- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Le kell adnom egy torpedó játékot, úgy érzem a koncepcióm jó, de valahol valami félrecsúszott a megvalósításban. Közeleg a határidő, és a sorok kezdenek összefolyni, A kódom szerintem jó strukturált, nem hosszú, és a téma is érdekes. Örülnek ha valaki bele tudna kukkantani.
Szóval egy 10*10 mezőre kéne feldobni véletlenszerűen 10 darab hajót (4db 2es méretűt, 3db 3as, 2 db 4es, 1db 5os) vízszintesen vagy függőlegesen, úgy hogy a hajók csak a sarkoknál érintkezhetnek, máshol egy szabad helyet kell hagyni közöttük.
Algoritmusom a következő:
-Generálok egy véletlen sorrendű mátrixot a hajók méreteivel, és eszerint próbálom őket felpakolni a fieldre.
-generálok egy véletlen számot, hogy a hajót először vízszintesen (addig megyek a sorokban amíg találok neki helyet) vagy függőlegesen( addig....az oszlopokban..) próbálja felrakni
-Generálok egy másik véletlen sorrendű mátrixot a field index számaival. Az index egyrészt a sorokra vagy oszlopokra tett próbálkozások, ill. az adott sorban vagy oszlopban a hajó kezdőpontjára tett kísérleteknek a sorrendjét is jelöli. Minden hajót eszerint próbálok feltenni.
-Ha egy hajót se egyik sorrba se egyik oszlopba nem lehet berakni, kezdődik a cirkusz előröl. (ide a loop meg hianyzik)
-Biztos van sokkal jobba algoritmus az enyémnél, hatékonysága kérdéses, de ha nem elvetemült az ötletem, ragaszkodnék az enyémhez (idő hiánya miatt is), ezt kéne valahogy működésre bírni....
Néhány metódus magyarázat:
hajotSorra(int x, int[] arr, int size): a size méretű hajót próbálja berakni az x.dik sorba, az arr matrix szerinti kezdőpontsorrenddel balról jobbra.
hajotOszlopra(int y, int[] arr, int size): a size méretű hajót próbálja berakni az y.dik oszlopba, az arr matrix szerinti kezdőpontsorrenddel fentről lefele.
hajotVizszintesre(int[] arr, int size): a hajot az arr szerinti sorsorrendbe próbálja berakni valamelyik sorba.
public boolean hajotFuggolegesre: a hajot az arr szerinti oszlopsorrendbe próbálja berakni valamelyik oszlopba.
Es a kicsike:
public class torpedo {
private final int rows;
private final int cols;
private final boolean[][] hits;
private final boolean[][] ships;
public torpedo (int numRows, int numCols) {
this.rows = numRows;
this.cols = numCols;
this.hits = new boolean[rows][cols];
this.ships = new boolean[rows][cols];
}
public void startGame() {
placeShips();
printfield();
}
private void placeShips() {
int [] shiporder ={2,2,2,2,3,3,3,4,4,5};
for(int j = 0; j < shiporder.length; j++){
int n = (int)(Math.random()*10);
int b = shiporder[n];
shiporder[n] = shiporder[j];
shiporder[j] = b;
}
int [] randomarray ={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for(int j = 0; j < randomarray.length; j++){
int w = (int)(Math.random()*10);
int g = randomarray[w];
randomarray[w] = randomarray[j];
randomarray[j] = g;
}
for(int j = 0; j < shiporder.length; j++){
int ship = shiporder[j];
int e = (int)(Math.random()*2);
if ( e == 0 && (hajotVizszintesre( randomarray, ship) ||hajotFuggolegesre( randomarray, ship ) ));
if ( e == 1 && ( hajotFuggolegesre( randomarray, ship) || hajotVizszintesre( randomarray, ship ) ));
}
}
public boolean hajotSorra(int x, int[] arr, int size){
boolean shipreadyleft = false;
boolean shipreadyright = false;
for( int k = 0; k < arr.length; k++){
int point = arr[k];
for( int j = point; j >= 0; j--){
if( ships[x][j] || ships[ Math.max(0,x-1)][j] || ships[ Math.min(9,x+1)][j] ){
if (point - j >= 2) shipreadyleft =true;
break;
}
if( !ships[x][0] && !ships[ Math.max(0,x-1)][0] && !ships[ Math.min(9,x+1)][0] ) shipreadyleft =true;
}
if (shipreadyleft){
for( int j = point; j < ships.length; j++){
if( ships[x][j] || ships[ Math.max(0,x-1)][j] || ships[ Math.min(9,x+1)][j]){
if (j - point >= size + 1 ) shipreadyright =true;
break;
}
if( !ships[x][ships.length-1] && !ships[ Math.max(0,x-1)][ships.length-1] && !ships[ Math.min(9,x+1)][ships.length-1] && ships.length - 1 - point >= size + 1 ) shipreadyright =true;
}
}
if ( shipreadyright ){
for( int j = point; j - point + 1 <= size; j++){
ships[x][j] = true;
}
}
if ( shipreadyright && shipreadyleft) break;
}
return shipreadyright && shipreadyleft;
}
public boolean hajotOszlopra(int y, int[] arr, int size){
boolean shipreadyup = false;
boolean shipreadydown = false;
int point = arr[k];
for( int j = point; j >= 0; j--){
if( ships[j][y] || ships[j][ Math.max(0,y-1)] || ships[j][Math.min(9,y+1)] ){
if (point - j >= 2) shipreadyup =true;
break;
}
if( !ships[0][y] && !ships[0][ Math.max(0,y-1)] && !ships[0][Math.min(9,y+1)] ) shipreadyup =true;
}
if (shipreadyup){
for( int j = point; j < ships.length; j++){
if( ships[j][y] || ships[j][ Math.max(0,y-1)] || ships[j][Math.min(9,y+1)]){
if (j - point >= size + 1 ) shipreadydown =true;
break;
}
if( !ships[ships.length-1][y] && !ships[ships.length-1][ Math.max(0,y-1)] && !ships[ships.length-1][Math.min(9,y+1)] && ships.length - 1 - point >= size + 1 ) shipreadydown =true;
}
}
if ( shipreadydown ){
for( int j = point; j - point + 1 <= size; j++){
ships[j][y] = true;
}
}
if ( shipreadydown && shipreadyup ) break;
}
return shipreadydown && shipreadyup;
}
public boolean hajotVizszintesre(int[] arr, int size){
int p1 = arr[k];
if ( hajotSorra(p1, arr, size)) return true;
}
return false;
}
public boolean hajotFuggolegesre(int[] arr, int size){
int p2 = arr[k];
if ( hajotOszlopra(p2, arr, size )) return true;
}
return false;
}
public void printfield(){
for(int i = 0; i < ships.length; i++){
for(int j = 0; j < ships[i].length; j++){
if (ships[i][j])
System.out.print("H");
else
System.out.print("-");
}
System.out.println();
}
}
}Szia,
nem kötekedésképpen, de osztálynevet nagykezdőbetűvel írunk. Egy pár unit teszt sokat segíthetne azon, hogy lásd melyik része nem úgy működik, ahogy szeretnéd.
-
xTc
aktív tag
Sziasztok !
Ne haragudjatok a konkrét céget érintő kérdésemért. Úgy gondolom, hogy nem konkrét céget érintő titkokra irányul a kérdésem és nem is azokra lennék kíváncsi.
Ha dolgozik valamelyikőtök az NNG cégnél, akkor tudna-e segíteni/tippeket adni, hogy Java fejlesztői vonalon általánosságban mit várnak el tőled, hogy egy junior fejlesztői szintnek megfeleljen a tudásod?
Még van 1 hónapom és addig szeretném hasznosan kihasználni az időt és lényegi dolgokat begyakorolni.köszönöm szépen.
Szia!
Mit ad Isten, én pont az NNG-nél dolgozom, és véletlenül mint Java fejlesztő.
Alapvetően web alkalmazások/service-ek fejlesztésével foglalkozunk, ezért nem árt ha ezekben otthon vagy. Nem csak fejlesztési oldalról, hanem hálózati, üzemeltetési kérdésekben is. Nem kell megijedni, nem kell egy teljes lexikonnak az ember fejében lenni 
Ha sikerült az interjúd jelezd, aztán majd iszunk egy kávét

-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Na ennyit a java híres visszafelé kompatibilitásáról...
java 7-en működik a program, java 8-on java.io.IOException: javax.crypto.BadPaddingException: Given final block not properly padded
Ráadásul ez egy kódolt fájl olvasásának close()-olásakor jön elő, előtte simán kiolvas belőle minden adatot.
Ez mi?
Ez miért is "visszafelé kompatibilitás"? Ha jól értem jdk7uXX jó a program, jdk8uXX-ben pedig nem. Ez nálam nem visszafelé kompatibilitás probléma, hanem egyszerűen csak változott egy implementáció.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Ez GWT. Igaz, hogy SmartGWT, ami lényegében csak egy JS wrapper.
http://www.logalyze.com/
Azt meg lehet nézni, hogy mire képes a cucc. Már a GWT. A showcase-ek nagyon felületesek. In action sokkal jobb

Nem rossz maga az app. Egyszer majd GWT-zem, bár ahogy én látom a világ egyre inkább távolodik ezektől a "monolitikus" nagy keretrendszerektől az egyszerűség irányába.
-
xTc
aktív tag
Közvetlenül nem.
Ha valami hákolni akarsz, akkor vagy osztályt extendálsz vagy natív JS kódot is tudsz írni a Java forrásba!!!!!!, de azt is a GWT fogja fordítani, ergó a végeredmény mindig egy menedzselt, a lehetőségekhez képest optimális kód lesz.
Végső esetben meg előveszed a GWT forrást, ami opensource és közvetlenül teszed, amit tenned kell. Viszont a végeredmény ismét csak menedzselt lesz. Optimális nem biztos, ha rosszul nyúlsz hozzá.

Kb. 3 éve GWT-zek. Ezidőalatt komoly projektek fordultak meg a kezem között, kb. 2 alkalommal kellett natív JS kódot írnom a forrásba. Az egyik egy SHA1 algoritmus volt, a másik pedig a window.open újragondolása, mert a GWT-s Window.open() implementáció nem ad vissza handlert. Kb. 5 sor volt

Kellene valami éles projekt, ami GWT-vel fut, az lenne az igazi tapasztalat szerzés, megismerés számomra. Felírtam a TODO listámra, hogy majd egyszer. :-)
-
xTc
aktív tag
Az lenne a cáfolat, hogy a GWT nem általános honlapra való.
A GWT böngészőben futó kvázi vastagkliens alkalmazások fejlesztésére való. Ahol is alapvetően nincs napi többezres látogatottság, nem weboldal, nem portál, viszont fontos, hogy a prezentációs réteg kódja könnyen refaktorálható, tesztelhető, karbantartható legyen. Egy Java fejlesztő számára is. Admin alkalmazások főleg.
Ráadásul a GWT egy eléggé kiforrott technológia, ergó több, mint valószínű, hogy jobb lesz a generált kód minősége, sebessége, mint amit egy mezei fejlesztő valaha képes lesz megalkotni.
Belenyúlni? Nem kell belenyúlni. Ha meg bele kell, akkor szabvány, GWT-s eszközökkel nyúl bele az ember és nem a generált JS kódon gányol

No offense, mert nem piszkáltam túl sokat a GWT-t, de nekem kicsit utópisztikus, hogy nem kell belenyúlni a kódba sose.
-
xTc
aktív tag
Pletyka az egy dolog. A hivatalos roadmap szerint meg már a 3.0 jön. Főleg úgy, hogy már nem a Google hostolja, hanem opensource community áll mögötte.
Másrészt meg a GWT maga egy kvázi szabvány. Rengeteg termék épül rá. ExtGWT, SmartGWT, Vaadin, stb.
Harmadrészt pedig miért kellene bármiféle Java szabványhoz kapcsolódnia közvetlenül? Van egy sztenderd GWT-RPC benne, ami Java függő, de XML-RPC, meg szabvány HTTP kérések küldhetőek belőle, ergó a szerver oldalnak mégcsak nem is kell Java-nak lennie. (Ami JSP, JSF esetén nem igazán mondható el)
A GWT nem Java-s technológia, hanem egy olyan eszköz, aminek segítségével a Java forráskódból JavaScript készül.
Nem akarok a GWT-nek reklámot csinálni, mindenki azt használ, amit akar.
Így van mindenki azt használ amit akar, illetve amit a projekt elbír. Hiába szeretnék én AngularJS-t használni, HTML5-tel, Bootstrappal, ha a projektünk, kódbázisunk struts2 alapokra épül.
Személy szerint a GWT nem nyerte el a tetszésemet, de én csak kontárkodom. :-)
-
xTc
aktív tag
Tudom, hogy ez ideológiai vita lenne, de szerintem a JSP, JSF a kukába való lassan. Nem akarok vitát nyitni, csak megjegyeztem.
Nem is nyitunk vitát, itt-ott tényleg kilóg a lóláb, de sok helyen még a mai napi élünk ezekkel a technológiákkal.
-
xTc
aktív tag
Jó, vissza lehet menni Ádám Évához, de servletnél jön a HTTP/HTTPS, a request paraméter, GET/POST. Aki Swingezett, annak lehet, hogy ezek sem triviálisak. Másrészt EE-hez nem kell JSF. Azt a részt át lehet ugorni. A SessionBean, MessageDrivenBean, Entity a lényeg. Első körben. Aztán alkalmazásszerver alapok, stb.
Már ha az ember backend fejlesztőként dolgozik. Ha főleg frontenden dolgozik mint pl én, akkor nem árt a JSF,JSP, Servlet.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
EE témával kapcsolatban lenne kérdésem. Nemigazán vagyok otthon a témában, most kezdek részletesen belemerülni.
A kérdésem az hogy mi a különbség ha EJB-vel vagy ha az nélkül csinálok egy web alkalmazást? Értem hogy az EJB-k azok önállóan futkorásznak a konténerben és ezeket meg lehet szólítani és a publikált szolgáltatásait elérni. Ebben lehet pl valamilyen perzisztenciakezelőn keresztüli adatbázis elérés stb.
Ugyanakkor csináltam próbaként olyan alkalmazást ami Tomcat-en futott, nem volt benne semmiféle EJB és azzal is tudtam Hibernate-el adatbázist kezelni.
Szóval mi a különbség az EJB konténerben és a WEB konténerben futtatott üzleti logika között?
Értem hogy szebb ha elkülönül ez a réteg, de egyéb más előny/hátrány van? Pl többfelhasználós környezetben tud működni a webkonténeres megoldás?Igen tud, viszont míg a servlet konténeres alkalmazásoknál a Konkurenciakezelést magadnak kell megoldani, addig EJB-s vonalon ezt a konténer végzi.
-
xTc
aktív tag
Mondjuk egy json? A program indulásnál berántod a memóriába, azután azt csinálsz vele amit akarsz. Esetleg hsqdb, vagy derby.
-
xTc
aktív tag
(#5631) raggg :
1. Maven most nem indokolt...csak félig van rálátásom a projektre egyelőre...
2. Korábbi projektben érintett, de mondjuk úgy több hátránya volt mint előnye akkor.(#5632) xTc Semmit... Két sima Java Application, amihez valakinek teszteket kellene írni. Amolyan bemelegítő feladat. Csak koncepcionális problémák akadtak arról, hol és hogyan legyen a JUnit benne...én meg mondtam, hogy ott a helyén. De közbe jött a dolog, hogy hát külön projektbe kellene, mert aki a tesztet írja...lehet elront valamit...és lehet vissza is commit-ol...
Szóval érted.Én csak arra voltam kíváncsi mi a best practise.
Nah de a "végeredményt" jar-t,war-t, ear-t bármit csak össze kell állítani valahogy, ehhez minimum egy ant kell, még ha az IDE-ben is van ez megoldva. Végülis lehet külön projektben, akkor viszont függőségként be kell hivatkozni a teszthez. Csak nem írnak bele a kódba a teszt helyett, bár bármi megtörténhet alapon akár jogos is lehetne.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Belefutottam ma egy kis JUnit használati kérdésbe.
Van 'A' project (netbeans) amit tesztelni kellene. DE nem a project Test Packages-be menne a dolog, hanem egy önállóan létrehozott 'B' projectbe. Ez egyébként tök üres. Csak a unit testek elhelyezésére és futtatására szolgálna.
A kérdés, hogy van ebben az elméletben valami hiba?
Az is felmerült, hogy amikor Netbeans-ben a New Test for Existing Class-al hozzá akarok adni egy újat a Test packages-be akkor Browse esetén nem látom 'A' project struktúráját, csak a 'B'-t amiben vagyok. Ez mondjuk annyira nem meglepő, de 'A' hozzá van adva a 'B'-hez mint Library... Ez is normális?
Helló!
Véleményem szerint rossz a megközelítés. Ha adott A projekt, amit tesztelnénk unit tesztekkel, akkor a unit tesztek a projekt részét képezik. Ezért én az A projektben tartanám őket. Illetve ha pl maven build tool-t használsz/használtok a projekthez, akkor eléggé jól definiált helyen kellene, hogy a unit tesztek legyenek src/test package.
-
xTc
aktív tag
Struts2, JSF(primefaces), GWT, AngularJS ezek közül szerintem bármi jó lehet.
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni kitalálni valami projectet, amit kb 1 hónap alatt meg tudnék csinálni. Mérnökinfó bsc-n tanulok, szakirány előtt állok. Javával kb 1 éve foglalkozok komolyabban.
Kis játékok meg grafikás dolgok nem érdekelnek. Más témában meg nem tudom hogy mit lehetne csinálni, aminek azért haszna is van és tudok rajta gondolkodni. Igazából talán valami kommunikáció, security, fájlkezelés vagy nem is tudom mit lenne érdemes.
Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen meghallgatom
ui.(előre elnézést hogy nem tudtam érhetően leírni, de sajnos ötletem sincs hogy mit szeretnék igazából, de hátha mond valaki olyat amihez megjön a kedvem)Privát képfeltöltős webes alkalmazás?
-
xTc
aktív tag
Köszönöm!
Nagyon szívesen! :-)
-
xTc
aktív tag
Amint régebben is bemásoltam:
Version: 4.3.2
Build id: M20140221-1700Ez elvileg a legfrissebb.
Itt találsz megoldást:
-
xTc
aktív tag
Most akartam kipróbálni, felraktam a JDK8-at. Viszont az Eclipse nem ajánlja fel az 1.8-as fordítást. Hogy lehet előhozni? Vagy akkor mégsincs a stabil verzióban? Én itt azt olvasom, hogy egy development patchet lehet felrakni a Keplerhez, vagy felrakni a dev Lunát, sehol se látok olyasmit, hogy a stabil Kepler támogatná.
Elvileg a Kepler SR2-ben, verziószám 4.3.2-ben már megvan a támogatása. Érdemes lenne megnézned, hogy melyik verziód van?
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Pedig mindenki "epekedik" a lambdáért. Tegnap volt szerencsém egy oracle által szervezett java8 launch webinart végigülni, egyértelműen a lambda volt a sztár.
-
xTc
aktív tag
Valószínűleg az lesz nálunk is, még pár napig van meg az éves subscription, ha addig nem érkezik meg az új akkor rá leszünk kényszerítve rendesen. :-) Személy szerint nem bánnám, néha meg kell lépni 1-2 verzióváltást. Semmi speciális ficsört nem használunk, ami indokolná a myeclipse-t. Azon viszont meglepődtem, hogy máshol is "divat".
@WonderCsabo: Akkor neked is SR2 van már a 4.3.2-es verzió pont ez.
-
xTc
aktív tag
Az van, hogy kidobnak egy új verziót, ami kvázi használhatatlan, ha egy hello world-nél összetettebb projektet akarsz kezelni. Aztán fél évre rá már tarthatatlan a sok bugreport miatt a helyzet, és kiadnak egy javítást SR1 néven, majd később a megmaradt nem kritikus hibák javításaira is adnak ki egy második javítást SR2 néven. Közben elkezdik összerakni a következő release-t. Szóval ha stabil Eclipse-re vágysz, akkor ahhoz az SR2 kiadások állnak a legközelebb, bár kicsit elgondolkodtat ez a frissen felbukkant java 8 támogatás.
Az a bosszantó, hogy az első kiadást soha nem tudtuk munkára fogni, mert annyira hemzsegett a hibáktól. Nem is értem, hogy ezt is miért nem hívják publikus bétának.
Használtál már myeclipse csodát? Nah az az igazi "csoda".. Sajnos a cégnél ez fut, 1000éves verziókban természetesen. :-( Bughalmaz, az általa létrehozott projekteket nem lehet más ide-be behúzni, egyrészt mert sajnos property fileokat generál, másrészt mert sajna a projektfájlok is az svn részeit képzik ügyesen okosan :-)
-
xTc
aktív tag
És ez már megjelent? Hogy van ez? Egyáltalán nem vagyok tisztában az Eclipse verziózással, talán picit bonyoult is.
Megjelent persze, a Help/ Check updates menüpontban már el is érhető. Tegnap frissítettem, azóta örülök. :-)
-
xTc
aktív tag
Dehát a Java SE 8 most már final. Tegnap jött ki, a letöltő oldalon is ezt adja.
Annyira sok újdonság nincs benne, bár azért van egy nagy dolog:
* JSR 335, JEP 126: Language-level support for lambda expressions
* JSR 223, JEP 174: Project Nashorn, a JavaScript runtime which allows developers to embed JavaScript code within applications
* JSR 308, JEP 104: Annotations on Java Types for Unsigned Integer Arithmetic
* JSR 310, JEP 150: Date and Time APIÉn egyelőre nem rakom fel, mert nem sokat érnék vele, az Eclipse saját fordítója még nem támogatja. Az Eclipse Java 8 fordítója már RC státuszban van, és a Java8-at támogatja az Eclipse következő Luna verziója. Kérdés, hogy ez mikor fog megjelenni.
Helló!
Eclipse Kepler 4.3.2 SR2 támogatja a Java8-t, illetve a 4.4-es eclipse (Luna) is már így jön ki. Tegnap volt a hivatalos eclipse bejelentés. :-)
-
xTc
aktív tag
Ha el van mentve, akkor visszafejthető (vagy közvetlenül felhasználható.
Ezt miből gondolod? Ha titkosítva van, pl SHA1-gyel és SALT-tal akkor, hogy fejted vissza? Az MD5 egyszerűbb eset, ott elképzelhető.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy jo helyen jarok e de lenne egy kerdesem javaval kapcsolatban.
Az lenne a problémám hogy eljelejtettem egyik jelszavamat amit csak egy chromeban futott java plugin mentette el (ez konkrétan egy voip program) interneten mukodik belép magatol de nekem telefonra kellene igy jo lenne tudni a jelszot. Meglehet csinalni hogy valahogy vissza lehessen fejteni a jelszot?valaszokat elore is koszonom!!

Chrome jelszókezelőjét nézted már?
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Helló!
Nem olyan vészes ez a dolog. Mivel a programoddal monitorozni szeretnéd az adott alhálózatot, ezért neked is az alhálózat tagja kell hogy legyél. Tehát tudod a subnet maszkot, ki tudod találni, hogy mekkora IP tartományt kell végignézned. Ezután már csak az adott portokra kell telnetelned és az adott válasz alapján eldönteni, hogy a te applikációd az vagy sem. Persze ehhez fel kell készíteni az applikációdat az adott porton, mit is küldjön vissza.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Tudnátok segíteni nekem? Ezt akarom használni fájlmásolásra: http://filecopylibrary.sourceforge.net/
Van egy mentesFrame.java JFrame fájlom amin van egy mentesPanel.java JPanelem.
A mentesPanelen van egy gomb ami megnyomásakor grafikus felületen kellene másolnia a FileCopierPanel-nek, SwingWorker-be raktam, de mégse frissíti rendesen az ablakot:
private void mentesGombActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
mentesFunkciok mFunk = new mentesFunkciok();
try {
mFunk.doInBackground();
} catch (Exception ex) {
Logger.getLogger(mentesAblakPanel.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
}A mentesFunkciok fájl:
public class mentesFunkciok extends SwingWorker<Integer, Integer> {
Source[] sources = new Source[]{
new Source("D:\\Elektronikus dolgok\\teszt\\hostgep")
};
String[] destinations = new String[]{
"D:\\Elektronikus dolgok\\teszt\\celgep\\"
};
CopyJob copyJob = new CopyJob(sources, destinations);
@Override
protected Integer doInBackground() throws Exception {
JFrame frame = new JFrame();
frame.setSize(400, 200);
frame.setLocationRelativeTo(null);
FileCopierPanel panel = new FileCopierPanel();
FileCopier fc = new FileCopier();
panel.setFileCopier(fc);
frame.add(panel);
frame.setVisible(true);
fc.copy(copyJob);
return null;
}
}Min kellene változtatnom, hogy ne csak "fehérség" legyen az ablakban másolás végén?
@Override
protected Integer doInBackground() throws Exception {JFrame frame = new JFrame();
frame.setSize(400, 200);
frame.setLocationRelativeTo(null);
FileCopierPanel panel = new FileCopierPanel();
FileCopier fc = new FileCopier();
panel.setFileCopier(fc);
frame.add(panel);
frame.setVisible(true);fc.copy(copyJob);
return null;}
Itt null-t adsz vissza, és Integert specifikálsz. Nem biztos, hogy ez a hiba, de ez így biztosan nem az igazi.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Megnézegetem, hogy itt miket lehet fellelni, köszi. Codingbat-ot nézegettem eddig. Valami olyasmit keresek, ami azért nem az egy-két osztályos minifeladat, hanem egy fokkal bonyorultabb, jó gazdag magyarázattal, hogy mi miért lett úgy megvalósítva, ahogy. Mondjuk ez nem is igazán java specifikus, inkább OOP, de ha java nyelven van hozzá a példa, az mégjobb

Azért gondoltam az OCJA-t, mert egy fokkal könnyebb mint az OCJP. Sajnos jobb ötletem nincs. :-(
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
A cégnél ahol dolgozom van egy elég kokány Java-ban írt mentéskészítő alkalmazásunk. Arra gondoltam, hogy teljesen újraírnám, mert néha furcsán viselkedik. Tanultam főiskolán Java programozást, így az alapok meg vannak és tényleg nem bonyolult. Viszont pár dologban a segítségeteket szeretném kérni.
Amit tudni kell:
NetBeans 7.4-et használok
7-es Java-val.A program az alábbiakat tudja:
Van egy grafikus felület. Rajta egy információs sor, ahol megjelenik az utolsó mentés dátuma, illetve a mentés hosszának ideje. Ezen kívül egy gomb van még Mentés felirattal. A gomb megnyomásakor ellenőrzi, hogy meg vannak-e a szerveren a mentendő fájlok (/home/server/mentendok), be van-e dugva a mentéshez használatos külső merevlemez (dev/eszkozneve). Ha minden oké, akkor felcsatolja a lemezt, a /mnt/mentes-disk alá. Majd elkezdi másolni az adatbázis fájlokat, ebből 4 van. Ha ezzel végzett akkor van egy pdf nevű mappa, amiben körülbelül 10 ezer kisebb fájl van. Ezeket is elkezdi másolni, viszont ha már meg van akkor kihagyja. Ha végzett, akkor lecsatolja a merevlemezt, frissíti az ablakon lévő információkat (utolsó mentés, mentés hossza).
Szóval ezt kellene megírni. Ti merre indulnátok el? Mit használnátok lemez csatoláshoz és lecsatoláshoz Linux alatt?
Helló!
Nagyjából a standard File API alkalmas arra, amit szeretnél. Fájl másolás, meglétének validálása abszolút nem gond. Viszont a diszk mount/unmount témakör már kérdésesebb. A java.lang.Process csomaggal szerintem ezt is meg lehetne oldalni. Viszont, a privilégiumszint emelést (root jog "megszerzése") is meg kell oldanod.
Biztosan van olyan, aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik a témában mint én, hátha van ennél egyszerűbb megoldás is.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Erre gondoltam, Ezt a jre, és jdk-t hol tudom beállítani az Eclipse -ben ?
Window -> Preferencies -> és keress rá a jre runtime-ra
-
xTc
aktív tag
Azért az eclipse-hez érdemes beállítani a jre-t és a jdk-t, hogy amit letöltött azt használja. Esetleg maven vagy ant, ahogy jól esik neki, esetleg valami app server configot még.
-
xTc
aktív tag
Nagyon kezdő vagyok Javaspring téren, de egy meglévő honlapon szeretnék módosítani egy-két dolgot. Van rá időm, remélem elegendő ahhoz, hogy ezeket a kisebb változásokat végrehajtsam Javaspringbe. Képeket, feliratokat, egy kis Google Maps importálást kellene végrehajtanom.. stb.
A honlaphoz csak az alábbi adatokat kaptam meg. Kérdésem, elsőnek is, hogy az ISP azonosítót és jelszót hova kell megadnom, hogyan férhetek hozzá a honlaphoz, szerkesztéshez? Ezeket is esetleg Eclipsbe lehet megoldani? A honlaphoz tartozó FTP azonosítók és DB azonosítók is rendelkezésemre állnak.
Egy amolyan kezdő Javaspring tutoriál jól jönne.

Köszönöm szépen az információkat!
Először kellene neked az oldal forráskódja. Erre vonatkozóan az oldala tulajdonosa tud neked információt adni, hogy hogyan tárolja a kódbázist pl verziókövetővel. Azután egy helyesen konfigurált eclipse-szel tudnád az oldalt módosítani. (JDK, alkalmazásszerver,stb) Ha ezzel megvagy, akkor a tárhelyhez megadott módszerrel fel kell deployolnod a kész web alkalmazást a tárhelyre. (Erre megint csak az oldal tulajdonosa vagy a szolgáltató tud információt mondani) Elindulásnak ez szerintem ennyi is elég
Ha minden infó megvan, akkor szívesen segítek tovább. -
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Írogatok egy programot amiben szükségem lenne a következő funkcióra: Adott egy mappa, benne több száz kis mappával, azokban fájlok. A programnak úgy kellene másolni ezt a mappát, hogy semmit nem ír felül, csak az új dolgokat másolja progress barral, tudnátok adni egy kis iránymutatást?
Progress bar-hoz én JavaFX-t használnék, nem tudom, hogy a program UI-része, hogyan is áll. Másolás vonalon meg elsőkörösen az elérési útját illetve a nevét ellenőrizném.
-
xTc
aktív tag
Maximálisan egyetértek veled, de néha a triviális felett is elsiklik az ember. Saját magamból indulok ki.
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Jövő félévben Java-t fogok tanulni az egyetemen, kicsit szeretnék rákészülni, mert a vizsgát elég nehéznek mondják, állítólag sok referenciát kell tudni a beugróknál, ami nehézzé teszi.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani valami nagyon kezdőszintű oldalt, ahol legalább az alapokat el tudnám sajátítani, majd ha ezeken túl vagyok akkor megint írok a következő szinthez, de egyelőre ez legyen meg

A másik kérdésem, hogy milyen fejlesztőkörnyezetet ajánlotok? Ha valaki BME-s, vagy jártas abban, hogy mit használnak ott, akkor az lenne a legjobb, hogy megszokjam azt, később ne kelljen az átállással is bajlódni.
A válaszokat előre is köszönöm!

Helló,
"Tananyagból" én a következő linket ajánlanám, ha az angol nem jelent problémát:
[link]Sajnos magyar nyelvű friss, ma is használható tananyagot nem tudok mondani. Könyvből pedig [link], de már ez is kissé elavult, 2 verzióval ezelőtti.
Fejlesztői eszközből pedig nagy valószínűséggel, vagy az eclipse [link] vagy a netbeans [link], amit gondolnék, hogy használni fogtok.
-
xTc
aktív tag
-
xTc
aktív tag
Este kifejtem neked kicsivel részletesebben, sajna melóban most nincs idő :-/
-
xTc
aktív tag
Sziasztok
Valaki tudna nekem ebben segíteni?
A szervernek el kell végeznie a kliens által küldött float típusú számokon a kért számításokat. (összeadás,kivonás,osztás,szorzás,gyökvonás,pozitív egész kitevőjű hatványozás) Tetszőleges számra is működnie kell. (példa input: 5.1 + 2.9 * 3.4 gyök hatv 3 = ) Ekkor a szervernek a következő számítást kell elvégeznie: ( gyök((5.1 + 2.9) * 3.4) )^3 . Tehát nem kell a műveletek precedenciájával foglalkozni, mindig az utolsó részéredmény és az új szám lesz a művelet két operandusa. Az = műveletre küldjük vissza a kliensnek a végeredményt, ő pedig írja ki a képernyőre. A szerver párhuzamosan több klienst is tudjon kiszolgálni. Tegyük fel, hogy a felhasználó helyes inputot küld. Ellenőrizzük az input helyességét, és írjuk ki, hogy mi a hiba.(+) Az inputban az operandusok és a műveleti jelek között tetszőleges számú és mennyiségű whitespace (space,TAB,újsor) szerepelhet.(+)Multiecho szerverből akarok kiindulni.Az így nézne ki:
import java.io.*;
import java.net.*;public class MultiEchoServer {
public static int MYECHOPORT = 8189;
public static void main(String argv[]) {
ServerSocket s = null;
try {
s = new ServerSocket(MYECHOPORT);
} catch(IOException e) {
System.out.println(e);
System.exit(1);
}while (true) {
Socket incoming = null;
try {
incoming = s.accept();
} catch(IOException e) {
System.out.println(e);
continue;
}new SocketHandler(incoming).start();
}
}
}class SocketHandler extends Thread {
Socket incoming;
SocketHandler(Socket incoming) {
this.incoming = incoming;
}public void run() {
try {
BufferedReader reader =
new BufferedReader(new InputStreamReader(
incoming.getInputStream()));
PrintStream out =
new PrintStream(incoming.getOutputStream());
out.println("Hello. Enter BYE to exit");boolean done = false;
while ( ! done) {
String str = reader.readLine();
if (str == null)
done = true;
else {
out.println("Echo: " + str);
if (str.trim().equals("BYE"))
done = true;
}}
incoming.close();
} catch(IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}Előre is köszi.
üdv bolvar
A kódodban a következő sorod helyére kell egy kódrészlet, ami feldolgozza az inputot. Ezután már csak a választ kell visszaküldened. Tehát a sor: jout.println("Echo: " + str); Javaslom, hogy írj egy parser classt, ami feldogozza az inputot, és azt példányosítsd le. Tömören,röviden ennyi.
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segiteni azonnal? Egy feladatot kene megcsinaljak 2 oran belul. A feladat egy kartyapakli lenne, amiben keverni kell tudni.
Itt van egy .gif rola, hogy hogy is nezzen ki: itt.
Surgos lenne!
Koszonom elore is!Annyit kell csinálnod, így utólag, hogy:
A kártyákhoz rendelsz 1-1 értéket. Mindegyhogy milyet. Aztán a kártyalapok tartományában generáltatsz annyi darab random számot, amennyi lapod van. Fontos, hogy 1 szám csak 1szer szerepelhet. Ez a random szám lesz a lapok sorrendje, ezt eltárolod valamilyen kollekcióban, majd ezt a kollekciót rendezve végigjárva, kirajzolod a számokat.
-
xTc
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 4000GB Gen4x4 NVMe SSD, 1 év gar 4TB!!!
- SZÉP! HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10850H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- GARANCIÁLIS LEMEZES PLAYSTATION 5 SLIM CFI-2116
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung 9100 PRO 2TB Gen5 14700-13400MB/s Nvme SSD!
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- 27% - ASUS RTX 4060 Dual EVO OC 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Alapvetően web alkalmazások/service-ek fejlesztésével foglalkozunk, ezért nem árt ha ezekben otthon vagy. Nem csak fejlesztési oldalról, hanem hálózati, üzemeltetési kérdésekben is. Nem kell megijedni, nem kell egy teljes lexikonnak az ember fejében lenni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szóval érted.