- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBG
senior tag
válasz
kemkriszt98 #3896 üzenetére
manifest-ben mi van?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Akkor inkább úgy futtasd, hogy parancssorba beírod, úgy "megmarad" a hibaüzenet.
-
DS39
nagyúr
válasz
társítsd hozzá a jre-ben lévő java.exe-t. akkor mennie kell, ha valóban felülettel rendelkező futtatható programot tartalmaz.
-
TBG
senior tag
válasz
kemkriszt98 #3893 üzenetére
És még az is kérdés, hogy milyen hibával nem futtatja?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #3893 üzenetére
Azért, mert a jar nem futtatható alapból. java -jar paranccsal lehet futtatni (már ha futtatható jart exportáltál)
-
kemkriszt98
tag
Üdv, van valami ötletetek hogy miért van az hogy egy program ami az IDE-böl "tökéletesen" futtatható a jar fájlra kattintva nem indul el?
-
kemkriszt98
tag
A "thinking in java" könyvet ismeri valaki?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #3890 üzenetére
Én most a Core JavaServer Faces-el küzdök, mert az angolom még nem tökéletes, de megéri, mert közben az angolomat is fejlesztem. És számomra a kellő mélységben tárgyalja a témát.
-
artiny
őstag
Helo. Tudnátok segíteni ebben,
Mik lesznek (rovidebb) valaszok?1. magyarázza el a JDK es JRE kozotti kulombseget, Mit hasznal ebbol:
-programator
-felhasznalo2. magyarázza el a kulombseget az osztaly es az objektum kozott
3. Milyen részeket tartalmaznak az osztályok és mire használják ezeket a részeket
4. sorolja fel a specifikátorokat(ezek a publik,private...) és hogy mire hasznosak
5. Lehetséges hogy ugyan annak a metódusnak több számú paramétere legyen,magyarázza el hogy miért ha igen és milyen feltételek kellenek hozzá?
6. Hogyan egyszerűsítené a kódot,ha több osztálynak ugyan az a tulajdonságai és metódusai volnának?
7. Miben térnek el az osztályok és az interfész?
8.Hogyan kell kezelni a Javában a várható és nem várt eseményeket
9 Milyen technológia segít a pararelizációban a feladatoknál?
10. Hogyan hozna létre saját grafikus komponenst?
11 Milyen módon jeleníti meg a grafikus tervezést a saját programjában ,mutasson be egy rovid peldat
12. magyarázza el a princípiumot(elvét) a unit teszteléshez
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #3886 üzenetére
Én inkább a 24 órát ajánlom, Nekem az Agyhullám kicsit kusza a sokféle bekezdés miatt, de van egy ingyenesen letölthető, kicsit nehezebben értelmezhető magyar könyv, viszont alaposabb: Nagy Gusztáv: Java Programozás. Ha tudsz egy picit már angolul, akkor viszont inkább válasz valami angol nyelvű anyagot, sokat jelent, ha rögtön angolul tanulsz, először én sem hittem, de nagyon hasznos. Ha valahol elakadsz angolul rengeteg segítséget lehet találni.
Jó még az Angster Erzsébet féle könyv, de az már mélyebben tárgyalja. -
kemkriszt98
tag
Én az Agyhullám: JAVA könyvet valamivel érdekesebbnek tartom(most fejeztem be) de a 24 órás sem rossz.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #3884 üzenetére
Ha akarod menni fog az...
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3880 üzenetére
2. KeyPressed eseménnyel figyeltesd hogy melyik gomb van lenyomva, és ha mindkettő le van nyomva egyidejűleg, akkor menjen az a valami átlósan ha kell.
-
válasz
kemkriszt98 #3880 üzenetére
1. A felüldefiniált paintComponent metódus első sorába:
super.paintComponent(g);
2. Ne írjuk meg helyetted a játékot?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, két kérdésem lenne:
1.Azt hogy oldjam meg hogy ha egy panelre rajzolok egy karikát aztán megváltoztatom a koordinátákat majd meghívom a repaintot akkor az új kör rajzolása előtt törölje ki az előbb rajzolt kört?
2.Ez a dolog egy kisebb fajta "Játékhoz" kellene és az érdekelne hogy hogy oldhatnám meg azt hogy két nyíl (pl. jobb és fel) egymástól független legyen , tehát ha nyomom a fel-t és a jobbra nyilat akkor jobbra is meg fel is(tehát átlósan ) mennyen ? -
Soak
veterán
válasz
CoolBoy323 #3874 üzenetére
Neki allsz egyedul aztan elmesz juniornak
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Vagy elmész valami fizetős képzésre, vagy önmagad a megfelelő könyvekből. De az igazán jó eredményhez először valami alapozó tanfolyam, utána pedig autodidakta módon.
-
válasz
CoolBoy323 #3876 üzenetére
De mégis jó lenne tudni, hogy milyen ismereteid vannak programozás terén.
Teljesen 0-ról, semmilyen programozási ismeretekkel megtanulni a java-t junior szinten legalább 1 év, és ez optimista becslés volt.
-
válasz
Szia!
A nullát hogy kell érteni?
Ismersz-e már programozási nyelveket?
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Java-ban való programozást nulláról hogyan lehetséges megtanulni?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm!
-
válasz
kemkriszt98 #3870 üzenetére
Ha nem bonyolult struktúrájú a projekt, ahhoz hozz létre egy új projektet és másold be a .java fájlokat az src mappába.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3862 üzenetére
indítsd újra a netbabot, vagy töröld a build/classes mappa tartalmát. (esetleg a package deklarációt törölheted az elejéről)
nálam hibásan még nem jelezte, csak ha tényleg dupla volt egy package-en belül. (7.3-as NetBeans)
-
válasz
kemkriszt98 #3867 üzenetére
Igen az a legújabb. Akkor nem tudom milyen kínja van.
-
kemkriszt98
tag
7.3 tán a legújabb(?)
-
válasz
kemkriszt98 #3865 üzenetére
Ha 5 percen belül új hozzászólást akarsz írni, szerkeszd a régebbit.
Nem értek annyira NetBeans-hez sajna, de hallottam már a te problémádhoz hasonló finomságokat. Azt nem tudom, hogy az újabb verziók csinálják-e. Milyen verziót használsz?
-
válasz
kemkriszt98 #3862 üzenetére
Csak nem NetBeans?
-
kemkriszt98
tag
Van valami ötletetek hogy miért lehet az hogy egy teljes projekt minden osztálya egyszercsak azt a hibaüzenetet adja hogy duplicate class?
-
-
TBG
senior tag
Még egy lehetséges megoldás. Kiterjeszted a JTextField-et és adsz neki valami ID-t. Aztán ezen ID alapján hasonlítgatod.
-
válasz
kemkriszt98 #3857 üzenetére
Ez nem jó, mert kétdimenziós a tömböd. Egydimenziós tömbbel próbálsz megfeleltetni egy JTextFieldet.
Így próbáld:
int n = -1, m = -1;
indexkereses:
for(int i = 0; i < aTombod.length; ++i)
{
for(int j = 0; j < aTombod[i].length; ++j)
{
if(aTombod[i][j] == forrasTextBox)
{
n = i;
m = j;
break indexkereses;
}
}
} -
válasz
kemkriszt98 #3855 üzenetére
Hát ha akkor is fókuszt tud kapni, amikor le van tiltva a szerkeszthetőség, akkor működik.
A getComponent meg ugyan azt adja vissza, mint a getSource. Tömbnek egyébként nincs indexOf metódusa.
-
válasz
kemkriszt98 #3851 üzenetére
Hozzáadsz egy FocusListener-t a JTextField-ekhez. A focusGained metódusban pedig meghívod az esemény getSource() metódusát. Az eredményt JTextFieldé castolod, és meg is van a forrás. Aztán végigiterálsz a tömbön és megnézed, hogy az i. eleme egyenlő-e ezzel a forrással.
-
kemkriszt98
tag
A gond azzal van hogy pontosan tudnom kellene hogy a kétdimenziós tömb melyik eleme mert összefüggésben van egy másik tömb ugyan azon indexeken lévő elemével.
-
kemkriszt98
tag
Üdv, hogyan tudnám érzékelni hogy a felhasználó egy JTextField-eket tartalmazó tömb melyik elemére kattintott?Ha a getComponent() függvényt használom az valami nagyon csúnya dolgot ad vissza nem tudom hogy azt hogyan tudnám feldolgozni
-
válasz
n0rbert0 #3845 üzenetére
A Netty nevű framework kiválóan alkalmas ennek egy szebb megoldására, még ha egy kicsit nehéz is ehhez. Hasonló programot írtam vele anno, csak TCP alapon, és a bejövő üzenetek bonyolultabb feldolgozást igényeltek (keretezés, dekódolás, mezők kinyerése, CSV fájlba írás, ütemezett új fájl kezdés, stb.)
De a pipeline modellel ezt nagyon szépen le lehetett írni.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3846 üzenetére
pl így: [link]
ezt a void-ot meghívod minden új üzenet érkezése/JScrollPane-be tárolása után. (spCsúszka itt a JScrollPane)
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok , valaki meg tudná mondani hogy egy JScrollPane-t hogy tudom úgy beállítani hogy a a legaljára van tekerve és mondjuk jön egy új üzenet akkor maradjon is a legalján(lásd facebook chat)?
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom megoldani azt, hogy egy ciklusban minden ciklus futásakor egy stringet kiírjak egy fájlba úgy, hogy mindig felülírja az előzőt?
Így próbáltam megoldani:
FileWriter outputStream;
BufferedWriter out;String file_string;
while(true){
//....outputStream = new FileWriter("file1.txt");
out = new BufferedWriter(outputStream);out.write(string);
out.close();
}Ami jó is csak egy csomó NULL-t betesz a file végére.
Előre is köszi a segítséget.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3838 üzenetére
Tools/Plugins-nél tudod szerintem telepíteni.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete hogy a java legújabb verziójával mért nem megy a javafx?(javafx does not found)
Ráadásul NetBeans-t használok, valahol olvastam hogy az magától beállítja magát ha arra van szükség. -
TommyX_
őstag
válasz
Superhun #3835 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Jó a tutorial, de közben megoldottam.
Jól gondoltad, hogy panelen akarom a kép váltást megoldani.
Azt csináltam, hogy deklaráltam egy képcsere változott false-ként, majd a paint componentbe egy if feltételt,
if-hez(kepvaltas == false) , majd a mousepressed eseményhez beleírtam, hogy kepvaltas = true és egy repaint. -
TommyX_
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen módon oldható meg az egér kattintásra való kép csere?
Azt szeretném elérni a program futását követően, ha a felületre kattintok, akkor az alap háttérkép változzon meg egy másik képre.
Az alap háttérkép megjelenítéséhez override method->paint component metódusát használom.
(a kép "helyét" a program kód elején adtam meg.) -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3828 üzenetére
Tényleg.....
Csak már annyira jó lenne rábírni, hogy működjön...
at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:138)
at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:97)
at sun.net.www.protocol.file.FileURLConnection.connect(FileURLConnection.java:90)
at sun.net.www.protocol.file.FileURLConnection.getInputStream(FileURLConnection.java:188)
at org.apache.xerces.impl.XMLEntityManager.setupCurrentEntity(Unknown Source)
at org.apache.xerces.impl.XMLVersionDetector.determineDocVersion(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XMLParser.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.DOMParser.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(Unknown Source)
at javax.xml.parsers.DocumentBuilder.parse(DocumentBuilder.java:205)
at ProgramParser.<init>(ProgramParser.java:69)
at RajzTabla.<init>(RajzTabla.java:76)
at Main.main(Main.java:47) -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3824 üzenetére
Hm, érdekes, ez a hiba jön vissza: (Karmás megoldás)
java.io.FileNotFoundException: C:\Users\bota.laszlo\Downloads\RobotXMLFeldolgozo\RobotXMLFeldolgozo\<?xml version="1.0"?>
<program>
<down\>
<left angle="90"\>
<forward units="200"\>
<reset\>
<\program>
(The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect)
Pedig ha abszólut módon sima File() konstruktorban hívom meg az XML fájlt akkor okés minden, lefut a program... viszont ennél meg ez a hiba jön. -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3821 üzenetére
Ott van.
Ide felraktam az egész projektet, hátha így többet látok. (ha érdekel valakit még)
-
Lacces
őstag
Esetleg itt látod a Netbeans-es fájl szerkezetet:
Képernyő képWindows-os könyvtárszerkezet:
Könyvtárszerkezet WindowsonA futtatás eredménye:
URL kezdés:
/C:/Users/bota.laszlo/Downloads/RobotXMLFeldolgozo/RobotXMLFeldolgozo/target/classes/
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/slf4j/slf4j-api/1.7.5/slf4j-api-1.7.5.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/ch/qos/logback/logback-core/1.0.11/logback-core-1.0.11.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/ch/qos/logback/logback-classic/1.0.11/logback-classic-1.0.11.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/maven/doxia/doxia-module-docbook-simple/1.3/doxia-module-docbook-simple-1.3.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/codehaus/plexus/plexus-utils/2.0.5/plexus-utils-2.0.5.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/maven/doxia/doxia-core/1.3/doxia-core-1.3.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/maven/doxia/doxia-logging-api/1.3/doxia-logging-api-1.3.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/codehaus/plexus/plexus-container-default/1.0-alpha-30/plexus-container-default-1.0-alpha-30.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/codehaus/plexus/plexus-classworlds/1.2-alpha-9/plexus-classworlds-1.2-alpha-9.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/xerces/xercesImpl/2.9.1/xercesImpl-2.9.1.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/xml-apis/xml-apis/1.3.04/xml-apis-1.3.04.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/commons-lang/commons-lang/2.4/commons-lang-2.4.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/httpcomponents/httpclient/4.0.2/httpclient-4.0.2.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/commons-logging/commons-logging/1.1.1/commons-logging-1.1.1.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/commons-codec/commons-codec/1.3/commons-codec-1.3.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/httpcomponents/httpcore/4.0.1/httpcore-4.0.1.jar
/C:/Users/bota.laszlo/.m2/repository/org/apache/maven/doxia/doxia-sink-api/1.3/doxia-sink-api-1.3.jar
URL vége! -
Futtasd le nekem ezt légy szíves és másold be ide a kiírt eredményt.
ClassLoader cl = ClassLoader.getSystemClassLoader();
URL[] urls = ((URLClassLoader)cl).getURLs();
for(URL url: urls){
System.out.println(url.getFile());Import, ami kell:
import java.net.URL;
import java.net.URLClassLoader; -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3816 üzenetére
Még most sem...
try {
if( args.length == 1 ) {
tabla = new RajzTabla(args[0]);
} else {
//tabla = new RajzTabla("src/main/demo.xml");
//tabla = new RajzTabla(IOUtils.toString(Main.class.getResourceAsStream("../../../demo.xml")));
InputStream is = Thread.currentThread().getContextClassLoader().getResourceAsStream("demo.xml");
tabla = new RajzTabla(IOUtils.toString(is));
}
System.out.print(tabla);
}
catch (Exception e) {
System.out.println("Hiba lépett fel a fájl megnyitása közben!");
}
Ugyanúgy az Exception-be fut bele. -
Lacces
őstag
Hali,
Maven-es projekttel kapcsolatban lenne kérdésem. Osztálybetöltővel szeretném a fájlt betölteni, de nem sikerül.
POM
<build>
<resources>
<resource>
<directory>src/main/resources</directory>
</resource>
</resources>
</build>
Main
//tabla = new RajzTabla("src/main/resources/demo.xml");
tabla = new RajzTabla(IOUtils.toString(Main.class.getResourceAsStream("/demo.xml")));
A kikommentezett rész működik... De az alsó már nem, nem találja meg a fájlt. Nézegettem Stackoverflow-on is megoldást, de az IDE hibát ír ki rá, hgoy non-static context...További kódrészletek ha kellenek:
public RajzTabla(String xmlFajl) throws ParserConfigurationException, SAXException, IOException {
X = 250;
Y = 250;
irany = 0;
rajzolhat = false;
parser = new ProgramParser(xmlFajl);
}
public ProgramParser(String fajl) throws ParserConfigurationException, SAXException, IOException {
File file = new File(fajl);
... -
TBG
senior tag
Idézek a saját hozzászólásomból:
Nyilvánvalóan nem hiba az ArrayList<?> deklaráció, de a statikus típus interfészként deklarálása good practice. Az implementáció egyszerű változtathatósága miatt. Nem is az osztályváltozókban van komolyabb jelentősége, hanem a getter/setter metódusoknál.
És még valami. Amíg magadnak vagy egy kvázi zárt csapatban dolgozol, addig nincs ezzel gond. Amint pl. API-t kezdesz írni, akkor csak interface. És a doksiban kell leírni a runtime típust.
-
modder
aktív tag
Ezt a témát pár száz hsz-sal korábban már végigjártuk, és én még mindig tartom magam ahhoz, hogy osztályon belül nyugodtan lehet konkrét implementációt deklarálni pl.: ArrayList<T>. Azért van ennyiféle implementáció, mert mindegyik másra jó. Semmi haszna nem lenne, ha az ember nem tudná kihasználni a lehetőségeit.
Ugyanakkor a burkoló osztálynak nem szabad visszaadnia konkrét List<T> implementációt. ahhoz nagyon jó ok kell.
-
WonderCSabo
félisten
Igen, valóban good practice, és általában én is így használom, de semmiképpen nem rossz az ellentettje sem. Pl, ha sima List-et használsz, és nem tudod a statikus típust, akkor olyan dolgokba futhatsz bele, mint pl. get(index) hívás, ami ArrayList-en konstans idejű, de LinkedList-en lineáris stb.
-
TBG
senior tag
List<?> vagy ArrayList<?>
Nyilvánvalóan nem hiba az ArrayList<?> deklaráció, de a statikus típus interfészként deklarálása good practice. Az implementáció egyszerű változtathatósága miatt. Nem is az osztályváltozókban van komolyabb jelentősége, hanem a getter/setter metódusoknál.
Nyilván vannak olyan kivételes esetek, amikor konkrét implementációt kell használni, pl. GWT szerializáció, amikor is nem minden List implementáció szerializálható, hanem csak egyes, konkrét implementációk.
-
artiny
őstag
Hogyan lehetne kiiratni fájlba (xml,txt,adatbazis ) egy GUI programban .....?
JDBC adatbazis van beolvasva a guiba amit a vegen el kene menteni fájlba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest