- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dan390
aktív tag
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy ti milyen gepen/notebookon fejlesztetek?
A mostani gépem Core 2 Duo 1,4GHz ULV, 4GB DDR3, 4500HD nem igazán birja az Eclipse ADT-t, nagyon sokszor 95-100%-on fut, s így használhatatlan, de nem tudom mire cseréljek, egy i5 4200M már elég, vagy kell a i7 4702MQ?Köszönöm a válaszokat
-
TheProb
veterán
válasz
Aethelstone #5598 üzenetére
hát én jelen állás szerint majd zöld robotra szeretnék fejleszteni, aminek ugye alapja az java. így nem a túlélésre hajtok vizsgán
-
Aethelstone
addikt
Lényeg a lényeg. Ha az ember mondjuk vizsgára akar felkészülni, akkor egy gyorstalpalós tutorial bőven megteszi. Ha üzletszerűen akar kéjelegni, ebből akar megélni, akkor bizony egy hosszú utazásra kell felkészülni. Fel kell vállani a juniorságot, be kell ülni valahová és bizony soksok hónapot(évet) el kell tölteni profik és feladatok mellett, hogy az ember megismerje az adott programozási nyelvet. És itt nem a szintaktika a fontos, hanem a szívások....
-
boost
veterán
válasz
Aethelstone #5596 üzenetére
Persze, meg tanár, vagy internet, vagy mindkettő, hogy amik felmerülnek kérdések, gondolatok, azokra tudd a választ.
-
boost
veterán
válasz
Aethelstone #5593 üzenetére
Én a C++ könyvnek ugortam neki ilyen formában, kb 10 éve. Persze 24 óra nem volt elég, de tényleg jó leckék voltak. Kimentem nagyszüleimhez, no internet, no cimborák, csak ezzel foglalkoztam, meg este a falutévén megnéztem valami VHS kaziból játszott filmet, és egy hét alatt egész sokáig eljutottam.
-
TheProb
veterán
válasz
Aethelstone #5588 üzenetére
egyébként magyar könyvek közül a "tanuljunk meg java-t 24óra alatt..." meg az agyhullámot ajánlották sokan.
-
boost
veterán
Szerintem nincs azzal baj, ha tanul C-t, akár több féléven, éven át. Azért nem minden a java, meg a garbage collector. Miben írnák meg a VM-et, ha mindenki már csak java-t tudna használni?
És azért ahhoz az A4-es "C cheat sheet" már nem elég.
-
Aethelstone
addikt
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #5584 üzenetére
Csak a "miért a régi elavult dolgokat tanítják" témához szól
-
TheProb
veterán
válasz
PandaMonium #5580 üzenetére
látom elírtam a dolgot, félévet akartam
2 félév (sima) C, majd 3.java. ezután már mindenki azt tanul amit akar. C++ opcionális -
válasz
Aethelstone #5582 üzenetére
BME-n csak egy félév a C, és maga a nyelvi összefoglaló, amit anno lehetett használni vizsgán is akár, mindössze két oldal. Aztán egy félévnyi - a gyakorlattól teljesen elrugaszkodott - C++, és jött a Java meg a C#, ami azért több tárgyban előjött.
Szerintem ennyi azért kell. Mondjuk a C++-nál nem lenne rossz, ha lenne bármi köze a valósághoz (frameworkök, valós helyzetek pl.)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #5582 üzenetére
91-ben az elektroműszerész suliban elektroncsövekkel ment minden alapkapcsolás...
-
Aethelstone
addikt
válasz
Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
Egyetértek. A C maximum 2 félévet ér, többet nem. Van az alap utasításkészlet + mutatók 20 PDF oldalon, oszt annyi. Lehet, hogy a kolléga a C++ra gondolt? Nálunk a C/C++ elvitt 3 félévet.
-
raggg
senior tag
válasz
Hadd ajánljak még egy könyvet, ami nem csak a Java, hanem általában a programozással kapcsolatos könyvek között is igen jó helyen áll szerintem:
Minimális programozói tudással neki lehet állni, szépen elmagyaráz mindent, a Java nyelven túl is (OO elvek). Sajnos a Java 1.5 mellé készült (néhol kitekint az 1.6-ra) de máig jól használható szvsz.
-
PandaMonium
őstag
válasz
TheProb #5577 üzenetére
Szia.
Magyar nyelvű tananyag (bármifajta) programozásról csak régi verziókból, és/vagy silány minőségben van.
Persze van 1-2 gyöngyszem és pár kivétel, de én a helyedben az angol könyvek között nézelődnék.
Itt van pár jó: The Well-Grounded Java Developer, Java Concurrency in Practice (nem mai darab, de még mindig jó), Effective Java vagy maga az Oracle-től Java: A Beginner's Guide.Kezdőknek igazából a Beginner's Guide könyvet javasolnám utána pedig az Effective Java-t.
Ha ezeken túl vagy és érdekelne a mély víz akkor jöhet a Concurrency in Practice és a Well Grounded Java Developer.Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
pokerecske1 #5578 üzenetére
Úgy néz ki hogy az ablak kerete miatt vannak eltérések és emiatt számol az egész rosszul, de még nem sikerült kijavítani
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Egy Snake-t csinálok gyakorlásképpen és egy kicsit elakadtam.
Az új eledelek kirakásánál szeretném azt megakadályozni, hogy olyan helyre tegyük ahol éppen a kígyó van, erre azt akartam h a leendő helyének megnézem a színét, és ha fekete akkor tehetem, ha nem akkor keresek másik helyet neki.public void feed(){
Robot robot = null;
try {
robot = new Robot();
} catch (AWTException e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
Color color=null;
Random r=new Random();
int xfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
int yfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
color= robot.getPixelColor(xfood,yfood);
System.out.println(color.toString());
Food uj=new Food(xfood,yfood);
kaja.kaja.add(uj);
}a syso azért van ott hogy ellenőrizzem mi is történik, és van olyan h rgb-000-t ír úgy hogy a kígyóra teszi az eledelt és olyat is hogy teljesen különböző színűt (eledel és a kígyó színével sem egyezik) pedig feketét kéne hogy visszaadjon. Máskor meg működik.
-
TheProb
veterán
SZiasztok!
Egyetemen 2év C után következő félévben java-t fogok tanulni és szeretnék addig is kicsit utána olvasni a nyelvnek, meg úgy magának az OOP-nek, tudtok ilyen témában jó, érthető java könyvet ajánlani vagy bármilyen olyan forrást ahol érthetően lehet megismerni a nyelvet?
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5575 üzenetére
Nehéz váltani 10+ év SVN után. Egyrészt a megszokás, másrészt az SVN-ben már meglévő projektek irgalmatlan mennyisége.
-
boost
veterán
válasz
WonderCSabo #5573 üzenetére
Mi ismerjük, csak a cégvezetők, enterprise környezetben nem. Majd ha megjelenik a következő divatos verziókezelő rendszer, akkor vált a cég Git-re.
-
WonderCSabo
félisten
Ismeritek a Git-et?
-
floatr
veterán
Ez az egyetlen előnye a többiekkel szemben, meg hogy az eclipse artifact-okat automatikusan kizárja a kezelt adatok köréből. A merge-el kapcsolatban nemtom, hogy ez mennyire függ a klienstől, de futottam már bele cifra dolgokba. Ilyenkor a pesszimista branch-always nem a barátom.
Már régóta várom, hogy készüljön egy szemantikus verziókezelő
-
válasz
Aethelstone #5568 üzenetére
Én elvagyok velük, nagy bajom nem volt vele pedig csináltam már cifra merge-öt is vele. A leginkább az jön be, hogy az átnevezéses/mozgatásos refaktorokat automatikusan követik SVN-ben is, amit manuálisan nem tudom hogy lehetne megoldani idegbaj nélkül.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5567 üzenetére
Azért bárki bármit mond, egy maven build shortcut 3%-al csökkenti az idegrángás okozta szemráncokat
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5565 üzenetére
Hát lehet h én néztem be valamit. Mindenesetre ehhez képest a maven plugin betonstabil.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5563 üzenetére
Én azon buktam ki, amikor a subclipse már egy natúr branch/copy műveletnél is elhasalt. Nem akartam hinni a szememnek. Most azt csinálta legutóbb, hogy a menüpontjai 3-4 példányban szerepeltek a context menüben. Az azért elgondolkodtató, hogy ha ekkora kihívás az SVN csapatnak a saját kliensüket elkészíteni, akkor mennyire lehet megfelelő minőségű maga az SVN.
-
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5556 üzenetére
Szerintem egy ilyen projekt kezeléséhez elég a plugin. A subclipse-ről már nem mondanám el ugyanezt
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5558 üzenetére
Jajjmá, vegyed magadra
Gondoltam itt többek közt arra, amikor a plugin megoldja a problémád, aztán mégis van olyan, aki a kattintás helyett csak megnyit egy konzolt, hogy mvn package.
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán foglalkoztam még titkosítással, most lenne egy olyan feladat, hogy cookie-ban titkosítva kellene tárolni adatokat. Ismertek esetleg valami jó módszert/csomagot erre?
Kb. úgy képzelném el hogy lenne egy nyilvános kulcs és ennek birtokában lehetne titkosítani/visszafejteni. Cookie-ban JSON formátumban tárolódnak az adatok.Nem ehhez a topichoz tartozik, de esetleg javascripttel is van erre lehetőség? A kulcs tárolása lehet problémás itt szerintem.
-
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5554 üzenetére
Köszönöm.
Semmi különlegeset, csak ilyen sufni projectet próbálok. Cd-dvd katalógus, fogyasztási adatok, pár tábla, valami. Az igazi cél, hogy kicsit képbe szeretnék kerülni a hibernate-tel és a maven-nel. MySQL vagy PostGreSQL adatbázison.
Eclips-nél amiben belefutottam és nem tudtam mit kezdeni vele az a maven repository-k voltak. Ami példát én találtam, az egy webapp-t csinált, de amikor a maven-t állította be, akkor én a sajátomon nem találtam azt az artifact-ot, amit a példa használt. Sőt, igazából egy webapp-s volt csak a listában, holott a példa vagy húszat felsorolt. -
Aethelstone
addikt
válasz
Amartus #5553 üzenetére
Nah tutorialt a guglival pillanatok alatt találsz. És sem tudnék mást, csak beírni és a találatokból szemezgetni. Mi a terv? Mit szeretnél csinálni?
Szerk:
Rendes voltam:
http://www.mkyong.com/hibernate/quick-start-maven-hibernate-mysql-example/
http://viralpatel.net/blogs/hibernate-maven-mysql-hello-world-example-xml-mapping/
http://www.technicalkeeda.com/hibernate-tutorial/maven-hibernate/how-to-create-hibernate-application-using-eclipse-and-maven -
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5552 üzenetére
Köszönöm, ez így helyrerakott dolgokat. A hsz-em további részében is tudnál segíteni?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Amartus #5551 üzenetére
A Swing nem idejétmúlt és gyakorlatilag semmi köze ahhoz, hogy maven vagy hibernate.
A Swing az egy grafikus framework, amivel vastagklienseket tudsz fejleszetni, desktop alkalmazásokat. A Hibernate pedig egy ORM réteg, ami az alkalmazásod és a DB közötti kommunikációt van hivatva megkönnyíteni. Használható együtt a Swinggel.
A maven meg egy fordító és függőségkezelő keretrendszer. Swinggel IS használható.
-
Amartus
senior tag
A hibernate-tel ismerkedem továbbra is, és a hivatalos doksiban maven-t használnak.Eclipse EE-t használok, ebben van maven. Kérdés elég-e a beépített, vagy töltsem le és úgy használjam. Illetve kell-e még valami, hogy gördülékenyen tudjak ismerkedni?
Ettől függetlenül, ha valaki tudna jó tutorial-t eclipse-hibernate-maven vonalon, ami részletes,érthető, azt megköszönném. Felület szerkesztőnek, tervezőnek mit ajánlotok? Mert gondolom a swing idejétmúlt. -
boost
veterán
válasz
WonderCSabo #5549 üzenetére
köszönöm, ki fogom próbálni.
-
WonderCSabo
félisten
A Versions Maven plugin tudja ezt valamennyire. Az mvn versions:use-latest-versions a POM-ban átírja az összes verziószámot az elérhető legújabbra. Viszont én nem ajánlom, hogy ezt használjad. Inkább érdemes az mvn versions:display-dependency-updates parancsot meghívni. Ez nem írja át a POM-ot, csak a konzolra printeli a frissebb elérhető dependenciát, ha van. Ezután kézzel érdemes beírni a POM-ba, és megnézni minden működik-e, ahogy kell. A kompatibilitást nem tudja garantálni, erre nincs módszer, bármikor eltűnhet egy metódus az API-ból, vagy megváltozik a viselkedése egy osztálynak, ezt a Maven nem fogja tudni kideríteni.
Igen, erre ideális egy branchet létrehozni, bár én utálom az SVN branch-eit. Itt le van írva, hogyan tudsz SVN-ben branchet létrehozni, commitolni benne majd később mergelni.
-
boost
veterán
Sziasztok, adott egy maven alapú JSF-es webalkalmazás. A JSF komponens az a Primefaces egy korai verziója. Van arra lehetőség, hogy a maven megkeresse a legújabbat, és átirogassa a verziószámokat?
Vagy hogy tudnám beállítani, hogy mindenből a legújabb legyen, de mégis kompatibilis?
Másik, SVN-t használok a projekthez. Erre egy branchot kéne létrehoznom, ha ki szeretném próbálni az új primefaces keretrendszert, és elmenteni a változtatásokat úgí, hogy a régi, működő verzió is megmaradjon?
Mik itt az ideális lépések?
-
válasz
Aethelstone #5544 üzenetére
Ez, kiegészítve azzal, hogy a reflexión túl az annotation preprocessing nagyon sokat tud dobni rajta.
-
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #5544 üzenetére
Munkatars, igy tudom, hogy o a kedvenc (sajat tool-jahoz faragott) xml-ekbol csinalja, sajat domain modell, stb. De itt ennek semmi ertelme nem lenne, me'g a szabvanyositott leirasnak es abbol felolvasasnak sem, mert kb. 6 integer (hosszok, darabszamok) valtozhatnak es esetleg egyes elemek sorrendje, vagy lehetseges elemnevek listaja - mivel minden mas esetben a firmware oldalon is borulna jopar dolog. Tulajdonkeppen megcsinalhattam volna leszarmaztatas nelkul kicsit tobb switch-el is es meg akkor se lenne teljesen attekinthetetlen - foleg amig egyetlen generacio van -; de igy normalisabb. Csak hulye voltam es nem gugliztam ra angolul, meg elakadtam a letrehozasnal, nem gondoltam at hogy mi lenne a hasznalat. Hamu a fejemre. Mar sajnalom hogy ennyi idot fecsereltek ra.
-
-
axioma
veterán
Igazabol en mar tegnap a linkelt magyarazat alapjan rajottem, hogy hulyeseget akartam. Raadasul csak elvi szinten erdekelt volna, (nyilvan minimalis modositas eseten me'g beleraktam volna), hogy ilyet miert nem lehet, es ahhoz csak siman azt kellett volna atgondolnom, hogy hogyan fogom azt a fuggvenyt meghivni...
Tokeletesen eleg lesz az, hogy az ososztalyba minden uj generacional boviteni kell azt a fuggvenyt, ami lekeri a generaciohoz tartozo hosszt (ez viszont kell, mert nem csak generaciok vannak, hanem felette tipusok is, csak ezt nem akartam belebonyolitani). Tovabb nincs ertelme kuzdeni vele, plane hogy az sem segiti jobban a karbantartast, ha absztraktabb is esetleg.
Aethelstone: neked is koszi, hogy probaltad ertelmezni, de az derult ki hogy en vagyok a problemaEgyebkent meg volt masik iranyban kerdezesnel olyan valasz is, hogy o az ilyenekert mondja hogy a generalt kod az igazi, mert akkor megtervezed az adatstrukturat amit modellezel, es akkor ezt az esetet beleirod a generalasba... na ez megint olyan, amit tuti hogy itt nemcsak hogy felesleges, de szinte alkalmatlan is, a programozo tok mashogy fogalmazza meg a feladatot mint ahogy eddig szokta (ergo gyakorlott benne, a kodirasban), plusz bizzon meg a generalasban (mikozben mint tudjuk minden rendes programban van legalabb egy elagazas, egy ciklus, es egy bug...)
-
Aethelstone
addikt
Azt hianyolom, ami az abstract fuggveny vgy interface lenyege lenne, hogy ha barki kesobb ujat letrehoz, akkor lassa hogy kotelezo ezt is definialnia.
Ezt úgy hívják, hogy fejlesztői dokumentáció.
Egyébként ha tényleg marhául el akarod bonyolítani, csinálhatsz saját annotációt pl. és azt még példányosítás előtt Reflectionnal tudod vizsgálni....bár a problémát, amit felvetettél, én sem értem 100%-ban. -
Szmeby
tag
válasz
Samifiu #5539 üzenetére
Ha jól látom, itt az y csak a rendelkezésre álló tér tetejét jelöli. Az alját gondolom fixen behúztad nullára.
Szerintem a motornak tudnia kellene azt x (és y) függvényében, hogy aktuálisan hol az alja és a teteje.Azért írtam y-t is, mert mi van, ha két platform elem is van egymás fölött, az egyik 150-es magasságban, a másik 300-on, és mindkettő ugyanazon az x ponton kezdődik, legyen mondjuk x=40.
Nem mindegy, hogy a főhős (30;320) koordinátából vetődik az elemek felé, vagy (30;200) pontból. Vagy (30;10)-ből.
Máshol kell kikötnie.
Amúgy életemben nem csináltam még játékot, csak belekotyogok, bocsi. -
Szmeby
tag
Nem nagyon értem, hogy mi lesz ebből, de a statikus metódus helyett nincs jobb megoldás?
Azt írod, hogy vannak adatok, amelyeknek már a memóriadarabka (?) példányosítása előtt rendelkezésre kell állnia.
Na de ezeket az adatokat egy egyszerű leíró osztályban is összegyűjtheted, nem? Csinálsz egy immutable POJO-t, benne a méret meg amit akarsz, és teszemazt memóriadarabka konstruktor argumentumaként beküldöd a már adatokkal feltöltött leíró objektumot. Amit aztán a példányok kedvükre használhatnak.
A konstruktor argumentum miatt kötelezővé válik... már ha nincs másik konstruktor, ami viszont nélküle is elvan.
Vagy ha nem akarod "szennyezni" a konstruktort nem oda való argumentummal, esetleg már osztálybetöltéskor szükséged van az infóra, akkor be is injektálhatod ezt a leíró objektumot egy statikus mezőre. Készíthetsz hozzá egy factory-t, ami valami alapján tudja, hogy melyik leírót példányosítsa, hogyan inicializálja, durván el lehet bonyolítani a dolgot.
Bár akkor megint ott vagyunk, hogy hogyan kényszeríthető ki a kötelezőség. Ahh, nem bírom a statikus dolgokat, sok a kötöttség.Persze lehet, hogy hülyeséget beszélek, mint mondtam, nem értem a problémát.
-
Samifiu
tag
Sziasztok!
A nyári unalmak közepette neki fogtam egy játékkészítésnek java nyelven. Tudtam, hogy ez bőségesen kitölti majd az unalmas napjaimat.
Az alapokkal tisztában vagyok, viszont van amikor rosszul logikázok bizonyos dolgokkal.
Megcsináltam a játék gravitációját(a pálya Y szerinti magasság beállítása), továbbá, hogy a képből ne menjen ki a karakter. Hasonló gondolkodásmóddal szerettem volna megcsinálni azt, hogy legyen egy objektum(ez esetben egy fektetett téglalap a levegőben mint mondjuk a mario-ban) amin átmenni nem tudunk, csak ráugrani és rajta lenni.
Ezzel a módszerrel próbálkoztam, de annyira jutottam, hogy alulról nem tudok átmenni rajta(miközben ugrok), viszont ha felülről akarom megközelíteni a tárgyat, akkor a tárgy alá dob vissza. Tehát az alulról való megközelítés okés, a felülről viszont nem.if(y <= 162 && x>=-4 && x<=122){
y=162;
}ezzel szabtam meg hogy a -4 és 122 között van a téglalap hosszúsága, és az Y érték volt a téglalap alja.
