Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

Sikerült szereznem egy fogyasztásmérőt, így frissíteni tudtam a beszámolómat, és már a fogyasztási adatokkal sem maradok adós.

A rendszer hálózatra csatlakoztatása után (konnektorba be) azonnal 22W-os értéket jelzett a műszer, ennyit vesz fel tehát a 225W-os Delta táp kikapcsolt állapotban. A gép indításánál azonban megnyugodtam. A WinXp alatt autostarttal induló néhány program (Daemon Tools, Everest, uTorrent) indulása után 25W körüli értéken állt meg a mutató (engedtessék meg ez a kis képzavar a digitális kijelző ellenére). Everest és SuperPi tesztekkel próbáltam terhelni a masinát (az eredmény olyan siralmas lett, hogy le sem merem írni), miközben 27-28W környékére kúszott fel a fogyasztás, és produkált egy-két 30W körüli peak értéket. Kiegészítésként: a modemem 11 (D-Link 360R), a router (Linksys WRT54GL) pedig 12W-ot nyel el a hálózatból. Az állandó internetkapcsolat, netmegosztás, letöltés, és hálózati kiszolgálás tehát összesen óránként kis ráhagyással 50W energiát vesz fel, ami 42 Ft-os kWh-nyi árral számolva havi szinten 1.533,- Ft-ba, éves szinten pedig 18.396,- Ft-ba kerül nekem. :D Belegondoltatok már?

p

Új hozzászólás Aktív témák