Hirdetés
- Yézi: Videokártyáim [2015/08-2026/01]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Felkomf.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Én inkább vagyok híve egy olyan megoldásnak, ahol inkább a ciklus feltételeinek kiértékelésénél próbálod megoldani a kilépést."
Nem véletlenül mondtam az előbb a foreach-ciklust, még ki is hangsúlyoztam, hogy nem sima for ciklusról van szó. Magyarul nincs ciklusfeltétel, kész. Cserébe magának a ciklusnak a "fejléce" szebb tud lenni, nincs szükség indexelésre, és így tovább, hát ugye a foreach-ciklus szépsége. Berakva egy if(...) { break; }-et (nyilván szépen tördelve) semmivel sem lesz rondább, ha az nem valahol egy túl nagyra hízott ciklustörzs (eleve már itt kezdődik a gond) közepén helyezkedik el valahol, teljesen egyértelmű a ciklus megszakítása, szóval nem igazán tudom felfogni, nálad miért nem menne át a kódreview-n. Erre mondtam, hogy sokszor nevetségesek ezek a teljesen rugalmatlan "szabályok". Vannak általános irányelvek, amiktől rondább vagy szebb lesz egy kód, de általánosítani itt is tök felesleges.
Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Yézi: Videokártyáim [2015/08-2026/01]
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BONTATLAN iPhone 17 Black, 256gb, 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KF552C40BB-16
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj.