- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
JetiRulez #10599 üzenetére
Új köztemető
200Ft vagy mennyi autós belépési díj, aztán ott bent lehet cirkálni. Hátrány, hogy 0 forgalom, jóformán semmi kresz nem kell hozzá (majdnem mindenhol kétirányú jobbkezes utcák, nyilván), de iránytartást, kanyarodást, pár manővert lehet gyakorolni, vagyis inkább az alap dolgokat...
Külvárosi kerületek amúgy vonzóak, bár néha van arrafelé is rendőr, illetve a másik parám, hogy mi van, ha belénk jönnek / én nézek el valamit, ott aztán lehet magyarázkodni, se biztosítás, se jogsi, nem lenne túl szerencsés. Én ezért idegenkedek leginkább a forgalomban történő vezetéstől.
-
JetiRulez
őstag
Tudnátok mondani nekem valami jó, autó vezetés gyakorlására alkalmas, kies területet, ahol nem cirkálnak 24/7 a sündőrök? Akár valami elhagyatott magánterületet, ahova szabad a bejárás. Leginkább betonos út, de ha átlagon felüli állapotú földút, az se baj. Pesten, vagy környékén (környéke alatt értve leginkább Gödöllő, Kistarcsa, Kerepes, Fót, Csömör, Mogyoród, stb.)
-
harry
veterán
-
Kakumix
senior tag
válasz
albiosz #10596 üzenetére
Mikor hogy, mikor én voltam az előttem lévők kb. fele bukott, a velem bejövők mindketten. Ennek ellenére szerintem nem volt szívatós, az egyszerű kérdésekre könnyen lehetett válaszolni. Állítólag a mentő(s?)tisztek valóban szívatósak (az enyém nem az volt).
ui.: egyszerű kérdések => mind az volt, nem volt semmi extra, pl. a velem lévők nem tudták mi a teendő epilepsziás roham esetén vagy ha savat iszik valaki. Az egyik a bábú hasát nyomogatta, a másik bele sem nézett a szájába.
-
Bati0501
őstag
Köszi.Na igen,jó kérdés,h mi számít pontosan korrigálásnak-szvsz hülyeség megadni egy max számot,ami felett már bukta,mert még gyakorlott vezetőkkel is megesik,h nem megy,nem,h egy kezdővel a vizsgáztatóval a háta mögött,persze vmiért meg kell bukni...
Igen,az is lehet,h azért lett megadva,mert az,aki tök fordítva tekergeti a kormányt,mint kellene,azt ezért megbuktathassák.
Csak azért kérdeztem,mert amikor vizsgáztam és tudjátok nem túl jól sikerült megcsinálnom a jobbra hátra párhuzamost.És látták is rajtam,h tudom,h nem jó,de olyan sokat nem tudtam rajta javítani,kicsit szerencsétlenkedtem,majd befejeztem.A vizsga végén a vizsgabiztos mondta is,h nem érti,h h ment olyan rosszul,ekkor azért az oktatóm egy kicsit ellenpontozott:"én se értem,10-ből 10x-er megcsinálja,h 10 centire van a szegély".
De szerencsére ezért nem buktam meg,csak megjegyezte.És erre lennék kíváncsi,h a jóindulata miatt vagy látta,h ment jól,csak az nem és ezért még átengedett?
Tudom,h így nem nem igazán lehet megmondani,ahhoz ott kellett volna lenni,csak mégis,na... -
harry
veterán
válasz
Bati0501 #10575 üzenetére
Úgy tudom, hogy bukó, ha "a meghatározott feladatot harmadik javítás után sem képes a megfelelő módon végrehajtani". Szóval kétszer nyugodtan lehet javítani (bár ezt sem igazán értem, mi számít egynek, ha az orrát beljebb hozom, vagy a hátramenet is, vagy...). De szerintem ez is olyan, hogy meg kellett fogalmazni valahogy, de azért érződik az, ha valaki nem tudja rendesen berakni a kocsit a helyére, vagy csak kicsit kell rajta igazítani.
Kanyarodás közbeni kuplungról pedig azt olvasom, hogy bukó, ha "nem biztonságosan kanyarodik, indokolatlanul benyomja a tengelykapcsoló pedált". Én mondjuk továbbra is fenntartom, hogy jobbra kis ívnél 20 alatt mész, és itt lehet csúsztatni kettesben. Indokolatlan, ha nagy ívben kanyarodsz, és mész 30-40nel, akkor ugye minek. De kétlem, hogy pont ez lenne az, amiért valakit meghúznának - csak úgy a szemem elé került most ez is.
De szerdán megyek vezetni ismét, két hete nem voltam, remélem, nem lett azóta rosszabb... rá két hétre meg vizsga, majd azelőtt elmegyek egyszer megint, és reméljük a legjobbakat.
-
harry
veterán
válasz
máyköl #10588 üzenetére
Jó, akkor most tanuld is meg az elméletet
Érdemes minél hamarabb oktatót keresni, van, hogy 1-2 hétre tudnak csak adni időpontot. Esetleg lehet párhuzamosan EÜ-t is csinálni, ahhoz is van pár doksim, bár persze ráér (csak épp zavaró, ha már csak ez hiányzik, mert addig nem mehetsz okmányirodába sem, ami meg utána még pár hét).
-
máyköl
veterán
Sikeres kreszvizsgát tettem ma! Hogy hogyan, azt ne kérdezzétek, foggalmam sincs.
-
Killing
addikt
Aki mostanában igényelt jogosítványt annak mennyi idő alatt jött meg?
Az is írhat aki nem mostanában kapta meg. -
Bati0501
őstag
Igen,ez a kanyarodós téma rémlett.
Még jó,h már csak a postásra kell várni.
bocs,ha dupla lesz,de az előbb ugyan ezt nem mutatta a fórumban -
albiosz
őstag
válasz
Bati0501 #10580 üzenetére
Jól rémlik. Ahogy a kolléga írta: tábla/lámpa/rendőr esetén természetesen neki sincs elsőbbsége. Ezen kívül:
1. ha jobbra kanyarodik, akkor elsőbbséget ad a mellőle egyenesen haladó járműnek.
2. ha balra kanyarodik, akkor elsőbbséget ad a vele szemből egyenesen haladó vagy jobbra kanyarodó járműnek. -
harry
veterán
válasz
Carlo009 #10578 üzenetére
Van-e tábla / lámpa (stop, főút, elsőbbség -> védett / alárendelt út), egyenrangnál jobb-kéz szabály, illetve általában a kanyarodási szabály, gyalogosok, és kb. ennyit kell tudni hozzá, meg a villamos speciális helyzeteit (körforgalomban elsőbbsége van, nem ad jobb-kezet, kölcsönös udvariasság esetén és útszűkületnél mehet elsőnek, meg talán ha mindketten jobbra kanyarodtok, akkor elsőnek megy). Annyira nem vészes.
-
Carlo009
tag
Főleg az útkereszteződéses kérdések a nehezek. Ha villamos is van, az még jobban megnehezíti a válaszadást.
-
harry
veterán
válasz
máyköl #10576 üzenetére
Alszol 4 órát, addig tolod a programot ma estig meg holnap reggel, és jó lesz az, pár egyszerű szabály van a képeknél, ami fontos, a többiből meg nem akkora para bebukni párat, szóval szerintem ezt össze lehet még hozni, főleg, hogy ugyanazok a kérdések lesznek ott is.
Más kérdés, hogy bizony igen csak meg kellene tanulni tényleg, mert kint forgalomban senki sem örülne, ha a hiányos tudás miatt kárt okoznál bárkiben is...
Én könyvet amúgy nem olvastam el, csak pár fontosabb részt, elég volt az oktatás + összefoglaló + a tesztkérdések.
-
Bati0501
őstag
Azért megbuktathatnak ugye,ha 3-4-nél többször korrigál az ember pl. párhuzamos hátránál?Ez rémlik,de nem vagyok benne biztos és még abban sem,h mennyi a megengedett korrigálások száma?2-3 vagy jó volt a 3-4?
-
mephi666
nagyúr
válasz
máyköl #10573 üzenetére
én ezt nyomattam vizsga előtt: kb 70-80szor végigcsináltam, szépen csökkent a hibák száma és a végén kb már úgy ment, hogy 10/1bukta volt... vizsgán 1hibapont jött össze... ahogy nézem, 1ezresbe kerül, de ahol voltam autósiskolánál, ott benne volt a tanfolyam árában
-
máyköl
veterán
Értem, köszi szépen.
Igazság szerint szinte biztos, hogy megbukok a holnap vizsgán. Nagyon nem volt időm sajnos foglalkozni a kresszel, a tanfolyamon minden órán bent ültem és figyeltem, a könyvet nem tudtam teljesen átolvasni, a teszteket egy hete kezdtem kb., ma egész nap szinte nyomogattam, de 60-62 pontokat írok.
Nem baj, kérek egy pótzvizsgaidőpontot, és nekifekszel jobban... -
harry
veterán
válasz
máyköl #10569 üzenetére
Mert nem tilos, erre mit lehet még mondani?
Gyalogátkelőhelyen és előtte 5m-en tilos megállni, és tilos előzni (főleg, ha párhuzamos közlekedésre alkalmas, és a másik sávban megálltak, neked is muszáj), de amúgy nincs sok megkötés, lehet tolatni, fordulni. Meg nyilván fokozott óvatossággal kell megközelíteni, és gyalogosnak elsőbbséget adni.Amúgy szerintem érdemesebb sorban szépen végigmenni a kérdéseken, nem csak random feladatsorokat kérni, és ami nem megy, azt felírod (számát), majd visszatérsz rá később.
Itt egy kresz összefoglaló, érdemes lehet átnézni: [link]
-
máyköl
veterán
"Szabad -e megfordulni kijelölt gyalogos átkelőhelyen?
- Igen
- Nem"Ti mit írnátok?
-
harry
veterán
Járj azért utána másnak is, de jellemzően az embernek egy sulival kapcsolatban van tapasztalata. Ismerős talán a lopakodó jogsinál csinálta.
Nézz árakat (fontos: pótórát is), helyben elvégezhető-e minden (pl. hozzánk csigához jött orvos és nem kellett még ezzel is vesződnöm, van helyben elsősegély tanfolyam), hány oktatóval dolgoznak, mikor indul tanfolyam, hol van képzés, mely tanpályákat használják, esetleg autópark (bár szerintem az kb. mindegy), és ami tán a legfontosabb, az ottani (főleg gyakorlati) oktatókról milyen véleménnyel vannak az emberek.
Én pl. azért mentem csigához, mert jó áron van, volt közelben képzés (indult olyan tanfolyam, ami volt minden nap, így hamar a végére értünk, és nekem ez fontos volt), helyben volt orvosi és elsősegély, sok oktató közül lehetett választani, és hallottam sok pozitívumot is. Pár negatív véleményt is, de ekkora helyen ez elkerülhetetlen szerintem, de mint mondtam, oktatótól nagyon sok függ.
-
coke
csendes tag
zebra és a csigán kívül mást nem is nagyon érdemes nézegetni?
és ha nem az első kettő közül akkor melyiket érdemes nekem?
-
harry
veterán
válasz
máyköl #10563 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nem lehet, de ne akkor essen pofára az ember, hogy utána néz a pótórák árának, és rájön, hogy új vizsgát tenni bizony min. 13k, meg addig nem árt még venni 1-2 órát (főleg, ha távoli időpontot kapsz), 2 alkalom *2 óra pedig már 8k, szóval azért könnyen tud menni itt a pénz. Nem beszélve arról, hogy a forgalmin sem feltétlenül könnyű elsőre átmenni, sok apró dolgon múlik, még csak nem is kizárólag a tanulón. EÜ-ből is hallottam már gonosz vizsgáztatóról.
Szóval biztos meg lehet csinálni 100 alatt, és ezt be is lehet lőni célnak, de értelmes ember utánajár annak is, hogy mi van, ha nem, és akkor mennyibe lesz még.Csiga: nem rossz, nem írok le mindent megint (kereső), megfelelő oktatót kell találni, és akkor nincs nagy gond. De ez mindegyik iskolára igaz... a suli az árakat szabja, elmélet helyét adja, meg gyak. óra hossza számít, és kb. ennyi, minden más emberi tényező, hogy épp ki oktat, az meg egy jó iskolánál is lehet rossz, és fordítva.
De elméletet szerintem meg tudja tanulni mindenki akár maga is, szóval az jóformán mindegy (könyv + teszt), EÜ szintén (nem tanfolyamköteles, de érdemes egyszer megnézni egy ilyen bábut, előttem vizsgán srác rossz helyen nyomkodta a mellkasát, ki is vágták - de sok videó meg leírás van neten), gyakorlatra meg érdemes utánanézni, ki-milyen véleménnyel van adott oktatóról. Én csigánál vagyok, pár tippet tudok adni, ha oda kerül a sor. -
máyköl
veterán
válasz
dudika10 #10562 üzenetére
Jó, hagyjuk.
Nekem öszes ismerősöm aki zebrázott 100 alatt, átlagba 94 -ből jöttek ki.
Persze remélem, hogy én is ilyen szerencsével járok, de nyílván tudom, hogy benne van a pakliba, hogy több lesz.
De nem kell azért azokat a bukásokat elkönyvelni, miért ne lehetne átmenni elsőre egy forgalmi vizsgán? -
dudika10
veterán
válasz
máyköl #10561 üzenetére
Az átlag árral és egy bukással meg kevés pótórával számolva (és ahogy fentebb elnéztem, az év elején is tapasztalt fejetlenség továbbra is úgy-ahogy fennáll, tehát ha bukik az ember, akkor elég sokat kell várnia vizsgaidőpontra, amiből következik, hogy plusz órákat is kénytelen venni) gyorsan összejöhet az a 150k, hidd el.
Majd ha megvagy 100.000-ből, akkor mondhatod, hogy neked sikerült, de Te se csodálkozz, ha nem annyi lesz a vége.
Kifogsz egy mentősorvost vizsgáztatónak EÜ-n, akkor orvosi diploma is kevés, hogy átmenj. Vannak az embertől független tényezők is a pakliban, ezért a riogatás.
Azt hiszem, azért senki nem fog visszajönni panaszkodni, mert "azt mondtátok 150k, de én 140-ból megúsztam".Gyanúsan olcsó = a többi jóval drágább.
1 éve elég sok helyen ilyesmi árak voltak, de azóta mindenhol máshol emelkedtek.
Ilyenkor én automatikusan 10x átolvasom az apróbetűt. De ettől még lehetnek teljesen korrektek természetesen. -
máyköl
veterán
válasz
dudika10 #10560 üzenetére
Ha hozzáadjuk az okmány pénzt, kb. pont 100k -re jön ki.
Gyanúsan olcsó? Én itt csinálom, marha korrektek. Azért jöttem ide, mert több ismerős is itt csinálta, mindegyik maximálisan meg volt velük elégedve. A csigáról meg nem
Is hallottam jókat, ez meg olcsóbb is volt, így nem volt kérdés mellyiket válasszam.Amúgy annak idején a zebra volt az első autósiskola, talán a legrégebbóta ez áll fent. Nem nagy, de családias legalább.
Amúgy a csiga vezetője is a zebrába volt oktató, majd kitalálta, hogy csinál egy saját autósiskolát, majd létrejött az a sokak által dicsért csigavér... -
dudika10
veterán
válasz
máyköl #10559 üzenetére
Van zebrajogsi és zebra autósiskola.
Add hozzá még az okmányirodát is, könnyedén 100 felett van a vége.
Ha megbukik egyszer az ember csak a forgalmin (az nem csak a vizsgázón múlik), az +11.000, és nem tudom, hogy mik a jelenlegi szabályok, de úgy emlékszem, hogy be akarták vezetni a kötelező plusz órát, ami már általában nem az 1.000HUF/ óra áron szokott menni.
Könnyedén megcsúszik az az összeg...Egyébként ez jelenleg ahogy elnézem gyanúsan olcsó iskola.
-
máyköl
veterán
válasz
dudika10 #10557 üzenetére
B jogsi: 66.000Ft.
Ez a kresz tanfolyam díját jelenti (22.000) és a vezetési órák díjat.
Erre jön a kresz vizsga ára (4600Ft.), az alkalmasságit (7000Ft.), az egészségügyit -itt nem kell, sőt, gyakorlatilag felesleges tanfolyamot elvégezni, neten rengeteg oktatóvideó van- (5500Ft.), és forgalmi vizsgadíj (11.000Ft.).Tehát 66.000+4600+7000+5500+11.000.
Valóban nem 80x, ezért elnézésr, 95 fele van.
Tehát kicsit túlzás 150.000 -ekkel ijesztetgetni, meg lehet úszni ezt 100 alatt is.
És még mindig olcsóbb a zebra a csigánál. -
dudika10
veterán
válasz
máyköl #10555 üzenetére
Bepötyögtem google-ba, és összeadogattam.
Nekem 81000+15000 jött ki csak a tanfolyam díjára.
Erre rájön 11000 forgalmi, 5.000 kresz vizsga, 6-7.000 orvosi alkalmassági, 4.000 okmányiroda, 6-7.000 EÜ (és esetleg 8.000 EÜ tanfolyam is talán).
Ez így nagyon nem 80.000HUF...Egyébként még év elején meg lehetett úszni cirka 100.000-ből ha valakinek minden összejön elsőre. De ezzel számolni elég optimista dolog szerintem.
(#10556) coke: igen, 150.000-rel minimum érdemes számolni.
-
coke
csendes tag
ajánljátok is a zebrát vagy inkább csigavér?
mennyivel kalkuláljak bukásokkal együtt kb. 150e ?
-
coke
csendes tag
üdv!!
Bp-en melyik a legolcsóbb autósiskola minden költséggel együtt?
köszi
-
máyköl
veterán
válasz
mefistofeles #10545 üzenetére
Mások?
Mert ha ez a jó, akkor ezt tanulom leginkább... -
-
máyköl
veterán
válasz
mefistofeles #10543 üzenetére
Ezen?
-
-
máyköl
veterán
Ugyanarról a programról beszélünk?
