Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lbalog01

tag

válasz proci985 #25332 üzenetére

Én végigpróbáltam a saját [CM 690]-es házammal az összes "vencsi" :DDD variációt / van 1 alul, 1 oldalt, 2 fent, 1 hátul és 1 elöl/, a hátsó és a hátsó fenti kifele a többi befele tolja a luftot. Hűvösben, nem agyonterhelve valóban elég a front+rear combo.
    De ha nagyobb a meleg és mondjuk az alaplap és a vga hője is a házat fűti, akkor a front 12cm-es ventilátor /szab.tam kedvéért/ önmagában kevés lesz. Amit betol levegőt az nem 1:1ben kerül rá a procihűtőre, hanem a ház meleg levegőjével keveredve. Ha azonban kicsit hígítjuk a benti airt egy plusz légárammal, akkor a fizika törvényei alapján már hűvösebb levegőnek kell a procira kerülnie, ha csak nem melegebb a külső hőmérséklet a bentinél :DDD .
    A lényeg hogy ne keresztezzék egymást a ki- és a bemenő légáramok /front be-rear ki vagy alul be-fent ki, háza válogatja/. Nekem ezt adta a tapasztalat 3,7-en egy Q6600-al és [Hyper 212] proc-coolerrel /ami valóban alulról súrolja az elégséges hűtés határát, de a ház jól besegít neki/.

Új hozzászólás Aktív témák