Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A magyar Duke Nukem 3D
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrobi
aktív tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
''Szal ez a kisvállalkozósdi korántsem olyan fenékig tejfel mint valamikor, illetve mint kintről látszik.''
''Nos nem tudom Te vajon vállalkozó vagy-e''
Pályafutásom 12 évéből 2-t voltam alkalmazott, 8-at vállalkozó, most egyik sem vagyok. Ha azt mondjuk, hogy szabadúszó, akkor hozzá kell tenni, hogy elég alacsonyan úszkálok.
5 évvel ezelőttig vidéken (Borsod) éltem egy kisvárosban, ahol saját üzletet működtettem, egészen Pestre költözésemig.
Szal tudom miről van szó. De nagyon útálom amikor a vállalkozók sírnak.
Ők még mindig jobban élnek, mint az alkalmazottak.
A boltomat én 5 évig üzemeltettem. Ez idő alatt összesen nem fizettem be annyi adót stb. mint apám 1 év alatt. Pedig a valós jövedelmem kb. 4-5-szöröse volt az apáménak ( aki mellesleg agrármérnök volt).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
''Mellesleg ezzel nem értem mi bajod. Egyrészt van munkájuk, másrészt az esetek nagy részében munkát adnak további 1-2 embernek. Hogy ezek az emberek nincsenek bejelentve? Talán mert ezt már nem bírja kigazdálkodni a kisvállalkozó.''
Csakhogy ez nem igaz, általában. Nekem 3 alkalmazottam volt. Természetesen egyik sem volt bejelentve, de nem a fenti okból, hanem azért, mert megtehettem, hogy kijátszom a jogszabályokat, s ha netán bukok, a büntetés sokkal kisebb lett volna, mint ha becsületesen fizetek mindent.
Ebből is látszik, hogy nem akarok itt a becsület lovagja szerepben tetszelegni, csak nagyon útálom ezt az abszurd helyzetet, hogy csalni-lopni kell a jobb megélhetésért.
Azért hozzá teszem, én már ebben a világban nőttem fel, elég jól elevickélek a zavarosban.
Jó lenne olyan országban élni, ahol az egyszerűen csak dolgozni és abból megélni akaró emberek sem ingerelnének senkit kacagásra.
-----------------------------------------
Én sem rajongok a multikért, de
''a kicsiket széttaposó Te**o-ók'' legalább minden alkalmazottjuk után fizetnek adót, tb-t, amiből majd a Te és az én gyerekeim járnak jobb suliba, kapnak a mostaninál talán jobb orvosi ellátást stb.
Térjünk vidámabb témákra

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Ford topik
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Toshiba 408S Multifunkcionális nyomtató ( újszerű )
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest