- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #4198 üzenetére
Semmit nem kell beállítani. Először installálod a JDK-t utána kicsomagolod az eclipse-t és futtatod.
-
trisztan94
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #4198 üzenetére
Az eclipse egy java ide, igy tul sok mindent nem kell csinalni vele
en eclipse kepler-rel nyomom, eddig nem volt vele gond
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
A Java-hoz melyik Eclipse verziót kell / érdemes letölteni ? Leszedtem még hozzá a JDK 7u25-öt is.
Az Eclipse-ben miket kell beállítani, hogy rendesen működjön a Java? -
kispx
addikt
válasz
SirRasor #4195 üzenetére
A NetBeans-nek több változata is van. Ha csak SE-t találsz benne, akkor az EE-hez való NetBeans töltsd le.
A JAVA 24 óra helyett inkább a Java Tutorials-okat javaslom. -
SirRasor
addikt
Sziasztok!
5 év alatt csak kitaláltam, hogy a JAVA-val akarok foglalkozni. De..mostanra már olyan batárnagy lett és olyan sokrétű, hogy azt se tudom hol kezdjem.
Nem vagyok teljesen új a programozásban; pascalban kezdtem, delphiben folytattam, ismerkedtem picit a C#-al, PHP-val is, de JAVA-ban még egy sor kódot se írtam.
Olyan céget néztem ki, ahol JAVA EE a fő iránycsapás.
Szóval eddig találtam olyan könyvet, hogy JAVA 24 óra alatt, gondolom kezdésnek jó, most fogom elkezdeni olvasni. JDK+netbeans már lent van, gondolom kezdésnek az is jó, de abban csak java SE alkalmazás készítését találtam.
Egyáltalán jó felé tapogatózom? Vagy mit ajánlotok, hogy a lehető leggyorsabban tudjak fejlődni?
Köszönöm előre is a segítséget
-
Ragnar95
félisten
Sajna semmit
Viszont most, hogy kicseréltem a users.xml-t, azóta nem ismeri fel a szervert a Netbeans és ha hozzáadnám a Tomcat mappát, kiírja, hogy "The specified server location (Catalina Home) is not valid", miközben semmit nem csináltam vele, csak miután nem tudtam bejelentkezni weben, gondoltam kipróbálom Netbeansben, de azzal fogadott,h nincs szerver, Glassfishel meg nem fut a projekt és mostmár hozzá se tudom adni a Tomcatet -
válasz
Ragnar95 #4192 üzenetére
Azitt lévő konfig változtat valamit?
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #4186 üzenetére
GWT dev mod csak jetty-vel megy, ami amugy a pluginnel feltelepul, dev modban kell inditanod a projektet, tomcat alatt csak lebuildet projektet tudsz futtatni.
-
trisztan94
őstag
Bocsi a négyszeres hsz.-ért
Na most ott tart a dolog, hogy sikerült felrakni a Tomcat bővítményt, a "Runtime Environements"-be is beraktam. Hogyan tudom developement mode-ban Google App Server helyett Tomcatben futtatni? Rákattintottam a "Start Tomcat" gombra, megy is a localhost:8080, de nem tudok az appra navigálni sehogy sem.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #4184 üzenetére
előbb kérdeztem, mint hogy megnéztem volna.
Köszönöm a segítséget uraim!
-
válasz
trisztan94 #4181 üzenetére
Igen, ez az. Csomagold ki az eclipse/plugins mappába, majd indítsd újra az eclipse-t.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4178 üzenetére
Ez az a plugin, nem? Hogyan tudom bele rakni Eclipse-be?
URL címet kér a help->install new software-ben, ha local-ra kattintok, akkor hiába tallózom be a zip fájlt vagy a kicsomagolt mappát, azt írja nem talált semmit
Többiek: Köszönöm!
Ezt az xml fájlt hova kell majd rakni?
Nagyon nem tudom, hogy mi van
-
válasz
trisztan94 #4177 üzenetére
Tomcat plugint nyomd fel előtte.
-
Ragnar95
félisten
Itt a server.xml, illetve a catalina.out
-
Ragnar95
félisten
Rendben, este, ha gépközelben leszek, bemásolom ide a tartalmukat
Amúgy a localhost:8080 alatt, ahol a Tomcatnek kell lennie, bejön a tomcat kezdőoldala és kiírja, h sikeresen elindult a szerver, de ha onnan próbálok bejelentkezni mondjuk a server statusba, akkor ugyanezt játsza el a bejelentkezésnél, mint netbeansben...
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Netbeansben készítettem egy JSP webprogramot, ami Tomcat szerveren fut(na), viszont valamiért a Tomcat nem akar megfelelően működni. Végre több leírás segítségével sikerült felállítani a szervert, viszont most épp a login nem megy, beírom a jelszavamat és a felhasználónevem, viszont nem történik semmi, csak újra és újra feldobja a login ablakot és így nem tudok bejelentkezni. Itt megtaláljátok a users.xml fájlt, azt találtam stackoverflown-n, hogy ebbe kell felvenni manager felhasználót, de ezt is megtettem, az összes lehetséges megoldást kipróbáltam, de a probléma továbbra is fennáll.
Ami a fura, hogy windows 7-en telepíteni se kellett a tomcatet és gond nélkül működött a program, míg nálam OSX 10.8.4-en a fenti anomália áll fent.
Nem tudja valaki, mi okozhatja a gondot és mi lehet a megoldás rá? Ha az segít, szívesen készítek videót a problémáról, illetve a programot is át tudom küldeni, hátha úgy könnyebben megoldást találunk rá.Előre is köszönöm a segítséget
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy nem túl bonyolult kb 1000 sorból álló Java programom. Van itt olyan akinek, ha elküldöm privátban átnézné, hogy min lehetne javítani rajta? Persze honorálom is cserébe valamivel, ha úgy gondolja.
-
trisztan94
őstag
Köszönöm az infót, akkor azzal fogom csinálni
Nem tudsz jó oktatóanyagot Gson GWT-ben való használatáról? Van user guide, de egyáltalán nem vagyok java pro, így ha magamtól kellene kitapasztalnom sokkal tovább tartana
szerk:
A mysql adatbázist nem támogatja a gwt local szervere, nem? Sima XAMPP-s adatbázis is használható?
-
Elég necces a helyzet. Úgy tűnik, hogy az ügyfél arra számít, hogy hasonlóan egy butább PHP oldalhoz, a Spring alkalmazást is csak felmásolja a
villanyreszelőfejlesztő, és minden flottul megy.Ha csak egy sima JSP oldalról lenne szó, még talán járható is lenne ez a gondolatmenet - ez esetben lemásolnád FTP-vel a mostani állapotot, felturbózod, visszamásolod, és az Eclipse-nek erről nem is kell tudnia.
Ha viszont ez egy rendes alkalmazás, akkor a forráskód nélkül igencsak a pofonba szaladsz bele. Legalábbis ha a logikát is módosítani kell, nem elég a View sablonokat...
Mindenképp használd az FTP elérést és ránts le mindent ami mozdul és kapcsolódik az ügyhöz. Aztán okosabbak lehetünk.
BTW, olyan hogy "javaspring" nincs. A Spring egy nagyon sokrétű környezet, de azért nem saját dialektus. Viszont mint projekt, lehet Spring Web, Spring MVC meg még kitudja milyen lib az alapja.
-
válasz
trisztan94 #4163 üzenetére
Dehogy kell neked PHP-val beletaknyolni! Eggyel felette ott van a Java-alapú JSON tutorial, inkább azt nézegesd. És szerintem erre gondolt. Mondjuk kicsit komolyabb kisugárzásod lehet, ha az adatot nem string összeollózással, hanem valami JSON libraryvel (pl. Gson) állítod elő.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Lőn egy ilyen feladat leírásom:
"A frontend ajax hívásokkal kommunikáljon a backenddel (preferált a JSON formátumú adatcsere). Az alkalmazás adatbázisa legyen hordozható (mysql/sqlite elég). "
GWT-vel lenne készítve a dolog.
Nézegettem a gwtproject.org-on lévő oktatóanyagokat, és szerintem a JSONphp az ami kell nekem.Ha jól értettem a leírást, akkor készítek egy php scriptet ami egy sima fetch-et küld a mysql adatbázis felé, majd visszaküldöm az értékeket JSON-ban a kliensoldalban (mint ahogy azt egy JSON-os javascript/jQuery ajax kérésnél csinálnám).
Kérdésem igazából annyi lenne, hogy szerintetek erre gondolt-e a (remélhetőleg) leendő munkáltatóm, vagy valahogy máshogy, esetleg RPC-vel implementálva kellene ennek zajlania?
Köszönöm!
Egy Junior webfejlesztő állásra jelentkeztem, egy próba feladatot kell megoldanom, mint kiválasztási gyakorlat (amivel nincs semmi gond). -
PandaMonium
őstag
JInput -al is lehet megoldható amit szeretnél, de nem vagyok benne biztos. Nézz utána picit.
-
adam_
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, akkor keresem az oldal tulajdonosát. Később pedig meg téged, ha elakadnék.
Számomra eddig csak ezek adottak:
ISP user,ISP pass
FTP user, FTP pass
DB user, DB name, DB passGondolom itt még kellene egy FTP kiszolgáló név is. A DB azonosítókat hogy használhatnám? Valamint az ISP-t (Eclipsbe?))
-
Először kellene neked az oldal forráskódja. Erre vonatkozóan az oldala tulajdonosa tud neked információt adni, hogy hogyan tárolja a kódbázist pl verziókövetővel. Azután egy helyesen konfigurált eclipse-szel tudnád az oldalt módosítani. (JDK, alkalmazásszerver,stb) Ha ezzel megvagy, akkor a tárhelyhez megadott módszerrel fel kell deployolnod a kész web alkalmazást a tárhelyre. (Erre megint csak az oldal tulajdonosa vagy a szolgáltató tud információt mondani) Elindulásnak ez szerintem ennyi is elég
Ha minden infó megvan, akkor szívesen segítek tovább.
-
De egyébként muszáj Java hozzá? Ilyen alacsonyszintű mókázáshoz jobb a .NET és a WinAPI interface...
Meg ott a Windows+PrintScreen kombó is.
Na de ha az eredeti baklövéstől nem akarsz elválni, nézd meg ezt a kérdést.
-
válasz
PandaMonium #4132 üzenetére
És valami ilyen keresésében tudsz segíteni? Két napja érdemleges választ nem találok, lehet rosszul keresem!
mobal,
-
adam_
senior tag
Nagyon kezdő vagyok Javaspring téren, de egy meglévő honlapon szeretnék módosítani egy-két dolgot. Van rá időm, remélem elegendő ahhoz, hogy ezeket a kisebb változásokat végrehajtsam Javaspringbe. Képeket, feliratokat, egy kis Google Maps importálást kellene végrehajtanom.. stb.
A honlaphoz csak az alábbi adatokat kaptam meg. Kérdésem, elsőnek is, hogy az ISP azonosítót és jelszót hova kell megadnom, hogyan férhetek hozzá a honlaphoz, szerkesztéshez? Ezeket is esetleg Eclipsbe lehet megoldani? A honlaphoz tartozó FTP azonosítók és DB azonosítók is rendelkezésemre állnak.
Egy amolyan kezdő Javaspring tutoriál jól jönne.
Köszönöm szépen az információkat!
-
adam_
senior tag
Javaspringbe jártas valaki? [link]
-
n00n
őstag
Azért Java-ban akarom megírni, mert az már készen van egy ideje, csak most kicsit változott, hogy mit kell menteni. 5 adatbázis fájl mellé bejött még kettő, illetve egy mappa kisebb csatolmányokkal. Abból nagyon sok van, de mivel napi mentés van, ezért csak 10-50 db-ot kell egy nap elmenteni ami új.
Akkor, ha jól értem, meg tudnám azt is tenni udev-vel, hogy mountolodjon egy USB csatlakoztatáskor? Mert az lenne akkor talán a legjobb.
-
Halk kiegészítés: nem is a bash a lényeg. Lehet olyan udev szabályokat írni, amik szkriptet futtatnak egy adott USB eszköz csatlakoztatásakor. Remek hely ez az automatizált backup indításához, ha már kreatív akarsz lenni
-
TBG
senior tag
Ah, annyira rühellem, hogy harapófogóval kell kihúzni belőled mindent.
Tisztázzuk, olyan Java kód nincs, ami a megakadályozza, hogy kihúzzák a pendrive-ot. Azt tudod csinálni, ahogy korábban is mondtam, hogy az /mnt/pendrive könyvtárat csekkolod...ha már nem létezik, akkor le van választva.... -
n00n
őstag
De ez egy folyamatosan futó szerver. Amihez odasétálnak rádugnak egy pendrive-ot, majd utána lehúzzák. Ezért kellene a programból megoldani a mountot és az umountot.
SZERK: Nem rendesen csatolja le néha, és olyankor lehúzza az éppen mentő kolléga és az eléggé nem tesz neki jót.
A következő kód lehet, hogy rossz:
java.lang.Runtime runtime = java.lang.Runtime.getRuntime();
java.lang.Process process= runtime.exec("sudo umount /mnt/pendrive");
process.waitFor(); -
n00n
őstag
válasz
PandaMonium #4138 üzenetére
De. Mert úgy lett lehúzva, hogy nem lett rendesen unmount-olva.
@TBG: Igen, GUI-val. De ez egy szerver, ott nincs automount.
-
n00n
őstag
Köszi a válaszokat.
Más: Meg kellene oldani, hogy a program felcsatoljon, majd le egy pendrive-ot Linux alatt. Próbáltam közvetlen a Java-ból a Linuxos mount és umount paranccsal, de nem mindig jött össze és egy pendrive bánta azóta. Ötlet?
-
WonderCSabo
félisten
Ez attól függ, hogy mekkorák a fájlaid, amiket másolsz. Ha sok kicsi fájlod van, akkor kis buffert érdemes választani, ha nagyokat, akkor lehet nagyobbat is.
A Files.copy() metódusban 8K-s buffer van alapból, érdemes azt választani, valószínűleg a Java mérnökei hosszas tesztelés után választották azt a méretet. Ja és nem megy megás, hanem egy kilobájtos buffer van a Te kódodban.Na már megint megelőztek.
-
n00n
őstag
Másoláskor mekkora bufferrel érdemes dolgozni?
byte[] buffer = new byte[1024];
Ha egy megával dolgozok, akkor folyamatos a sebesség, viszont lassú. Ha 4-el, akkor az eleje gyors a vége sokkal lassabb, mint az egy megánál. 16-nál még inkább.
-
WonderCSabo
félisten
Legalábbis vannak ellentétes nézetek, amik szintén best practice-nek gondolják hogy a változódeklaráció a lehető legközelebbi scope-ban legyen a felhasználáshoz.
Sztem ma már ez az elterjedtebb, jómagam is ezt szoktam alkalmazni. Mellesleg jó pár nagyobb cég code design guideline-ja is kiemeli ezt (pl. Mozilla, Google).
-
PandaMonium
őstag
Szia.
- Ahhoz, hogy ilyet tudj csinálni az alap Java nem elég, kell valami API ami natívan kommunikál az OS-el, mert sima Java-ban csak akkor kapsz KeyEvent-et ha focusolva van az ablakod.
- Igen, a Java képes buborék üzenetek dobására, méghozzá úgy, hogy TrayIcon-t csinálsz az alkalmazásodnak és a TrayIcon .displayMessage(...) funkcióját használod. -
Sziasztok!
Jávába szeretnék egy olyan alkalmazást írni, ami Linux / Mac szerűen kezeli a képernyőmentéseket. A koncepció, hogy a háttérben fut - óra mellet csücsül - és a "Print Screen" lenyomására a beállított helyre elmenti a képet, majd egy buborék üzenetet dob. Cél platform Win.
Nem vagyok biztos / tudom:
- Megvalósítható a "Print Screen" elkapása ha az alkalmazás a háttérben fut? És hogyan (hogyan kezdjek neki)?
- Buborék üzenet dobására képes a Jáva? (Windows 8)
Köszi!
mobal,
-
-
n00n
őstag
Megnéztem, rendszer szinten se másol gyorsabban, akkor valószínű én vagyok csak telhetetlen
Viszont jól számolom a progress bar-hoz a százalékot?
atmasoltFajlok / (osszesFajl / 100) ?
És ezt hogyan tudnám ábrázolni egy progress baron ami int értéket fogad csak el?
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Jól vettem le, hogy castolni csak egy típust lehet visszafelé?
Double típusra akartam booleant húzni, de nem engedte! -
Amellett hogy se a GC-re, se a teljesítményre nincs hatással, még csak nem is best practice.
Legalábbis vannak ellentétes nézetek, amik szintén best practice-nek gondolják hogy a változódeklaráció a lehető legközelebbi scope-ban legyen a felhasználáshoz. Én mondjuk pont az utóbbit vallom.
Hatása elméletben sincs, mert a stream objektum ugyanakkor veszíti el a hard referenciáját mindkét esetben, ergo a GC semmi különbséget nem lát. De a gyakorlatban se, mert a JVM a metódusba belépéskor foglal le minden stack változót a scope-tól függetlenül, azaz a bytecode ugyanaz lesz.
Épp csak fordításidőben szennyezettebb a lokális névtér.
-
TBG
senior tag
válasz
WonderCSabo #4115 üzenetére
Azért is írtam, hogy tipp, mivel magam sem számítottam gyökeres változásra, de cserébe írtam még pár lehetőséget
Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy már design szempontjából célszerűbb loopon kívül deklarálni ebben az esetben a streameket.