Ugyanezzel az eljárással hogyan tudnám megcsinálni hogy: ha felülről közelítem meg a téglalapot akkor álljak rajta? Esetleg valaki ismer másfajta módszert az én elképzelésemhez?
Előre is köszi a válaszokat! -
axioma
veterán
Elolvastam, a logikajat ertem. Vegulis ha nem tudom elkerni a generaciohoz tartozo classt magat (ezt is max. egy map-pel esetleg tombbel lehetne, de akkor mar egyszerubb egy switch-es getter az absztraktban), akkor ugyse tudom a static-jat hivni... szoval marad igy, tulkepp hasznalati szempontbol hulyeseget akartam, mert en csak a karbantartasra koncentraltam.
-
axioma
veterán
Igen, bocs, pongyola voltam, a leendo programozonak aki uj generacioju osztalyt lesz kenytelen bevezetni, kapasbol lassa hogy ez mandatory. (Vagy ha en leszek az akkor en is
ha feledekeny lennek 10 ev mulva...)
De vegulis az adott eset inkabb csak azt mutatja, hogy eletszeru az igeny, elvi szinten erdekel. Mindjart nezem a linket. -
Szmeby
tag
"Azt hianyolom, ami az abstract fuggveny vgy interface lenyege lenne, hogy ha barki kesobb ujat letrehoz, akkor lassa hogy kotelezo ezt is definialnia."
Itt most arról beszélsz, hogy egy leszármazott osztálynak kötelező implementálnia az ősben absztraktként jelölt metódust? Vagy valami mást értesz "létrehozás" alatt?És ezt akarod static metódusokkal kivitelezni?
Ez esetben az overriding és hiding közti eltérés a magyarázat a kérdésedre.
-
axioma
veterán
válasz
WonderCSabo #5533 üzenetére
Mert mikor me'g nincs belole peldany (mivel a letrehozashoz szukseges a generaciora jellemzo hossz) kellene mukodjon. Meg elvi szinten is oda tartozik. Most egyebkent az abstract ososztalynak van generaciot varo static gettere a hosszra, az ke'ri le a megfelelo osztaly statikus fuggvenyet. (Bar ott mar mind1, akar a konstansokat kozvetlen is beirhatnam oda.) Azt hianyolom, ami az abstract fuggveny vgy interface lenyege lenne, hogy ha barki kesobb ujat letrehoz, akkor lassa hogy kotelezo ezt is definialnia.
-
axioma
veterán
Elvi kerdesem van.
Olyan szituacioba botlottam, hogy logikus lenne egy statikus de absztrakt fuggvenyt definialni, amit ugye nem lehet, es interface se lehet statikus fuggveny. A konkret eset ugy szol, hogy memoriadarabkakat leiro osztalyaim vannak (a darabok kiosztasa tulkepp egy interface koztem es az embedded program kozott, egy flash-be kerul bele). Namarmost a tarolasnak vannak generacioi, es igy egyes kozos tulajdonsagok, pl. a darab hossza fugg(het) a generaciotol, de azon belul peldanytol mar nem. (Egyelore nem tobzodunk bennuk, mert nincs me'g kint a termek azaz csak egyet hasznalunk, de nyilvan altalnosan kene felepiteni, mert kesobb - hosszu eletciklusu termek - tuti lesz ra pelda.)
A statikussag meg azert kell, mert bizonyos infokat - mint pl. a hossz - vagy a kezelotol, vagy a memoriabol mas helyrol (az fix) megkapott generaciobol kell tudnom me'g mielott peldanyt hozok letre, pl. hogy mekkora reszt kell kiolvasnom mashonnan, vagy letrehoznom ujkent, es ezen adatokkal johet csak letre peldany mar eleve kitoltve.
Nyilvan az megvan, hogy definialom nem absztraktkent, es vagy a jelenlegi generacio adataval ter vissza, vagy dob egy exceptiont, utobbival legalabb kesobbi karbantartaskor is ha nem is fejlesztesi, de legalabb elso rafutasi esetnel kibukik, hogy muszaj override-olnia [velhetoen mas fogja mar csinalni]. Illetve azt is lehet, hogy az absztrakt osztalynak csinalok egy olyan gettert, ami a generaciotol fuggoen meghivja az adott statikus fuggvenyt, ez me'g labilisabb bovitesi hibara nezve. Vagy persze lehetne me'g ugy inditani, hogy dummy peldanyokat teszek le csak azert, hogy tudjam oket kerdezni, de ez mar se nem szep, se nem karbantartasbiztos. Nyilvan az egy dolog, hgy dokumentacioban meg lehet emlekezni mindezen feltetelekrol (kodba irt komment es kulso fejlesztesi doksi egyarant), ha igy nezem nem egy kardinalis problema, de mint elvi kerdes izgat. Sot, igazabol jo lenne megertenem, hogy mi oka van a static abstract tiltasnak (mert ami egyetlen eszembe jut, hogy ne letezzen olyan static ami nem hivhato meg, arra ott az ellenpelda az abstract osztaly letez(het)o constructora, me'g ha nincs is odairva ele a static elotet, de ott tudja kapasbol hogy nem hivhato ra a peldanyositas). -
n00n
őstag
válasz
Aethelstone #5529 üzenetére
Persze, többször ellenőriztük, darab számra és méretre is stimmel több teszten is.
-
n00n
őstag
válasz
Aethelstone #5526 üzenetére
Még nem volt időm éles adatokon kipróbálni. De elvileg pár óra múlva lehetőségem lesz rá, akkor beszámolok róla mennyit jelent az új módszer. De szerintem drasztikusan csökkenni fog az ideje. Jelenleg így néz ki a dolog:
146 227 fájl, 15 400 mappában.
Tehát kb. 10 fájl van egy mappában. Magyarán, ha egy egész mappát ki lehet hagyni, mert semmi nem módosult benne, akkor nem kell 10 fájlt ellenőrizni. Naponta el kell ezt játszani. És naponta olyan 200 mappában történik durván változás (nincs benne rendszer, hogy melyikben). Tehát ~15 200 mappába bele se kell lépni és ~ 150 000 fájl-t nem kell ellenőrizni, hogy létezik-e.
A régi módszerrel körülbelül 7 perc volt még végig ért minden fájlon. Itt szerintem bőven 5 perc alá fog szorulni a dolog. Ami most nem tűnik olyan soknak, de ha egyszer lehet, akkor miért ne.
-
n00n
őstag
válasz
Aethelstone #5520 üzenetére
Régebben is már foglalkoztam vele. Csak mindig félre lett téve, mert annyira nem fontos. Ha viszont van egy kis szabadidőm akkor előveszem.
Szerinted ez megoldható úgy ahogy én gondoltam?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy Java függvényem, aminek annyi a lényege, hogy megadunk egy forrás-, és egy célmappát. Majd végigmegy egyesével rekurzívan és átmásolja a még nem nem átmásolt fájlokat:
//másolás függvény:
public void masolasFGV(File src, File dest)
throws IOException {
//Meg vizsgáljuk, hogy mappa-e:
if (src.isDirectory()) {
//Megpróbáljuk létrehozni a mappát (ha van, akkor nem csinál semmit)
dest.mkdir();
//Listába rendezzük a mappa tartalmát:
String files[] = src.list();
//Majd egyesével végigmegyünk rajta:
for (String file : files) {
//Elkészítjük a fájlokat:
srcFile = new File(src, file);
destFile = new File(dest, file);
//Rekurzív másolás:
masolasFGV(srcFile, destFile);
}
} else {
// Ha a cél nem létezik, másolunk:
if (!dest.exists()) {
Files.copy(src.toPath(), dest.toPath());
System.out.println("Másolás: " + src);
} else {
System.out.println("Van már: " + src);
}
}
}Ez szép is meg jó is. Viszont szeretnék rajta egy kicsit módosítani. Tök sok olyan van, hogy egy mappában van még egy csomó mappa, meg fájl és ezek már meg vannak és felesleges újra "megvizsgálni" őket. Ezért egyszerűbb lenne: Megadjuk a forrásmappát és a célmappát. Ellenőrzi az utolsó módosítás dátumát (.lastModified()), ha nagyobb (azaz újabb), mint az utolsó mentés dátuma akkor belemegy és végig megy rajta ugyanúgy, mint a fenti példában. Viszont ellenkező esetben az egészet kihagyja. Valakinek ötlet?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
A JVM-et hol kell keresni? Vagy egy ilyenem: C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05\jre\bin\server. Ebben egy jvm.dll nevű fájl. De az IDE amit használni akarok, folyton azon sír, hogy nincs JVM a gépen. Mi lehet a baj? Környezeti változóban a JAVA_HOME-nak megadtam a fenti értéket.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #5515 üzenetére
Így már jó.
Köszönöm szépen a segítséget! -
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #5511 üzenetére
Igen.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #5509 üzenetére
Ugyan az, csak jre helyett jdk-t ír.
-
alratar
addikt
Próbáltam egyedül megoldani, de nem ment, így ide írok remélve, hogy segítetek!
Írtam egy osztályt mely tartalmazza a JFrame-et:
class OwnFrame extends JFrame {Azonban aláhúzza a JFramet és ezt írja ki:
Access restriction: The type JFrame is not accessible due to restriction on required library C:\java\jre8\lib\rt.jar -
Amartus
senior tag
válasz
Lortech #5506 üzenetére
Köszönöm, ez az.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.Más.
Próbáltam kikapcsolni a működés közbeni az info loggolását, de nem sikerült. Itt a fórumban találtam egy hsz-t amiben erről van szó, de azt honnan tudhatom, hogy melyiket használja, log4j vagy mást?
Ennek nincs valami egyszerű, varázslós állítási lehetősége? -
MrSealRD
veterán
válasz
Amartus #5504 üzenetére
Nálam 3.6 van...de korábban 4.1 volt amit használtam úgy emlékszem és ott sem volt gond.
Igazából a lényeg nem változott. A HibernateUtil osztályod feladata, hogy 1 darab sessionFactory-t példányosíts benne és ezt el tudd kérni tőle.
Úgy tűnik az újabb verziókba kicsit tekertek a dolgon... Később kipróbálom nálam mi a helyzet.
-
Amartus
senior tag
válasz
MrSealRD #5503 üzenetére
Ezt generálja ki az eclipse és működik is. Viszont a fordító áthúzza a buildSessionFactory() metódust és jelzi, hogy elavult. Ettől még fut. Ehelyett a tutorialban lévőt próbáltam és az meg az előző hsz-ben lévő hibát produkálja. Erre van a srác megoldása, amit linkeltem.
Tehát, ha ez lejárt és a tutoriálban lévő meg picit problémás, akkor arra lennék kíváncsi, hogy akik ezzel dolgoznak, azok hogyan használják a util fájlt.
A hibernate-ből 4.3.5, adatbázis alatta mysql 5, az ingyenes. Java 7és 8. mindkettőt kipróbáltam illetve netbeans8 és eclipse kepler EE. De eclipse-ből megnéztem a luna-ban is. Ezekből adódó problémát nem észleltem. A hibernate 4.2.13-as verziót nem próbáltam.
A config fájl a helyén, mert az álatad is megadott jól lefut. Csak az van benne, mint a tutoban. -
MrSealRD
veterán
válasz
Amartus #5499 üzenetére
Itt egy HibernateUtil.
public class HibernateUtil {
private static final SessionFactory sessionFactory;
static {
try {
// Create the SessionFactory from standard (hibernate.cfg.xml)
// config file.
sessionFactory = new AnnotationConfiguration().configure().buildSessionFactory();
} catch (HibernateException ex) {
// Log the exception.
System.err.println("Initial SessionFactory creation failed." + ex);
throw new ExceptionInInitializerError(ex);
}
}
public static SessionFactory getSessionFactory() {
return sessionFactory;
}
}De milyen DB-vel próbálkozol? A hibernate config fájl a helyén van? Az hogy néz ki nálad?
-
Aethelstone
addikt
válasz
plaschil #5500 üzenetére
Erre való pl. a maven, hogy a netről összevadássza. Egyébként szerintem név szerint megvannak a jarok a build pathban, max. fizikailag nincsenek a hivatkozott helyen.
Itt: [link] jó eséllyel megtalálod a hiányzó jarokat. Hacsak nem valami egzotikus helyről szedted őket. Aztán sürgősen térj át valami maven-szerű cuccra
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- iGO Primo
- Suzuki topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest