Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupszi
aktív tag
válasz Zoleepapa #31518 üzenetére
Mindenféleképp kell egy 4.2Ghz a jó FPS értékek miatt.
De mivel nem multizol így a 4.2 már bőséges lesz az RX 580hoz.
Single player legalább 50%al kevesebbet kér mint egy multi 64fős. BFV vagy PubG vagy sorolhatnám. Sok videóba látszik hogy multiba már teljesen 100%on megy a 3570k, így sajnos a VGA már nyöglődik.
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
Hallott már valaki a réz IHS-ről? Minap láttam neten hogy vannak ilyen "kupak"-ok. sokkarta jobb hőátadással. Úgy is Delidelni készülök, gondoltam hátha itt van valakinek valami tapasztalata róla.
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31533 üzenetére
Köszi, értem.
Akkor felejtős a chopper ihs. Marad a folyékony fém.
Olvastam itt több hozzászólást ami arról szól hogy delid után, magasabb órajelen nem kér annyi feszt mind delid előtt... ez mennyire mérvadó?
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31535 üzenetére
Megosztanád nekem a tapasztalataid. pl. nekem egy 3570K-van egyelőre nincs delidelve, de sehogy se tudom rábírni a 4.7Ghz-re.
Első kör 1.285volt, gép elindul windows töltés megy majd miután jönne az asztal , kékhalál.
következő kör, 1.35volt még a betöltő kép is éppen elindul és fagy.
1.4 volt, ugyanaz mint 1.35.Előfordulhat hogy itt a delid miatt nem akaródzik, vagy szimplán 4.7 az lehetetlen. 4.5ghz 1.24volton stabil, alá még nem mentem.
CPU VID 1.201voltPipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31538 üzenetére
Maximalista akarok lenni. 4.7Ghz a határ. a 6700K a 7700K 9700K mind ezen az órajelen ment.
Jó viccet félretéve, ha tudom hűteni miért is ne. Van egy dupla radis Corsair H105 ami jelenleg jéghideg, a cpu meg izzik. Már 4.5Ghzen is throttlingol egy aida64 stress alatt is. Szóval van mit delidelni.
-
Kupszi
aktív tag
válasz Raggie #31541 üzenetére
Nekem is lesz Delid, meg egy Corsair H105 rá. Én mind a kupak alá és fölé is. Ha nincs akkora szivárgás nekem még kevesebb hőfoknak kellene lenni. Persze ez tényleg attól függ milyen példányt fogtam ki.
Nekem csak a CPU viselkedése furcsa, ahogy írtam is. 4.7Ghz még a bios 1.254volton is elindul. 1.235volton kezd először fagyizni. Jó persze ezek csak az én feltevéseim, de ha delid után tényleg 1.35volton elszaladna 4.7-en az már nekem öröm bódottág.6 évvel ezelőtt is volt egy 3570K-m. Talán életem legrosszabb CPUja volt. 4.2Ghz 1.38volton volt csak stabil. 4.4Ghz sehogy se ment. Már 4.3-hoz is 1.45volt kellett igaz, azt nem próbáltam csak egy windows betöltés lefutott rajta. Szóval itt jön elő igazán az hogy ennyi év után visszatértem hogy mennyi különbség is van cpu és cpu közt.
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31547 üzenetére
Mindenkinek más, nekem ez úgymond hobbi gép. Szórakozok vele és tunningolok. kihozom a maxot.
Ha akartam volna venni, már rég visszatérhettem volna 9700K-ra.De én jól elvagyok vele.
A határ feszegetése most ez a cél, ha Delid után elfut 4.7Ghzen és 1.35volton stabil lesz, még bőven vállalható marad. Csak jöjjön össze. Ha nem akkor marad az ami.
-
Kupszi
aktív tag
A CPU die és az IHS közé melyik a legjobb folyékonyfém ami a legjobb? Láttam delideseket akik Thermogrizzly-vel csinálák és van aki Coollaboratory-val. Vélemények?
-
Kupszi
aktív tag
válasz Toby888 #31599 üzenetére
Én biztos nem fogom csinálni. Meg 100% hogy nem az alaplapba lesz. Előtte kifogom venni és már manapság ilyen toolkit-el fogjuk szétszedni. Bár ezt csak is profira bízom majd. Az én durung újjaimmal nem is lehetne
-
Kupszi
aktív tag
válasz Toby888 #31602 üzenetére
Mivel nem tudom hűteni se 4.7 se 4.6 de még 4.5 se, így a before az ezeknél az órajeleknél mind throttling sajnos. 4.4Ghz Linx alatt már 100fokon van csak el, tehát ha eléri ki is kapcsolom felesleges folytatni ilyen hőfokon mert szétég a foglalat. De fogok majd csinálni tesztet igérem.
Igazából nem kell sok fesz,de mégis. Kell az a delid
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31605 üzenetére
Corsair H105 a hűtő Akasa ventikkel.
4.6Ghzen 1.26voltot kér, ezt tapasztaltam ki, 4.4Ghzre adtam neki olyna 1.24voltot de lehet menne lentebb. Vagyis igazából nem tapasztaltam ki mert leállítom inkább. Delid után biztos többet foglalkozom vele.
-
Kupszi
aktív tag
válasz #83381760 #31607 üzenetére
Mire lemegyek miskolcról oda, matrica meg benzin 3 delid kijönne. Sajna messze lakom, de van illetékes aki majd meg fogja csinálni. De azért köszi, csokit nem vittem volna max bor vagy pálinkám van házi azzal tudok szolgálni
-
Kupszi
aktív tag
válasz gidalight #31612 üzenetére
Ha tipus szerint ugyanaz akkor, menni fog.
Én igazából nagy játékos vagyok, mármint sok játékkal játszok, főleg multikkal , de még 1x nem futott ki a 16giga RAMból. Később lehet fog számítani, de nem a DDR3 meg az ivy érában. Ehhez a CPUhoz a 16 az ami kell. A 32höz már dukál egy sokkal erősebb CPU(Coffee)
-
-
Kupszi
aktív tag
Sokfajta tényező szól amellett amiért érdemes/kell váltani.
Az tény hogy ha meghúzod rendesen a 3770K-t akkor egy 1070-es Nvidiát vagy köhögve egy alapórajeles 1080-at is nagyjából maximum vagy akközelbe tud tartani(Ez mind 1080P felbontáson értem)
Nálam már járt egy 9700K is játszottam vele, tudom milyen FPS számokkal játszottam vele, BF1-be FHDba bőven 20fps a differencia, annak ellenére hogy a VGA mindkét esetbe 99%on pörgött. Az a baj tény hogy jó az Ivy húzva is ,de már nagyon keveslik. Meg ha húzod a váltást sokáig akkor elértéktelendik sajnos.Most jön a másik oldala az éremnek. Ugye ha nem vagy nagy étvágyú akkor ezzel a CPU-val még ellehet kellemes sebességgel játszani. Itt most kitérek arra hogy egy komplett gen váltás piszok sok pénzbe fáj.
Nos, nálam is érződik hogy az RX590-et nem 9700K hajtja hanem egy 3770K, de megy, játszok vele. Mondjuk ha azt nézzük le a kalappal előtte hogy egy 7 éves proci ha 7 éve megvetted még a mai napig milyen hatékony. Minden tisztekletem az intelé.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz gyleves #31632 üzenetére
Azzal a léghűtéssel teljesen lehetetlen lenne, még delid nélkül is.
Egy dual radis AIO-val + deliddel megpróbálhatod, de sanszos hogy ott már elszállnak a kért feszek. Azt tegyük hozzá hogy 90 fok környékén sokkal több feszt is kérne, mint 70-80 körül.Nálam már 4.7Ghz 1.32Volton egy Corsair H105-el nemhogy lehűteni, de még tesztet se lehet rajta futtatni, mert felfő az egész . Nálam biztos lesz Delid csak az illetőt kell megvárnom még.(#31629) Toby888 : A forzát nem ismerem, de az biztos hogy 4Knál is lesznek FPS különbségek sajna. Persze ahogy írtad, bőven hozza az elvárást, de már érződik az a fránya 7 év. Nem biztos hogy egy új Ryzennel sokkal előrébb lenne akárki. Esetleg a több szállak miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Hát igen, a felár az ami sok. Sajna elég sok C2C változás ment végbe, ugyanazon az órajelen lenne is több FPS, de milyen áron. Azért említettem meg hogy 80 vagy 100 FPS nem ér, körülbelül 150e forint genváltást. Én is 4.7en használom itt multiba jobb a minimum fps számom. Nem tudom 5Ghz már érne-e annyit. Nem mondom hogy Delid után nem fogom kipróbálni,de sanszos hogy a 4.7 lesz a bevált.
Genváltásra visszatérve, előbb utóbb úgy is meg kell majd húzni a dolgot, ezért is várok az AMD csodafegyverére hátha. De mint tudjuk LAP+PROCI+RAM meg akkor már M2 NVME , nem lesz olcsó mulatság[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Ha 100%-on megy akkor már a CPU fogyogat el, az a jó ha a VGA betapad 100%-ra míg a CPU 50%on mozog, vagyis ez lenne az ideális. A 3770K bármilyen órajelre húzva is kevés egy 1070Ti/1080-as kártyához már. Már én egy mezei RX590-el is érzem hogy van limit. 5Ghz-en már talán enyhülne a CPU limited, de így hogy a VGA is kőkeményem meg van rántva így, feleslegessé vált a VGA tunningja. Érdemi előrelépés nem lesz.
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31654 üzenetére
Egyet kell értenem, most hogy meg lett a 980Ti-m, itt is még elő fordulgat hogy nem megy a VGA maxon. Ez persze 1080P felbontáson értem, 1440P-n már jól látszik. Bár azt tegyük hozzá hogy a 980ti 1519/4000mhzen teljesít szolgálatot.