-
TBG
senior tag
Lehet, hogy Linuxot használ..vagy OSX-et, netán BSD-t...előbb ezt kellene kideríteni.
-
Érdekes lehetne megnézni, hogy a Windows Explorer hogyan viszonyul ehhez a rengeteg fájlhoz.
Itt szerintem is a Java-n túlmutató dolgok lassítanak: a fájlrendszer (a túl sok fájl egy mappában a legtöbbnek probléma), az OS cachelése (bár ez inkább az elejének a gyorsaságát magyarázza meg), a fájlok elhelyezkedése a HDD-n...
-
modder
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4117 üzenetére
én azt figyeltem meg régebben, ha total commanderben sok apró fájlt másolok, nagyon visszaesik a teljesítmény pár megabyte-ra.
-
válasz
WonderCSabo #4115 üzenetére
Az a nio2 is bufferrel és streamekkel másol, nem lenne különbség. Én egyébként arra gyanakszom, hogy túl sok kiírandó adat gyűlik össze, amit már az OS lassan tud kezelni.
-
WonderCSabo
félisten
Semmi vitám nincs veled, csak csodálkoztam, hogy mire gondolsz, és azért kötöttem bele mert érdekel ez az "altéma".
A bytebuffer tömböt tényleg ki lehetne szedni, az úgyis mindig felülíródik, felesleges mindig létrehozni.
A finally is teljesen jogos, de itt valszeg nem ez lesz a probléma, mindenesetre érdemes ezt a konvenciót követni. Vagy ha van Java 7-re lehetőség, akkor még jobb a try-with-resources blokk.Nem tudom mennyi fájlról van szó és mekkora méretről, érdemes kipróbálni másik OS-n is, egyébként érdekes a probléma, mert kvázi triviális dologról van szó, ami ráadásul rohadtul gyakori művelet is.
Ami még most eszembe jutott, hogy meg kéne próbálni NIO2 fájlmásolással, lehet, hogy segít rajta, és a kód is rohadtul leegyszerűsödik. Persze ez is csak Java 7-el.
-
modder
aktív tag
az csak egy referencia, semmit nem számít, hol deklarálod. Akkor lenne értelme, ha az egész streamet újra fel lehetne használni.
n00n:
meg kellene nézni, rendesen bezáródnak-e a filehandlerek.
a close()-okat pedig mindig finally blokkba.pl a bytebuffer tömböd tényleg ki lehetne szedni a cikluson kívülre, az lehet, sokat segítene.
-
TBG
senior tag
válasz
WonderCSabo #4112 üzenetére
Nem az objektumok számáról van szó, hanem arról, hogy ezek mikor, milyen intenzitással gc-ződnek. Ezért is vetettem fel, hogy mekkora is az a heap méret. Te csak egyetlen felvetésembe kötöttél bele, ami jogos is lehet, de mi van a többivel? Vagy említhetném az esetleges os szintű problémákat is. Nem egymással van vitánk, a problémát próbáljuk megoldani, nem?
-
TBG
senior tag
válasz
WonderCSabo #4110 üzenetére
Primitíveknél igen, de összetett objektumoknál már számíthat. Főleg, hogy fájl írás/olvasás is van. Mekkora heap van beállítva? Jó lenne tudni, hogy mennyi fájlról van szó. És a buffered streamek használata sem lenne rossz.
-
TBG
senior tag
válasz
WonderCSabo #4108 üzenetére
Mondjuk. Ez a best practice, nem a cikluson belüli. Pár objektumnál mindegy, de egy fájlrendszerben akár több ezer fájl is lehet. Itt már számít.
-
TBG
senior tag
válasz
WonderCSabo #4106 üzenetére
Arra gondoltam, hogy csak egyszer deklarálja a streameket és csak új példányt rendel hozzá. GC szempontjából szvsz nagyon nem mindegy. Ha sok fájl van, az qrva sok objektum. A különféle desztinációk nem sérülnek. Kódot nem írok, mobilról körülményesebb
-
TBG
senior tag
Akkor pedig az a gyanúm, hogy fut a gc a sok objektum miatt és ezért nem látsz memória növekedést. Próbáld meg a cikluson kívül deklarálni a stream-eket..tipp...esetleg nézhetnéd, hogy a fájlműveletek hogyan alakulnak OS szinten. Lehet, hogy az OS-ben torlódnak a másolási műveletek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest