Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz szab.tam #25339 üzenetére

;).

következő, az én szememmel: passzív hűtőt és húzott quadot akarsz nézni.

van EPU, azaz ASUS EPU (Energy processing Unit). tudsz mérni kb átfolyó áramot. arra rá fogsz jönni, hogy a q66 g0 nem eszik alapórajelen 95Wot. enyém 1Vig feszelve 35-45 között volt 100%on terhelve primeal. na így fogta meg 48as deltaTvel passzívan a célra alkalmatlan IFX14 a procit, mindennemű légmozgás nélkül, 19fokos szobában. szerintem átérzed, hogy ennél a procinál ez mekkora szó:DDD. ez kelleni fog, mert kb képet kapsz a pillanatnyi fogyasztásról, és skálázódásnál ez segít. nem pontos, meg nem mérőpont+multiméter, illetve kerekítési hiba van, de kb pontosnak kéne lennie. gigáét legalábbis hárman utánnamértük fogyasztásmérővel is, és kb stimmeltek az adatok, pár W ide vagy oda meg annyira nem érdekes.

8 fázis: fázisonként olyan 25Wot lehet számolni, fethűtéssel olyan 30at vagy icipicit többet, ha van légmozgás, pl házhűtés. viszont Nálad egyáltalán nem lesz légmozgás a lap bordái fölött, a hűtőd nagy lesz, és valamennyire emiatt restriktálja a légmozgást a lap fölött (duplatornyos hűtőkkel is megvan ez a probléma). gyakorlatban 160Wig szerintem nem fognak ciceregni a kondik így sem. 160Wot passzív hűtővel nem fogsz lehűteni, egy D14 kategóriájú hűtővel két 1000rpmes 140essel is csak talán (szivárgásfüggő).

8pines EPS csati van. 150W fölé csak úgy szabad menni, különben összeéghet a csati.

normális fet/vrmhűtés van: remek, x38 meleg, meg gondolom nincs kedved 15kért cserélni a teljes bordázatot thermalrightre... ha egyáltalán elférne:D.

q66nál FSB limit gyakorlatilag nincs (450et kéne vinnie a lapnak), táp meg az alaplap tápellátása necces.

szimpatikus darab, kíváncsi vagyok mire jutsz :R. ha meg van valami, írd be ide nyugodtan, kevesen olvassuk a topikot, de jellemzően quados viszonylatban öreg rókák is (nekünk kettő is van a háztartásban, meg 2007 vége óta vagyok topiklakó:) ).

Új hozzászólás Aktív témák