-
válasz
Killing #10538 üzenetére
csatlakozom....
Ha a programot nyüstölöd akkor lehetetlen, hogy megbukj. Ha elég sokat csinálod és az elhibázott kérdéseket rendesen átnézed akkor rögzülni fognak a problémás dolog. Mindig van pár húzós, becsapós kérdés de a 90% olyan alap amit tényleg szégyen ha nem tud valaki...... -
albiosz
őstag
válasz
máyköl #10534 üzenetére
Ne viccelj, az a legkönnyebb része és alapja az egésznek. Nekem elsőre meglett, sokat kell gyakorolni. Vagy szerezd meg a tesztkönyvet, de inkább töltsd le a programot! Menj végig a kérdéseken és írd ki közben, ami nem ment, utána azokat vedd újra és gyakorold, amíg el nem fogynak. Végül pedig próbatesztek ájulásig.
Kereszteződéseke értsd meg, mert azok ált. 3 pontosak. Sok sikert!
-
máyköl
veterán
Hétfőn kreszvizsgázok. Igazság szerint marhára nem megy.
Ti hanyadszorra mentetek át? -
-
harry
veterán
Nem vitatom a hasznosságát, csak azt mondom, hogy szerintem nem előírás, de annyira nem érdekel, hogy utánajárjak :-P
-
-
harry
veterán
válasz
Carlo009 #10520 üzenetére
Nekem egyrészt úgy rémlik, hogy nem kötelező, másrészt a régi skoda 105-ön nem volt jobb oldali (gyárilag), lehet élni nélküle... A balt használod úgyis főleg (mivel úgyis jobbra tartasz és ezért balról jöhetnek melletted, valamint jobbra ritkábban váltasz sávot, stb), nyilván attól még sokszor hasznos lehet, de kétlem, hogy kötelező lenne... Biztosat nem tudok. Mindenesetre már egy jó ideje jóformán minden kocsin van.
Ha már itt tartunk, azért büntetnek, ha valamelyik tükör nincs? Kreszben nincs kötelező tükör ellenőrzés, csak beállítás rémlik (ott is talán középső és bal, akkor talán ezek kellenek is, de már nem tudom).
-
Bati0501
őstag
válasz
mephi666 #10524 üzenetére
Pont most láttam,h írtad az autós topicban...erős oldalsó tükrök használatával+ismerni kell az autót,de egy tolatóradar se árthat.
Kikapsz egy radart egy lexus 460-ból és már csak a kuplungot kell nyomogatnod.
Egyébként az tényleg igaz,h az ilyen autókkal-amiknek a hátsó szélvédője ilyen fedett/"zárt"-azokkal csak a külső sávban lehet(ne) menni és még talán más sebességhatárok is vonatkoznak rájuk?Azért,mert kistehernek vagy furgonnak vagy mit tom' én miknek vannak levizsgáztatva?
(mivel céges autók)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Bati0501 #10523 üzenetére
nem is rád céloztam
a parkolást meg ki is felejtettem
pl ilyennel hogy lehetne mondjuk jobbra+hátra biztonságosan beparkolni? vagy bármilyen műveletet véghezvinni, amihez rükvercben kell menni?
-
Carlo009
tag
A jobb oldali tükörrel kapcsolatban: Ma volt nálunk egy ismerősünk Opel corsával, ezen volt jobb oldalt tükör megnéztem. Kérdeztem, hogy kötelező rá? Nem tudta megmondani, azt mondta a vizsgán nem nézett bele abba a tükörbe.
Szerintem motorra se kell, jobb oldalra. -
Killing
addikt
válasz
mephi666 #10518 üzenetére
Szegeden is ugyanúgy megy az okmányiroda mint mindenhol az országban, lehet onlány is, offline is (sorszámhúzós edition
) illetve telefonon időpontot kérni. Én bemegyek és sorbaállok, ugyanis 2 hét múlva van időpont legközelebb...
A villamos csak akkor zavar be ha balra kell kanyarodni és a sínek az út közepén futnak, vagy ha szembe jön veled (és nincs lámpa), de összesen két ilyen hely van, a többi esetben nem zavar be semmit se. A kiindulási pont egy 'iparnegyedben' van, ahonnan egyetlen utca vezet ki, és annak a kereszteződésében megy a villamos, aminek simán elsőbbséget kell adni, szóval egyetlen szegedi se vizsgázik úgy hogy ne menjen át villamossínen legalább kétszer.
Most a forgalmi vizsgán kialakult egy érdekes (és 10 évente ha egyszer előforduló...) szituáció, ugyanis a villamos a hátad mögül jön (nem látod még tükörben sem!) és elromlott a lámpa, folyamatosan piros volt. Itt álltunk, majd a vb mondta hogy akkor lassan csorogjunk át a piroson mert ez elromlott, volt is dugó rendesen. Szép lassan körülnéztem a jobbrakenyar előtt, ugyanis takarásból jön ez a mocsok elölről is meg hátulról is, de hálistennek most nem volt ott így csont nélkül lement az egész.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Killing #10517 üzenetére
gratula... én jobbra előre tettem be így és szerintem ezért adott hibavonalat (nem maradt 2oldalon 40-40centi)
okmányirodába onlány kell jelentkezni szegeden is? nekem pont 1hónapja volt a forgalmim, azonnal kértem időpontot (szeptember18 volt a legkorábbi) és most már 2.5 hete várom a jogsit... nem kapkodják el a dolgot, már azt is elfelejtem milyen vezetni
szegeden azért kicsit körülményesebb lehet a villamos miatt... (gondolom minden vizsgaútvonal érinti is) szerencsére itt kecskeméten nincs
-
Killing
addikt
9-kor vizsgáztam, alig volt forgalom (Szeged) szóval nagyon jó volt az időzítés.
Aztán elindultunk, megcsináltam a kötelezőket (Balra előre parkolás, Balra hátra parkolás, Saroktolatás, Jobbra hátra párhuzamos parkolás a szegély mellé). Ez volt a neheze, a többi már csak szabályosan le kellett vezetni.Balra hátra olyan szűk helyre raktam be az autót hogy se ki, se beszállni nem lehetett, de azt mondta a vizsgáztató hogy nem érdekli, a lényeg hogy beraktam a kocsit
Volt még egy kiegészítő nyilas jobbra zöld, amin átment előttem 2 autó, én meg megálltam előtte, félve hogy majd kialszik és akkor megbukok... rohadjon meg, ki nem aludt volna, több mint 5 másodpercig zöld volt még, én meg csak ott álltam és nem mertem menni nehogy megszívasson, csak következő telizöldön mentem át.
Erre azt mondta hogy kicsit bátortalan voltam, az egyetlen szerencsém az volt hogy nem állt mögöttem senki így nem buktatott meg a forgalom feltartásáért.
Végül 5 hibavonalat kaptam (szerintem olyat is ami nem volt jogos, de m1...), a lényeg hogy megvan a jogsi, a többi nem számít, már csak az okmányirodát kell elintézni!
-
Killing
addikt
Holnap forgalmi vizsga, majd beszámolok!
-
salieri.
őstag
Sajnos ez nem igazán gyakorolható,mivel 8 ilyen gép van összesen.
És gondolom szupertitkos.
Viszont Budapesten létezik valami felkészítő erre -
albiosz
őstag
Helló!
Nálam is hasonló a helyzet, én is 25.-be lépek lassan. Eddig egyszerűen nem volt rá szükségem. Csodálkozik is mindenki, hogy csak most kezdtem el, 17-18 évesek voltak javarészt a tanfolyamon.
Én ugyan vidéken tanulok, Pestről a Csigavérről hallottam jókat, úgy tudom talán az a legnagyobb, biztos van a környékeden. Viszont ha mást ajánlanak úgy, hogy oktatót is dicsérik, akkor érdemes azt választani, mert különben lutri nagyon.
KRESZ-re szerintem érdemes elmenni, nekünk 2-3 hét volt, heti 2-3 alkalom. Általában munka utáni időpont. Mentőautó vezető csóka tartotta, tehát benne volt a témában, nagyon jól és logikusan magyarázott. Ez után fusd át egyszer a tankönyvet, és szerezd meg gépre a tesztprogramot (úgy hallottam
különböző torrentoldalakon fent van) és gyakorolj, amikor van időd. Nem vészes, simán megcsinálható.
Nekem ma volt az első vezetés, egy nagy betonplaccon gyakoroltunk, utána kicsit a forgalomban. Nagyon bénának éreztem magam, nem sűrűn vezettem eddig. Remélem belejövök majd, kuplungot nem igazán éreztem ma.
Sok sikert!
-
salieri.
őstag
Mai nap voltam PÁV2 vizsgálaton, megosztanám élményeimet.
11 órára volt időpontom ,de én már 10 órára odaértem.
Az ajtón belépve a portán felírják a vizsgált személy adatait,majd kap egy sorszámot amit az intézményben való tartózkodás alatt viselni kell magamon.
EZt követően belépve a földszintre a regisztrációs pulthoz kell menni adatok egyeztetése céljából ,valamint átadják a számlát a befizetésről, aláírni egy papírt,hogy nem vettem be semmi gyógyszert,nem vagyok alkoholos állapotban,valamint az "aktánkat" amivel jelentkezni kell a második emeleten a 202- es szobában.
Ha valakivel megy kísérő, az eddig jöhet ,nem mehet beljebb az épületbe,az előtérben van erre kialakítva várakozó.
A második emeleten zajlik mind a gépi mind a pszichológiai vizsgálat!
A gépek egy irodában vannak, mellettük nyugodt szobák,ahol a pszichológus nővel kell "beszélgetni"
Elég részletesen kikérdeznek, családi állapot,vezetési stílus,jogosítvány bevonva,van -e beteg ember a családban,jogsi volt- e bevonva.... millió meg egy kérdés nem is tudnám felsorolni kb. 4 oldalnyi ,ahogy figyeltem, mindenre csak őszintén válaszolni,ezt tudom javasolni.
pszichológus folyamatosan kérdez,majd a vizsgált személy válaszol, közben jegyzetel a kartonra.. ez kb 10 perc. Utána megköszöni,elküld vissza a váróba fognak hívni a gépi vizsgálatra.
Nem is sokat várakoztam szólítanak.
Feladatok nagyjából ismertek ,neten fent van pár helyen, viszont egy-két dolgot váltogatnak.
Ami nekem más volt egy kép felvillan szó szerint 1 másodpercre , és 4 kérdésre kell válaszolni.
Részletes képek ezek, sok dolog van rajta furfangos kérdések.
Nem csak közlekedési helyzetekről kérdeznek.
Hanem pl. mit szállít a teherautó , tej,kóla,sör
Vagy: a segéd motorkerékpárosnak volt e utasa?
Kb 10 db. kép lehet. NA a feladat végén káprázott már a szemem rendesen.
Gépen nyakatekert pszichológiai kérdések vannak ,nem csak közlekedésről ,család,társaság,életkörülmény stb... ez kb. 100 darab lehetett..
A többi feladat az volt ami blogon is fent van.
Megcsináltam mindent.
Majd megköszönték ismét kiküldtek a váróba, közbe az asszisztens nyomtatta az eredménylapomat. Majd vitte át a pszichológushoz.
Rövid idővel ismét szólít,pszichológus,hogy beszéljük meg az eredményeket.
Alakzatos feladatnál (egyezik ,nem egyezik) lassú voltam meg kell ismételnem..
Továbbá a hang-fényjeles feladatnál több jel ment el ami megengedett meg kell ismételnem,ezt is meg kell ismételnem...
Majd újra vissza a váróba.
Hu na mondom magamba frankó,ha itt nem szedem össze magam elhasalok...
Baromira fáradt voltam ekkorra ( igaz meg vagyok fázva sajnos ez is befolyásolhatott valamennyire. )
Irány a mosdó ,arcot mostam,megittam egy bombát.
Alig,hogy kijöttem szólítottak a 2 feladat ismétlésére.
Próbáltam higgadt maradni,a lényeg nem szabad elveszíteni a fejünket ha elrontunk egy két alakzatot ,vagy a hang fényjeles feladatnál elmegy egy két jel.újra ritmusba kell lendülni. viszont 4 nem mehet el, baromi gyorsan adja a gép!
A 2 feladat pótlása kb.30 percig tartott baromi hosszú időnek tűnik.! mintha egy nap lement volna.
Ezt követően vissza a váróba, majd szólít újra a pszichológus.
Nagyon összeszedtem magam az ismétlésre ennyit mondott.
Majd kaptam egy határozatot, hogy 2-es csoportú PÁV-ra határozatlan ideig alkalmas vagyok.
Minden jót kívántunk ..Valamint hozzátette ,hogy igyak sok mézes teátKonzekvencia:,Tanácsok
- szerintem nem annyira egyszerű ahogy sokan írják
- nem szabad félvállról venni a dolgokat
- nagyon pihenten kell odamenni szerintem minimum 8 óra alvás
- odautazni vidékről szigorúan kísérővel, vizsgált személy ne vezessen
- valós forgalmi helyzetekhez a vizsgálatnak van köze...elég sok ,de ennyire hirtelen nem történnek ott a dolgok mint a gépen!
- ha jól játszol számítógépen autós illetve memóriajátékokkal az még nem jelenti azt ,hogy a PÁV-on minden ok lesz -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Nem hittem volna, hogy valaha befogok nézni ebbe a topicba, de mindennek eljön az ideje.
Jogosítványt szeretnék illetve kell is szereznem. Igaz eddig nem izgatott a dolog, mert a családban nincs kocsi, így kb. kimaradt mindig nekem ez a feeling. Viszont most a munka miatt is ajánlott lenne, tehát nincs mese... illetve 25 évesen úgy gondolom, hogy lehet olyan élethelyzet amikor jól jön egy jogsi.
Néztem iskolákat. Láttam van már ilyen ONLINE Kresz tanulási lehetőség is. Ez webes felületen történik vagy csak egy netes kapcsolattal rendelkező win-es progit adnak?
Illetve melyik iskolát érdemes választani? Nekem, mivel BP belvárosában lakok ezért a Spuri Suli-t (igaz ez 13. ker, de ez nincs messze a munkahelyemtől) és az Atilos-t ajánlották. Rákerestem neten a véleményekre. Atilos-ról kb. semmi, Spuri Suliról meg annyit írtak, hogy az iskola maga jó, de cserébe az oktatók irdatlan nagy parasztok. Vagy ebben a topicban itt tabu az iskolák nevei? -
Carlo009
tag
Sajnálom, hogy nem sikerült. Majd legközelebb biztos sikeres lesz. Szerintem 30 óra vezetés nagyon kevés, otthon kell még gyakorolni, fatertól vagy ismerőstől kölcsönkért kocsival (persze ha ő is ott ül). Nagyon gyér forgalmú úton vagy egy nagy placcon ki lehet tenni üres flakonokat és ezek közé lehet beállni.
Tehát kinyomott kuplungal nem lehet kanyarodni?
Az ilyeneket jó megjegyezni vizsga előtt. A kormány fogást is gyakorolni kell. A jobb oldali tükör kötelező az autón? Ha kötelező, akkor jobbra történő sávváltásnál kell használni vagy elég jobbra nézni?
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10508 üzenetére
Ha az ismeretségre gondolsz,akkor tudom,h semmi se lehetetlen,de most nem erre gondoltam.
(am elírtam,mert másodjára már 69e-ret írtam 67 helyett)
Biztos lehet élni nélküle,hisz itthon is hányan élnek autó nélkül,de én most arra gondoltam,h munkát is nagyobb eséllyel kaphatsz,ha van jogosítványod.Vagy ha bármi van,akkor max bérelsz egy autót és mész,ahova kell...
Jó autónak mondják az mx5-öt.Csak nekem egy kicsit nőies...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Bati0501 #10507 üzenetére
Jó, 100 az tényleg nagyon az alja egy joginak...
De nem megoldhatatlan.Nem szükséges a jogsi az élethez. Kb. mindent házhoz szállítanak ha akarod, ingyen vagy minimális díjért cserébe. Akkor amikor kéred, nem úgy mint sok magyar cég: majd a 2 héten belül valamikor ott lesz a szekrény...
Főleg ha úgy laksz/dolgozol mint pl. én: lakás-vasút: 7 perc, vonatozás 11 perc, vasút-iroda: 3 perc.
Tesco a vasútállomás mellett...Én tényleg csak azért akarok autót venni, hogy kedvtelésből vezessek hétvégente. Nem is tervezek nagyobbat egy Mazda MX-5-nél.
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10505 üzenetére
A 67e-et kérdezed?Mert olyasmi lehet,talán inkább 79e,de nem tudom.69e-nek a másfélszereséből nem jön ki egy B-s jogsi,a 79e-nek már talán kijön vhol szűkösen...
Persze,ha már évek óta kint él nem fog ezért haza jönni.
/hát nem tudom,de én úgy nem mennék ki szívesen dolgozni,h még jogsim sincs/ -
albiosz
őstag
Köszönöm a válaszokat, Urak! Akkor majd meglássuk. Úgy néz ki jövő héten EÜ tanfolyam és vizsga. Meg persze a vezetést is elkezdem valamelyik nap.
Más: télen van forgalom vizsga? Mintha pár éve valaki mondta volna, hogy november-decemberben már nem adtak időpontot csak következő év tavaszára. De lehet, hogy motoros vizsga volt, már nem emlékszem.
Ha autóra sincs, akkor lehet, hogy lezavarom gyorsítottként a tanfolyamot, most (sajnos) úgysem dolgozom. Ha viszont autós vizsga van télen is, akkor nem kapkodok. -
harry
veterán
válasz
albiosz #10498 üzenetére
Egy kört praktikusan a pályán vagytok, aztán tőled és az oktatótól függ, hogy merre-hogyan: mi második órán már forgalomba mentünk, az egyszerűbb helyekre, és később tértünk vissza pályára manőverezgetni, parkolni.
De, ha úgy érzitek, jobb lenne még ott gyakorolni, akkor maradtok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- Politikai mémek
- Yettel topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Politika
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest