- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VegyesTamás #12566 üzenetére
Amiket eddig irtal, nem ugy tunt, hogy tudod mi az. Olvasd vissza magadat, nem is ertem a felhaborodasod.
-
válasz
VegyesTamás #12562 üzenetére
A motorfek az tulajdonkeppen a motor belso ellenallasa, ezt tapasztalod a kerekeken fekezohataskent. Amikor alacsonyabb fokozatban van a valto, akkor ezt erosebbnek erzed, mert mas az attetel. Csak gondolj bele gyorsitaskor is mindig ugyanaz a motor gyorsitja az autot es mekkora kulonbseg van a sebessegfokozatok kozott. Nyomjal masodikban egy padlogazt meg otodikben, latni fogod a kulonbseget, pedig egy es ugyan az a motor. Mikor elengeded a gazt, ugyan emiatt erzed erosebbnek/gyengebbnek a motorfeket attol fuggoen, hogy melyik fokozatban vagy.
Yayoh a trabantoknal wartburgonal igy volt a szabadonfuto miatt. Amikor elengedted a gazt, akkor olyan volt, mint ha uresben lenne a valto, egy ropsulyos kis szerkezet oldotta a kapcsolatot a motor es a kerekek kozott (ez most durva megfogalmazas, mert nem ezt oldja, de a vege ez lesz es nem kell belebonyolodni). Aztan ahogy lassult az oto szep lassan megint osszekapcsolodott a ketto.
-
válasz
VegyesTamás #12560 üzenetére
Nem tudom mi a kulonbseg motorfek es motorfek kozott, de legyen 3.
-
válasz
Gergosz2 #12557 üzenetére
Persze, ebben teljesen igazad van, nem lettel kevesebb. Csak azt jegyeztem meg, hogy en sok ertelmet nem latom a penzlehuzason kivul, mert egy balesetnel egyreszt te is be vagy szarva, nem nagyon mersz csinalni semmit, masreszt emlekezni sem fogsz mar addigra valoszinuleg semmire es akkor meg mindig ott a kerdes, hogy nem teszek-e inkabb rosszabbat, ha nekilatok, mint ha nem.
Ennyi vegulis amit szerettem volna mondani.
TomCat333 Jo lesz az kettonek is.
Gazelvetel = motorfek.
-
válasz
jerry311 #12554 üzenetére
Semmilyen karterites nem adja vissza az elcseszett egeszseged. Kapsz mondjuk xy osszeget (szinte kizart hogy kapjal, de tegyuk fel, hogy igen), abbol vehetsz magadnak mankot meg tolokocsit meg mindenfele kutyuket, de ami elszallt, az nem fog visszajonni. Nyilvan nem is arrol van szo, hogy probaljon elkotni egy verzo utoeret, lenyeg, hogy ha nem tudjuk mit csinalunk, akkor ne csinaljuk.
-
válasz
lsebestyen #12552 üzenetére
Foleg ha van egy nyaki gerinc problemaja, ha ott neki alsz letepni a sisakot rola, lehet nyaktol lefele gondjai lesznek. Ki kell nyitni a rostelyt, h kapjon levegot. Ez olyan mint az ego motorternel, nem szabad kinytini a motorhaztetot, mert akkor tuti szarraeg az egesz, hisz kap friss levegot boseggel. Hagyni kell a tuzoltokra, ezzel nem tudsz mit csinalni a poroltoddal.
-
válasz
lsebestyen #12548 üzenetére
Velemenyem szerint ez egy ossznepi lehuzas csak, ertelme nulla, dupla nulla. Nagyon remelem senki hozza nem erto (aki nem orvos, apolo stb) nem all neki ganyolni a serultet egy baleset utan, mert lehet epp attol benul le stb. Max kiszedni az ego kocsibol, mert ott csak jot tud tenni, de amugy hagyni kell ott ahol van.
-
válasz
SOS-t SOHA #12526 üzenetére
Nehany gondolat ehhez.
Mi az, hogy alairatta az orakat? Tudom kozeli tapasztalatbol a rendszert, de ilyen nincs, hogy alairatta. Ha nem erezted biztosnak a tudasod, miert nem vezetted le az orakat ahelyett, hogy alairod? Ha te nem egyezel bele a vizsga idopontjaba, ugy ertem nem akarsz meg vizsgazni, akkor nem vizsgazol. Befizeted a draga orakat, raadasul nem is megy a vezetes rendesen, de az orakat alairod, nem ertem komolyan.
Ha nem vagy elegedett az iskolaval, akkor atmesz egy masikhoz. Ha veletlen azt mondjak, hogy nem adjak ki a kartonod (szoktak ilyet), akkor mond neki, hogy most azonnal mesz az nkh-hoz es bejelented oket, mert nem tarthatja vissza a kartonod. Garantalom 1 percen belul az utadra engednek. -
válasz
VegyesTamás #12289 üzenetére
Eppen ez az egyik gond az otthoni tanitgatassal. Az eleve kezdo megtanul valamit, amirol 99%, hogy majd le kell szoktatni, hogy majd meg lehessen tanitani az elvart dolgokra. Ez ketszer annyi idobe fog kerulni, mint ha nulla tudassal megy oda. Nem beszelve arrol, hogy nagyon veszelyes kormany moge engedni valakit potpedalok nelkul.
-
-
válasz
Outlander #12257 üzenetére
Bemesz egy orvosival es megcsinaljak, unio van, nem kell remeket latni:
A külföldi hatóság által kiállított vezetői engedély cseréje:
Az ügyintézéshez szükséges iratok:- érvényes személyazonosításra alkalmas okmány (érvényes személyazonosító igazolvány, érvényes útlevél)
- lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely igazolására alkalmas okmány (pl. lakcímet igazoló hatósági igazolvány, szálláshely bejelentőlap)
- magyar orvos által kiállított orvosi alkalmassági vélemény
- külföldi hatóság által kiállított vezetői engedély eredetben
- az eljárás illetékköteles, melynek illetéke 62. életév alatt 4000 Ft., 62. életév felett 1500 Ft. Az illetéket csekken a helyben működő postán vagy eljáró ügyintézőnél bankkártyával is meg lehet fizetni.
A kérelem benyújtásakor az okmányirodába postázandó vezetői engedély megérkezéséről elektronikus értesítés kérhető. -
válasz
bzoley #11074 üzenetére
Az elso mondatra nem reagalok ha nem haragszol. A lekopott zarovonal nem letezik, ezert nem lehet buktatni. Ha latszik, akkor az nincs lekopva. Hoban ugyan ez a helyzet, az utburkolati jelek nem leteznek, ezert erositik meg a legtobb helyen a zarovonalat elozni tilossal.
-
válasz
mephi666 #10608 üzenetére
Oszinten szolva inkabb ne is nyuljon az emberhez egy olyas valaki, aki nem ert hozza, mert tobb kart okozhat mint amennyit segitene. Egy gerincserultet nem szabad mozgatni es ennek megallapitasa az orvos feladata, nem egy arra jaro gepkocsivezetoe. Szerintem az emberek 90%-a eleve olyan stresszben van egy balesethez erkezve es serult embereket latva, hogy amit megtanult sem tudja megfeleloen alkalmazni.
-
Amit leirtam az a jogi es szakmai allaspont, amit kozlekedesi szakemberek, orvosok irtak le es javasoltak. Ha ez Neked nem felel meg, vagy nem erted, hat sajnalom.
De amugy mikor elozol egy autot es kiteszi balra az indexet, az Teged nem zavar meg? Na ne hulyeskedj mar. De mindegy, nem szeretnem ezt tovabb magyarazni, mert egyszeruen nincs mit. -
Az elozest vegrehajto jarmuvet tilos zavarni.
- Zavarás: olyan magatartás, amellyel valaki másnak a közlekedését nehezíti, a közlekedés más résztvevőit megijeszti, neki kényelmetlenséget vagy kellemetlenséget okoz, magatartásával figyelmét elvonja vagy indokolatlanul leköti
Az elozest vegrehajto zavarasara alkalmasak azok a tevekenysegek (pl. feny vagy hangjelzes adasa), amelyek az eszlelest vagy a helyzetfelismerest nehezitik. Sok minden beletartozik meg a zavaras fogalmaba, de ezt most nem reszleteztem, mert a fenyjelzesrol volt szo.
Hat ezert.
-
válasz
Psychonaut #9433 üzenetére
Ahhoz jogsi se kell.
-
válasz
Psychonaut #9380 üzenetére
Szuper!
-
válasz
Mr.Csizmás #9325 üzenetére
Ez rajtad is mulik mennyire megy a vezetes.
-
válasz
Cola111 #9232 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, egy a lenyeg, hogy ervenyes vezetoi engedely legyen, fuggetlenul attol, hogy az ideiglenes vagy nem.
Azert irtam az okmanyirodat, mert sokan azzal jonnek, hogy a potlas idejere eleg az a fecni, amit az okmanyirodaba kap, hat nem eleg. Illetve segget torolni jo, masra nem. -
válasz
thomasthomas #9225 üzenetére
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.
Semmilyen mas papir nem jogosit fel a vezetesre, az okmanyirodakban is rosszul tudjak altalaban.
-
válasz
Cola111 #9187 üzenetére
Bocs de mi koze a macskakoves mondandomnak a vezetestechnikai treninghez, mennyiben cafolja ez a mondandomat? Neked van gyakorlati tapasztalaltod a kozuti forgalombol arra vonatkozolag, hogy az abs hatrany macskakovon?
Nem szamolgatok semmit, fogalmam sincs mennyi lehet pontosan es nem ezzel jovok, csak kiegeszitesnek fuztem a temahoz, mert nem mindegy, hogy valaki 1 hetes jogsival a hata mogott magyaraz valamit, vagy fel millio kilometerrel.
-
válasz
zoo8800 #9184 üzenetére
Ez a macskakoves dolog is vikipedibaol kihamozott cucc, nem gyakorlati tapasztalat. Nem csak nala, hanem masnal is.
Nagyban fugg ez a kerdes attol, hogy milyen a macskako, mekkora kockakbol all es milyen kocsival/mekkora gumival gurulsz rajta. En speciel meg nem tapasztaltam az abs hatranyat macskakovon ezidaig, pedig vezettem mar par szazezer kilometert. -
válasz
picur220 #9166 üzenetére
Olyan rendszer nem lehet kesziteni, mert azt nem fogja tudni milyen az utfelulet (pont ez a baj pl. a terhelesfuggo fekeroszabalyzokkal is). Tehat csak addig tudja fokozni a fekerot, mig nem blokkol a kerek, utana elengedi. Ezt ugy tudjak fejleszteni, hogy minel tobbszor avatkozzon be az abs masodpercenkent.
-
válasz
Cola111 #9136 üzenetére
Epp a konkretumot mondom az elejetol fogva es nem a vikipediabol kopizok.
De nezzuk csak Te mit irtal:
Nem a fékeken múlik ma már, hogy hol állunk meg, hanem a gumi és a talaj közötti kapcsolat milyensége és a leszorító erő szorzata szabja meg az erőt átvihetőségét.
Ezek szerint egy allora fekezett es egy gordulo kerek azonos nagysagu es iranyu eroket kepes atvinni.....
Na ezert mondtam, hogy ne menjunk bele inkabb.
-
válasz
picur220 #9133 üzenetére
Mondja ezt egy friss jogsis egy olyan emberre, aki 16 eve vezet szemelygepkocsit, 13 eve C/E-kategoriaval es kiolvasott/elemezett egy rakas muszaki konyvet.
Masreszt en segiteni szerettem volna es meg is adtam a tiszteletet, legalabb ez utobbit elvarnam azert toled is.
Koszonom.
Annyit hozzatennek, hogy abbol amiket irtal, az latszik, hogy fogalmad sincs a fekezes/tapadas/surlodas fogalmakrol, szoval szerintem ezeknek nezz utana a sajat erdekedben.
-
válasz
picur220 #9117 üzenetére
Fogalmam sincs mirol beszelsz, de egy biztos, a labad sosem lesz olyan gyors, mint egy abs rendszer, amely masodpercenkent 12-16-szor kepes beavatkozni a fekerobe, ezt erzed a fekpedalon. Amiket irsz teljesen ellentmond a fizikanak, de en nem is folynek ebbe bele, csak mondom szolok.
spitfire0704 irni, olvasni tudas, 18 eves eletkor es B-kategoria kell.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest