokra. 5 óra alatt letolható az egész. A vizsgákon általában én voltam az első eddig.
Ez inkább generációs különbség, a legtöbb idősebb sofőr képtelen a számítógépet használni (a Facebook kivételével, mert azt úgy forgatják, mint Luke Skywalker a lezerkardot) és könnyebb fikázni a rendszert. Nem mondom, a GKI tananyag nagy része haszontalan, de itthon ezeréves kamionokkal oktatnak, ez hungarikum, el kell fogadni.
Emlékeim szerint annyit gyakorolsz, amennyit akarsz a határidőn belül, ha az nem elég, mert valaki szarik rá, az nem a rendszer hibája.
Most ezt ne vegyétek magatokra, csak ha ingetek"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
csibe1
addikt
" az etitan er egy kalap szart."
Pontosan, egy elbaszarintott szutyok az egész.
Ismerősnek múlt héten üzemeltem be, mert 2 napig nem jutott benne tovább.
Közben kiderült, hogy amiatt, mert egy videót nem nézett végig.
Semmi világvége nem volt benne; de a nyamvadék program még azt se írta ki, hogy mi a gond, miért nem mehet tovább.
Röhej az egész, összevissza irányítgat a neten belépés után.
Tíz éve meg megkaptam pendrive-on a tananyagot aztán pá.
Rám volt bízva, hogy mennyit gyakorlok.
Akivel együtt vizsgáztam megbukott.
Azt mondta, hogy olyan kérdést kapott amivel nem találkozott.
Utána kiderült, hogy ő vizsga módban használta a programot, olyankor meg random kapja a kérdéseket.
Nem tudom miért kell ezzel a netes baromsággal, meg határidős hozzáféréssel kínlódni, biztos valami haver kapja a lóvét.
Amikor letettem a személy jogsit volt egy darab KRESZ könyvem meg talán a műszakihoz való könyv. Aztán mégis sikerült.
Olyan mintha korlátozni akarnák a hozzáférést a KRESZ szabályokhoz vagy nem is tudom, de idegesítő egy baromság." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz Di Natale #21115 üzenetére
Azt nem ertem, miert gondoljak azt, hogy vamosnak
tanulok.
Es fuvarszervezonek.
Valamint jogasznak.
mindegy, legalabb lefixalom az osztrak-nemet munkat holnapA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz HoTaZo #21113 üzenetére
Olyannyira, hogy ajanlott levelben koszonik meg az allamkassza tamogatasat
megint meghuztak gkin, szoval szerintem itt elengedtem a kamionozast, buszozast…
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tok mindegy a vizsgabiztos mar, nekem hiaba irta be a harom M betut, semmit nem szamitott…
meglatjuk mi lesz holnap.
ha cumi, akkor a heten kezdem a nemet boltberendezos melot.
mar ha kiengednek a yardrol, mert tuti beverem a monitortA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
Én egyet hibáztam, és megbeszéltem a vizsgabiztossal, hogy a megváltozott jogszabályok miatt nekem van igazam
Olyan gyorsan végeztem, azt hitte elromlott a gépem. Aztán megvártam míg megnézte az eredményt, mondta a hibát, én mondtam hogy az már nem érvényes, ezen mosolyogtunk 2 percet, aztán hazamentem.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
ugye a gki egyik moduljan 1 ponttal kevesebbet kaptam a minimumnal.
na, kifizettem 10k-t, hogy a holnapi modul potlasra tudjak keszulni.
na, ma belepek, mondom a ma estet akkor ennek szentelem.
aha.
kepzes lezarult meg tavaly, ha ujra szeretnem inditani akkor lepjek kapcsolatba a kepzest vegzo szervvel.
magyaran vagy a suli baszott elinditani a kepzest, vagy az etitan er egy kalap szart.
ez utobbi amugy tuti, de siman lehet, hogy ketton all a vasar megint
szoval akkor holnap vizsga, ami jo esellyel nem lesz meg, szoval kezdhetem ujra a gkit
de akkor tuti beverek a monitorba egyetA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Di Natale
aktív tag
Megvolt az első nemzetközi túrám. Csütörtökön Szlovéniában voltam, majd lerakás után pénteken Ausztriában és onnan indultam vissza. Szombat reggel értem Gyöngyösre.
-
Zolás
addikt
válasz csibe1 #21105 üzenetére
Nekem szólt a doki, csak nem tudtam megoldani hogy hazaérjek-kivárjam amíg megjön-és utána menjek tovább. Így buktam egy évet.
-
csibe1
addikt
Nekem szerencsére nem volt gond, hogy egy héttel később menjek; de ha a doki nem szól akkor én is rápacsálok.
Azért mentem előbb, hogy ne kelljen A4-es lappal futkároznom; gondoltam besegítek magamnak is. Legközelebb biztos nem megyek előbb a dokihoz.
Elcseszett egy banda..." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Zolás
addikt
válasz csibe1 #21103 üzenetére
Én ugyanígy buktam egy évet legutóbb, kellett a lóvé, nem maradtam otthon arra az egy hétre. Aki kitalálta ezt a szülinapos dolgot is egy kretén degenerált állat volt, de hogy nem lehet folytatólagosra kérni, meg kell várni amíg lejár, hogy 5 évre legyen...
-
csibe1
addikt
válasz bozsokiandra #21094 üzenetére
Érdekesen működik, mert tavaly mentem orvosira, és a jogsi lejárta előtt egy héttel, nehogy lejárjon.
A doki mondta, hogy csak 4 évre adná meg a rendszer.
Visszamentem egy hét múlva, akkor meg 5 évre írta.
Vicces dolgok vannak..." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
bozsokiandra
tag
Ezt találtam:
https://fuvarlevel.hu/korrigaltak-a-jogositvanyok-meghosszabbitasanak-a-rendjet/
"Ezt az intézkedést az EMMI most részben visszavonta. Az úgynevezett 1. egészségügyi kategóriába tartozó járművezetők számára megmarad a születési dátumhoz igazított orvosi engedély. Ebbe a kategóriába tartoznak a személygépkocsi-vezetők, akik A, B, BE jogosítvánnyal rendelkeznek. A 2. alkalmassági csoport számára pedig visszatér a régi rendszer, nem illesztik az orvosi alkalmasság határidejét a születési dátumhoz. A rendelet november 19-én lép hatályba."
Ez szerint nekünk újra a régi rendszer van, az orvosi napjáig érvényes a jogsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest