- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
Megértem. Tényleg embere válogatja.

Egyébként Spring Boot olyan szépen autoconfigolja, hogy öröm belekezdeni.
Ránéztem, nem rossz dolog ez a Mustache sem.
Viszont, most ez az AngularJS 2 + Spring keltette fel az érdeklődésem, hogy megemlítettétek, biztos kipróbálom valami hobbiprojektben a közeljövőben.(#9158) Aethelstone: Nekem sincs jó véleményem Vaadin-ról, sőt nagyon megutáltam a projekt végére, pedig még a Vaadin Spring integrációt is használtuk. CustomLayout-tal még hagyján, de amit kigenerál magából néha enélkül, az vicc. Mindegy, egy Vaadin Certification-re jó volt a tudás, projekt után, de nem igazán tervezek rá visszatérni, ha nem muszáj.
A generálás még hagyján, azt lehet utánhúzni, de az az overhead, amit kliensszerver kommunikáció címén elkövet....
Egyébként meg tisztességes Java fejlesztő bottal ne nyúljon JS-hez direktben
Nekem ehhez teljesen jó a GWT. Nem pofázik bele többet az életembe, mint amennyit nagyon muszáj 
-
mobal
nagyúr
-
Aethelstone
addikt
Nem tudom kinek mennyire új dolog ez, de leírom, mivel doksiban nem nagyon tűnt fel.
Spring 4.3-mal bejött az InjectionPoint class. CDI-ben már régebb óta van ilyen. Nekem ez abból az szempontból volt érdekes, hogy ennek a segítségével használtam CDI környezetben eddig a Loggereket. (inject-áltam, nekem ez így kényelmesebb volt, mint a standard megoldás)Íme spring oldalon a megvalósítás:
@Bean
@Scope(ConfigurableBeanFactory.SCOPE_PROTOTYPE)
public Logger logger(InjectionPoint injectionPoint){
return LoggerFactory.getLogger(injectionPoint.getMember().getDeclaringClass());
}(SL4FJ a facade)
Ezt ugye csak be kell szúrni a megfelelő osztályokba és kész:
@Autowired
private Logger logger;Mit gondoltok? Tetszik/nem tetszik?
Jobban szeretitek a hagyományos megoldást?private final Logger logger = LoggerFactory.getLogger(getClass().getName());Az @Autowired kényelmesebb

-
floatr
veterán
Nem tudom kinek mennyire új dolog ez, de leírom, mivel doksiban nem nagyon tűnt fel.
Spring 4.3-mal bejött az InjectionPoint class. CDI-ben már régebb óta van ilyen. Nekem ez abból az szempontból volt érdekes, hogy ennek a segítségével használtam CDI környezetben eddig a Loggereket. (inject-áltam, nekem ez így kényelmesebb volt, mint a standard megoldás)Íme spring oldalon a megvalósítás:
@Bean
@Scope(ConfigurableBeanFactory.SCOPE_PROTOTYPE)
public Logger logger(InjectionPoint injectionPoint){
return LoggerFactory.getLogger(injectionPoint.getMember().getDeclaringClass());
}(SL4FJ a facade)
Ezt ugye csak be kell szúrni a megfelelő osztályokba és kész:
@Autowired
private Logger logger;Mit gondoltok? Tetszik/nem tetszik?
Jobban szeretitek a hagyományos megoldást?private final Logger logger = LoggerFactory.getLogger(getClass().getName());Úgy gondolom, hogy akkor van értelme konténerbe tenni dolgokat, ha ahhoz valamilyen formában kötődne a beaned, vagy az életciklusa. Egy logger szvsz max az osztályhoz kellene hogy kötődjön még csak nem is példányhoz, függetlenül attól, hogy a konténerben singleton. Emiatt én csak private static final loggert használok csak. Lehet ezt nem szeretni, de logikailag számomra tisztább a dolog, és bár marginálisnak tűnhet a dolog, de ennyivel is kevesebb ballaszt van a konténerben és a konfigban.
-
Én is ezt hittem sokáig, hogy elég a Hikari függőséget betenni a pom-ban, aztán kidebugoltam a közelmúltban és láttam, hogy így az alap tomcat-jdbc datasource-t szúrja be.
Szóval kell a
spring.datasource.type=com.zaxxer.hikari.HikariDataSource.
Majd checkold azért te is légyszí, ha lesz rá időd. 
Utánanéztem, igazad van. Engem ez azért nem harapott meg, mert nincs a classpathon a tomcat-jdbc; a logban meg egyértelműen bejelenetkezett a Hikari.
-
Nem tudom Karma, hogy csinálja, mert lehet máshogy is, de nekem ez tűnik a legegyszerűbbnek, én így szoktam.
A pom-ba berakod a dependency-t, verzió nem kell ugye, mert Spring Boot a parent, azt ő intézi.
<dependency>
<groupId>com.zaxxer</groupId>
<artifactId>HikariCP</artifactId>
</dependency>Majd az application.properties-be ezt a sort:
spring.datasource.type=com.zaxxer.hikari.HikariDataSource
Mivel a default, a tomcat-jdbc datasource.Majd a megfelelő értékekből létrehozza a datasource-ot a Spring Boot.
pl.:spring.datasource.driver-class-name=org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver
spring.datasource.url=jdbc:hsqldb:mem:test
spring.datasource.username=sa
spring.datasource.password=Elvileg a
spring.datasource.typenem is kell, mert a Hikarit megpróbálja megtalálni magától. Az enyém is így néz ki alapvetően, MySQL-nél (ne kérdezzétek) nem árt még egy pár plusz sor a teljességhez. Most nem tudom előszedni sajnos. -
Dave-11
tag
Ez a klasszikus megoldás:
String fileName = "res01.res";
ClassLoader classLoader = getClass().getClassLoader();
URL resource = classLoader.getResource(fileName);
if (resource != null) {
File file = new File(resource.getFile());
try (BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader(file))) {
String line;
while ((line = br.readLine()) != null) {
System.out.println(line);
}
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}Viszont, ha érdekel más módszer is, itt még tudsz csemegézni Java8-as megoldások közül is. Viszont amit ezekben a megoldásokban nem látsz, hogy hogyan éred el a resources alatti fájlokat. Így:
ClassLoader classLoader = getClass().getClassLoader();
URL resource = classLoader.getResource(fileName);Köszönöm a segítséget!

Most már működik amit szerettem volna, már csak egy kérdés: ha egy static metódusban akarnám ezt alkalmazni, akkor ugye a getClass() nem játszik csak így magába, ilyen esetben ezt érdemes használni: [aktuális_osztály_neve].class ? Mert én így csináltam és működött, csak az érdekel hogy más helyeken is ezzel találkozhatok-e majd? -
floatr
veterán
-
Aethelstone
addikt
Ez nem szar, így van kitalálva Springben. Amit megjelölsz @Component annotációval (vagy valamelyik stereotype-jával) az az osztályod lesz Component és működnek rajta a spring specifikus dolgok (pl: Autowired). Ez természetesen a Spring álltal ajánlott implicit mód (Implicit bean discovery and automatic wiring). Lehet expliciten is @Bean annotációval Javaconfig-ból, meg xml config-ból is, de most kicsit elkalandoztam.
Amit te keresel, erre van egy jó kis "best practice" Springben: Csinálj egy üres marker interface-t abba a csomagodba ahol scannelni szeretnél és akkor arra az interfacere hivatkozz a ComponentScan-nél.
pl.: @Configuration
@ComponentScan(basePackageClasses = Application.class)
class ApplicationConfig {}marker interface:
public interface Application {}Mintha csomagnevet is meg lehetne adni a @ComponentScan annotációnál...az nem egyszerűbb? Mondjuk refaktornál gázosabb, bár az Eclipse az ilyeneket is re tudja faktorálni

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5550, 100% AKKSI
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest