- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"akkor linuxon mindent írjunk szerinted bash-ben": nem.
a fő különbség a két rendszer között (unix vs. windows), hogy a unixot eredetileg kis programok hatékony összekapcsolására találták ki, a windows meg nagy monolitikus rendszerek futtatására. pl. ha windowson elindítod az outlookot, a fél office-t maga alá rántja, mert ha a levélben van excel vagy html, akkor máris behúzza az excelt meg a html motort.unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat.
ezért amikor elhangzott itt (nem Peachmantől), hogy a szenzor program tegye le diszkre egy fájlban az adatot és azt olvassa be jávából LINUXON, akkor azt gondoltam, hogy ezzel totálisan szívenszúrja a unixos alapfilozófiát. kevésbé udvarias megfogalmazásban ekkora f.ságot évek óta nem hallottam.
tehát itt a unixos filozófia szerinti megoldás az, hogy van egy szenzorleolvasója, van egy átalakítója meg egy adatbáziskliense, amiket a shell összeköt:
sensorread | sed ... | mysql ...
ha ezt el akarjuk rontani az itteni kérdés szintjére, akkor is az a megoldás, hogy jávában a szabvány bemenetet olvassa és azt elemzi, és csővezetékkel kerül a bemenetre az adat:
sensorread | java -jar szenzorosztalyom.jar"Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz? kizárt. ráadásul ugye itt nem is a bash fut sokáig, mert az csak összeköti a programokat, falusiasan fogalmazva bűvészkedik a fájldeszkriptorokkal, a sok olvasást, írást egy c-ben megírt, évtizedek alatt optimalizált kód fogja csinálni a sedben. nem lesz lassú, ne aggódj, nagyjából bármit el fog verni, mint az atom. az interpretált bájtkódodat szinte biztosan rommá fogja verni.
Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest