- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
eliterob
tag
-
norbert1998
nagyúr
-
&roid
csendes tag
-
&roid
csendes tag
Magyar nyelven nincs sok. (Főleg ami jó).
Nagy Gusztáv - Java programozásHa jól látom nem túl naprakész a doksi.
10. oldal:
Nyissunk meg egy parancssor ablakot (Start menü / Futtatás / cmd.exe), majd állítsuk
be az aktuális könyvtárat a Java bin alkönyvtárára
(pl. cd ”C:\Program Files\ jdk1.6.0_01\bin”).
• Indítsuk el a javac fordítót: javac HelloWorldApp.java. (Bizonyos esetekben szükség
lehet a forrásállomány teljes elérési útjának megadására.)Tehát a fordítónak gondolom valami javac.exe-nek kellene lennie, de a honalpról letöltött JDK-ban nincs ilyen fájl a c:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin mappában

-
&roid
csendes tag
-
Orionk
senior tag
-
LonGleY
veterán
-
1Laci
tag
Köszi.
"Amit a Java SE tartalmaz."
jóó ezt vágom, inkább konkrét tapasztalatra gondoltam, esetleg történet ki h indult, mit hogyan, mennyit...akármilyen személyes tapasztalat/észrevétel ötlet egy full kezdőnek. Pü is jöhet, köszi!
-
Superhun
addikt
Az nem a Netbeans, amelyikhez csatolják a JDK-t? Eclipsnél nem túl sok verziót látok Java terén.
StackOverflow-n is volt ilyen kérdés.
-
Jim-Y
veterán
igazad van, akkor pontosítok, vállalati lapos, új programot nem tudok installálni, mert megfog az UAC, exe-t tudok futtatni, csak olyat nem ami installálna valamit, így pontos
a rendszergazdával az a gond, hogy egy örökkévalóság amíg történik valami, ahhoz, hogy egy újabb verziójú java-t feltegyenek a gépemre, el kell indítanom egy kérvényt, meg kell indokolnom, hogy miért kell stb... egy szó, mint száz, ha meg lehet oldani, akkor inkább a telepítőt megkerülném. 
WonderCsabo: értem
fene, akkor nem úszom meg...WonderCsabo: igen, ezt én is megtaláltam, de reméltem, hogy valami egyszerűbb módja is van, azért köszönöm
-
caindwan
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Azért az eclipse-hez érdemes beállítani a jre-t és a jdk-t, hogy amit letöltött azt használja. Esetleg maven vagy ant, ahogy jól esik neki, esetleg valami app server configot még.
-
SirRasor
addikt
-
cekkk
veterán
-
thboxx
aktív tag
Nem megy... A PATH változót beállítottam, meg megcsináltam a CLASSPATH változót is a megadott értékekkel...

-
kispx
addikt
Szerk.: (lejárt az időm)
Összefoglalva:
Ezt add hozzá a PATH változóhoz: ;c:\"Program Files"\Java\jdk1.7.0\bin
Ha a jdk bin nevű könyvtárának más az elérési útvonala, akkor annak megfelelően változtasd meg.(Bocsi az előző hszemet kapkodva állítottam össze
) -
thboxx
aktív tag
parancssorban próbáld meg a program mappájában kiadni:
java -jar fájlneve.jarDe előszór a PATH változót állítsd be. (Feltéve ha még a java.exe elérési útvonala nincs benne)
Azt megtaláltam, hogy hol és mit kell megváltoztatni... De mire??
Őszintén, most kissé lámának érzem magam a géphez... 
-
-
bads1
aktív tag
Köc, frissítettem, kiváncsi leszek ugrál -e még.
-
haxiboy
veterán
Dehogynem, duplán rákattintanak és elindul a jar fájl. (Még az javas ikont is beállítja. Most telepítettem egy SP2-es virtuális gépre)
(#2994) Karma
Valóban Win alatt nekem sem állította be ezeket, de a fájltípus hozzárendelést megcsinálta, ami után már felesleges exe-be fordítani, meg parancsikokkal szórakozni.Nyilván működik, de exe-re forditva bepakolva mellé a szükséges dll-eket nem kéne letöltenie az illetőnek külön a java-t, esetleg ha nincs net a gépén mit csinál?
-
Dehogynem, duplán rákattintanak és elindul a jar fájl. (Még az javas ikont is beállítja. Most telepítettem egy SP2-es virtuális gépre)
(#2994) Karma
Valóban Win alatt nekem sem állította be ezeket, de a fájltípus hozzárendelést megcsinálta, ami után már felesleges exe-be fordítani, meg parancsikokkal szórakozni.Mint írtam (de utálok ismételni), ha Nokia telefon miatt felrak a felhasználó egy Ovi Suite-ot, az egész borulni fog. Csak a fájlhozzárendelésre támaszkodni öngyilkosság, de legalábbis dőreség - a célközönségtől függ.
-
haxiboy
veterán
Sajnos elég sokan nem tudják hogy mit is lehet kezdeni egy jar fileval, valamint windows apikat használ az app, linux alatt még nem próbáltam megnézni mit csinál.
-
-
Ha a felhasznalo nem telepitett Nokia PC/Ovi Suite-ot, akkor van egy kis valoszinusege hogy tenyleg elindul. Kulonben a Suite indul es probalja telefonra telepiteni.
Masreszt ha nincs benne a PATH-ban a JRE bin mappaja es a JAVA_HOME sincs beallitva, hogy irjon egyszeru cmd-t melle? Szerteagazo problema, amit mar masok megoldottak, de nyilvan sokkal jobb ujra feltalalni a kereket, szarul.
-
sztanozs
veterán
-
n00n
őstag
-
SureStudio
tag
-
fatal`
titán
-
Vadászmenyét
aktív tag
Mi a hibaüzenet? Mert nem értettem a problémát
"Tehát a javac. Root java ment, utána a java Root már nem... CLASSPATH és PATH rendben van. Ötlet?"
(Lehet, hogy valamit félreértettem, de ..) Nem inkább ez lenne a helyes sorrend:
1) Root.java ment
2) javac Root.java
3) java RootKipróbáltam és itt működött.
Bocs, ismét a CLASSPATH volt szar... megoldottam, azért köszönöm. Üdv: Csaba
-
Vadászmenyét
aktív tag
Mi a hibaüzenet? Mert nem értettem a problémát
"Tehát a javac. Root java ment, utána a java Root már nem... CLASSPATH és PATH rendben van. Ötlet?"
(Lehet, hogy valamit félreértettem, de ..) Nem inkább ez lenne a helyes sorrend:
1) Root.java ment
2) javac Root.java
3) java RootKipróbáltam és itt működött.
Bocsánat, tehát a "javac Root.java" ment, lefordította, majd utána ki akartam próbálni a "java Root" parancsal, de erre ezt a hiba üzenetet kaptam:
"Error: Could not find or load main class Root" -
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv! Megint nem kóser valami... Másik kód esetében már nem működik a java. dolog... Root nevü alkalmazás, a kódja:
class Root {
public static void main(String[] arguments) {
int number = 225;
System.out.println("The square root of "
+ number
+ " is "
+ Math.sqrt(number) );
}
}Tehát a javac. Root java ment, utána a java Root már nem... CLASSPATH és PATH rendben van. Ötlet?
-
kispx
addikt
-
Davs
tag
declare -x PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games"
A JDK-m pedig az /opt/java/jdk alatt vanViszont a telepítésnél ezeket az utasításokat adtam ki az Oracle Java kicsomagolása után:
sudo update-alternatives --install "/usr/bin/java" "java" "/opt/java/jdk/java" 1
sudo update-alternatives --install "/usr/bin/javac" "javac" "/opt/java/jdk/javac" 1
sudo update-alternatives --install "/usr/bin/javaws" "javaws" "/opt/java/jdk/javaws" 1Még kezdő Linuxos vagyok, szóval nem teljesen értettem, hogy ezek mit csinálnak, viszont a Google ezt ajánlotta.
Az en javaslatom amugy probaltad?

java -cp . Salution
Igy elvileg ha a CLASSPATH rosszul van beallitva, akkor futtatas elott a "."-ot hozzaadja (nemtudom veglegesen-e)..De most, hogy manualisan hozzairtad a "."-ot, mindegy

-
fatal`
titán
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
Rendben eddig megvagyok, értelmezte is a .java-mat, .class lett belőle, azonban most a java parancsal nem tudom indítani az adott .class kiterjesztésű fájlt. Ötlet?
-
Lacces
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Robotporszívók
- OTP Bank topic
- AMD FX
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/512 Astro
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/1TB Astro
- Corsair HX1200i 1200W 80 PLUS Platinum (CP-9020307-EU) Tápegység
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- MSI Gaming X Trio RTX 5080 // Számla // Garancia //
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 24GB RAM / 256GB SSD / Magyar billentyűzet/1 év gari/Számla
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Webprog I-t tanultam nála
fene, akkor nem úszom meg...

Őszintén, most kissé lámának érzem magam a géphez...