- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samifiu
tag
Sziasztok!
A nyári unalmak közepette neki fogtam egy játékkészítésnek java nyelven. Tudtam, hogy ez bőségesen kitölti majd az unalmas napjaimat.
Az alapokkal tisztában vagyok, viszont van amikor rosszul logikázok bizonyos dolgokkal.
Megcsináltam a játék gravitációját(a pálya Y szerinti magasság beállítása), továbbá, hogy a képből ne menjen ki a karakter. Hasonló gondolkodásmóddal szerettem volna megcsinálni azt, hogy legyen egy objektum(ez esetben egy fektetett téglalap a levegőben mint mondjuk a mario-ban) amin átmenni nem tudunk, csak ráugrani és rajta lenni.
Ezzel a módszerrel próbálkoztam, de annyira jutottam, hogy alulról nem tudok átmenni rajta(miközben ugrok), viszont ha felülről akarom megközelíteni a tárgyat, akkor a tárgy alá dob vissza. Tehát az alulról való megközelítés okés, a felülről viszont nem.if(y <= 162 && x>=-4 && x<=122){
y=162;
}ezzel szabtam meg hogy a -4 és 122 között van a téglalap hosszúsága, és az Y érték volt a téglalap alja.
Ugyanezzel az eljárással hogyan tudnám megcsinálni hogy: ha felülről közelítem meg a téglalapot akkor álljak rajta? Esetleg valaki ismer másfajta módszert az én elképzelésemhez?
Előre is köszi a válaszokat! -
Samifiu
tag
Sziasztok!
Bocsi hogy ilyesmit írok, de szükségem lenne egy java programozáshoz értő személyre, aki segíteni tudna nekem. Természetesen nem maradna el jutalom nélkül!(net beans)
SÜRGŐS,tehát csak most délutánról lenne szó! Írjatok privit,mert az előbb látom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- EREDETI HP Tonerek ( 641A fekete , 641A Magenta , 415x cyan-magenta-fekete-sárga , 142a )
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest