- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samifiu
tag
Sziasztok!
A nyári unalmak közepette neki fogtam egy játékkészítésnek java nyelven. Tudtam, hogy ez bőségesen kitölti majd az unalmas napjaimat.
Az alapokkal tisztában vagyok, viszont van amikor rosszul logikázok bizonyos dolgokkal.
Megcsináltam a játék gravitációját(a pálya Y szerinti magasság beállítása), továbbá, hogy a képből ne menjen ki a karakter. Hasonló gondolkodásmóddal szerettem volna megcsinálni azt, hogy legyen egy objektum(ez esetben egy fektetett téglalap a levegőben mint mondjuk a mario-ban) amin átmenni nem tudunk, csak ráugrani és rajta lenni.
Ezzel a módszerrel próbálkoztam, de annyira jutottam, hogy alulról nem tudok átmenni rajta(miközben ugrok), viszont ha felülről akarom megközelíteni a tárgyat, akkor a tárgy alá dob vissza. Tehát az alulról való megközelítés okés, a felülről viszont nem.if(y <= 162 && x>=-4 && x<=122){
y=162;
}ezzel szabtam meg hogy a -4 és 122 között van a téglalap hosszúsága, és az Y érték volt a téglalap alja.
Ugyanezzel az eljárással hogyan tudnám megcsinálni hogy: ha felülről közelítem meg a téglalapot akkor álljak rajta? Esetleg valaki ismer másfajta módszert az én elképzelésemhez?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest