Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• G.Zs.

senior tag

válasz G.Zs. #5424 üzenetére

Bocsanat, annyit gondolkodtam hogy beirjam-e forintban is, hogy a font az lemaradt. Szal 2500GBP. :B

Ez a penz szerintem a realitas ha Magyarorszagrol jossz 5 ev tapasztalattal. (A 6. evet mar ugye itt toltottem.)
    Az elmult 1-2 evben rajtam kivul egyreszt a menyasszonyom, masreszt jopar volt otthoni kollega jott ki kulonbozo cegekhez, es mindenki nagyjabol ennyit kapott. Ha szerencsed van a 3000 nem elkepzelhetetlen, foleg a bank szektorban, de nem az az altalanos 5 ev tapasztalattal.

6 ev Londoni tapasztalattal 3500GBP netto siman, de az meg odebb van. ;)

Bar nem a topic temaja, csak hogy lehessen realisan kalkulalni, ha valaki most tervezgeti a kikoltozest:
    En nyugat Londonban elek, nem elit, de rendezett, nyugodt kornyeken. 1000 plusz rezsitol kezdodik egy studio, 1200-tol a masfel szobas lakas, 1400-tol ket szoba plusz nappali is van. Az albit nem egyedul fizetem, a menyasszonyommal elunk ket programozoi berbol. Ebbol pont olyan eletszinvonalon tudunk itt elni, mint otthon. Egyelore... csakhogy ez itt a kezdet volt, jovore mindkettonknek realitas az eloleptetes.

Amugy meg nekunk kijonni nem penzkerdes volt. Otthon Budapesten mindketten eleg jo nevu cegnek dolgoztunk, viszonylag jo fizetesert, megsem voltunk elegedettek, leginkabb a munkahelyi korulmenyekkel es unalmas projektekkel.

Amugy meg alapvetoen nagyon szeretem Londont minden elonyevel es hatranyaval egyutt, raadasul a legjobb barataim tobbsege is itt el (egy masik resze meg Nemetorszagban, otthon meg mar sajna senki), es ez szinten egyik oka volt a dontesunknek, hogy ide jottunk.

Új hozzászólás Aktív témák