Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo

Hozzászólások

(#14445) Babsanyi válasza snowdog (#14409) üzenetére


Babsanyi
csendes tag

Sziasztok!
Először is köszönöm a Te, LámaZ, Kuksa90 és Hippo0315 topictársak válaszát. Úgyhogy ezért a megszólítás többesszáma! :-)
Szóval sorjában elmondom, mire jutottam. Részletes leszek, mert Ti szerintem ebben profik vagytok, más azonban megtakaríthatja azt a nyüglődést, amit én végigcsináltam.
Először is a „rohadt éles zavaró csipogás” a „!sectionB.wav” file, amit a data.zip tömörített file kibontása után a ui_android/audio könyvtárban találtam meg az összes többi hangfile társaságában.
Másodszor az interneten böngészve ráakadtam egy forrásra, miszerint a speedcam.txt file-ok cseréjekor minden esetben törölni kell a speedcam.spdp file-t, mert azt az IGO hozza létre, ha nem találja, a content/speedcam könyvtárban lévő neki emészthető txt file-ok konvertálásával. Innentőé ezt használja. Ezt korábban nem tettem meg, tehát az adatbázisom sem frissült a csere ellenére.

A sys.txt-ben az alábbiakat találtam:

[project]
;name="igo9_android_gpsandmore"
[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_warning=1
is_spoken=1

Ebből az „igo9_android_gsmandmore” vonalon haladva találtam egy ugyanilyen nevű configurációs txt file-t. szintén a data.zip kicsomagolása után a „project_config” könyvtárban. Ebben már több említés van a speedcam és az audio file-okról:

[speedcam_category:0]
approach_beep_sound=speedcam3
[speedcam_category:2]
approach_beep_sound=trafficlight3

Lehet, hogy itt a hiba? két különböző kategória különböző hanggal. Ha az adatbázisban átfedés van, akkor mindkettő egyszerre akar szólni? Na de 2. az közlekedési lámpára utal, az pedig autópályán nincs (ott is csipogott!).

[warning]
speedcam_soundtype_1=0
speedcam_soundtype_11=0
speedcam_soundtype_13=0
speedcam_soundtype_15=0
speedcam_soundtype_2=0
speedcam_soundtype_4=0
speedcam_soundtype_9=0
[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_soundtype_10=0
speedcam_soundtype_12=0
speedcam_soundtype_14=0
speedcam_soundtype_6=0
speedcam_soundtype_8=0
speedcam_soundtype_9=0
speedcam_visualtype_10=1
speedcam_visualtype_12=1
speedcam_visualtype_14=1
speedcam_visualtype_6=1
speedcam_visualtype_8=1
speedcam_visualtype_9=1
speedcam_soundtype_2=2

Ebből megint az utolsó sor érdekes, mert visszautal valamelyik hangtípusra.

[activation_manager]
show_community_speedcam=0

Ez nem tudom mi.

Szóval itt látok némi ellentmondást. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Most első lépésként átnevezem azt a csipogó hangot az audio könyvtárban Kuksa90 javaslatát követve. Így a program nem fogja megtalálni reményeim szerint. Szintén most a speedcam adatbázist frissítem az spdp kiterjesztésű file törlésével. Holnap valószínűleg megyek a kocsival, figyelni fogom, hogy megszűnik-e a zavaró hang? Ha igen az győzelem, de az előbbi konfigurációs txt-ben lévő ellentmondást szeretném megoldani (ha jól gondolom, ez biztos valami bug).

Végül egy tapasztalat, a data.zip javítás utáni visszacsomagolásával sokat bajlódtam, mire rájöttem, hogyan csináljam, mert az IGO nem akarta elfogadni.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.