A 3770K 4.7Ghz-en fut jelenleg 1.35volton stabilan.De ha belegondolok hogy ez egy 2012-es CPU, és még 2019-ben egy közép szintű kártyát képes játékra bírni ahogy kell, sokszor elérzékenyülök.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Kis furcsaságot szeretnék megosztani.
Az első lapom a 3770K Delidelt példányhoz egy Giga z77 UP4 volt, gondoltam egyet mondom átlépek kicsit a kompaktabb PC-k világába, el is terveztem szépen mATX szabvány. Ehhez persze kerestem egy ebbe a szabványba egy jó OC lapot. Meg is találtam egy Asus Maximus V gene személyébe. Na itt lép életbe az ami érdekesség, az pedig a feszültség a CPUnak.
A gigabyte lapon fixen 1.345v amit kapott a CPU, se kevesebb se több. Ezzel ment,sose fagyott 4-5 óra folyamatos játék alatt se. Az asusnál más a helyzet, itt ha nem 1.360v akkor fél óta játék után fagylalt.
Javítsatok ki ha tévedek de egy bizonyos CPUnak minden alaplapba annyinak kell lenni a fesznek, mint amennyi.
Végülis nem probléma + 2 lépcső plusz.
Amúgy a szeretett 4.7Ghzen vagyok jelenleg is. Esetleg lehet még is hogy alaplap is limitálná ezt?Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31665 üzenetére
Degradációra semmiképp nem mernék gyanakodni. Delid után azért jócskán hűvősebb maradt. A VRM az lehetséges, bár úgy tudtam az Asusnak van a legjobb,de bármi lehet. A valós érték mutatása viszont helytállóbb lehet.
Végülis nem eget rengető probléma ez, csak nekem így elsőre kicsit furcsa volt.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31715 üzenetére
Nálam is ugyanez volt a helyzet. Alapon is nagyon forró volt, még játék alatt is.
Ezek a CPU-k 2012-es évbe pasztázták, és szerintem mostanra már teljesen kiszáradhatott. Nekem mikor szétszedtük, már kőkemény volt mindenhol és talán 1 milliméteres felület volt ahol átadta a hőt.
Azért örülök hogy az intel a 9xxx szériára már visszatért a forrasztásra.
-
Kupszi
aktív tag
válasz fogirobi #31721 üzenetére
41-re azzal a lappal szerintem nemlehet felvenni a szorzót, de ha minden áron 4.1Ghz-et akarsz akkor a bclk-al kell játszani, és amellett a szorzót maximumra kitolni. 103Mhz szokták felemelni az az ami még megengedett.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Hauptmann #31756 üzenetére
Ha szeretnéd hogy visszavegye a feszt amikor az órajelet is energiatakarékos módba kapcsolta akkor offset a javasolt, de.... itt érdemes tesztelgetni mennyi az annyi. először kezd plusz offsettel jó sokkal, majd windows betölt és megnézed mennyi linx alatt terhelve.(Lehet Prime95 is.) Ha nagyon sok akkor mehet lejebb. Nálam is offset van, és 1.364 voltot kap 4.7Ghzen, persze maximum ennyi a fesz.
De van a sima mód mikor te megadod hogy 1.350volt és persze megnézed mennyi a Load Line Calibration és ha Extreme akkor 1.35voltot tartani is fogja, vagy picivel többet. Minnél jobban csökkented a Load Line-t, annál kevesebbet feszültség lesz, mint amit megadsz.
-
-
Kupszi
aktív tag
válasz csubakka2141 #31790 üzenetére
Mindenféleképp Delid kell, már nem mai CPU-k ezek és eléggé kiszáradt már a paszta.
-30 fokot nyersz vele kb. Olyan 60-70fok környéke lesz majd 4.5Ghz 1.3volt mellett ha tippelnem kellene.
-
Kupszi
aktív tag
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31836 üzenetére
Egyértelmű a platformváltás. Viszont az érem másik oldala az hogy sokkal nagyobb költség. Míg egy procicsere olcsóbb, egy komplett alaplap+ram+cpu AMD Ryzen azért combos.
Persze valamikor cserélni kell mert kiöregszik.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31838 üzenetére
Igen, de azért írtam mert egy 2600K most 20 körül megyen, ami ugye élből olcsóbb. Ha van rá keret miért ne. Ha meg határon van akkor inkább csak CPU csere.
A váltás mellett még az is szól hogy most igencsak olcsók a DDR4-ek.
Én is gondolkodtam egy váltásban Aorus x470 ultra + 2400G + aorus Ram 3200. Ezzel úgy elvegetál az ember, kisebb játékokhoz jó.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz takacsbotond #31851 üzenetére
Minnél kisebbre, amin még lefut a Windows-ba egy teszt. Ha hibázik 2-lépcső felfele.
Az hogy milyen feszt kell állítani neki az CPU példány függő. Indulj ki 1.35volt-ról, ha ott nem megy akkor hagyd. Könnyen elpusztul a CPU a magas feszültségen használva.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest