Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- droidic: Safe Mode az agyban
Új hozzászólás Aktív témák
-
"akkor linuxon mindent írjunk szerinted bash-ben": nem.
a fő különbség a két rendszer között (unix vs. windows), hogy a unixot eredetileg kis programok hatékony összekapcsolására találták ki, a windows meg nagy monolitikus rendszerek futtatására. pl. ha windowson elindítod az outlookot, a fél office-t maga alá rántja, mert ha a levélben van excel vagy html, akkor máris behúzza az excelt meg a html motort.unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat.
ezért amikor elhangzott itt (nem Peachmantől), hogy a szenzor program tegye le diszkre egy fájlban az adatot és azt olvassa be jávából LINUXON, akkor azt gondoltam, hogy ezzel totálisan szívenszúrja a unixos alapfilozófiát. kevésbé udvarias megfogalmazásban ekkora f.ságot évek óta nem hallottam.
tehát itt a unixos filozófia szerinti megoldás az, hogy van egy szenzorleolvasója, van egy átalakítója meg egy adatbáziskliense, amiket a shell összeköt:
sensorread | sed ... | mysql ...
ha ezt el akarjuk rontani az itteni kérdés szintjére, akkor is az a megoldás, hogy jávában a szabvány bemenetet olvassa és azt elemzi, és csővezetékkel kerül a bemenetre az adat:
sensorread | java -jar szenzorosztalyom.jar"Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz? kizárt. ráadásul ugye itt nem is a bash fut sokáig, mert az csak összeköti a programokat, falusiasan fogalmazva bűvészkedik a fájldeszkriptorokkal, a sok olvasást, írást egy c-ben megírt, évtizedek alatt optimalizált kód fogja csinálni a sedben. nem lesz lassú, ne aggódj, nagyjából bármit el fog verni, mint az atom. az interpretált bájtkódodat szinte biztosan rommá fogja verni.
Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- Apple asztali gépek
- Xbox Series X|S
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Corsair 2x16Gb 6400 cl32 hynix a-die eladó ( cl34 7800!!!)
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Elac Discovery DS-S101-G Zene szerver
- PALIT RTX 5090 32GB GDDR7 GAMEROCK - Gari 2028.02.25. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest