- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #10823 üzenetére
""Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz?"
Ezt általánosságban értelmezd ne erre a példára levetítve.
"unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat."
Ezt most vagy félreértem, vagy nem tudom elképzelni mondjuk, hogy egy szerver alkalmazás szét legyen dobva 10 futtatható binárisra és egymást hívogatják.
"Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből..."
Senki nem mondta, hogy tapasztalatlan vagy, csak azt, hogy erre a problémára létezik kb. 100 féle jó megoldás
-
válasz
bambano #10814 üzenetére
"De az is látszik a párbeszédből, hogy sokan úgy programoznak linuxon, hogy fogalmuk sincs, mit jelent linuxon programozni. ha linuxon windowsosan akarsz programozni, akkor tegyél fel windowst."
Ebből nekem az jön le, hogy akkor linuxon mindent írjunk szerinted bash-ben. Én zsh-t használok és macet munkára. Ott mit kéne csinálni?
"Szerinted melyikben valószínűbb, hogy hiba lesz: egy két soros shell szkriptben vagy egy elastic-ban?"
Tudsz unit tesztelni bash-t és jávát is, a hiba valószínűsége ugyanakkora.
"És hiába fikázod a szkript nindzsákat, az objektív műszaki érvek ebben a feladatban nem a jáva mellett szólnak."
Abban igazad van, hogy talán nem a Java a legjobb megoldás erre, de szerintem még nem is a bash. Python például. Amúgy tipikus "szkript ninja" hozzáállás, hogy feszegetjük a jvm erőforrás felhasználását, ami tény, hogy több lesz mint egy szkripté. Cserébe nem lesz olyan lassú.
Egy szó mint száz, a kollégának kell tudnia, hogy miért akarja Javában írni. De szerintem ha Ő abban akarja és van alá vas akkor hajrá. Cron + CLI alkalmazás. Én viszont erre a feladatra a Python-t javaslom ha csak ennyit kell csinálni.
#10820: Full komolyan érdekel, mikor jó a 10k soros bash a javával szemben (én olyan szituációt még tényleg nem láttam. 10k soros szkriptet is csak azért mert ahhoz értett a költő)?
-
válasz
bambano #10803 üzenetére
Én dolgozam olyen helyen ahol ez volt a szokás, és kb. ott csaptam volna szét mindent szívlapáttal.
A végeredmény 10 ezer soros bash scriptek (vegyítve gawk-val és python szkriptek behívásával), egy olyan feladatra amire totálisan alkalmatlan. Inkább akkor python vagy valami egyéb shebangelhető szkript.
-
válasz
E.Kaufmann #10637 üzenetére
Lehet egy templatet meg kéne próbálni, jó dolog amúgy!
-
válasz
E.Kaufmann #10635 üzenetére
Nem hiszem, hogy az OpenJDK lenne a baj de megpróbálhatod AdoptOpenJDK-val is pl.
Szerk.: HTML tábla generálásra nem használsz valami templateing engine-t?
-
válasz
E.Kaufmann #10633 üzenetére
Amúgy régóta "tökmind1": [link]
-
válasz
Aethelstone #10539 üzenetére
Lustaság*
-
Valaki próbálta már a GraalVM-et?
mobal,
-
válasz
#68216320 #10483 üzenetére
Én amikor Springben csinálok egy API-t a következőket követem, a Controller kap egy kvázi DTO-t (sima POJO ami semmire nem jó csak adatokat szállítani) amit validálok majd adott esetben elmenetem tehát model készül belőle.
Amúgy meg modelekkel dolgozom repository-n keresztül.
Ahogy a kolléga is írta feljebb.
mobal,
-
válasz
Aethelstone #10456 üzenetére
Szerintem marha jó kis ide. Ha nincs szükséged egy IDEA-ra pl. tökéletes.
-
-
válasz
#68216320 #10411 üzenetére
Alapvető fogalmakkal kell tisztáznod először és utána szerintem mehetne a Spring.
Amire szükséged lesz (így hirtelen fejből, nem teljes lista):
- Singleton
- MVC
- Repository
- DI
- Annotációk
- Hibernate (ORM)
- SQL
- ... és még sok dologEgy kiindulási alap: [link], továbbá célszerű Gradle vagy Maven tool-al is megismerkedned (én személy szerint a Gradle-t ajánlom).
-
-
válasz
Aethelstone #9995 üzenetére
Pedig vannak jó dolgok 8 felett.
-
válasz
Lortech #9901 üzenetére
Ezt úgy értem, hogy a szoksásos CRUD mellet van még pár darab sima hívás ami pl. egy előre, fixen beállított értékkel megcsinálja az updatet, vagy fix értékekkel beilleszt egy újat.
Pl.:
/api/v1/valami
GET/api/v1/valami
POST, store/api/valami/{id}
GET, show/api/valami/{id}
PUT, update/api/valami/függvényAmiUpdateliADátumot/{1}
POST (jelen esetbe adat postázása nem történik) -
Megint itt kérdeznék nem Javá-s kérdést. Nekem erről van véleményem, de a tiétekre is kíváncsi vagyok. Van egy REST API amibe bekerült néhány RPC. Mennyire jó ezeket keverni, továbbá ha ott a REST van-e értelme az RPC-t használni - keverni?
(RPC csak bizonyos értéket settel, kvázi paraméter nélküli update lenne.)
mobal,
-
A második kérdést úgy értettem, hogy az jó megoldás, hogy építek egy docker imaget, majd az imagen lefuttatom a tesztet és ha minden oké mehet is prodba.
Előbb fusson a teszt + akármi és utána készítsek imaget?
Egyáltalán mikor célszerű kreálni?
Nem tudom jobban körülírni!
mobal,
-
Kicsit off, de nem tudom hova írjak. Docker-rel megoldható, hogy 3 féle képpen indítsam az imaget?
Pl.: van 3 db bash scriptem,
test.sh
,prod.sh
ésdev.sh
.Ha jenkinsből hívnám a gate-nél akkor a
test.sh
futna le, ha kiraknám élesbe aprod.sh
fejlesztéshez, debughoz pedig adebug.sh
.mobal,
-
válasz
Aethelstone #9602 üzenetére
Az a baj, hogy ennek nem vita lett volna a vége. Az vita, hogy pl. Maven vs. Gradle de a kolléga teljesen ignorálta a dolgot.
-
Ez kell neked? Továbbá javaslom, hogy az üveghal helyett használj legalább kandúrt.
De mi a baj a Java EE-vel?
mobal,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Medence topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest